BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #766476 przez myszka76
Asiu nie denerwuj się, będzie dobrze. Mąż zrozumie kto jest dla niego najważniejszy, szkoda Twoich nerwów i później bólu czy skurczów brzucha. Po co to... Ja wiem, że dobrze się mówi ,ale pomyśl proszę o dziecku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #766478 przez zubi
Edi28 ja chodzę na NFZ do dr Modrzewskiej na ul. Świętopełki ( z lekarza jestem zadowolona) ale na USG dostaje skierowanie do dr Mizarewicza ( ogólnie też byłam zadowolona ale ostatnio w poczekalni kobietki rozmawiały że ich zdaniem on robi USG za szybko i nie dokładnie, więc zastanawiam się na wizyta prywatną i wykonaniem USG.

Czytałam że w matopat wykonują USG płodu i internautki sobie chwaliły. Kurcze sama nie wiem...

A do szkoły rodzenia się wybieram, ale jakość tak zebrać się nie mogę- a masz jakieś namiary to może byś mnie zmotywowała do działania :)

11 lata 3 miesiąc temu #766509 przez Edi28
Asiu nie denerwuj się jeszcze trochę i będziesz miała wizytę i lekarz Ci wszystko wyjaśni i na pewno Cię uspokoi :-) i faktycznie może idź z mamą, jeżeli nie czujesz się najlepiej... A mąż na pewno w końcu zrozumie, że to wy jesteście najważniejsi :-)
Zubi ja już się zapisałam do szkoły Maleństwo trochę drogawa, ale słyszałam o niej sporo dobrego i prowadzi ją główna położna ze szpitala, w którym będziemy rodzić, więc mam nadzieję, że będzie warto :-) no i plusem jest to, że będziemy mieli blisko :-) mam namiary na inne szkoły, ale mam je w Toruniu, dopiero w sobotę wracam, więc jak coś mogę Ci później podesłać info :-)

11 lata 3 miesiąc temu #766542 przez wola82
Czy to jakies fatum czy co, ze mezowie kobiet ciezarnych czy juz tez i tatusiowie, musza sie zastanawiac nad tym, czy zona i dzieci czy mamusia i tatus, ale Asiu bedzie dobrze, a tak samo mozecie mieszkac z Twoimi rodzicami jak i jego. Dlaczego my kobiety, musimy to przechodzic a te tesciowe probuja jeszcze wychowac nasze dzieci, jak u ich sa braki.
Ale trzymam kciuki i za wizyte i za wasze dalsze wspolne zycie jakis "konsensus" znajdziecie.

11 lata 3 miesiąc temu #766547 przez aska27
Dziewczyny dziękuję, tez mam nadzieję,ze wszytko będzie dobrze! :kiss:

Issska smutne co co piszesz,rzeczywiscie ludzie nie doceniają tego co mają. Moze twojej znajomej z pracy wydaje się to takie proste i oczywiste miec, urodzić dziecko?! Wielkie szczęście miec dzieci. Teraz słyszy się wiele strasznych rzeczy, ze krzywde ktoś dziecku wyrządził. Ciezko zrozmiec ludzi, co nimi kieruje i ich priorytety ( jeśli je mają).

11 lata 3 miesiąc temu #766652 przez andzia90
Cześć dziewczyny :) jestem w 25tc i będę miałam synka a termin mam na 5 luty
Pozdrawiam :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766726 przez aska27
Andzia gratuluję synka :) no i Witaj!!! :) A jak się czujesz?

A ja dziewczyny juz po badaniu, z dzidzią wszystko dobrze no i będzie CÓRECZKA :) :kiss:

ale... Maluda jest dość duża 816g! Termin wiec przesunął się na 19-24 styczeń :cheer:

No i mam cukrzycę, dostałam od razu skierowanie do szpitala na przyszły weekend. Miejmy nadzieję,ze dieta wystarczy.
Lekarz mówił,ze dzidzia duza,bo być moze to wina cukrzycy.

11 lata 3 miesiąc temu #766735 przez Edi28
Andzia witaj :-) gratki z powodu synka, masz już wybrane imię?
Asiu no z tym terminem to niezła zaskoczka :-) ale mam nadzieję, że nas nie opuścisz :-) Gratuluję córeczki :-) kolejna dziewczynka :-) Asiu będziesz miała parkę :-) z tą cukrzycą troszkę gorzej, ale może dieta wystarczy :-) no i sumie do stycznia nie tak daleko ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #766747 przez zosiaxvx
aska27 napisał:

Andzia gratuluję synka :) no i Witaj!!! :) A jak się czujesz?

A ja dziewczyny juz po badaniu, z dzidzią wszystko dobrze no i będzie CÓRECZKA :) :kiss:

ja Ci to pisałam ze bedziesz miec córe :lol: gratulacje :kiss:

Andzia witaj i gratki chłopaczka :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766751 przez aska27
Edi hehe rzeczywiście jak pomyslę,ze to styczeń to szok!
Podejrzewam,ze znowu będzie cesarka... bo pierwsze duze dziecko, po drugie cukrzyca.
Ale cieszę się,ze jest dobrze, serduszko biło. migało na ekranie.

Mała rozkraczyła nózki hehe nawet mam pamiątkowe zdjecie :blink:

A z Wami oczywiście,ze zostanę :kiss:

Zosia wywrózyłas mi hehe :blink: dzięki!

11 lata 3 miesiąc temu #766754 przez dominia
Aska mój Iguń też mniej więcej tyle ważył jak się dowiedziałam o cukrzycy, nie trzymana dieta powoduję makrosomię płodu czyli, że dzidziuś jest za duży. Ale wiadomo Kochana, że Ty będziesz pięknie dietki trzymać i nic takiego się nie zdarzy :)
Ja urodziłam 9 dni przed terminem i Syn ważył 3200 g

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #766761 przez aska27
Domina oby tak było! Zaraz zaglądam na stronkę która podesłałaś, musze dowiedziec sie co mozna jesc i jak jesc,a czego unikać.
Mój synek urodził się duzy i lekarz mówi,ze córeczka jest tez duza,wiec albo rodzę duze dzieci,albo to wpływ cukrzycy. Tylko pamiętam,ze z Mikołajem na USG zawsze wychodziło,ze będzie mały dopiero w finale okazało się,ze miał 4kg i 60cm.

Andzia dopisałam Cię :) jesli mam coś ejszcze dodać to napisz :)

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #766764 przez tweety1992
Witam po całym dniu.

Ja dziś z mężem u babci na obiedzie dopiero wrócilismy. Zaś kupe rzeczy poprzywoziliśmy,

A ja od wejścia mam pytanie bo ja jestem zdecydowana ale niewiem czy to dobry pomysł.

Czy Wasi męzowie/partnerzy będą przy porodzie? Chcecie żeby byli? Jakie są plusy i minusy? To dla mnie mega ważne

11 lata 3 miesiąc temu #766774 przez zosiaxvx
Tweety ja bardzo bym chciała aby mój mąż mi towarzyszył przy porodzie ale on nie chce , bo jak stwierdził nie bedzie mógł na to patrzyc hmm jego strata :dry: chyba z siostrą pójdę :)

Asiu -Sara śliczne imię :) ja sie jeszcze zastanawiam nad Marysią :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #766777 przez tweety1992
Ja chciałam Marysia dla dziewczynki ale mój wybrzudza i mówi że jak wieśniaczka to brzmi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka