- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moniaaa mamy identycznie obudzi sie w wozku i pol ulicy ja slyszy ;o
U nas juz 25 stopni
A do mnie przyszla ta okropna @ po 35 dniach. Zawsze mialam jak w zegarku, w srodde ide do gin po jakas anty chce spirale na 3 lata ale zobaczymy czy mi to doradzi czy jednak nie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja @ nie mam i sie ciesze strasznie ciekawe czy do konca karmienia nie przyjdzie malpa:)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas noc tragiczna. Maly nie chcial spac. Budzil sie co godzine. Ale musze sie pochwalic. Wczoraj pojechalismy nad morze. 200 km w jedna strone I maly bardzo dobrze zniosl podroz. Potem zachaczylismy o chinska restauracje I w domu bylismy gdzies po 9 wieczorem, a wyjechalismy rano. Moze maly moj byl marudny w nocy bo za duzo wrazen jak na jeden dzien dla niego. A czytalam wlasnie, ze dziecko ma jeszcze nierozwiniety uklad nerwowy I rozne rzeczy moga mu przeszkadzac. I pisalo tam jeszcze, ze ostre zapachy moga draznic dziecko tez np. Mocne perfumy. Jak jest duzo szumu wool dziecka np. Ktos w domu ma powlaczane duzo przedmiotow jak pralka, telewizor, odkurzacz to podobno to tez moze sprawic, ze dziecko jest takie nerwowe I marudne. Przepraszam troche to haotycznie napisalam.
U nas pogoda tez bardzo ladna wiec napewno wybierzemy sie na niedzielny spacer.
Jestem tez troche zla bo powinnismy teraz byc w Polsce na urlopie, ale oczywiscie paszport malego nie przyszedl I dupa blada. Ale w czerwcu jedziemy na dwa tygodnie, bo juz mamy tez termin chrzcin na 28 czerwca. Wiec jeszcze troche czasu mamy. Zastanawiam sie tylko czy ksiadz z tej parafii tutaj wyda nam zaswiadczenie, ze wyraza zgode na chrzest malego w Polsce, bo my w sumie do kosciola tutaj bardzo rzadko chodzimy I przez to moglby nam nie wypisac tego zaswiadczenia. No ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Wczorajsza noc była cudowna przyjechał do mnie tata i ja z moim wyszliśmy sami do Znajomych, wróciliśmy po 24 i całą noc zajmował isie dziadek Z Żona wnuczkiem:) spalam do 10 potem jeszcze od 12 do 14 wyspalam się za wszystkie czasy
Znalazłam też w końcu biała koszule na chrzciny w końcu. Tylko ze kosztowała aż 60zl!! Ale juz wzięłam bo Zjezdzilam cały Kraków za tym i nigdzie nie było.
Wszystkie trzy dziewczyny piękne
Monia a może jakbyś odsłoniła Zuzi budę z gondoli to by pomogło? Zawsze to cos więcej widzi.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
miałam super nocke,Janek obudził się tylko raz ale zjadł cycka i poszedł dalej spać i dopiero o 5 rano robiłam butle:)
Wczoraj byłam u rodziców i praktycznie cały dzień z małym spędziliśmy w ogrodzie, on odpoczął i ja też się zrelaksowałam.Żałuję, że nie zamieszkaliśmy u moich rodziców na wsi bo tak jest cudnie ale niestety ciężko by było z dojazdem do pracy.
Miałam małego kłaść do łóżeczka ale po szpitalu nie mam serca i ciągle śpi z nami w łóżku mój do trzyma za reke a ja głaskam po głowie i tak zasypia;-), a no i nie che pić butli pluje strasznie i siedzi przy cycku az sie zmęczy i dopiero je z butli także karmienie trwa godzine.
Co do tych pieluch to powtarzam tylko co mi pediatra mówiła i to raczej nie pytała na jakie zmieniałam tylko czy zmieniałam mu pieluchy bo to mogło też się przyczynić.
Monia może Zuzia ma skok rozwojowy i dlatego ja wszystko wkurza.
motylek, zazdroszczę chociaż w niedzielę też pospałam bo mój zajął się małym:)
Dziewczyny dziewczynki są so sweet:-)ja kupiłam Jankowi różową czapeczkę smerfetkę i wszyscy na mnie patrzą jakbym miała kuku jak go w nią ubieram:-)to mówię, że jestem za gender:P
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc KOSZMARNA!!!!! Zuzka tradycyjnie od ok 3 budzila sie co godzine a na dodatek Julka obudzila sie w nocy i zrobila taki raban ze myslalam ze ja zastrzele! nie wyspalam sie wogole do tego zaspalysmy do przedszkola obudzila mnie tesciowa jak przyszla po Julke...ona tez w zlym humorze sie obudzila (wspolczuje pania w przedszkolu:P)
ale przynajmniej zapowiada sie cieply dzien
wczoraj taki upal byl ze szok no lato normalnie mogloby juz takzostac nawet zuzia spalajak bylysmy na placu zabaw. a jak jej bude odslaniam to z kolei jej swieci i tez przeszkadza chyba musimy to przetrwac poprostu
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeżeli chodzi o pieluchy to próbowałam przejść z Pampersów na Dady ale mała dostała strasznych odparzeń, więc spowrotem jesteśmy na pampersach i jest super
My niestety całkowicie przeszłyśmy na MM, bo muszę zwiększyć dawkę hormonów tarczycy, a niestety przenikają one do mleka :/ Mam pytanie co najlepsze na potówki? Zauważyłam że mała ma na szyjce :/ Staram się przemywać przegotowaną wodą i nie przepacać, ale średnio pomaga. Najgorzej poci się podczas jedzenia - podobno to na skutek niedoboru wit. D :/
Joanna nie mogę sie napatrzeć na Zuzi oczka! ŚLiczne
Monia dziewczynki super Zuzia już niezła pyza Widać, że jej Twoje mleczko pasuje
Asia Oliwka pięknie trzyma główkę
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Teraz leży w bujaczku , macha nozkami i patrzy na misie gezechotki co są na skarpetkach:)
Pogoda gorsza niż wczoraj ale też w miare ładnie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzka to kluska mala:P a ja na poczatku balam sie ze si ewnie najada moim mlekiem zreszta tesciowa nieraz mi sugeruje zebym jej mm dala bo pewnie sie nie najada i dlatego taka marudna jest to jej kiedys powiedzialam ze raczej na zaglodzona nie wyglada
zuzka teraz ma miec drzemke a wlasciwie minela jej godzina i nie moze usnac a tak chcialam z nia isc spAC!
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Motylek musisz pójść do okulisty bo szkoda Dawidka My byliśmy już dwa razy, ale to ze względu na krwiaka w oczku po porodzie, kolejna kontrola za miesiąc. Nie lubię okulistów bo to nieprzyjemne badanie dla dziecka :/
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa