- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
odpukac sytuacja nie powtorzyla sie juz i oby tak zostalo boje sie tylko kolejnej szczepionki bo sadze ze moze to przez nia tak Kubus sie zachowal oby nie , ogolnie gdyby nie mama to ja bym bardzo panikowala to ona mi pomagala go cucic ale juz niechxe wspominac tej bardzo nie milej sytuacji ;-(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasiu myślami z wami, niech Igorek szybko zdrowieje
Deta nie wiem co bym na twoim miejscu zrobiła, dobrze ze umiałaś zareagować odpowiednio, aby to więcej się nie powtórzyło.
A my mamy z Natalią bardzo duży problem, do soboty wszystko było ok. Mała spała w łóżeczku, spała nam często i sen trwał po 2-3 h ( tak też było w nocy), ale w sobotę wszytko się zmieniło. Mała po wyspaniu jest bardzo grzeczna, ale przed kolejnym snem marudzi, ciągle płacze, nie można jej ani na chwile samej zostawić- a gdy już zaśnie to sen trwa 15 min i się budzi ( wszelkie próby odłożenia do łóżeczka lub z rąk kończą się płaczem, kąpiel płacz, przebieranie płacz, po cycu płacz.
Dziewczyny macie dzieciaczki już dłużej ode mnie, czy któraś z was miała lub ma podobny problem- czy wiecie co może się dziać i jak temu zaradzić? Mi już opadają ręce- podle się czuje jako matka. Może jakaś rada poparta doświadczeniem?
U mnie tak bylo od piatku do wczoraj, drzemka okolo 15 min i budzenie, chwile przy cycu zasnela i znowu marudzenie, ale przez kilka dni nie wychodzilismy bo Lukas byl chory i nie miala tego trybu, czyli rano spacer do przedszkola, wracalysmy do domu jadla i spala 3 godz, pozniej znowu spacer po Lukasa i do parku i bylo ok, a jak siedzielismy w domu to jednak jej tego brakowalo, a wczoraj po odporowadzeniu Lukasa do przedszkola wszystko wrocilo do normy, a jak sie budzi w czasie drzemku dostaje smoka nie mowie do niej nic, tylko odchodze i spi dalej.
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja Natalka ma dziś 1,5 miesiąca. Jejku jak ten czas szybko leci. Powoli wyrasta mi z p[ierwszych ciuszków...
Czy Wasze dzieci też już tak się śmieją? Moja już nawet śmieje się jakby na głos. Zawsze po nocy gdy się obudzi i wierci się by ktoś do Niej przyszedł, to jak się podchodzi od razu obdarza uśmiechem od ucha do ucha. To samo jest, gdy się z Nią rozmawia. Gości też wita uśmiechem. To jest takie niesamowite...
Kasiek - dopiero mówili, że wyniki są ok, a teraz zapalenie płuc??
Dobrej nocy życzę...
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
bo ogólne wyniki (krew, mocz, wymazy z gardla i nosa) sa ok... no a prześwietlenie pokazało że sa zmiany na płucach... a więc i zapalenie płuc..
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak jak większość z Was, czytam na bieżąco ale z pisaniem ciężko. Oleńka kończy dziś cztery tygodnie, bardzo szybko rośnie, ślicznie się uśmiecha. Mamy jednak mały problem, nie dość że Oleńka ma straszne kolki, to jeszcze najprawdopodobniej ma refluks. Jedzenie ulewa jej się nawet 2 godziny po karmieniu. Niestety jest to strasznie niebezpieczne, bo gdy jej się uleje podczas snu to się zadławia i ma problemy z oddychaniem. Parę razy mieliśmy już takie bardzo dramatyczne sytuacje, kiedy Mała nie była w stanie normalnie oddychać. Przez to wszystko nie zostawiam jej nawet na chwilę. Oleńka ślicznie zasypia po 19. Na początku odkładam ją do jej łóżeczka, ale gdy sama idę spać, to zabieram ją ze sobą, aby w razie czego zareagować. Większość nocy polega na czuwaniu.
Kolejny problem to straszne kolki. Położna doradziła delicol ale nie zadziałał. Tydzień temu byliśmy u lekarza, który stwierdził, że najlepszy będzie sab simpex. Podajemy od czwartku i od tego dnia Ola załatwia się żółtą wodą (do tej pory robiła taką jajeczniczkę, biało żółtą). Czy któraś z Was podawała ten lek???
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do lekarstw na kolki nie pomogę,oby jednak szybko przeszło!
Sarenka Natalka jest prześliczna mała krusznka
co do uśmiechu to od niedawna Sara też pięknie się do nas śmieje
Deta Sara czasami śpi pięknie,np wczoraj,a czasami jak zając. Tak jak u Ciebie, nie martw się.
Kasiu
oj, no i mała woła Miłego dnia!!!
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Widzę że wiele z was używa smoczków, a nasza Natalka smoki ma w poważaniu więc żadnego nie używamy. Dziś za nami ładnie przespana noc- mam nadzieję że to dobrego początek, teraz mała śpi ale sen ma strasznie lekki i co chwilę się wybudza .
Pogoda za oknem słoneczna, czekamy na ostatnią wizytę położnej a potem zaliczamy spacerek.
Miłego dnia
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do smoczków to WIKTORIA Z LOVI nie chciała z Aventu jej pasuje,
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa