BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #663639 przez anitkade
A my powiedzieliśmy od razu najbliższej rodzinie. Jeszcze nie wszystkim najbliższym, bo chcemy osobiście, a nie do każdego mogliśmy pójść jeszcze. Ale to ogromna radość patrzeć, jak się cieszą. Nawet, jeśli jest nadal ryzyko, to się nie przjmuję. Jestem dobrej myśli, a najwyżej będę miała z kim dzielić smutek. Ale jestem prawie pewna, że wszystko pójdzie dobrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #663909 przez Ginusia
Hej dziewczyny!

To moze i ja sie do Was 'doczepie'? Pare dni temu zrobilam test - dzisiaj powtorzylam - dwie kreseczki :):):) Wg moich obliczen termin przypada na 28go stycznia, ale zobaczymy, co ustali polozna ;) Byc moze, ze bedzie to jednak luty...

Witam Was serdecznie i gratuluje fasolek! Fajnie ze Was znalazlam - na pewno bedzie nam tu dobrze razem

PS: Jak ustawic te sliczne suwaczki? :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #663915 przez Ginusia
Jeszcze chcialam dodac, ze jakby co, to sluze rada - poniewaz jestem tez Styczniowka 2012 i dumna mama Gabrysi :) tak wiec jakby co, to pytajcie. Bede sie starala tu czesto zagladac - pamietam 2 lata temu nasza grupe forumowa na Brzuszku (do tej pory mamy swoja grupe na Facebooku), bardzo sobie pomagalysmy. Buziaki! xx
PS: przepraszam tez za brak polskich znakow - pisze z UK

11 lata 7 miesiąc temu #663986 przez Dominiczka
Dziewczyny zapomniałam jakoś pojechać dzisiaj zrobić tej bety.. eh..
Czytając was się uspokajam i to bardzo :) haha nie wiem dlaczego :)
Też macie tak, że chce wam się bardzo pić teraz czy po prostu naprawdę podświadomie zmieniłam się pod względem żywienia :D

11 lata 7 miesiąc temu #664021 przez MoNiaaa
ginusia witam cie serdecznie :)

suwaczek zeby ustawic musisz wejsc w profil-moj profil i na samym dole jest podpis i tam wklejasz linka :)

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #664031 przez Ginusia
MoNiaaa napisał:

ginusia witam cie serdecznie :)

suwaczek zeby ustawic musisz wejsc w profil-moj profil i na samym dole jest podpis i tam wklejasz linka :)

Dzieki MoNiaa :)

11 lata 7 miesiąc temu #664066 przez spineczka
siemka.dziewczyny jak w takim tempie będziecie pisać to ja nie dam rady was nadrabiać:)Teraz jest zupełnie inaczej niż przy pierwszym dziecku mniej czasu na wszystko.

Pisałyście o ślubach nie obrażając nikogo ja nie wyobrażam sobie życia bez ślubu. Jeżeli chcemy być ze sobą do końca życia do dlaczego mamy go nie wziąć.
Chrzest też jest dla mnie ważny chociaż nie jestem zagorzałą katoliczką.
Nie wierzę w księży tylko w Boga.

później się odezwę bo dziecko mnie molestuje o bajkę na laptopie.

A co do terminu to nie byłam u lekarza jeszcze,a kalkulatory podają różnie 26-28 styczeń.Ale i tak szykuje się na cesarkę dlatego to się jeszcze zmieni.

Pozdrawiam i życzę miłej soboty

11 lata 7 miesiąc temu #664132 przez maja001
Witajcie styczniówki. Obiecałam, że będe zagladać czasem więc obietnicy staram się dotrzymać chociaz przy małym dziecku to ciężko zagladać i to na 2 fora, ale jakoś daje rade :silly:

Tak piszecie o ślubie i chrzcinach. ja też mam własne zdanie na ten temat. Ślub brałam w 3 mc tylko cywilny . Zaprosiłam rodziców { byli tylko moi bo J mieszkają bardzo daleko} i świadków i było bardzo fajnie . po ślubie obiad w restauracji, jakaś herbatka i ciastko po obiedzie i póżniej na 2, czy 3 godz przeniesliśmy się do mnie do domu. Koszt na prawdę niewielki a było bardzo fajnie. jeśli chodzi o chrzciny, ja również nie widze potrzeby chrzcić małego chociaż rodzice sa katolikami i wszystkie sakramenty, prócz małżeństwa mam} ale jakoś nie jestem przekonana do instytucji kościelnej. Mąż jednak bardzo chce chrzcin i to z jego względu raczej się odbędą. Jednak myślę ze nie wcześniej jak mały skączy rok.Jednak to tylko moje odczucia, a kazdy ma własne. Najważniejsze to nie to jaki ślub bierzemy i czy chrzcimy czy nie dziecko, ale czy to co robimy jest zgodne z naszym sumieniem, bo nie ma sensu robic niczego a siłę.
Miłego wekeendu wam, życze dziewczyny.

11 lata 7 miesiąc temu #664281 przez mokka
Dziewczyny, znacie może jakieś sposoby na bóle pleców? Podobno, że są one normalne, ale dlaczego takie dokuczliwe? W czwartek jadę na ćwiczenia terenowe i średnio to widze z bolem pleców (bardzo duzo sie chodzi, a sam młotek, przecinak,gps i inne akcesoria są trochę ciężkie).

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #664546 przez spineczka
O widzę że już wszystkie śpicie.
w końcu znalazłam chwilę dla siebie.Młody śpi,mąż chrapie koło ucha:)

mokka Bolą cię plecy czy kręgosłup? Ja mam tak silne bóle kręgosłupa że nie wiem co będzie jak brzuch będzie większy. a to prawdopodobnie wina znieczulenia przy cesarce.
Dużą ulgę przynoszą ćwiczenia na piłce.

11 lata 7 miesiąc temu #664673 przez mokka
kręgosłup w okolicach krzyżowych :/ boję się czy wszystko jest z maleństwem w porządku, a wizytę u gina mam dopiero w środe.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #664980 przez DoMI*
hej dziewczyny ja jutro do roboty a 28 wizyta juz niemoge sie doczekac normalnie !
nonstop mysle ze zobacze maluszka...a co u was?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #664989 przez spineczka
witam.
co za pustki przy niedzieli...

mokka myślę że nie masz się co denerwować na pewno wszystko jest ok.
domi zazdroszczę wizyty ja jeszcze nie mam nawet ustalonej,ale planuje pójść za jakieś 4 tygodnie.

A no właśnie kiedy najpóźniej można być u lekarza żeby becikowe później dostać?

11 lata 7 miesiąc temu #665134 przez anitkade
Spineczko, któraś dziewczyna pisała, że do 10-tego tygodnia, o ile się nie mylę.

Co do pragnienia - mnie się chce pić non-stop. I bardzo mi usta zasychają. Także ja piję prawie bez przerwy, staram się głównie wodę z cytryną i imbirem i rzadko mam mdłości. Nie wiem, czy to od tego imbiru, czy po prostu taka jestem :)

Czy ktoś idzie dzisiaj na wizytę?
Ja muszę czekać do piątku na usg, a do poniedziałku na wizytę. Chyba zwariuję do tego czasu :) DoMi, dobrze Ci, że masz już tak niedługo.

11 lata 7 miesiąc temu #665136 przez anitkade
Aha! Byłam w sobotę na badaniu krwi i pielęgniarka zapytała, czy jestem w ciąży i byłam najszczęśliwsza, że odpowiedziałam: tak. Aż chyba się musiała śmiać ze mnie potem, taka dumna odpowiadałam :) Bardzo miłe to było.

A macie dalej bóle brzucha? Ja mam codziennie. Ponoć to normalne, ale czasami się zastanawiam..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka