BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 9 miesiąc temu #706923 przez Paula525252
Nie odp. Ma pytanie czy to moja pierwsza ciaza tak pierwsza dzidzia bedzie:-)Mój termin porodu jest na 15 lutego ale może urodze 14:-) i bedzie to moja najwspanialsza walentynka lub walenty. Narazie nie znana jest mi płeć jeżeli miałabym dziewczynkę nazwalabym ja Klara co myślicie? Chłopca bym chciała Franek ale mezowi sie nie podoba. Macie jakieś propozycje?:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #706956 przez wola82
Hej Paula,
na mdlosci to chyba pomoze tylko czas, ale zawsze trzebia miec jakas przekaske jak dopadnie glod np. batonik owocowy, czy nawet bulka, u mnie mdlosci same przeszly, ale czasamai dopadaja niespodziewanie. Probowalam tez z herbata z imbira i bylo gorzej zamiast lepiej.

Co do imion to bardzo ladne i oryginalne, ja mysle o imieniu Lena dla dziewczynki, a dla chlopczyka nie wiem.

11 lata 9 miesiąc temu #706969 przez Paula525252
Wolą Lenka też mi sie podoba ale w moim gronie znajomych jest ich sporo a Klary nie ma. Gabrysia też mi sie podoba i Michalina:) a co do chłopca to jest już bardzo dużo Olivierow Miloszkow także odpadają i jakoś nie mam pojęcia co do imienia...a czy wam też wyskakują krostki na twarzy i dekolcie? Domyslam sie ze to hormony, ale ta kasza na czole jest okropna ehh:/ w też tak macie??

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707161 przez wola82
Paula a u mnie wlasnie Leny nie ma zadnej, przynajmniej ja nie znam, a za to z chlopiecych imion to jest mnustwo Kacprow i Jakubow.

Krostki niestety tez mam na dekolcie i na plecach na twarzy prawie wogole, na szczescie. Wlosy mi sie strasznie przetluszczaja, rano umyje , a wieczorem sa juz tluste :angry:
I dzisiaj mam okropnego dola, musze sie polozycc spac moze jutro bedzie lepszy dzien.

Kasiek mysle ze dojechalas szczesliwie?

11 lata 8 miesiąc temu #707247 przez missyy
Puk, Puk. Dzień dobry ;) :) :)

Dołączam do wątku. mój przewidywany termin porodu oscyluje 21-23.02 :lol:

Od razu moje pierwsze pytanie, jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc zapytam o mdłości i wymioty. Mdłości zdarzają mi się przy niektórym jedzeniu, ale są znikome, a wymiotów w ogóle nie miałam. To jakieś odstępstwo od normy?> Jak Wy macie?

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 8 miesiąc temu #707257 przez aska27
DZIEŃ DOBRY!

missyy WITAJ :) Fajnie,ze dołączyłaś do nas. Z tymi mdłościami to większość z nas odczuwała, odczuwa .. mi juz delikatnie minęły. Też często mdliło,a sam widok jedzenia odpychający,ale jest juz lepiej.

Zaraz dopiszę Cię na nasza listę :)

Paula śliczne imiona, bardzo mi się podobają. Gdyby maluszek zdecydował się na 14 to faktycznie super mielibyście prezent :blink:
Cera tez mi sie popsuła, w poprzedniej ciązy wszyscy mówili,ze świetnie wygladam,a teraz co chwile coś. Zupełnie inaczej. No ale wiadomo każda ciaza inna jest.

Wola
nie smutaj się :blink: a Lenka ładnie imie. Moja znajoma, rodziła gdy ja tez byłam w szpitalu i jej córeczka ma tak na imie. Poza nią nie znam żadnej lenki.

Za to w rodzinie mamy dwie Gabrysie, grzeczne dziewczynki.

11 lata 8 miesiąc temu #707315 przez kasiek21
dzien dobry dziewuszki.

wola
dojechalam bardzo szczesliwie :-D
teraz wlasnie jestesmy po sniadanku, ogarniamy sie i jedziemy na zakupy :-)
w czwartek jedziemy do mamy mej na noc, wiec jest szansa ze spotkam sie z przyjaciolmi :-)

missyy
witaj u nas :-)
co do mdlosci, to sama nie jestes. ja czulam sie ogolnie rewelacyjnie, ale przez ostatnie 2 dni meczylam sie strasznie. nawet naczynia bylo mi ciezko myc. dzis juz jest lepiej :-)

wola
co do wlosow i cery... wlosy tez mam straszne. w dzien po umyciu siano i nic nie pomaga a na 2 dzien tluste. jest to strasznie meczace. cera niby ladniejsz a w sumie chyba nie wiele. znikly przebarwienia, ale nie wiem czy za sprawa hormonow czy bio oil.

co do imion u mnie ani leny ani klary ani gabrysi, a wlasciwie to jest jedna gabrysia :-D mojej mamy siostra hi hi.

11 lata 8 miesiąc temu #707384 przez Paula525252
Dziś rozmawiałam z mężem o imieniu dla chłopca i nasze zdania sie różnią choć doszliśmy do porozumienia i podoba nam.sie Bartosz:-) a dla dziewczynki zgodnie od początku Klara:) a jak moje drogie sie czujecie? Ja dziś poranek przeżyłam bez mdłości:-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #707457 przez aska27
Paula fajne imiona, Bartki to fajne chłopaki, hmm, no ja takich znam :blink: a Klara to oryginalne imie,też mi się podoba.

Dzisiaj czuję się lepiej.. ufff... coś bym zjadła :silly:

A jak Ty się czujesz??

Kasiu fajnie,ze juz jesteś na miejscu, udanych zakupów i wypoczywaj!

Wola a jaki ślub? Kiedy wiec plujecie przyjazd do Polski?

Ktoś kiedyś teraz idzie na badania?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #707491 przez aska27
TABELKA poprawiona
oczywiście jeśli coś mam dopisać piszcie.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #707556 przez wola82
Czesc Missyy :)
Aska wesele mojej kuzynki mamy 27 lipca i jak narazie wyjazd 26 lipca stoi pod znakiem zapytania. Wszystkiego dowiem sie w poniedzialek kiedy bede mogla jechac na urlop.

Ja mam we wtorek usg w szpitalu w ktorym bede rodzeic. Badanie to ma wykluczyc wady wrodzone u dziecka czyli wady serca, zespol Downa etc.. no i byc moze dowiem sie juz co bedzie :)

11 lata 8 miesiąc temu #707775 przez Marudka
Cześć kobitki :)

dołączam do mamusiek lutowych, jestem w 11 tygodniu tak więc początki :)
Z dolegliwości ciążowych to jedynie obolałe i nabrzmiałe piersi i częste wizyty w wc ( w nocy czasem co 2h) oraz ciągłe spanie :)

Wymioty na szczęscie mnie omineły, jedynie miałam mdłości cały 2 miesiąc ale teraz już mi to przeszło.
Za to nie mam w ogole apetytu i najchętniej to nic bym nie jadła, ale trzeba.

Już się nie mogę doczekać żeby szykować wyprawkę, patrzeć na rosnący brzuszek, dowiedzieć się czy chłopak czy dziewczyna ( po ciuchu mamy nadzieje, że chłopak, ale najważniejsze żeby było zdrowe)
no ale to jeszcze trzeba troche poczekać :)

Imiona wybrane Alan lub Marysia :)

Witam was wszystkich i mam nadzieje, że bedziemy tu razem do lutego :)

11 lata 8 miesiąc temu #707799 przez Paula525252
Ja badania takie jak Ty Wola będę miała 26 lipca. Myślicie ze już może być wiadoma płeć. Sądzę, ze jeszcze to za wcześnie.... Moje samopoczucie dziś jako tako choć w ciągu dnia zlapaly mnie takie mdłości ze myślałam ze do końca dnia tak będę sie czuła, ale trochę polezalam i przeszło? Nie chodzę do pracy jestem na urlopie, a potem pójdę na zwolnienie, a wy jak dziewczynki pracujecie czy nie? Ja początki mam nie znosne także w pracy 8h to meczarnia dla mnie:/

11 lata 8 miesiąc temu #707823 przez Marudka
wszystko zależy jak sie ułoży, niektóre mamuśki juz wstępnie wiedziały w 12-14 tygodniu. Ja mam wizyte 5 sierpnia i mam nadzieje ze bedzie cos widac

11 lata 8 miesiąc temu #707856 przez kasiek21
marudka
witamy, witamy :-)

paula
ja juz tez na l4, za namowa dziewczym wybralam zwolnienie niz urlop. po porodzie i maciezynskim bede miala 60 dni urlopu, a wiec wole wykorzystac go pozniej, zawsze 2 miesiace dluzej z malenstwem. :-)

kobitki, siedze sobie 2 dzien u siostry i juz mam dosyc. dzieciaki doprowadzaja mnie do szalu, krzycza, piszczal i rycza í lep to mi juz peka. a do tego jeszcze kurde pies-labrador 8 miesieczny. mowie wam oszalec idzie.
ale...
zjadlysmy wlasnie z siostra salatke;
salata lodowa, krewetki, bob i truskawki :-D mowie wam rewelacja. pozniej wstawie zdjecie :-D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka