BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #791979 przez pala813
Pietruszka z tamtym lekarzem i w tym wczesniejszym szpitalu nie bylo problemu, cc na zyczenie za 1500 tysiaca mialam kiedy tylko mowilam ale to byl prywatny szpital, tak jak pisalam zobacze co mi ta lekarka powie teraz na wizycie nastepnej, uzyla slowa pokretnie wiec moze da sie to bez problemow ominac. Czeka mnie wizyta u kardiologa tez jeszcze.

Kojka nie wiem ile cm bylo bo w szpitalu powiedzial lekarz tylko ze sie skrocila ale a ja w szoku nawet nie dopytalam, nie moglam zrozumiec jak to mozliwe skoro bylam badana co wizyte, chyba nieudolnie jakos, na wizycie u tej lekarki po szpitalu ona powiedziala, ze sie ladnie wydluzyla do 4,1 cm tylko ze miekka jest wiec ma sklonnosc do dalszego skracania, leki zostaja i musze sie oszczedzac.

Domi ja tez nie znam przypadkow jakichs strasznych po cesarce, bardziej przeraza mnie to ze dziecko mogloby zaklinowac sie w kanale rodnym i niedotlenic bo taki przypadek znam. Zreszta tak jak pisalam u mnie jest sytuacja jaka jest i problem jest glebiej. A tak pomyslalam ze boje sie depresji poporodowej skoro mam takie sklonnosci, nie chcialabym tego:( Wiecie jak trauma zwiazana z porodem bylaby bardzo mocna to roznie moze byc. Straszne tak nie moc sie cieszyc swoim dzieckiem.

Dziewczyny wzielam sobie dluzszy cieply prysznic i czuje sie jak nowonarodzona:) Spac mi sie nie chce wiec narazie nie ide, czuje ze dzisiejsza noc nie bedzie nalezala do najprzyjemniejszych. Pewnie znowu bede sie meczyc:( O kakao sobie zrobie cieple:)Malej tez sie nie chce spac, co jakis czas wypycha mi raz lewa, raz prawa strone:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792015 przez kojka-waw
Pala szyjka 4,1cm to ładna szyjka. A na wypisie że szpitala nie masz podane wymiarów.
U mnie szyjka też miękka i na dodatek jest rozwarcie. Załamka.
Jakie bierzesz leki na to oprócz luteiny?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792037 przez pala813
Czesc mamusie:)

Tak jak myslalam do 2 nie moglam zasnac a od 7 juz po spaniu ale moze dzieki temu dzisiaj w nocy bedzie lepiej:)

Ale piekne sloneczko tu mi do okien zaglada:) ladny dzien pewnie bedzie:)

Kojka oprocz luteiny same rozkurczowe biore, magnez ten asmag mi kazala 6 tabletek i nospe 3 dziennie, dodatkowo zapisala mi hydroksyzyne na uspokojenie ale po pierwszej tabletce stwierdzilam ze nie bede tego brala, ja spalam cala noc i pol dnia, a dziecko przez 3 dni mi sie nie ruszalo, teraz juz jest ok. Jak sie spoznie z dawka to brzuch od razu boli, tak klujaco. O a wlasnie mialas jakies objawy, bolal Cie brzuch albo twardnial, czy takie przeczucie mialas ze cos jest nie tak?.
Nie wyobrazam sobie ze lekarz mogl tak zaniedbac sprawe jak i Ciebie zeby doprowadzic az do rozwarcia! Szczerze Ci powiem ze ja gdybym do tej kobiety nie poszla tez moglabym nie dotrzymac ciazy na kolejna wizyte u niego za miesiac. Musisz dbac o siebie i lezec bo niestety to jeszcze wczesny tydzien jest, wytrzymasz dla malenstwa, zobaczysz szyjka sie wydluzy i coraz wiecej bedziesz mogla robic w granicach rozsadku oczywiscie:)

Ale mi sie wychodzic z lozka nie chce ale co tu bede tak lezec jak spac nie moge:p
Mamusie jakie plany na dzisiaj?:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792040 przez darmag21
Dobryyyy :laugh:

Pala, Kojka, wszytsko bedzie dobrze, nie martwcie sie.

Ja jeszcze pociagne temat porodu, jako juz mamusia ktora przez to przeszla.

Co prawda nie wiem jak jest po cc, alepo naturalnym bylam cieta,maly nie chcial wyjsc i mialam porod kleszczowy, a wiec takie specjalne kleszcze musieli mi wlozyc zeby go wyciagnac, bylam bardzo obolala, bo nie dosc ze rana, a to mandarynka nie wychodzi... wiec mnie dlugo bolalo, ze ani chodzic nie moglam ani siedziec. Z kolei znam kobiety po cc co tez juz po tygodniu ku mojemu zdziwnieniu popiepszaly po miescie z wozkami. Takze uwazam ze nie ma sie co nakrecac, po tym porodzie i po tym porodzie i tak przez miesiac musimy na siebie uwazac, dluzej krwamimy i obficiej, to nie zwykla miesiaczka,tylko proces gojenia siei oczyszczania, wiec czasem po 2-3 tyg krwawimy i o sexie nie ma mowy. Powiem szczeze ze nawet po porodzie nie bedziemy psychicznie na to przygotowane, pojawia sie troche lek i strach, nie wiem czy inne mamy sie ze mna zgodza co juz rodzily.

Takze dziewczeta kochane nie ma co sie nakrecac. Tak samo jak ciaza, porod i polog po porodzie jaki by nie byl, to kwestia indywidualna i bedziemy przez nia inaczej przechodzic, jedne gorzej inne zas lepiej. Wszystko tez jest w psychice jak sie do tego nastawiamy.

Ech...to sie nagadalam.

Ja w nocy troszke lepiej dzis spalam, dwa razy sie na siusiu obudzilam,maly dawal znaki ze nie spi :lol:

Ide na sniadanko a potem na zakupy.

Aha... Pala moze pozycz pogode? bo u mnie deszczowo i szaro.

Pozdrawiam brzuszki :kiss:

:ohmy: :ohmy: :ohmy: zaczynam 25 tydz :lol: do 30 zleci jak nie wiem.

11 lata 1 miesiąc temu #792041 przez roma4
cześć dziewczynki :)
U mnie też szarawo za oknem

Darmag ja się z Tobą zgadzam każdy poród jest inny i nawet jak już się jeden przeżyło to i tak się boję następnego

no ale mamy jeszcze trochę czasu , ja się staram za dużo nie martwić na zapas
Ja mam dzisiaj dobry humor bo dzisiaj mój facet wraca z warszawy ma wolne i dopiero jutro pojedzie , zawsze milej jak jest w domu

Miłego Dnia i dobrych humorków :)

11 lata 1 miesiąc temu #792044 przez pala813
Darmag kochana my sie z kojka szyjce nie damy :laugh: alez mam dzis bojowy nastroj:)
Tez ide do sklepu, kupie cos na sniadanko a potem to nie wiem co bede robic:)
Darmag 25 tydzien szalenstwo :laugh: :) a ja 27 :laugh: leci i faktycznie coraz blizej:)

Roma moj maz dzisiaj tez wraca, jutro co prawda dalej jedzie ale tak jak mowisz zawsze to milej jak jest w domu:)

Pozdrawiam dziewczynki:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792046 przez darmag21
...ale masz fajnie Roma, ja za swoim ksieciuniem musze czekac do piatku :dry:

Pala, pewnie piersza sie wypakujesz, hehe ... o ile pojdzie wszystko w miare terminowo.

11 lata 1 miesiąc temu #792058 przez domi2907
Hej dziewczyny :)

Ja traicznie dzis spalam..same koszmary...obudzilam sie i glowa boli.

Z ta szyjka to aktycznie sa chocki..lja sama sie dopytam w piatek na wizycie jaka mam dlugosc bo mi to spokoju nie daje. Chociaz nawet kuzynka w pl mowila ze dopiero po 23 tygodniu tak dokladniej to badali.....ja poporsze zeby zbadala juz teraz dla mojego swietgospokoju.

Buziaki, ide sie jeszcze polozyc.

11 lata 1 miesiąc temu #792086 przez kojka-waw
Pala mi się brzuch nie stawiał. Czułam takie klucia w pochwie i swidrowanie w tylku (sorki za opis ale nie potrafię tego inaczej opisać)
Ale to niekoniecznie musiały być objawy skracajacej się szyjki. Ona może bezobjawowo się skrócić.

11 lata 1 miesiąc temu #792087 przez Loca
Witam, w ten srodowy deszczowy poranek :)

Domi, dopytaj o te szyjke moja lekarka wczoraj mi powiedziala ze wszystko jest dobrze :) sprawdzala tez czy macica reaguje skurczami, wiec dobrze jest o wszystkim powiedziec lekarzowi, jak sie majakies watpliwosci.

Pala, pieknie z tym nastrojem bojowym ;)

Gdzies mi sie obilo o uszy, ze w przyszlym tyg juz zima ma sie gdzies u nas pojawic. Nieznosze pluchy, mam tylko nadzieje ze jak snieg spadnie to mroz scinie i bedzie trzymal do wiosny, zeby nie bylo chlapy i grypy. Ja to zawsze choruje jak jest takie zgnile zimno 2 na pusie i deszcz ze sniegiem, to juz wole te -15 sloneczko i nie chorowac.

Nie moge sie doczekac piatkowego usg, ciekawe czy maluch pokaze nam kim jest ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu #792224 przez baska007
Witam:)
U mnie też dziś szaro i deszczowo:/

Tak poczytałam co piszecie o porodach i aż zaczęło mnie boleć wszystko:/ Koszmar:/ I dodatkowo się martwie bo mam wąskie biodra:/ No ale koleżanka podobnej budowy jak ja pierwsze dziecko moment urodziła.. ale to nie zmienia faktu, że się boję, bo z tego co słyszałam to nie od postury zależy bo nie jedna z szerokimi biodrami lub grubsza się męczyła na porodówce:/ Także mam stracha że ho ho, no ale jakoś chyba przeżyjemy ;) Wyboru nie ma, urodzić trzeba, czy c4esarką czy naturalnie ale trzeba.
Tak sobie myśle, że będzie jak niektórzy mówia (albo próbują kłamać) że jak dostanie się już dzieciątko na ręce to zapomina się o całym bólu :D

Co do snu dziś w końcu w miarę dobrze spałam:) W nocy po raz pierwszy od kilku dni się nie budziła, tylko dopiero ok 6 i wtedy miałam problem, żeby znowu zasnąć, no ale nocke przespałam:)

Ja dziś w końcu wybieram się na zakupy z moim po coś dla maleństwa:)
A jutro połówkowe:)

Miłego dnia dziewczyny :)

11 lata 1 miesiąc temu #792259 przez tweety1992
Witajcie ;) U mnie pochmurno,szaro i deszczowo ale ciepło nawet.
Mały pokazał rano że żyje i dalej poszedł spać. Zaraz idę myć głowę i potem idę odpowadzić męża na autobus a potem sobie sama na spokojnie pójdę po sklepach pochodzić.

11 lata 1 miesiąc temu #792264 przez moni91
Hej mamusie ja wstałam o 11 i od razu musiałam wziąć pigułkę na tarczyce:(mam nadzieje że na tym się skoczy :)ja dziś też miałam koszmary straszne i kijowo spałam :( co chwile się budziłam:( Buziaki mamusie:)

11 lata 1 miesiąc temu #792287 przez Loca
Moni, a co sie dzieje z Twoja tarczyca? Moja mama ma niedoczynnosc i tez przez jakis czas musialam byc pod kontrola bo to dziedziczne bywa, ale badania genetyczne wkazaly ze wiecej genow mam po lini ojca i bardzo male prawdopodobienstwo jest, ze odziedzicze przypadlosc po mamie.

11 lata 1 miesiąc temu #792295 przez Porto1987
Bry dziewczynki :)

Melduję się południowo. Laboratorium już dziś załatwiłam. Zaniosłam siuśki i miałam badanie anty HCV i morfologię. Dowiedziałam się kurcze, że jak jest tylko morfologia bez ob, czy glukozy, to nie trzeba być na czczo :) to teraz czekam na wyniki, bo mają być popołudniu, ale myślę, że będą dobre ;) Jutro postaram się pójść na wizytę i też dopytam o tą moją szyjkę :)
Ja dziś w miarę dobrze spałam, czasami jak się przekręcam z boku na bok, to mi malutka sygnalizuje, że nie do końca jej wygodnie ;) mały cwaniaczek rośnie :S

Tweety, ja nie wiem czy to jest dobry pomysł żebyś umyła głowę i wyszła na dwór, tym bardziej, że dopiero co byłaś chora.

Loca i Domi, dziś jest środa i 23 tc :P :P B) bliżej niż dalej :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka