- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
malutka mnie kopie ale coś leniwa jest od 3 dni bo takie słabe kopniaczki daję chyba się źle położyła też tak macie...??????
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Loca, pamiętaj o kiwi
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Sama nie wiem zobacze co mi powie ta moja lekarka.
Podobno najgorzej później dojść do siebie, niestety nie masz wyboru ze względu na zdrowie Twoje i maluszka musisz się z tym pogodzić. Masz jeszcze troche czasu żeby ułożyć to sobie na spokojnie w głowie. Dasz radę
Ani-ta dziękuje a z tą Twoją fryzjerką to bardzo możliwe czasem są takie blokady w głowie że nie da się urodzić.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam lekkiego stracha:(
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja bym chciala rodzic naturalnie, a jesli bede musiala miec cesarke....no trudno,
Ahhh zdjecie brzuszka podesle jutro
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Od okulisty można też mieć wskazanie do cc.
Może jakoś tak to obejdziesz. Albo po prostu daj "w łapę" i tyle.
Mnie właśnie wczoraj położna pytała czy będę mieć cesarkę czy chcę rodzić naturalnie. Jakby to było wielce dziwne, że chcę naturalnie
Zobaczymy co powiem "po". Bo na razie to jestem nastawiona, że spoko szybciutko urodzę
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Co do placenia za cc, to moja kolezanka dwie ciaze tak rozwiazywala, za jedna placila 1500zl a za druga 2 tys, wiec nie wiem czy bym sie zdecydowala zaplacic tyle.
- baska007
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do porodu to rozumiem strach i obawy co do jednego jak i drugiego:)
Ja to tak się boję strasznie, że gdyby była możliwość urodzenia już teraz takiego malutkiego i wyhodowania w słoiczku to chyba bym się zdecydowała
Ceserka mnie przeraża tym, że rozcinają:/ buu, a naturalny bólem i tym,że rozcinają lub można popękać:/
No ale jakoś to chyba będzie:) Tlumacze sobie, że nie mam wyboru i tak muszę to przeżyć i że nie jestem ani pierwszą, ani ostatnią która rodzi i przeżyję
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Mi z 37mm na 13mm.
I uważam że moja lekarka nie dopilnowala badań ginekologicznych ( nie badała mnie na każdej wizycie)
Gdyby nie to że na połowkowym usg dopytywalam się jak ma się szyjka i inny lekarz dla świętego spokoju zrobił mi usg dowcipne
Doszło by do tragedii.
Teraz będę chodzić prywatnie do tego co mi w szpitalu krążek zakładał a do tej na niż tylko po skierowania na badania.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Widzę,że poruszamy wątek porodu , ja jak już wcześniej wspomniałam jestem po porodzie naturalnym bez jakiego kolwiek znieczulenia i teraz osobiście modle się o cesarkę, nie mam żadnych wskazań więc spróbuje na wzrok tak jak Pietruszka wspomniała ,ale nie wiem czy to coś da .Tłumacze sobie tylko ,że nie ma wyjścia urodzić i tak muszę
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
I boję się drugiego porodu bardziej. Przeszła mi przez myśl cesarka ale jak widziałam ile dni po cc dziewczyny chodzą zgiete w pół
I jak długo dochodza do siebie to się mocno nad nią zastanawiam. Czas pokaże jak to będzie.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Podczytywalam was dzis ale za kazdyym razem jak chcialam napisac cos mi sie do roboty znajdowalo.
Widze ze temat porodow pelna para ja tez sie boje, ale powiem wam ze cc dobrze przeprowadzona jest bezpieczna i wcale nie prawda ze sie dlugo do siebie dochodzi...ja mam 3 przypadki szwagierki, drugiej szwagierkii przyjaciolki - wszytskie mialy cc i pogodniu juz normalnie chodzily..wiadomo ze musialy sie oczedzac typu nie cwiczyc przez miesiac, nie podnosic niczego ciezkiego, i zero seksu. Ale doszly do siebie duzo szybciej niz te po normalnym porodzie...bo tych przykladow to mam dwie kolezanki w zeszlym roku ktore tragicznie naturalny porod przechodzily. Jedna dochodzila do siebie przez miesiac bo ja zle nacieli. Druga na sile chcieli przez naturalnyporod a tu nic i po 4 dniach cierpienia laskawie wzieli na cc.
Ja mysle ze tak czy siak wole cc...mam zaufana lekarke, dobry szpital. A w pt mozna sobie wybrac porod. Takze i tak musze sie nad zastanowic zeby przygotowac planporodu. Jeszcze bede myslec...
Buziakii dobranocki.