- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
ja odciągam laktatorem i pokarmu mam ciągle tyle samo powinno być więcej a tak nie jest
też myslałam,ze powinno być wiecej!
jej,bardzo bym chciała karmic,boję się,ze laktacja się u mnie zakonczy, echh
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
a zapomniałam wam powiedzieć w środę idę do fryzjera i nie będzie mnie jakieś 3 godziny ah nie mogę się doczekać coś dla siebie zrobię nareszcie a Mackiem zajmie się Tata dziewczyny jak z wasza waga?? wróciłyście już do kg z przed ciąży?? bo u mnie zostało 5 kg jeszcze i się zastanawiam czy można już coś ćwiczyć hmmm a do ginekologa dopiero pójdę w przyszłym tygodniu.
- anjaa18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mi ogolnie zostaly 4kg do zrzucenia ale planuje 8 zgubic a jeszcze lepiej byloby 9 :-D zobaczymy jak to bedzie cwiczyc jeszcze nic nie cwicze bo czytalam ze po cesarce mozna dopiero zaczac po polroku cwiczyc czy to prawda? Dziewczyny po cesarce jakie cwiczenia wykonujecie aby pozbyc sie kg?
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ktoras z Was pisala ze jej mala w nocy dwie godz plakala po szczepieniu bo pewnie sobie przypomniala moj maly mial to samo z tym ze wtedy sie zapowietrzyl teraz mam kolejme szczepienie 8maja i naprawde sie boje tego jak zareaguje byle juz nie powtorzyla sie ta sytuacja teraz na kazdy jego placz ja szybko reaguje
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja cały dzień spaceruje szkoda takiej pięknej pogody na komputer
Edi wolałam prywatnie, bo w jednym szpitalu wyczytałam,ze jedna pani ortopeda wszystkie dzieci w szyny wrzuca dla kasy, do drugiego się dodzwonić nie mogłam przez tydzień, a poza tym terminy na za 2-3 m-ce.... wizyta bez usg 120 zł, z usg 190 zł. Kasa się nie liczy, ważne,żeby nikt nie zarabiał kosztem mojego dziecka...
Wola tak kazali na bioderka 6-8 tydz. u nas ok, więc następna wizyta w 6 mż.
Asia27 ja karmie czasem co 4 godz jak np chodzimy na spacerku i mała śpi, nie widzę żebym miała mniej pokarmu, codziennie piję jedną herbatkę na laktację... Moja koleżanka odciągała laktatorem bo mała ssać nie chciała i straciła pokarm... karmiła do 3 mż. ale ona nie bardzo chciała, i tak dokarmiała itd.
lysy a na co operacja, co się działo? zdrówka i 3mam kciuki za pokarm
Deta powinnaś co najmniej te pół roku odczekać... przy cesarce mięśnie są rozrywane albo rozpychane na boki, więc muszą dojść do siebie...
my 2 kwietnia szczepienie, 6 w 1....zobaczymy ile maluch waży...
Pampersy mamy pampersa dwójki... jakoś nie wiem , nie mogę się do tej dady przekonać, może niedługo spróbuję... Ale uważam,ze te białe duo care były 100 razy lepsze niż te zielone active baby...Szkoda ,ze nie ma większych... albo ja nie widziałam...
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asia - ja tez nie mam laktatora wiec polegam tylko na czestotliwosci Oli i mam nadzieje ze bedzie ok. Zosie karmilam prawie 6 miesiecy wiec teraz tez sie nie poddaje. Pamietam tylko ze wtedy tez od ok 3 m-ca mialam juz tak miekkie piersi ze wydawalo sie ze nic w nich nie mam a jednak Zosia najadala sie spokojnie. Tak wiec dziewczyny glowa do gory - damy rade! Na razie w dzien karmie co 1,5-2 godz ale czasem jak Ola zasnie mocno to 4-5 godz. W nocy co jakies 3 godz czasem dluzej wiec cyce pracuja non stop:-)
Ja tez mam jeszcze 5 kg do pozbycia sie i brzuch!- zwlaszcza w spodniach na siedzaco masakra jak wszystko sie wylewa...Na razie stawiam na szybkie spacery ale na pewwno nie bede czekala pol roku na cwiczenia. Sprawdze sie najpierw z gin. No i od 2 tyg wyrzekam sie sie słodyczy a to juz nie lada wyczyn jak dla mnie bo uwielbiam słodkie..
Lysy- duzo zdrowka zycze.Trzymaj sie dzielnie!
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Andzia u nas tez pobudka w nocy co 2 h ( z zegarkiem w ręku 23,1,3,5 i 7) ale dzieki temu jestem wyspana bo regularnie spie z mała między tymi karmieniami- mała cyca ssie max. 15 min + zmiana pampka co 4 h, no czasem częściej i szybko w sen) wiec nie narzekam
Mi zostało 1,3 kg, i tak juz od dwóch tygodni, ale tez zaczynam ćwiczyć brzuszek bo wolałabym aby wrócił do stanu z przed ciąży, a i ta pręga od pępka do spojenia łonowego mi została. Ciekawe czy zniknie?
Dziewczyny a jak tam u was z rozstępami? Rozstepów na brzuchu nie mam, ale niestety biust w opłakanym stanie
Asia ja tez karmię piersią i ostatnio pojawił się problem, mam wrażenie że lewa pierś mi się wolniej wypełnia mlekiem, boje się aby w niej pokarm nie zanikł. Z prawą wszystko ok, ale teraz zdecydowanie częściej się napełnia i już drugi dzień dochodzi w niej do nawału pokarmu i mi nawet wkładka laktacyjna wczoraj przeciekła.
Nie wiem jak utrzymać w lewej pokarm?
A powiedźcie jak sprawują się wasi mężowie, pomagają wam? Sprostali roli ojca, pomagają wam w codziennych obowiązkach po pracy?
Miłego dnia i więcej aktywności na forum
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lysy- dużo zdrówka dla Ciebie
Milej niedzieli kochane
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mi zostalo 4kg, ale czuje sie strasznie. Nie mam ciuchow,ktore maskowalyby to co mi sie wylewa. Codzienne ubieranie mnie zalamuje. We wszyatkim wygladam strasznie. A zaraz mamy wesele i nie wiem w czym pojde. Do tego w ciazy od 2trymestru mialam piekna cere,a teraz znoqu jest okropna. Ajjj nie czuje sie soba w swoim ciele..
moj Maz spisuje sie swietnie. Baaaardzo mi pomaga. Nigdy bym nie powiedziala,ze tak duzo bedzie robil. Pomaga mi w domu,sprzata,cos dziala w kuchni na tyle co umie i moze,zajmuje sie Mala, karmi Ja zawsze On jesli tylko jest w domu, chodzi na spacery. Naprawde zlego slowa powiedziec nie moge...
Dobrej niedzieli Mamusie i Dzieciaczki!
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie