BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #748070 przez domi2907
Super wiadomosc kojka. Ciesze sie ze z maluchem wszytsko dobrze i nastepny chlopak. Ciekawe kiedy sie dziewuszki ujawnia.

Milej nocki wam zycze. Ja mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien. Chce zeby sie juz pazdziernik skonczyl..jakos tak nie lubie tych pierwszych jesiennych miesiecy.

Buziaki kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748087 przez darmag21
A mnie chyba jednak przeziebienie lapie, wcinam kanapki z czosnkiem, ale nie wiem czy to juz nie za pozno.

Na szczescie jutro mam wizyte.

11 lata 3 miesiąc temu #748115 przez domi2907
To kuruj sie koniecznie. Moze gardlo poplucz woda z sola, mi pomaga. No i ciepla woda z cytryna i miodem, albo sokiem malinowym.

Trzymaj sie cieplo :*

11 lata 3 miesiąc temu #748143 przez faza56
Kojka super wieści!! bardzo się cieszę, że wszystko dobrze :)
Jak na razie marcowe chłopaki będą :) ja za jakieś 3 tyg. idę na USG i mam nadzieję, że też już poznam płeć.

Domi podzielam zadanie koleżanek, że te bóle podbrzusza to z powodu rozciągającej się macicy.

Kurujcie się dziewczyny, przez tą zakichaną pogodę tak łatwo jakiegoś wirusa złapać, że szok. Mnie znowu głowa pobolewa i nie wiem czy to też jakieś chorubsko nie idzie czy niskie ciśnienie panuje.

Zmykam do pracy, okrutnie mi się nie chcę. Ściskam Was wszystkie cieplutko mamusie :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #748151 przez darmag21
A ja dzis tej wizyty jednak nie mam, dzwonila do mnie wlasnie polozna ze nie zdazyli sie przeniesc ze w poniedzialek zapraszaja, teraz beda przyjmowac w szpitalu...a juz sie cieszylam na widok maluszka a tu caly weekend przede mna.

Milego dnia mamuski.

Pozdrawiam :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748230 przez kojka-waw
Darmag kuruj się. Pogoda teraz zdradziła. Trzeba na siebie uważać.
Szkoda że masz przełożona wizytę. Szczęście to tylko weekend,
który z reguły minie jak z bicza strzelił.

U mnie dzisiaj piękne słońce chociaż chlodnawo.
Dostałam telefon że już mam zdać pracę.
Także zostaje na samym zwolnieniu. Będzie lipa finansowa ale cóż.
Takie polskie realia. Dobrze że jest ten roczny płatny urlop.

Jakie plany na weekend macie kochane?

11 lata 3 miesiąc temu #748250 przez darmag21
Ja mam jutro pierwszy zjazd na uczelni, ale najwidoczniej nie pojadę do nie będę kichać i się męczyć, po za tym... dziś mój mąż wraca po 2 tyg do domku. Więc zamierzam leżeć pod kocem i w ten weekend na prawdę nic nie robić.

Pewnie masz rację kojka, że weekend minie szybko.

Kojka a gdzie ty pracujesz ?

Z tą kasą to jest tak, że powinniśmy dostawać 100% w końcu czekają nas wydatki nie małe, a potem dziwią się, że kobiety nie chcą rodzić dzieci.

11 lata 3 miesiąc temu #748266 przez Loca
Witam :)

U mnie w domu wreszcie grzac zeczeli :) a juz mialam 19 st, niby nowe budownictwo, a takie jakies zimne te budynki :/
Kojka, to wspaniale ze wszystko jest dobrze, no a teraz jak pomalu bedziesz mogla wychodzic na spacery to troche odetchniesz od siedzenia w domu :) chyba nie ma nic gorszego.

A co do L4 to dostaje sie 100% :) i z tego co wiem platne sa tez dni wolne, tj. Soboty, niedziele i zdaje sie ze swieta.

Eh... a ja chyba zas dostane po lbie od mojej lekarki, nic nie przytylam a jeszcze schudlam, juz ostatnio cos krecila nosem jak powiedzialam ze 5 kg na wadze polecialam, mam nadzieje ze nie ma to negatywnego wplywu na malenstwo.

11 lata 3 miesiąc temu #748272 przez darmag21
Ja nawet jeszcze nie wiem, bo na l4 jestem od kiedy rozpocza sie rok szkolny bo wczesniej byly wakacje wiec nie musialam, ja tez slyszalam ze jest 100%, okaze sie za kilka dni ile faktycznie, juz zwatpilam bo tutaj dziewczyny pisza ze mniejsza kasa wiec moze ja nie bylam na bierzaco. Z tego co wiem to kobiety w ciazy obujmeje 100%. Chyba ze ktos mial jakies nadgodziny i na tym bedzie stratny.

Loca to nic zlego ze sracilas na wadze, ja tez nie tylam przez jeden miesiac ani grama i lekarz mowil ze to normalne, malenstwo ma odpowiednia ilosc witamin by sie wyrzywic.

11 lata 3 miesiąc temu #748281 przez Loca
Ja na L4 jestem od sierpnia, ale z sierpniowa wyplata dostalam premie wiec ciezko bylo mi obliczyc ile dostalam faktycznie :) . Duzo moich znajomych cos wspominalo, ze na l4 zwiazanym z ciaza wyszy na plus, nie wiem jak to wyglada w przypadku premii, a co do nadgodzin nas i tak nie obowiazuja wynika to z Kodeksu Pracy , podobnie jak praca w porze nocnej :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748302 przez kojka-waw
Kochane zwolnienie w ciąży płatne jest 100% i faktycznie można dostać kilkadziesiąt złotych więcej niż normalnie.
U nas w firmie jest taka polityka że zatrudnia się na najniższe krajowe a reszta do ręki.
Więc idąc na urlop lub zwolnienie dostaje się u mnie po dupie.

Pracuję w kadrach. Robiłam też milion innych rzeczy bo mój szef jest człowiekiem skąpym
I żałuje na pracowników. Na ponad 100 zatrudnionych osób jest nas 4 do wszystkiego.
A teraz zostanie 3.

11 lata 3 miesiąc temu #748334 przez Loca
I to jest najgorsze, ja jestem bhpowcem i starajac sie o prace pan z pewnej firmy zaproponowal mi prace bez umowy! A pozniej wspomnial ze bede dostawala umowe na 2 miesiace z obejsciem prawa tak aby nie dostac umowy na stale, no i bedzie caly czas nademna wisiec najnizsza stawka krajowa, a reszta pod stolem. Oczywiscie wiedzialam jakie mam plany i nie zgodzilam sie na taka wspolprace, takie rzeczy nie maja prawa sie dziac. Na szczescie mam normalnego pracodawce, ktory zna prawo i nie bawi sie w takie chore praktyki.

A pozniej dziwia sie dlaczego kobiety w ciaze zachodzic nie chca.

11 lata 3 miesiąc temu #748344 przez kojka-waw
Niestety coś takiego jest praktykowane w wielu firmach.
Ja będę 1100 zł miesięcznie w plecy. No cóż trzeba zacisnac pasa.
Może zacznę grać w totolotka.

11 lata 3 miesiąc temu #748367 przez Loca
Przykre jest to, ze ludzie sa zmuszeni isc na takie warunki, zeby miec co do garnka wsadzic :(

Eh a maciezynskie jest wyplacane w 80% jesli chce sie isc na rok, a czytalam ze z wypisywaniem wniosku o to maciezynskie tez sa ladne cyrki, bo podobno we wniosku trzeba maciezynskie podzielic na 20 tygodni urlopu maciezynskiego, 6 tygodniu urlopu dodatkowego i 26 tygodniu urlopu rodzicielskiego co w sumie daje nam 52 tygodni.
A ja to w ogole bede musiala wypisac wniosek o zasilek maciezynski bo z dniem porodu dziecka bede bezrobotna, wiec jak to wypisac tez sie naszukam :)

11 lata 3 miesiąc temu #748460 przez darmag21
Nasz Kraj prosi o pomstę do nieba, ale co zrobić w takim żyjemy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka