BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #748578 przez DoMI*
ja czasem anitko mysle o porodzie jak to bedzie. jak ja dam rade jak teraz jest ciezko a brzuch nie taki wielki a juz ciezko mozna sie czasem popłakac...ja dzis w nocy byłam na krancu płaczu..no ale dla syna wszystko,

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748681 przez krecia88
Ja chyba najbardziej boje się tego jak onajdziemy sie z moim mężem w zupełnie nowej dla nas sytuacji - pierwsze dziecko chyba jest większym szokiem niz każde kolejne. Na domiar wszytskiego tu gdzie obecnie mieszkamy jestesmy zupełnie sami - ządnej rodziny. do jednej babci 200km, a do drugiej az 250km. Ale jakos damy sobie rade. W razie cos licze na Wasz wsparcie i rady :)

11 lata 3 miesiąc temu #748684 przez zosiaxvx
Jest tu mamusia ktora ma umowe do dnia porodu??

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #748707 przez MoNiaaa
zosia ja mam umowe do dnia porodu

melduje sie po wizycie w krakowie

a wiec tak:
torbiela nie ma w glowce ale zeby nie bylo tak kolorowo to fadka karkowa wyszla nieco ponad norme :( gorNA GRANca jest 6 a nam wyszlo 6,6 musze swojego gina zapytac czy wczesniej mierzyl i iloe wyszlo bo w krk powiedzieli ze w sumie juz jestem w za dalekim tygodniu zeby to brac pod uwage ale jednak mnie to zaniepokoilo troche
po za tym mala wazy 595 g szok jak szybko przybiera :ohmy:
slicznie widzialam buzke i raczki nozki :*

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #748717 przez zosiaxvx
A dotaniesz pozniej zaailek macierzyski z zusu ?? Czy juz nie ??

Wow 595 g - niezle :lol: super ze tak przybiera:)
O tej przeziernosci to nic nie wiem,niw znam sie wogole na tym i tez tego nie robilam :/

11 lata 3 miesiąc temu #748726 przez MoNiaaa
zosia wszyscy do tek pory mi mowili ze macierzynski nawte ten roczny normalnie sie nalezy wiec mam nadzieje ze tak jest

ja od tamtego tygidnia mam taka chcice na slodkie ze siebie nie poznaje bo wczesniej nie przepadalam za slodkim boje sie ze teraz duzo kg mi przybedzie bo do teraz mimo ze brzuch mam wielki to tylko 3/4 kg przytylam(na ostatniej wizycie) wogole brzuch mi juz uwiera jak chodze to ciezko masakra :P
mala tez kopie ostatanio bardzej a wcziraj jak przed snem napilam sie soku pomaranczowego tak mocno kopala ze w szoku bylam caly brzyuch mi skakal :)
a tak w dzien glownie po pecherzu mnie nokaltuje :side: :kiss:

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #748728 przez Dagnes
Ja cos kojarze, ze badanie przeziernosci karku na takim etapie nie jest juz miarodajne. Takze nie martw sie Monia.
Kurcze jak czytam o waszych dolegliwosciach to az mi glupio bo ja nawet nie wiem co to zgaga i ogolnie dobrze znosze ciaze. Jedynie czasami kregoslup mi dokucza ale tylko wtedy gdy leze na plecach

Wiktoria

11 lata 3 miesiąc temu #748754 przez zosiaxvx
Tez slyszalam ze przeziernosc karkowa wychodzi najlepiej od 12-14 tc :)

11 lata 3 miesiąc temu #748780 przez mokka
Dagnes, ja podobnie jak Ty ze zgagą ani zaparciami nie mam żadnego problemu ;) czasem plecy pobolą i coś zakłuje ale oprócz tego spoko :)

Też się zastanawiałam ostatnio nad porodem i doszłam do wniosku, że strasznie sie go boję! Na ból wydaje mi się że jestem dosyć wytrzymała, ale martwi mnie perspektywa cięcia krocza, albo co gorsza cc! Jakos tak sobie tego nie umiem wyobrazić, że będę przytomna, ale nie będę czuła nic i nagle jakiś lekarz mnie rozetnie i wyciągnie dziecko...brrrr...az mam ciarki na myśl o tym rozcinaniu. Mam nadzieję, że Zuzka się obróci i będę mogła rodzic naturalnie :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #748810 przez emilka1103
Ja też nie mogę narzekać na samopoczucie i też dobrze się czuję w porównaniu z początkami. Co do porodu to jakoś nie przeżywam go na razie, może dlatego że nie myślę o tym. Bardziej mnie martwi co będzie po porodzie, jak sobie poradzimy i czy będę widziała co i jak mam robić, bo to jednak nasze pierwsze dziecko.

Monia mi lekarz mówił, że najlepiej tą przezierność badać do 13 tygodnia. Także uważam tak jak Dagnes, że może być nie miarodajne.

11 lata 3 miesiąc temu #748879 przez zosiaxvx
Ja bede miec drugiego dzidziusia a porodu sie okopnie boje! :) mozw dlatego ze bedw cieepiec. Pierwszy porod wspominam super:) o 11 zaczely sie bardzo lekkie bole ,ktorych prawie wogole czuc nie bylo, o 3 zaczely sie silne bole a o 5 urodzilam czyli nie cale dwie godz sie meczylam ;) nie obraze sie jak drugi porod taki bedzie :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #748900 przez DoMI*
czesc Wam
ja dzis lepiej sie czuje ale zrobiłam wczoraj sobie ałą glodowka jadłam lekkie rzeczy,pilam kefir i jadałm biszkopty i jogurt..i dzis lepiej ale mysle ze ten bol to chyba przez to ze rosnie Tim.
chociaz dzis pobolewa le nie tak jak wczoraj juz myslałam ze pojade na IP.ale worcił M i sie polepszyło jak reka odioł.. :)
tim wczoraj nawet szalał w brzuszku a naj bardziej w nocy jak szłam do toalety az sie nie pokoiłam czy jest wszystko dobrze....czasem sie martwie bo wszystko jest takie nieznane dla mnie ... i obawa aby niestracic syna jest wielka

Emilka tez czasem sie obwaiam tego co ty i niejedna pierworódka...ale jak inni dawaja rade to czemu my mamy nie dac jestesmy pełne miłosci i zawsze jestesmy my na forum albo ktos z rodziny przy telefonie.
zosia moze bedzie szybszy dr,ógi porod...

monia troche za pozno na takie badanie.naj lepiej jak spytasz lekarza.
ciesz sie dobra wiadomoscia .i pamietaj ze corcia na pewno jest zdrowa...

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #748939 przez Dagnes
Ja też ostatnio dużo myślę o porodzie, ale w ogóle się go nie boję. Powiem nawet, że już nie mogę się go doczekać :) Może to też i dlatego, że nie wiem co mnie czeka. Oglądam czasami Porodówkę na TLC i nie wydaje mi się to jakoś straszne, ale jak mój mąż to widzi to omal nie mdleje :S

Wiktoria

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748942 przez zosiaxvx
Tez ogladam porodowke :) ale jak to ogladam to jeszcze bardziej sie nakrecam na tragiczny porod :silly: ja to jestem z tych co widza wszystko w czarnych kolorach :)

11 lata 3 miesiąc temu #749003 przez MoNiaaa
dzieki dziewuszki za wsparcie :kiss:

ja pierwszego porodu sie panicznie balam ale jakos jak juz szlam na porodowke to taki spokuj mnie ogarnal ze sama w szoku bylam:P
w sumie latwego porodu nie mialam bo rodzilam ok 11 godz ale jakos nie mam yrazu wiec teraz spokojniej o tym mysle choc bolu sie boje wiadomo to nic przyjemnego ale jak raz dalam rade to i drugi raz dam:P

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka