- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asia18 świetnie wygladasz...
kasiek 21 ja bym sie bała z tym kremem do depilacji..bo nie wiadomo jak teraz skora zareaguje czy nie bedzie wysypki,podraznienia a przed porodem nie chciała bym jeszcze cierpiec tam dodatkowo i pokazac to w czasie porodu.
niteczka kazda z nas juz nie moze sie doczekac naszych pociech
A ja mam do was pytanie
w jakim ubraniu odbywa sie porod naturalny? co sie ma na sobie?cos swojego czy cos ze szpitala?
wy macie juz cos na sam porod?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosiacek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja podobnie jak Kasiek mam lenia i po domu chodzę w wyciągniętych dresach i bluzie
Anitkade ja kremu nie kupowałam od razu i mój mąż musiał mi szybko dowozić do szpitala, bo tak mnie bolało, że myślałam, że padnę Dziewczyny mi poleciły bepantenem smarować i pomogło, ale np. położne mówiły, że najlepsze jest swoje własne mleko! Mi w każdym razie krem się bardzo przydał.
DoMi porób sn, przynajmniej u nas w szpitalu, odbywa się w ich "koszuli" Takiej mega krótkiej, która niewiele zakrywa wiązanej na troczki :/ Trochę się przeraziłam jak mi to dali, ale w czasie porodu było mi już wszystko jedno
Ja wczoraj poskładałam uprane ciuszki. Jeszcze tylko jedna tura prania i koniec tzn. jeszcze prasowanie, ale z tym poczekam do połowy grudnia Wmawiam sobie, że to po to, żeby ciuszki były odświeżone, ale tak naprawdę strasznie nie lubię prasować i ociągam się z tym jak mogę
Ja podobnie jak Anitka wezmę koszule od mamy, bo generalnie nie śpię w koszulach i potrzebne mi będą tylko na pobyt w szpitalu
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Z kremem na brodawki to kupiłam taki z avent, ale też słyszałam, że bepanthen jest bardzo dobry (niestety usłyszałam to już jak kupiłam ten z avent). Ja krem biorę do szpitala bo w sumie lepiej go miec niż potem wysyłać M żeby przeszukiwał szafki w domu bo "gdzieś tam był, ale nie wiem gdzie"
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nie pamiętam, która z was pytała czy biorę jakieś leki. Ja od początku brałam tylko no- spę i magnez. Teraz nie biorę już nic tylko mam leżeć. W szpitalu dali mi 2 razy kroplówkę na te moje nieszczęsne skurcze i dostałam ten zastrzyk na płucka. Mam po nich podobne wrażenia jak Monia. Bardzo mnie to bolało.
Ostatnio moje dziecię ma ciągle czkawkę. Najgorzej jak w nocy, bo budzę się i później zasnąć nie mogę.
Nawet udało mi się nagrać jak brzuch mi podskakuje jak Hania miała czkawkę
Domi przykro mi, że masz takie problemy. Niestety ta kasa jest przyczyną wielu problemów.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Torby nadal nie spakowałam, bo (tak sobie tłumacze) brakuje mi jeszcze koszul, ale już są zamówione. Kupiłam 2 do karmienia na allegro, bo u mnie w szpitalu do porodu dają własną.
Asia, ślicznie wyglądasz
Literki, o których piszecie ja też mam w planach, widziałam na allegro (chyba drewniane) w różne fajne wzorki, ale puki co nie mamy przecież wybranego imienia, więc muszą poczekać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A, krem też mam bepanthen, bo podobno on jest dobry i na brodawki i do pupy dzieciątka, taki 2w1
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Domi ja będę miala cc wiec na golasa:-) ale do sn to trzeba miec swoja kodzule.najlepiej tak jak mokka pisala cos czego nie szkoda bedzie wyrzucic.położna mi takmowila,ze to sie juz nawet za bardzo do prania nie nadaje.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
A co do kasy to powiem Wam,ze dzis maż ma cięzki dzień w pracy,rozmowe o przedluzenie umowy taka wstępną.i niestety obawia sie,ze mu jej nie przedluza,ma do 20 stycznia.kurcze blade szkodaby bylo.mamy kredyt,rata 1500zl,a jeszcze utrzymac dom i rodzinke,ktora sie powiekszy to nie lada wyczyn.jak zostaniemy na mojej pensji to bardzo nam sie wszystko ukroci.poprostu bedzie na styk.ach ta kasa....
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
siedzimi pijemy jeszcze kawusie... mmm jest cudowna...
co do koszuli do porodu... u mnie w szpitalu daja koszule wlasna do porodu... nie wie jak wyglda bo jeszcze nie rodzilam hehe a do karmioenia koszule mam juz jedna... i sie zastanawiam czy 2 kupic... u nas po porodzie naturalnym lezy sie tylko 2 dni... a wiec jak bedzie potrzeba to czy mama czy ktos mi dokupi i przyniesie... a jak nie no to polozne tez cos tam maja... ja chce kupic do szpitala tak wszystkiego minimalnie... zeby nie miec tej torby wielkiej i ciezkiej jak nie wiem... przeciez wrazie czego to mozna to dokupic... a jak nie no to polozne daja bynajmnije u mnie w szpitalu...
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Oj o goleniu "tam" nic nie mówcie Czasami aż sama się do siebie śmieje
Asia pięknie wyglądasz.
Co do kremu na brodawki to polecam ten allegro.pl/purelan-masc-krem-na-popekane...7-g-i3713820670.html Mnie bardzo pomógł, no i mleczko.
Kasiek mnie sie bardzo podobają te literki allegro.pl/mwl-literki-3d-20-cm-imie-dzi...tis-i3713535451.html
Przerażacie mnie tym, ze macie już torby spakowane. Ja nawet ciuszków nie wyprałam. Kurka musze się za to zabrać.
Do porodu wezmę taką koszulę jak do karmienia, co by było od razu wygodnie odpiąć guziczki i dac cyca. Ogólnie mam takie 3 szt. Przy Leni wynosiłam je bardzo.
Remiśleoś dlaczego będziesz miała cc? Gdzieś mi umknęło.
Kasiek zgadzam się żeby nie przesadzać z rzeczami do szpitala. Przy Lence miałam dwie wielki torby, gdzie dużo rzeczy nie wykorzystałam, a mąż i tak ciągle po coś jeżdził
Monia jak tam u Ciebie????
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja krem do buzi kupilam jak wiekszosc z was czyli z nivea. Wczoraj bylam na wizycie. Wszystko u nas dobrze. Gin pobral mi wymaz na Gbs i za trzy tygodnie mam juz ostatnia wizyte przed porodem. Dostalam tez plan porodu do wypelnienia na spokojnie w domu.
Ja tez sobie zycia bez depilatora nie wyobrazam. Dostalam na 18-stke i od tamtej pory uzywam regularnie - nogi, pachy i bikini. Teraz niestety ta ostatnia partia ciala odpadla bo nic nie widze wiec nie chce ryzykowac
Kociaczek mam prawie identyczny kombinezon jak Ty W sumie mam ich 5 i najlepsze jest to ze zadnego nie kupilam.
Kasiek super ze ci tyle wydatkow odpadlo. A literki sa przerozne na allegro-drewnianie, materialowe i naklejane. Ja nad lozeczko mam juz upatrzony zestaw naklejek z allegro.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Ja sie dzis dowiedzialam ze przed mikolajem napewno nie wyjde wiec 1,5 tyg jeszcze tu poleze rozwarcie sie nie powieksza ale przed 35 tc nie wypuszczaja bo to ryzyko mam nadzieje ze na tego mikolaja chociaz wroce.julka chyba zapomni jak wyglasam: ( po za tym.straszne nudy i ciagle spie.najgorsze dla mnie sa re kroplowki bo mam kruche zyly i mnie bola te wenflony ale musze jakos wytrzymac.
Asia pieknie wygladasz i super brzusio;)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Monia dobrze, że rozwarcie się nie powiększa- to najważniejsze. Trzymam kciuki żebyś na Mikołaja wyszła. Julcia by się ucieszyła, zreszta mąż na pewno też.
A oni nie mogą Cię odwiedzić?
U nas też dawali ciuszki dla dzieci, ale szybko dzwoniłam do męża żeby przywiózł Lenkowe Z tymi szpitalnymi nie mogłam sobie poradzić. Jakies dziwne były
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Na brodawki mam bephanten, na szkole rodzenia położna doradzała taki kpić bo jest bardzo dobry na małą pupkę i na brodawki. Mam też avent bo był dołączony jako gratis do laktatora.
Torby nie spakowałam, w przyszłym tygodniu zamierzam wszystko poprać i w miarę możliwości poprasować. Ale jestem w miarę zadowolona z tego co już mam przygotowane dla dzidziusia, nie stresuję się za bardzo. Zrobiłam zakupy kosmetyczno-apteczne, zamawiałam w aptece internetowej GEMINI, dobre ceny mają.
Też korzystam z lusterka