- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
pysiaczek moze to sapka niemowleca? Wystarczy nawilzac powietrze w domu i dziecku zakraplac sol fizjologiczna i w razie potrzeby frida odciagac
Moja mala miala dzien pelen wrazen i teraz chyba boi sie usnac zeby tylko cos jej nie umknelo. Oczy trze i ziewa ale nie usnie uparciuch jeden..
Przyznam wam sie ze czasem zazdroszcze dziewczynom karmiacym butla. Ja nie moge sobie pozwolic na samotne wyjscie. A tym bardziej na caly dzien. Uwielbiam ta bliskosc i wiez jaka daje karmienie piersia, no ale cxasem mam ochote odsapnac..
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Pysiaczek dużo zdrówka życzę;* kilka dni i przejdzie na.pewno:*
Dawid ostatnio właśnie ulewa.. Ale ulewa odkąd zmieniałam to mleko i to nie jakoś bardzo dużo i nie zawsze, ale jednak. Mam się martwić?
Anitkade aż szok ze tylu lekarzy oglądało Hanie i nic nie wykryli ani nie podejrzewali !!! Dawidek też nie łapie sam zabawek, łapie tylko pieluszke i kocyk i bluzeczke jak ma niewsadzona w spodnie. Każde dziecko rozwija się w swoim tepie nie masz się co martwić :*
Też słyszałam.ze pampersa i dade produkuje ten sam producent ale według mnie te z dady są takie sztywniejsze ale to tylko moje zdanie.
Dobranoc dziewczyny :*
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
a wlasnie kiedy sie zmienia smoczki te do butli i te co maja na codzien?
ta zabawke co mlody dostal na chrzest to ztwierdzilam ze straszy no dzis w nocy to zaczelo samo grac musialam wstac i wylaczyc masakra
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Zanka mam pytanie jak pobrałaś małej mocz na posiew? Bo Janek miał w szpitalu robiony ale był cewnikowany i teraz bede musiala mu zrobić posiew i nie wiem jak czy taki woreczek do moczu kupie w aptece?
Anitka, może zrób Hani właśnie badania na posiew krwi i moczu, u nas w szpitalu w ogólnym badaniu krwi i moczu wszystko było idealnie a dopiero w posiewie wyszła bakteria.Dzielna jesteś, trzymamy kciuki za Ciebie i Hanie
Motylek, Dawidek boski:)
Dziewczyny mam pytanie jak u Was wygląda pepek bo u mnie ten pępek się skleja ostatnio i nie wiem czy czasem cos nie cieknie z niego...masakra
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Aha - ale jak Hania jest spokojna i jej dobrze ułożę rączki to główkę podnosi wysoko i stabilnie i kręci nią na boki. A raz przeturlała się na plecki (tylko bioderka jej trochę uciekły).
Motylek - Dawidek prześliczny i cudownie się śmieje. Takie słoneczko
Kociaczek - co do zwykłego smoczka - ja miałam Lovi 0-3, ale już po 6-7 tygodniach był za mały i się HAni odciskał, a poza tym mam Avent 0-6 i używam ich od początku (najpierw mało, bo ten Lovi był lepszy) i mam zamiar używać do czasu, aż zaczną się odciskać. Do 6 miesiąca daleko, ale jak będzie trzeba wcześniej zmienić to zmienię. Póki co - nie ma takiej potrzeby. No chyba, że higiena, ale wyparzam codziennie.
Bella - u Hani pępek jest taką dziurką, a w środku jest kuleczka, bo miała taką jakby śladową przepuklinkę i jest tak kuleczka w środku. Ale nic się nie skleja, za to wokół kuleczki się brud zbiera i nie mogę doczyścić, a Hania przy dłubaniu patyczkiem strasznie protestuje.
Dobra, czas na mnie, jak będzie czas po lekarzu to Wam napiszę, czego się dowiedziałyśmy.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pewnie bym się wyspala jak nie wiem gdyby nie ty że załapalam katar od syna mojego! masakra!!
ja smoczek taki na co dzień zmieniłam jakieś 2 tygodnie temu już na większy i bez problemu ssal...
kurcze Igor chyba uczulony na masc majrankowa. pod nosem az czerwono. a w dodatku wszystko zawsze sobie rozcieral no i pół tworzy ma teraz czerwone.. już jej używać nie będę... masakra... te moje dzieck takie delikatne...
no nic idę się szykować bo za niedługo będzie tata i ja lecę pozałatwiac sprawy a z małym zostaje tato... nie chce mi się strasznie ale cóż począć...
założe sobie moje piękne mietowe baleinki!!! Ah !!!
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja w nocy o 1.30 dalam Zuzi butle no i chyba podzialalo obudzila sie co prawda o 4 ale chyba po prostu chciala sie przytulic bo nie chciala jesc i zaraz na rekach zasnela pozniej o 6 ja sie przebudzilam i ja wzielam bo sie krecila ale dopiero o 7 zjadla a ja myslalam ze cycek mi eksploduje lewy jeszcze ok bo po butli troche z niego zjadla a z prawego juz mi ceiklo ze cala bluzke mialam mokra i bolal jak diabli.
dziewczyny wam tez tak wlosy wypadaja???i do tego pokazal mi sie lupiez a dawniej nie mialam
pod koniecmiesiaca planuje kupic pierwsza kaszke i zrobic taka gesciejsza zeby lyzeczka podac ciekawe czy zasmakuje Zuzi nowy smak
kasiek super ze zakup butkow sie udal ja tez musze sie rozejrzec za balerinkami ale czekam na kase z pitownarazie.
a moj M ma 2 tyg tatusiowego jest cieplo to moze cos ksorzystamy myslalam tez nad wyjazdem do krk do zoo z dzieciakami tylko nie wiem jakby Zuzia zniosla podroz bo z nia to roznie bywa
Dawidek pieknie usmiechniety:)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Anitka,3mam z całych sił kciuki, żeby się coś w końcu wyklarowalo i żebyś mogła odetchnąć trochę
A my dzisiaj na 11.30 idziemy na szczepienie, az sie boje bo ostatnio nie było kolorowo... mala ma troche katarku, więc może jej nie zaszczepią... zobaczymy.
Monia, mi z 2 tygodnie temu zaczely strasznie wypadac włosy, ale to doslownie garściami, aż odplyw zapcgal sie w wannie, ale teraz jest juz lepiej-inaczej chyba bym wyłysiała
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas pogoda nie za ciekawa. Wazne ze nie pada.
Co do anty. Ide za tydzien po tabletki. Aco do mojego aktualnego okresu to plywam w morzu czerwonym :oo masakra.
A ja ide pranie wstawic a drugie sciagnac z suszarki . Odezwe sie potem:-)
Milego dnia:-)