BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747104 przez darmag21
Faza,ja nie kozystala ze szkoly rodzenia, wtedy myslalam ze to zbedny wydatek i tak samo mysle teraz ale to ze wzgledu na moje dosiadczenie ktore juz mam za soba, ale opinie sa rozne na ten temat. Mysle ze bardziej warto na ten dzien zaiwestowac w prywatna polozna, ktora nie opuszcza cie na krok, bo te szpitalne to maja duzo do zeczenia...przychodzaco jakis czas i cie zostawiaja...a prywatna, pomaga i mowi jak i kiedy oddychac i duzo moze zalatwic na twoja kozysc. Ja co prawda nie kozystalam z tej uslugi ale kolezanki sobie bardzo chwalily.Spotykasz sie tez z nia kilka razy i uczy cie tak samo jak w szkole rodzenia, tylo zostaje ona do konca.

Ja mam wizyte w piatek wiec podejrze malucha, niech szybko rosnie i zdrowo.

Kojka duzo szczescia na dalsze lata :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747111 przez Ani-ta
Hej dziewczyny :laugh:
Faza ja korzystałam ze szkoły rodzenia ale ona była darmowa więc inwestowałam tylko czas myślę że było fajnie uczyli nas jak oddychać podczas porodu aby dziecko dostawało jak najwięcej tlenu bo dla niego to też jest wysiłek, jak przeć, mąż kąpał lalkę i później przez cały okres niemowlęcy trzymał Bartusia w wanience :lol: no i zawsze można spotkać inne mamusie :)

Kojka już niedługo będziesz miała na stałe takiego bobaska :lol: no i gratuluje rocznicy

A co do usg to nie wiem czy jest szkodliwe czy nie ja miałam jak na razie robione 2 razy i za każdym razem też było dopochwowe i ostatnio robiła mi przez brzuch ale fasolka była za mała aby ją dokładnie obejrzeć :blink: myślę że następnym razem będzie już wystarczająco duże. z tym że ja mam wizytę dopiero 3 października ;)

Książki lubie takie lekkie ;) na pewno nie kryminały. Ostatnio czytałam Greya :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #747140 przez kojka-waw
Dzięki za życzenia.

Ja nie byłam na zajęciach w szkole rodzenia.
Wszelkich informacji zasiegnelam od koleżanek.
Mam znajome co chodzą na takie zajęcia.
Zdania podzielone. Każda z nich ma inne oczekiwania.

11 lata 3 miesiąc temu #747152 przez Ani-ta
Kojka każdy ma inne oczekiwania ale myślę że dużo też zależy od prowadzących zajęcia ;)

Faza to szybko będziesz miała wózek :) my też zamówiliśmy dość wcześnie ale akurat jak byliśmy w sklepie to była wyprzedaż wózków z poprzedniego sezonu a dokładnie była zmiana kolorów a przecież nikt nie wie że ten kolor jest z innego sezonu i udało nam się go kupić o 200zł taniej :lol: no i wózek mógł być przechowywany na magazynie sklepu a mąż go odebrał dopiero jak urodziłam :) łóżeczko zresztą też :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #747208 przez AgnieszkaC
Witajcie marcowe mamuśki!
chętnie dołączę do Waszego grona :)

11 lata 3 miesiąc temu #747223 przez darmag21
Oooo Witam witamy AgnieszkaC w Naszych skromnych progach.

Napisz cos o sobie, jak ciaza?

Jak sie czujesz?

11 lata 3 miesiąc temu #747225 przez Ani-ta
witam kolejna mamusie marcowa rozgosc sie i napisz cos o sobie

11 lata 3 miesiąc temu #747264 przez faza56
AgnieszkaC Witamy serdecznie :laugh: !!!! Jak tam samopoczucie?

11 lata 3 miesiąc temu #747267 przez kojka-waw
Witamy kolejną marcową mamusie .

11 lata 3 miesiąc temu #747294 przez darmag21
Porto a Ty jak tam? co dzis tak milczysz,daj znac.

11 lata 3 miesiąc temu #747299 przez Porto1987
Ja fruwam :)

Były malutkie rączki i nóżki, mały robaczek zdrowy i ma prawie 7 cm :) nosek też jest, ale to wszystko fajnie widać :) do tej pory się chichram :) a i poszłam z mężem, on był tak zestresowany, mówił, że serce, to mu mało nie wyskoczyło, ale też mu się podobał film na żywo :D
A po wizycie poszłam do sklepu i kupiłam sobie pierwszą ciążowa rzecz :)

Agnieszka, witamy, rozgość się u nas wygodnie :) Napisz nam coś więcej o sobie :) i zapraszamy do rozmów o ciąży i nie tylko ;)

11 lata 3 miesiąc temu #747300 przez AgnieszkaC
co za miłe powitanie! u mnie z samopoczuciem dobrze do tego stopnia, że czasem zapominam, że jestem w ciąży... Nawet nie mam na co ponarzekać :laugh: Z dzidziolem wszystko dobrze, wyniki wzorowe, chociaż sam początek był pełen obaw- obok pęcherzyka pojawił się sporych rozmiarów krwiak, ciągłe plamienia i niepewność. Na szczęście "mały wojownik" się nie dał i wygrał.

Czy wszystkie chcecie znać płeć dzidzi? Bo wśród moich znajomych zapanował trend na czekanie do dnia rozwiązania. Ja jestem z tych ciekawskich i niecierpliwych i nie wyobrażam sobie tylu tygodni niepewności. Już mnie skręca przed kolejną wizytą, na której się dowiem co się "we mnie czai" :)

11 lata 3 miesiąc temu #747312 przez Porto1987
Agnieszka, powiem Ci, że ja też chyba będę "chciała" wiedzieć. Mój mąż chce wiedzieć, więc ja raczej nie będę miała wyjścia. A czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, to jest mi w pełni obojętne :) Dobrze, że z "małym wojownikiem" wszystko ok i że sytuacja opanowana. Powiem Ci, że ja mam tak, że nie czuję się żebym była w ciąży. Podejrzewam, że niedługo to się zmieni :) Fajnie, że do nas dołączyłaś. Widzę, że masz już jednego dzieciaczka, tak? A skąd jesteś?

11 lata 3 miesiąc temu #747388 przez Ani-ta
AgnieszkaC to dobrze ze dzidzia silna i wygrala swoja pierwsza walke

Porto mowilysmy ze to super uczucie zobaczyc maluszka. Co piszesz ze nie czujesz ze jestes w ciazy jak juz kupujesz ciuszki ciazowe.

ja tez chce wiedziec plec dziecka choc nie wiem czy powiem innym czy zostawie te wiadomosc dla siebie i meza o synku tez nie powiedzialam odrazu

11 lata 3 miesiąc temu #747396 przez Porto1987
Musiałam sobie kupić getry, bo kurcze te normalne mnie strasznie gniotły w brzucho, cisnęły mnie. Myślę, że bliżej października wybiorę się do hurtowni i kupię sobie rajstopki i galotki ciążowe. Ani-ta, tyle tyle brzucho wystaje już trochę, to tyle mam z objawów ciąży, bo przecież ja ani razu mdłości nie miałam :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka