BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #792298 przez moni91
Z tarczycą jest tak że albo uaktywni ci się w ciąży albo nie bo jak to doktor mi tłumaczył to dzidzia wszystko mi zabiera i ja nie otrzymuje hormonu tarczycy dlatego mam podwyższone tsh i trzeba to wyrównać tabletkami dlatego każda z was powinna zrobić badania tarczycy na wszelki wypadek bo jak się to zaniedba to można sobie zaszkodzić :( czeka mnie za 2 tygodnie ponowne zbadanie hormonu tarczycy i usg tarczycy więc trochę się nalatam do lekarzy:( Locia lepiej zrobić badania dla własnego spokoju bo u mnie tez wychodziło że nie jestem zagrożona a tu masz :(Ale Jestem optymistycznie nastawiona:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792314 przez pala813
Dziewczyny dzwonilam do przychodni do kardiologa chcialam sie zapusac na kolejna wizyte i wiecie co, chciala mnie na 25 marzec zapisac a ja jej mowie ze to miesiac po moim terminie a przed porodem chcialam sie skonsultowac, ide prywatnie 7 stycznia, zalamka.
Moni ja chodzilam do endykrtnologa na samym poczatku ciazy bo mi za wysokie tsh wyszlo, ale pozniej ladnie spadalo i ostatecznie we wrzesniu lekarz powiedzial, ze mam przyjsc na kontrole po ciazy :)

Ale mnie dzisiaj nosi:) o 11 bigos byl juz gotowy:) mezowi tak tamten zasmakowal ze poprosil o jeszcze:) a ze mialam jeszcze pol glowki kapuchy nie dalam sie prosic:) w ogole wiecie co, jakos w tej ciazy lepiej gotuje:) a jak upieke ciasto to w szoku wszyscy sa:) i nawet ostatnio tesciowa sie meza pytala co ja tak pieke i pieke :)

11 lata 1 miesiąc temu #792316 przez claudii09853
hej jak wam mija poranek u mnie pogoda deszczowa.
A i postanowiłam się wam pokazać mam inne zdjęcie w avatarze może też się pokażcie tak długo ze sobą piszemy to po co mamy być anonimowe:) i pod suwaczkiem napisałam jak mam na imię ile mam lat i skąd jestem myślę że to nie głupi pomysł:):):)

11 lata 1 miesiąc temu #792348 przez moni91
Pala nio ja dostałam tabletki i mam to kontrolować każdy lekarz jest inny:) ale z tego co wiem to te tabletki nie szkodzą dziecku bo moja koleżanka bierze je regularnie i ma dwoje zdrowych bąbli:) a brała je w ciąży :):) ja też mam podwyższone tsh o 200mg:)ponad normą :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792372 przez Loca
może faktycznie do endo iść, tym bardziej że u nas w gliwicach na onkologii przyjmują, niby lekarce mówiłam o tym, że moja mama ma niedoczynność, zapisała informacje ale nie przypominam sobie, żeby kazała mi robić takie badania...

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W pracy dziewczyny mnie wyśmiały, bo jak stwierdziła jedna ona na początku 6 ms była turlana przez męża, a po mnie nie widać ciąży...i tak jestem dumna z mojego brzuszka, ważne że chociaż troszeczkę urósł.

Ach, właśnie domi, porto dziś 23 tydzień zaczynamy :)

11 lata 1 miesiąc temu #792384 przez kojka-waw
Ja mam znowu na coś ochotę a nie potrafię sprecyzować na co. Też tak czasem macie.
A może smażona rybka ??

11 lata 1 miesiąc temu #792406 przez domi2907
Smozona rybka fajny pomysl, moze tez zrobie bo mam rybke i moge zrobic do tego salatke.

Ja endo mialam robione juz tez. Wszytsko ok.

No porto, loca blizej niz dalej. :)

11 lata 1 miesiąc temu #792428 przez Ani-ta
Witam,
moni tarczycą w ciąży się nie przejmuj, ja w pierwszej ciąży też brałam leki eutyrox a po ciąży wszystko wróciło do normy :) teraz na początku ciąży też robiłam badania w kierunku tarczycy ale było ok zobaczymy później ;)

darmag ja za cc też bym tyle nie zapłaciła :cheer: , a co do porodu i połgu zgadzam się z tobą że każda przechodzi go inaczej. Ja np. też dość długo się męczyłam byłam nacinana ale bardzo szybko do siebie doszłam nawet moja współlokatorka w szpitalu która była po drugim porodzie mówiła mi że jest w szoku że ja już tak dość normalnie funkcjonuje ;)

Loca teraz już faktycznie widać ładnie zaokrąglony brzuszek śliczny :laugh:

kojka ja mam tak cały czas że mam na coś ochotę a nie wiem na co straszne uczucie :P

U mnie też brzydka pogoda wczoraj takie śliczne słonko i ciepło a dziś fuj ;)

11 lata 1 miesiąc temu #792447 przez Loca
Kojka, ja też bym coś zjadła ale nie wiem co, wyciągnęłam piersi z kurczaka bo stripsy chciałam zrobić jak w KFC, ale stwierdziłam, że nie chce mi się z tym babrać, więc je schowałam, wyciągnęłam lody...ale zimno, schowałam...może warzywa na patelnie...nie chce mi się później patelni myć...obiad już zjadłam, więc głodna nie jestem.
Skończyło się na herbacie z sokiem malinowym i cytryną.
Lenistwo wygrało :silly:

W ogóle, macie coś takiego jak smaki? bo tu już minęła połowa ciąży i zaczynam wierzyć w fakt, że smaki to mit.
Jak ktoś mnie pyta czy mam smaki, to mówię że takie jak przed ciążą, czyli mogę mieć na coś ochotę, ale nie taką że muszę to koniecznie teraz zjeść. Mnie w ciąży bardziej mięso smakuje, chociaż z tym bardziej bym nie przesadzała, bo zawsze lubiłam chlebek z dobrą wędliną :)Jest jedna różnica jaką zauważyłam, można koło mnie postawić tabliczkę czekolady i zjem kostkę może dwie i na tym koniec, nawet mąż jest w szoku, bo ja to słodyczowy łakomczuch byłam :)

11 lata 1 miesiąc temu #792459 przez domi2907
Loca mimo tego ze nie mam specjalnie apetytu to trzeba jesc...herbata sama sie nie najesz :)

Ja zrobilam dzis na obiad jajecznice i zjadlam z dwoma tostami . Tez mi sie nie chcialo jakiesgo obiadu robic. Na kolacje moze zrobie kurczaka z warzywkami. Albo rybke z salatka. Ale to dopiero wieczorkiem :)

Buziaki

11 lata 1 miesiąc temu #792464 przez Ani-ta
Loca ja też takich smaków nie mam, mam czasem na coś ochotę ale nie taką że koniecznie muszę to zjeść, a jak już to mam tak jak pisałam wcześniej zjadła bym coś ale nie wiem co :silly: to już mój maż ma większe smaki ode mnie :P

11 lata 1 miesiąc temu #792480 przez pala813
Ja dzisiaj zjadłam zupe brokułowa i ryż z krewetami :) w ogóle to tez nie mam jakichs specjalnych smaków, zupelnie jak przed ciąża, wtedy też bez problemu jadłam słone po słodkim:) ale odrzuciło mnie od mięsa całkowicie :laugh:

Loca super już brzuszek się zaokrąglił :) :) :lol:

Widzicie dziewczyny a ja jestem w stanie zapłacić jeżeli nie będe miała innej możliwości.

Zrobiłam dzisiaj "wycenę" wyprawki :) tzn. posprawdzałam ceny poszczególnych rzeczy na all i jak coś w sklepie będzie dużo droższe będę o tym wiedzieć :) W ogóle to u jednego gościa dużo takiej drobnicy w dobrych cenach można kupić, podkłady, ceratki, pieluszki, butelki itp :laugh:

Pozdrawiam :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #792496 przez Loca
A mi dzisiaj jakos tak post od porto sie schowal :P dopiero teraz go przeczytalam.

11 lata 1 miesiąc temu #792499 przez domi2907
Pla podeslij linka :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792501 przez darmag21
A ja dzis na obiadek mam kapusniak, ktory zaraz ide zjesc.

Smakow nie mam zadnych, to co chce jesc tojem a w zasadzie to nie wiem co chce jesc, patrze godzine w lodoke i ....zamykam.

Wczoraj na kolacjeto nie wiedzialam co mam zjesc, brak juz pomyslow, to pierwsza sprawa...albo brak apetytu.

Teraz objadam sie mandarynkami, trafiam na razie na slodkie :laugh:

Moni wszytsko u ciebie na pewno skonczy sie dobrze i po ciazy minie.

Loca, brzuszek pieknie juz widac, mowilam ze na dniach sie pojawi, teraz bedzie rósł jak szalony.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka