BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #774977 przez pala813
A ja wlasnie na obiad zjadlam dwa kawalki pizzy:) wczoraj byl u nas kolega meza to zamowilismy o i mialam jeszcze na dzisiaj:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #774982 przez moni91
Nio to się nazywa kochana Córcia pomaga mamusi zgubić kalorie :):) ja leże a ona robi fikołki i kopie :) jak szalona:)mój kochany szkrab :):)

11 lata 2 miesiąc temu #774985 przez wiewiorka
Cześć. Jak tam dziewczyny rade dajecie? Nie założyłyście może forum na facceboku bo zp strasznie zamula? Macie jakiś pytania?

11 lata 2 miesiąc temu #774997 przez wiewiorka
Napiszę coś o sobie bo akurat synek śpi. Jestem mamą 8,5 miesięcznego Szymonka. Urodził się przedwcześnie bo w 36,6 tyg 08.02.2013. Mierzył 50 cm i wazył 2500 kg czyli malutki ale zdrowy. Wody odeszły mi po północy z czwartku na piątek i chyba na moje własne życzenie bo od kilku dni mówiłam do męża że nie może nigdzie wyjechać bo własnie wtedy będe rodzić a on twardo trzymał że nie urodze bo termin mam na 5 marca. Jeszcze kładac się spać powiedział żebym go obudziła jak się bedzie coś dziać. No i nie mineła godzina jak poczułam peknięcie ( myślałam że tak mocno mnie kopnał) i ciepło płynące mi po nodzę :) W dwie godziny zebralismy się i pojechalismy do szpitala. Tak się denerwowaliśmy że myślałam że w 10 minut się zebraliśmy a tu 2 godziny zleciały. Oczywiście mogłam spokojnie jeszcze do rana poczekać w domu no ale to pierwsza ciaża i panika zrobiła swoje. Rodziłam w Piasecznie ( jakby któraś Mama była z Warszawy to o szpitalu moge opowiedzieć). Przyjechałam w środku nocy. Szyjka była nieskrócona, rozwarcie na 2 cm więc położyli mnie na sali i czekałam do rana. Później kroplówka i dalej opowiadać nie bede bo mój poród nie był łatwy... Rodziłam bez znieczlenia 19h licząc od odejścia wód płodowych.

11 lata 2 miesiąc temu #774999 przez wiewiorka
co do kalorii i tycia to zaczęłam od wagi 56 przy wzroście 167 a skończyłam na 72. teraz ważę 59 więc nie jest już źle :) ale ciężko mi było z tymi kilogramami :(

11 lata 2 miesiąc temu #775006 przez pietruszka
Hej, to i ja się pochwalę:

u mnie niecałe 3kg na plusie, piersi odrobinę większe, ale jestem szersza w obwodzie, bo ledwo co stanik dopinam. Też tak macie? Widziałam na allegro, że są takie "przedłużki" do staników, które właśnie poszerzają obwód. Bo z miską póki co nie mam problemu.

Ja tuż przed ciążą straciłam 5kg, więc jeszcze nie dobiłam do swojej poprzedniej wagi. I dobrze, zanim dobiję do 60kg zdążę się psychicznie nastawić :blink:

Wiewiórka, urodziłaś w 37 tyg, to jeszcze jest wcześniak? Ale rzeczywiście 2,5kg to maluszek. Dobrze, że cały i zdrowy :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 miesiąc temu #775046 przez darmag21
Hejka, wrocilam z zebrania i musze na wstepie odrazu napisac, ze jestem mega zadowolona, oby tak dalej.

Wierorka, dobrze ze maluszek byl zdrowy, a musial byc jeszcze w inkubatorze czy normalnie mogliscie po 3 dniach do domu wyjsc ?

Ojej ale mi narobilas ochote na ta pizze...

11 lata 2 miesiąc temu #775151 przez wiewiorka
tak jest wcześniakiem ale nie potrzebował inkubatora.sam oddychał.wyszliśmy po 5 dniach bo miał żółtaczkę i musiał być naświetlany. Wagowo już dawno swoich rówieśnik przegonił. Teraz waży 9100 kg

11 lata 2 miesiąc temu #775157 przez Loca
Witam wieczornie :)

Ja dzisiaj ochote na frytki mialam i teraz sie mecze :( boli mnie zoladek, chyba nie moge jesc takich rzeczy...

Przyjaciolka do mnie przyjechala i chcialam jej sie pochwalic moim "wielkim " brzuchem i jak na prawdziwa przyjaciolke przystalo....wysmiala mnie :silly:

Wiewiorka, jestes kolejnym przypadkie tego, ze kobieca intuicja nigdy nie zawodzi. Ja sobie ciaze w tym roku wykrakalam, rozmawialam z siostra meza po sylwestrze, ze to juz ostatni taki spokojny sylwester bo cos czuje, ze nastepny spedze z brzuchem :blink: i masz bedzie to juz 6 ms, to samo mowilam na temat jej wesela, ze cos czuje ze na jej weselu bede juz z maluszkiem, a slub w czerwcu :) wiec jestem zdania, ze lepiej dmuchac na zimne :) i sluchac intuicji.

O matko, nigdy wiecej frytek :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #775169 przez domi2907
Loca ja tez sie w piatek przejadlam frytkami i teraz na nie patrzec nie moge. Mialam juz faze pizzy, przeszlo tez. Teraz juz nie mam jakis strasznych zachcianek. Dzis na obiad makaron z warzywami. Mysle zeby bylo zdrowo i pozywnie.

Dzis moj maly jakos malo ruchliwy...oberwalam tylko jednego kopniaka i cisza...

Dziewczynki, nie znikakjcie nam na kilka dni bo sie zaczynamy martwic...napiszcie chociaz dwa zdania dziennie, przynjamniej wiemy ze jest ok.

11 lata 2 miesiąc temu #775191 przez marl3na
Hej :)

Ale dzisiaj dużo nowych postów. Właśnie skończyłam czytać.

Ja przybrałam 2-3kg. Zależy kiedy się ważę. Stanik też już kupiłam nowy, jakieś 2 miesiące temu i póki co jest jeszcze dobry.

Zaniosłam dzisiaj mocz na posiew, ciekawe co się wykluje.

Z zachcianek... dzisiaj musiałam zjeść pierogi ruskie. Zdenerwowałam się, że muszę czekać, bo wszystkie stoliki były zajęte. Ale moja zachcianka zaspokojona :D

Muszę jakąś fotkę zrobić i też wrzucę.

Miłego wieczoru dziewczyny :)

11 lata 2 miesiąc temu #775199 przez pala813
Loca frytki sa ciezkie i tluste ale co zrobic najpierw zachcianka a potem cierpienie, poloz sie i zrob sobie herbaty moze bedzie lepiej:) my to mamy z tymi zoladkami:)
Domi dobrze mowi trzeba uwazac na to co jemy ale same przyznacie ze czasem ciezko zapanowac nad zachciankami:)
I dokladnie dziewczyny napiszcie chociaz pare slow zebysmy sie nie martwily:)

Ja chyba zaraz ide sie polozyc bo juz czuje brzuch taki nieprzyjemny:( wieczorami bol sie nasila i antybiotyk troche mnie oslabia wiec nie szaleje i wczesnie sie klade:)
Jeszcze ta pogoda, tak okropnie wieje i jakos nieprzyjemnie jest.

Spijcie spokojnie dziewczynki:)

11 lata 2 miesiąc temu #775200 przez Loca
Mnie sie obiadu nie chcialo robic, bo maz wraca pozno i on obiadu juz nie je, wiec na latwizne poszlam i frytki zrobilam eh..to byl blad, jutro warzywka i zadnych fast foodow.

No wlasnie, dziewczyny cos nam znikaja na kilka dni i cisza...

Moje dziecie znowu szaleje, aktywny maluszek mi w brzuszku rosnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #775226 przez roma4
przeczytałam,że temat frytek na topie, ja osobiście lubię i mówiąc szczerze moge chyba jeść wszystko , jedynie co to zrezygnowałam z picia dużej ilości kawy bo przed ciążą piłam około 4 rozpuszczalnych to teraz pije rano z pół łyżeczki i nie raz popołudniu z pół łyżeczki, a co do reszty to co lubię to jem , nie mam szczególnej diety i przy małej też nie miałam ,urodziła się z wagą 5050 i 50 dł i uważam ,że wsam raz , za to po porodzie to będzie trzeba się ostro zabrać za siebie bo ciężko będzie pozbyć się kilogramów :laugh:

no nic idę na jakiś film i spać , miłego wieczoru :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #775237 przez kojka-waw
Ja w zeszłym tygodniu zaszalalam z frytkami. Fakt że jem je dwa trzy razy do roku.

Mnie naszlo na zupę krem z pomidorów. W środę zrobię.

Czy Wy też odczuwacie kopniaki bobasow tak od środka od dołu. Kurcze nidy wiem jak to wytłumaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka