BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789269 przez Magda28
Hey hey hey Mamuśki :lol: co tu taka cisza???pewnie wszystkie sprzątają,gotują,zakupy robią:P
Ja też ogarniaam chatkę tylko tak z przerwami bo męczę się strasznie wrrrr tak wogóle ładny dzień słoneczko swieci ahhh...

Aśka my tez mamy imię wybrane Martusia będzie :) mąż się uparł..mi się Lenka,Maja,Zosia i wiele innych podoba ,no ale cóż męzowi nie pasują :dry: w sumie Marta też mi się podoba :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #789296 przez kasiek21
hej kobietki.. ja dziś jakoś nie w humorze... przyjechała też siostra z dziećmi i psem...
kurcze dowiedziałam sie dzisiaj że mojej kuzynki ciąża obumarla. bylam wczoraj u lekarza. płód przestał sie rozwijać w 9 tygodniu, obecnie jest w 11... do poniedziałku ma czas aby poronic naturalnie, jesli nie no to bedzie miala zabieg :-( kurcze tak mi dziewczyny szkoda... młodziutka jest. ledwo 19 lat ma...

11 lata 1 miesiąc temu #789319 przez andzia90
Hejka , ja dziś coś strasznie senna jestem a wstałam o 11 i dalej chce mi się spać , może dlatego ze ciśnienie niskie jest. Kasiek współczuje twojej kuzynce :( No nic muszę brać się za jakieś sprzątanie czy coś :)
Miłego dnia dziewczynki :)

11 lata 1 miesiąc temu #789321 przez aska27
Magda oczywiście Martusię dopisałam do naszej tabelki :)

Ja własnie położyłam dziecko spać i mam chwilkę... troszkę od rana "nabiegałam się" i teraz stękam, brzuch mnie boli i nie dobrze mi.

Kasiu bardzo mi przykro... ale nie wiem czy to pocieszenie,ze gdy z dzidzią jest coś nie tak to w naturze jest,ze na początku tak się dzieje. Miejmy nadzieję,ze gdy będzie kolejny raz to wszystko będzie dobrze!!!! Strasznie mi przykro.

Mam pytanie do słodkich mamusiek :) badacie cukier na czczo i po godzinie po jedzeniu czy po 2h?
W moim poradniku jest napisane,zeby badac 1h po jedzeniu. jak jest u Was?
Zapomniałam Wam też napisać,ze dostałam skierowanie na badanie hemoglobiny glikolowanej
tzn HbA1c Miałyście robione?
Lekarz mi powiedział,ze badanie krzywej cukrowej jest zmienne,a to bardziej wiarygodne, tutaj jest wiecej o tym:

www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badan...-cukrzyce_36316.html

11 lata 1 miesiąc temu #789323 przez Adziaaa
kasiek przykro .. u mnie w rodzinie też było dużo poronień, ale to przez nerwy i stres.. Nawet w wypadku samochodowym zginął roczny mój kuzynek.. ojciec prowadził nie z jego winny był wypadek.. minęło 5lat a on nadal nie może się z tego podnieść

11 lata 1 miesiąc temu #789345 przez aska27
oj Andziaa straszne!

Jak tutaj cicho i ponuro się zrobiło, trzeba zmienić temat...

11 lata 1 miesiąc temu #789346 przez Magda28
Kasiek nic tylko wspólczuć twojej kuzynce....i jeszcze taka młodziutka ehhh

Aska ja tak wczoraj mialam że mnie brzuch bolał,krzyz i niedobrze mi bylo,ale to chyba z przemęczenia bo też troche przesadziłam z pracą.. :dry: dziś już jest git :blink: ogólnie w ciązy to moglabym chodzić caly czas hehe :P

11 lata 1 miesiąc temu #789358 przez Lunia
hej'
Aska badam cukier na czczo i godzinę po jedzeniu. Ja nie miałam tego badania ;/

Straszne stracić dziecko :( nawet sobie tego nie umiem wyobrazić :(

Ostatnio mam problem z oddychaniem. Już musiałam sobie poduszkę dołożyć, żeby było wyżej. Czy Wy też tak macie?

Miłego weekendu tak w ogóle :D

11 lata 1 miesiąc temu #789363 przez tweety1992
Dzień dobry kochane :) A w sumie Dobry po południu. Ja pół godziny temu wstałam bo miałam ciężką noc. Najpierw nie umiałam zasnąć przez chorobę a póżniej mnie mały budził kopaniem się i nie spaniem. Na koniec mąż w pracy i piszemy na gg zachciało mu się grać przez internet i tak już nie poszłam spać. Wrócił to o 8 się położyłam i przespałam do teraz.

Przykro mi z powodu kuzynki Kasiu :( Od razu przypominają mi się moje złe chwile i mojej kumpeli.

U mnie kijowa pogoda strasznie ;/

Mąż obiecał że jak wstanie po nocce zrobi naleśniki :D Już się nie mogę doczekać.

Aska u mnie będzie chyba zmiana w tabelce ale to jeszcze nie teraz bo konwersacje trwają :p

11 lata 1 miesiąc temu #789381 przez zosiaxvx
czesc kochane :kiss:

ja znów w złym humorze! te hormony mnie wykonczą ! :dry:

Kasia Adziaa to straszne co piszecie :(

Lunia ja już wczeniej pisałam ze mam problemy z oddychaniem , czasem to mi trudno wziąsc taki głeboki oddech :)

Magda jak ja bym chciała tak napisac jak Ty :) ze w ciąży mogłabym chodzic cały czas :)ale niestety to jak sie czuje w tej ciązy to jest paranoja! każda najmniejsza kosteczka mnie boli :lol:
juz nie narzekam :silly:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #789388 przez Magda28
Zosia hehe serio ja to się czuję rewelacyjnie :laugh: tylko mam problem tak jak Lunia w nocy muszę spać mając poduszkę wysoko lepiej mi się spi i przesypiam calą noc!! Dziewczyny czy Wam też zdaża się spać na plecach?mi jest tak super wygodnie w tej pozycji,a wiem że nie można :dry: idąc spać kłade się na boku lewym a budzę się w nocy i leże na plecach,nie umiem tego kontrolować :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #789391 przez tweety1992
Ja śpię w różnych pozycjach. Zasypiam na prawym śpię na plecach a na lewym tylko wtedy jak mąż ze mną śpi. To dziwne wiem :)

11 lata 1 miesiąc temu #789400 przez zosiaxvx
ja zasypiam róznie :) raz na prawym boku raz na lewym raz na plecach :) tez lubie spac na plecach bo mi wygodnie jest :)

11 lata 1 miesiąc temu #789403 przez tweety1992
ja jak na plecach spie to mam 4 - 5 poduszek pod soba i jednego rogala.

11 lata 1 miesiąc temu #789406 przez zosiaxvx
ja na plecach nie moge leżec na twardym bo wtedy czuje jakby mi kregosłup sie rozsypał na 10000000 częsci!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka