BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #744673 przez majeczka22
nie ma za co faza56 dziękować jak na razie niema dużo z nią do roboty bo na forum są stałe mamusie które się w wątku zadomowiły :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744676 przez kojka-waw
Czy któraś z Was też musi leżeć?

11 lata 3 miesiąc temu #744680 przez faza56
Oj z tego co wiem to do tej pory chyba żadna z nas nie ma obowiązkowego leżenia. Jak się mylę to poprawcie mnie ale nie przypominam sobie żebym czytała o tym na forum.

Jak tam sobie dajesz radę kojka? Współczuję tego leżenia.

11 lata 3 miesiąc temu #744685 przez kojka-waw
Kiepsko daję radę bo należę do bardzo aktywnych kobiet. Do końca września pracuje z domu na lezaco mój szef kazał mi już przekazać robotę. Szkoda bo mniej pieniędzy będzie i się zanudze. Starszy syn w szkole, facet w pracy...
Mam nadzieję że są tu mamy które mają czas i popisza.

11 lata 3 miesiąc temu #744686 przez domi2907
Witam nowa mamusie.
Wspolczuje lezenia, ja juz mam sie oczedzac i w dou nie wytrzymuje. Ale jak mi sie lozysko nie przekreci wyzej to od przyszlego miesiaca tez bedzie duzo czasu w lozku.

Dzis jestem wykonczona. Troche sie nalatalam rano a chyba nie powinna. Teraz bedzie reszta dnia w lozeczku.

Buziaki weekendowe

11 lata 3 miesiąc temu #744687 przez kojka-waw
Kochana oszczędzaj się i nie szalej.
Lepiej dmuchać na zimne.

11 lata 3 miesiąc temu #744705 przez darmag21
Oooo witam kojka, jak fajnie ze kolejna mamuska przybyla do marcowek.

11 lata 3 miesiąc temu #744796 przez Porto1987
Witajcie wieczornie Kochane :)

Darmag a w Lublinie dziś słoneczko było, pogoda była bardzo przyjemna. Do tego stopnia, że mój leniwy pies miał ochotę na zabawę :P fajnie, że masz tylko ślub, my z mężem za dwa tygodnie mamy ślub i wesele. No ale myślę, że jeszcze w kieckę się wcisną. Wcisnęłam się dwa tygodnie temu, więc może nie będzie tak źle. Najwyżej będę na wdechu :D

Faza, dobrze, że odreagowałaś sobie w wannie :D Powiem Ci, że ja to jestem zmarzluch i często biorę sobie taki dobrze ciepły prysznic. Moje samopoczucie jest po nim o wiele lepsze.
dziewczynki jak macie możliwość pójść na L4, to idźcie. Wypoczniecie i nie będziecie miały stresów (z założenia B) ).

Kojka witaj!! Rozgość się u nas :) Fajnie, że do nas dołączyłaś. My się rozkręcamy z rozmowami dopiero :) Śmiało do nas pisz :kiss: Dobrze, że dużo odpoczywasz. Maluszkowi, to bardzo potrzebne teraz. Ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze :kiss: :kiss: Kojka, ja miałam bardzo delikatne plamienie. Zdarzyło mi się jeden raz. Właściwie miałam delikatnie śluz podbarwiony na brązowo, ale następnego dnia byłam na usg i okazało się, że z ciążą jest wszystko ok, szyjka mocno zaciśnięta. Podobno mogło to być przez trofoblast, bo częściowo pokrywał okolice ujścia szyjki macicy. Idę teraz w środę na usg, to dowiem się, gdzie ulokowało się łożysko. Może już jest wyżej :) Będę widziała rączki i nóżki, aj jak się nie mogę doczekać. Mąż na urlopie i idzie ze mną na usg :) ciekawa jestem jego wrażenia. Faceci niby są twardzi, ale pewnie się rozczuli :D :D

Domi, masz się oszczędzać!!!!! Koniecznie!!!!! Bo tak jak u dziewczyn na testach owulacyjnych, wyciągniemy karnego jeża :P :P

11 lata 3 miesiąc temu #744855 przez darmag21
A ja witam Was w niedzielny poranek, wlasnie jem sniadanko i teraz jak nalog, musze z rana zaraz tu zajezec i cos napisac.

W ogole sie dzis nie wyspalam, nie smiejcie sie ale mialam wrazenie ze jakis duch chodzi mi po pokoju, potem budzila mnie wracajaca z imprez mlodziez, okno mialam otwarte wiec wszytsko slyszalam.

Dzis moj plan to nie ruszac sie z domu, ogarnac, przyszykowac obiadek i lezec pod kocykiem.

Milej niedzieli marcowki.

Co u Was?

11 lata 3 miesiąc temu #744886 przez kojka-waw
Witam i ja niedzielne.

Moje plamienia trwają tydzień albo i dłużej. Możliwe że jest to przez polip który mi się zrobił w ciąży ale to tylko przypuszczenia.
Psychicznie strasznie to wykańcza.

Mój mężczyzna był że mną na 2 usg, w 12 tygodniu i ostatnio w szpitalu jak wyladowalam. Oczy miał mokre od łez ze wzruszenia.

11 lata 3 miesiąc temu #744889 przez darmag21
Kojka ja tez mam polipa, ktory byl jeszcze przed ciaza, ale lekarz powiedzial, ze nie bedziemy teraz usowac, bo to niczemu nie zagraza ze dopiero po porodzie, u mnie krwawienie z tego powodu nie wystapilo, ale kazda ciezarna to indywidalistka.

Na pewno bedzie wszystko dobrze, tylko lez, wypoczywaj i na pewno wszystko sie unormuje.

11 lata 3 miesiąc temu #744895 przez kojka-waw
Podobno znaczenie ma jeszcze umiejscowienie polipa.
We wtorek idę do swojej lekarki. Ciekawe co mi powie.
Pewnie jak zwykle nic mądrego. Przedłuży leki i zwolnienie.
Nasteka się jak mało zarabia, znowu mi wypomni że nie powinna
Prowadzić zagrożonej ciąży i że robi to po znajomości
(kiedyś razem pracowałyśmy).
Chyba będę musiala poszukać innego lekarza.
A Wy chodzicie do lekarza na fundusz czy prywatnie?

11 lata 3 miesiąc temu #744904 przez Porto1987
Cześć Dziewczyny :)

Darmag, podświadomość w ciąży płata figle. Wiem coś o tym, bo jak przez tydzień byłam sama, to różne dziwne myśli miałam w głowie i nawet słyszałam, że mi ktoś wchodzi do domu. Także nie jesteś sama :) i chyba nic się nie da z tym zrobić. Ja też teraz pod kocykiem jestem. A na dworze takie słońce świeci :) byłam przed chwilą na podwórku i tak grzeje :P

Kojka, ale to już ponad tydzień masz te plamienia? A na usg widziałaś gdzie jest łożysko. Szkoda, że dokładnie nie zbadali skąd dokładnie jest plamienie. Ja to miałam tylko w ciągu dnia i w nocy już przeszło. Ale na pewno będzie wszystko dobrze. Właśnie tak mi się wydaje, że pod tym płaszczykiem twardości u facetów jest warstwa miękka :) Ciekawa jestem jak będzie w naszym przypadku :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744907 przez darmag21
Pewnie kojka masz racje, wielkosc i polozenie na pewno maja znaczenie.

Ja chodze na NFZ do specjalnej poradni gdzie przyjmuje sie kobiety w ciazy, pracuja tam swietni lekarze rownierz prywatni, ale po co placic skoro wystarczy tylko wczesniej wstac bo kolejki sa zawsze mega wiec chyba to swiadczy o tym ze warto tam chodzic.

Do prywatnego chodze od czasu do czasu, zrobilam bad prenatalne, wyszly oki wiec tylko co 2 miesiac pojde tak sprawdzic mojego z NFZ a poki co jestem zadowolona, bo co miesiac przed wizyta robie badania krwi, moczu, usg, na pocztku na przeciwciala itd... nie place za nic.

11 lata 3 miesiąc temu #744910 przez Porto1987
Kojka ja chodzę prywatnie. Lekarza miałam poleconego, co prowadził mojej ciotki 2 ciąże nie tak dawno. Więc stwierdziłam, że nie ma co szukać po opinii w necie, bo to różnie może być, a lepiej tak pocztą pantoflową. Trochę to kosztuje. Na miesiąc max. 200 zł. Zależy czy wypadnie w miesiącu 1 czy 2 wizyty i czy dodatkowo usg będzie. Co prawda jeszcze nie byłam u tej pani dr, która ma mnie prowadzić, bo jak chciałam do niej iść, to albo ona była na urlopie albo aj nie mogłam. Najbliższa wizyta 30 września i już u mojej pani dr zaklepana. No i z tego wychodzi, że muszę wszystkie badania robić tez prywatnie, ale na szczęście nie jest tego dużo.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka