BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #753351 przez Dagnes
Gaguka ale śliczna twoja dziewczyna :)
Krecia ja na zwolnieniu jestem od lipca.
Linka imiona super i fajnie że nie takie oklepane. Wsród moich znajomych co mają synków, to co drugi Kuba się nazywa. A przecież tyle jest ładnych polskich imion.
A i witam nowe mamusie :)
Anitka super wyglądasz, a brzusio masz taki fajny, zgrabniutki. Zazdroszę, bo ja jak wieloryb już jestem :P

Wiktoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #753379 przez remiśleoś
Anitka do grudnia praca to długo.czy tak ją lubisz czy to bardziej obawa,żeby było do czego wrócić?podziwiam Cię za wytrwałosc

11 lata 2 miesiąc temu #753422 przez DoMI*
mnie czeka proba w poniedziałek albo we wtorek ..
dzwoniłam do doktora powiedział ze jak bede miała wyniki to mam wstapic do niego to zobaczymy i wszystko zmienimy ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 2 miesiąc temu #753497 przez anitkade
Co do pracy, to jest w porządku. Szef się odnosi z dużym szacunkiem do mnie, jak potrzebuję wyjść to nie ma problemu. A jest to praca siedząca, przy kompie, ale nie wyłącznie, odchodzę od niego dość często, czasem pół dnia robię coś innego. Godziny mam stałe, do pracy i do domu jeżdżę firmowym busem. Więc w zasadzie nie ma powodu siedzieć w domu. Zawsze to się zmotywuję do wyjścia z domu, parę kroków codziennie zrobię, z ludźmi się spotkam. Nie chciałabym miesiącami sama siedzieć w domu, jeszcze się nasiedzę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #753535 przez pysiaczek19918
Tak to moja pierwsza dzidzia:)Linka 2 właśnie zaczełam się zastanawić co do szpitala myślałam o Staszica ale słyszałam że tam nie można rodzic z mężem, odwiedzin nie ma, czasami jest taki tłok że na korytarzu trzeba spać i właśnie mam problem bo tam moja gin też pracuje i za bardzo nie wyobrażam sobie gdzie indziej... o kraśnickich słyszałam że tragedia, ze syf i ogólnie opieka nie za bardzo... myślałam jeszcze o jaczewskiego też fajny szpital tylko porodówka strasznie ciasna i tez odwiedzin podobno nie ma... więc mam dylemat ogromny... A co do pracy to ja poszłam na zwolnienie na jakoś ostatnie dni czerwca także myśle że bardzo wcześnie...
A to mój brzuszek:)

11 lata 2 miesiąc temu #753542 przez pysiaczek19918
yyy czego nie moge fotki dodać:(?

11 lata 2 miesiąc temu #753557 przez Linka2
Pysiaczek, może zdjęcie ma za dużą rozdzielczość i trzeba zmniejszyć..
jeśli chodzi o szpital to ja też mam lekarza ze Staszica i tam własnie planuję rodzić, głównie ze względu na najlepszą opiekę neonatologiczną - ja mam bliźniaki i raczej na pewno będę mieć cesarkę (pewnie przed terminem) więc na tym najbardziej mi zależy.
Z odwiedzinami jest teraz tak, że nie ma odwiedzin w pokojach, ale jest taki specjalny korytarzyk wydzielony dla odwiedzających ;) to nawet lepiej bo po sali nie włóczą Ci się jacyś obcy mężowie jak Ty po porodzie musisz "wietrzyć" krocze ;) ale to fakt, że tam jest prawie zawsze dziki tłum rodzących i często się leży na korytarzu lub nawet na sali przedporodowej ;/ no ale to właśnie świadczy o renomie szpitala ;)
co do Kraśnickich to podobno od sierpnia wymienili tam położne, na jakieś takie bez doświadczenia.. ;/ powiedziała mi to położna ze SR, także chyba bym tam nie chciała ryzykować porodu naturalnego..
a co do Jaczewskiego to akurat słyszałam wiele opinii, niestety w większości niepochlebnych :( o przyspieszaniu porodu na siłę itp..

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #753564 przez Kristi
DOMI dziewczyny na pewno nie chciały Cię obrazić. Bardziej chodziło im o tak dużą pomyłkę lekarza. Wracaj do nas :)

11 lata 2 miesiąc temu #753567 przez pysiaczek19918
Linka2 może spotkamy się na Staszica w styczniu:) kto wie:)a do jakiego lekarza chodzisz?

11 lata 2 miesiąc temu #753583 przez Linka2
Ja chodzę do Swatowskiego. Ale rozwiązania spodziewam się raczej w grudniu... z bliźniakami bardzo trudno dotrzymać jest do terminu...także prędzej spotkam się z jakimiś grudniówkami ;) bo oczywiście Tobie wcześniejszego porodu nie życzę :)

11 lata 2 miesiąc temu #753589 przez emilka1103
Hej dziewczyny :) Ja również po wizycie. Miałam wczoraj USG połówkowe. Hania rozwija się dobrze, waży już 660 gram :) ale niestety po zmierzeniu ciśnienia przez położną wyszło mi 150/90 i mój lekarz bardzo się tym przejął. Nie wiem, czym spowodowane było tak wysokie ciśnienie, bo jak mierze sobie w domu to zawsze nie przekracza 120. Przepisał mi już proszki na zbicie ciśnienia, bo powiedział, że w nocy np. wtedy kiedy nie mierzę może być wysokie. Mam jakieś mieszane uczucia, bo to ciśnienie zostało mi mierzone "z marszu" a kawałek mam do przejścia do lekarza a to też może być przyczyną.

Domi to nieźle z Tobą :) przeskoczyłaś od razu kilka tygodni.

Anitka śliczny brzuszek, zgrabniutki :) chyba mało przytyłaś

11 lata 2 miesiąc temu #753609 przez gaguka
Remiśleoś będę leżeć ;) Kazał mi brać luteine, magnez i nospe do tego wiec mam nadzieje ze pomoże :) Do tego na anemię przepisał mi sorbifer, a po nim są podobno niezłe skutki uboczne mam nadzieję że jakoś to będzie :/ Całe szczęście przeciwciał na konflikt nie stwierdzono, mam je powtórzyć jeszcze raz przed samym porodem :D

Emilka uważaj na ciśnienie, ale rzeczywiście nie powinno sie mierzyć tak z marszu tylko po 5 minutowym spoczynku więc to może dlatego. Jeśli masz to wrzuć zdjęcie Hani :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #753640 przez emilka1103
Wiem Gaguka, że trzeba uważać i dlatego specjalnie jak dowiedziałam się o ciąży to zakupiłam ciśnieniomierz, żeby to kontrolować i nie zdarzało mi się tak wysokie ciśnienie. No cóż mam proszeczki to będę je grzecznie brała. :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #753646 przez pysiaczek19918
Linka2 szkoda zawsze by było nam razniej:)no ja mam nadzieje ze Zuzi się nieśpieszy:. Jeju słodkie są blizniaki wesoło mają we dwójke w swoim domku... Jak się wogóle czujesz nawet sobie niewyobrażam jak to jest z blizniakami wszystko chyba dwa razy cięzej... Mi już ciężko się rob, a ty dużó przytyłaś?

11 lata 2 miesiąc temu #753656 przez pysiaczek19918
emilka1103 ślicznie maleństwo Ci zapozowało do zdjęcia... Ja jak ostatnio miałam to Zuzia niechciała się pokazać jedną rączkę miała pod główką,a drugą rączką buzke sobie zasłaniała... śmiałam się z gin że niuńka się wstydzi... mam nadzieję ze na następnym chociaż się pokaże to pamiątke będę miała bo tak to mam tylko zdjęcie z 11tyg to taki mały pingwinek:)a swoją droga któraś z was chodzi do gin państwowo bo mojej koleżance niechcą dać zdjęcia z usg bo mówią że daja tylko w prywatnych... dziwne ja tez chodze normalnie do przychodni z nfz i zawsze gin mi daje... spotkałyście się z takim czymś

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka