- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas słaba nocka jestem mega niewyspana Hania wstawała co dwie godziny eh... zastanawiam się kiedy zacznie przesypiać większą część nocy bo o całej to nawet nie marze :-D wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i gina wszystko w porządku mogę nawet ćwiczyć ale nie powinna nic dźwigać poza Hania oczywiście Dziś idziemy na bioderka mam nadzieje ze będzie wszystko ok
są
SARENKO Natalka śliczna
ISSKA dobrze ze Marcelinka zniosła dobrze szczepienie i juz spora babeczka super
ANDZIA powodzenia na szczepieniach Maciuś tez ładnie przybiera
Jakie macie sposoby na usypianiem dzieciaków moja w nocy zasypia właściwie bez problemu ale w dzień to po prostu masakra z uśpieniem
Miłego dnia
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sarenka- słodki golasek z Natalki
Issska- Marcelinka tez ładnie sobie juz wazy
Kurde zapomniałam umówić się do gina a to zadzwonię najwyżej.
Miłego dnia dziewczyny
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Andzia 90 - szybko rośnie Maciek. Pamiętam, że urodził się z tą samą wagą co Natalka, a teraz już kilogram różnicy. Powtarzam sobie, że dziewczynka może być drobniutka, chociaż myślę, że jeszcze nadrobi...
Edi - ja nic nie robię by uśpić Małą w dzień. Jak ma ochotę to śpi, jak nie to nie. Za to zawsze usypia na spacerze. Jeszcze nie było spaceru z otwartymi oczami - a spacerujemy codziennie nawet po 4 godz. Za to noce jak już pisałam przesypia całe. I zastanawiam się co mam robić, bo Mała budzi się ok 9 - 9:30, a zasypia o północy. Wczoraj zasnęła o 23 i czy ja powinnam ją budzić wcześniej na jedzenie? Czy dać się wyspać, bo jak będzie głodna to przecież sama się obudzi...? Tylko jak tak dużo przesypia to karmiąc za dnia co 3 godziny czasem wychodzi mi za mało karmień...
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Sarenka slicznosci masz
Lenka mi przesypia w sumie tezz cale nocki zasypia kolo 22 i do 5 rano, a pozniej albo zaraz zasnie a jak nie to koo 7 i tak do 11.
Ale zaraz sie zbieramy na spacerek, trzeba dzieciaczki przewietrzyc i mieszkanie w miedzy czasie.
Postaram sie czesciej zagladac ale dobrze ze wy jestescie i pottrzymujecie Lutowe Mamusie.
Pozdrawiam i milego dnia
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Sarenko- Natalka słodki golasek 4 h spaceru to macie fajnie u nas max 1,45 bo mała co 2 h chce cycka i jak źle oblicze czas to spacer kończymy z małą na rękach lub płaczącą w wózku
Isaka dziękujemy że rozkręcasz forum
Wola u nas z jednym dzieckiem kupa roboty i zero czasu dla siebie, a u ciebie dwoje ( podziwiam)
Edi u nas pobudka w nocy co 2 h to standard 21,23,1,3,5 i 7 wstajemy i witamy dzień, ale za to mała najada się w max 10 min i od razu usypia a ja z nią ( no chyba że pampek pełny to tak z trzy razy w nocy zmieniamy). A w dzień ze snem masakra, od 11 zazwyczaj marudzi bo senna ale z zaśnięciem ciężko ( o łóżeczku nie ma mowy), wiec od tygodnia usypiam ją w dzień w wózku - najeżdżając przednimi kołami na dywan, główka jej podskakuje i zazwyczaj zasypia po ok 10-15 min bujania. Ale niestety sen trwa krótko zazwyczaj max 1 h, wiec w domu w dzień nic nie mogę zrobić.
A u nas problem z kąpielą mała ich tak nie znosi że krzyczy jakby ją ze skóry obdzierali, a potem zawiniętą w ręcznik trzeba uspokajać jakiś czas ( tak wam zazdroszczę że wasze maleństwa lubią kąpiel, dla mnie jest to najbardziej stresujący moment dnia
Pozdrawiam i miłego dnia
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
I Kasiek Nas zostawila. Pisze na styczniowkach... Kasia wroc do Nas
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
ZUBI-może woda jest dla niej za chłodna dolej jej bardziej ciepła, u nas tak było na początku że miał wode 38stopni i to byla dla niego za zimna strasznie płakał że uspokoić sie nie dało i teraz dolewam mu bardziej gorącej ale też bez przesady, problem znikł może i u ciebie zniknie
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja Oleńka wieczorami bardzo szybko chce iść spać. Kąpiel mamy około 18.30 i Mała o 19.30 zazwyczaj śpi. Budzi się często ale je i zasypia. Tak mamy do 5.30. Wtedy już wstajemy. W ciągu dnia śpi mało i tylko na spacerach albo w samochodzie.
Kąpiel uwielbia, płacze jak ja wyciągam z wanienki.
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I jeszcze do starego wątku miekkich piersi- w ostatnich dniach znowu czuje pelne piersi. Nie takie jak na samym poczatku ale sa pełne. A zdaza wam sie'zalac'swoje dzieciatka?Jak Ola zaczyna ssac i pusci piers to od razu ma prysznic z mleka
I jeszcze do kąpieli - problemem faktycznie moze byc woda lub temperatura w pomieszczeniu.Ja tez wlewam cieplejsza wode niz 38 bo taka niby wlasciwa jest wg mnie za zimna i dogrzewam łazienke farelka zeby bylo przyjemnie.
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1