BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #745352 przez Loca
Na szczescie mecza mnie z samego rana :) i sa juz naprawde do wytrzymania, wczesniej to ja myslalam ze umieram :P ale juz jest coraz lepiej, teraz jak czuje, ze zaczyna mnie mdlic musze cos drobnego zjesc i przechodzi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745354 przez darmag21
No to juz locka jestes na dobrej drodze, lada chwila wszytsko minie.

11 lata 3 miesiąc temu #745367 przez domi2907
Wtam mamusie.

Mi mdlosxi juz powoli przechodza. Czasem tylko pomdli godzinke dziennie.

Zazdroszcze wam ze waga w miejscu stoi...moja juz 5 kg w gore a zupelnie nie wiem gdzie poszla i z czego bo staram sie jesc super zdrowo i unikam slodyczy. Jak mi sie chce cos slodkiego to siegam po owoce. Takze nie bardzo rozumiem ten prZyrost wagi, ale co zrobie..mam nadzieje ze sie jakos unormuje.

Milego poniedzialku.

11 lata 3 miesiąc temu #745371 przez darmag21
Domi ja z Kacprem prztylam 21kg, z wagi 46,6 :silly: i zlecialo bez problemu do 53 i tak zostalo. I tez nie wiem gdzie to weszlo, bo Kacper mial 3660kg, wiadomo wody i lozysko to razem moze jakies 9 kg, a reszta ? ja mysle ze jak bylam taka szczupla to cialo sie musialo zmienic bo nawet maluszek nie mialby za bardzo sie gdzie rozwijac.

11 lata 3 miesiąc temu #745426 przez kojka-waw
Kurde ale macie wagę piorkowa.
Taka to ja w liceum miałam.
Na mojej domowej wadze nic nie przytylam
Na tej w przychodni jak się ważyłam w sierpniu
To miałam 1,5 na plusie.
Jutro mam wizytę kontrolą to zobaczymy
Jaka jest prawda.

11 lata 3 miesiąc temu #745452 przez Loca
Ja chyba tyle co teraz waze ostatnio wazylam nie wiem kiedy :p chyba jeszcze w czasach kiedy waga sie nie interesowalam :p

Strasznie dlugo trwaja te badania na krzywa cukrowa, w przychodni siedze i czekam juz 3 h jeszcze jedno pobranie krwi i wreszcie moge isc do domu :)

Ciekawe co tam wyjdzie, 24 wrzesnia do lekarza . Mialam na usg sie dzisiaj umowic ale to chyba pojde po wizycie u pani dr :)

11 lata 3 miesiąc temu #745456 przez kojka-waw
W którym tygodniu to badanie z glukoza

11 lata 3 miesiąc temu #745458 przez faza56
Hej Mamki.

Mi waga jak na razie podniosła się o 3 kg. Ale jak zaszłam w ciążę to ważyłam 47 kg więc wydaje mi się, że tak jak piszę darmag musi się organizm zmienić i zrobić miejsce więc myślę, że dlatego mi ten brzuch też tak wypchnęło.

Poza tym nie miałam żadnych mdłości. Od jakiś 2-3 tyg. nie mam w ogóle apetytu. W porównaniu do I-go trymestru jem bardzo mało.

Wiesz co darmag ja też mam takie dziwne uczucie jakby coś mi się obijało w brzuchu szczególnie w podbrzuszu. Takie łaskotanie. Ale u mnie to chyba jeszcze stanowczo za wcześnie na ruchy. Faktycznie w drugiej ciąży wcześniej się odczuwa pierwsze kopniaki. U mnie to pewnie jakieś gazy albo inne ustrojstwo :P

11 lata 3 miesiąc temu #745482 przez kojka-waw
Ja też mam wrażenie że czuję jak się bobas w brzuchu miętoli.
Martwi mnie tylko to dretwienie .

11 lata 3 miesiąc temu #745563 przez darmag21
Kojka, ja glukoze mialam robiona w polowie ciazy, cos kolo 20 tyg.

Zapytaj lekarza o co chodzi z tym dretwieniem brzusza, ale ja gdzies czytalam ze nawet juz w 15 tyg ciazy moga byc skurcze macicy, nawet przez nas nie wyczowalne i nie grozne.

11 lata 3 miesiąc temu #745570 przez Ani-ta
Witam poniedziałkowo :) no i nową mamusie współczuje leżenia no ale czego się nie robi dla maleństwa ;)
a się wczoraj rozpisałyście ale to super znaczy że się rozkręcamy :laugh:

Wiecie dziewczyny ja też mam czasem wrażenie że czuje maleństwo zwłaszcza jak leże spokojnie na boku :lol: a podobno dzieci robią się bardziej aktywne gdy zjemy coś słodkiego bo wtedy wody płodowe robią się słodsze :laugh:

Ja dziś w nocy też miałam taki zdrętwiały brzuch ale to wstałam tak gwałtownie bo mnie mały wołał może dlatego była taka reakcja :(

u mnie brzuch też już widać a przytyłam 2 kg

Pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #745605 przez Loca
Ja tez juz bym chciala ruchy poczuc :) moze wtedy dotarloby do mnie ze jestem w ciazy :)
Kojka, ja mialam glukoze tak wczesnie z powodu moich ciaglych wymiotow, no troche mnie dzis wymeczyli w tej przychodni :)

Ah te rosnace brzuszki :)

11 lata 3 miesiąc temu #745610 przez darmag21
Kojka jak to twoja druga ciaza to na pewno niebawem juz poczujesz motylka w brzuszku.

Ja wlasnie ide sie troszke polozyc bo przed 16sta musze jechac do szkoly wiec wykorzystam chwile na odpoczynek, moze czekoladka do lozka i malenstwo pofika :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #745627 przez Ani-ta
Loca to przynajmniej masz już to badanie za sobą :)
a i ruchów każda się doczeka ale to prawda gdy czuje sie ruchy to ciąża staje sie bardziej realistyczna bo maleństwo o sobie przypomina :lol:
ja w pierwszej ciąży poczułam maleństwo dopiero w 20 tyg ale wtedy to już były takie porządne kopniaki a teraz to są takie jakby muśnięcia motyla :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #745741 przez kojka-waw
Gdzie Was wywialo ??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka