- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Wem ze pl jest inaczej. Wszystkie moje kolezanki maja co najmniej dwojke lub trojke i pierwsze mialy norlanie kolo 20 - 21 lat...ja troche inaczej do tego podchodze. Uwielbiam moja prace i przez dlugi czas to bylo dla mnie najwazniejsze. Uwielbiam tez studiowac:) takze licencjat potem magisterka i lata polecialy. Tu srednia na pierwsze dziecko to 30-32 lata takze i tak jestem najmlodsza z moich kolezanek portugalskich w ciazy.
Co kraj to obyczaj:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak tam nocka mineła?
Mi na szczescie juz minela bezsennosc, teraz tylko pewnie dopadnie na sam koniec.
U mnie dzis pochmurno, pada i ogolnie jest brzydko a co u was? ja sie czujecie ?
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas na Lubelszczyźnie też pochmurno. Jejj.. Jeszce mój mąż ma jutro urodziny i nie mam bladego pojęcia co mu kupić. Nie wiem czy Wam też, ale kupowanie prezentów dla mężczyzn jest dla mnie największym z możliwych koszmarów . Jakoś dla kobitki to szybciej coś się wybierze. Jak na razie mam pustkę w głowie. Do wieczora może coś wymyślę
Pozdrawiam Wszystkie Mamki!!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do prezentow, to prawda, dla mezczyzn zawsze brak pomyslu, ja ostatno mojemu kupilam portwel.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ja dziś jestem zmęczona jak nie wiem. Zrobiłam może z 3,5 km i padam. Ja łykam Femibion natal 1, ale już niedługo będę musiała przerzucić się na 2. Ja zawsze miałam problemy z cerą, no może za wyjątkiem czasu kiedy łykałam tabletki anty. Powiem, że od jakiś 2 tygodni robiły mi się krostki, wszystkie takie same i miałam wrażenie, że to uczuleniowe. Ale robię sobie peeling co 2-4 dni i jest lepiej. Także ja nie zauważyłam żeby w ciąży cera mi się poprawiła. Może trochę lepiej będzie w drugim trymestrze.
Szukałam od pewnego czasu teczuszki a5 na te wszystkie dokumenty ciążowe i w końcu dziś znalazłam taka mała rzecz a cieszy. I teraz już mam wszystko zabezpieczone Umówiłam się na jutro do dentysty, także zobaczymy, czy mi ciąża nie osłabiła zębów. I jeszcze jedno. Smarujecie się czymś? Bo mi to się nie chce po kąpieli smarować, no ale wiem, że muszę, bo inaczej mnie strasznie skóra swędzi. I znalazłam takie cudo jak olejek do mycia i tak się zastanawiam. Niby to jest do skóry z problemami dermatologicznymi i niby nawilża ładnie, ale sama nie wiem stosowałyście kiedyś coś takiego?
Ale się dziś rozpisałam
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Mowi sie ze jesli maluch to chlopak to pomaga mamie ladnie wygladac, a jak dziewczynka to wyciaga urode na czas ciazy...ciekawe czy sie sprawdzi, hmmmm:):
Za pare tygodni sie dowiemy.
Poza tym mam dzis dzien na nie....czekam ciagle na wyniki konkursu w szkolach i zaczyna mnie dolowac ze nie wiem czy bede pracowac. Jakos nie moge sobie wyobrazic siedzenia w domu ciaglego. W dodatku sama.
Nic...moze mi przejdzie do wieczora
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do smarowania brzuszka u mnie wyglada to tak:
W pierwszej ciazy kupilam cos z apteki, ale jak Porto mowisz, po kapieli nie chcialo mi sie smarowac, w koncu doszlo do tego za zapomnialam ze to mam i mozna powiedziec ze sie nie smarowalam. Rozstepow zadnych nie mialam, ani jednego, lekarz mi powiedzial, ze to siedzi w genetyce, mogakobiety sie smarowac po 3 razy dziennie i im i tak wyjda a nie ktorym nie.
Teraz poki co jeszcze nic nie kupilam, bo dostalam 3 probki od lekarza z Ziaja Mamma Mia, jest to krem przeciw rozstepom, jakie ma dzialanie nie wiem, pare razy sie nim smarowalam i moge powiedziec ze ladne pachnie, ma fajna konsystensje wiec fajnie sie rozprowadza i nie klei sie a skora jest po nim dosc gladka. Cena jest bardzo przystepna bo widzialam w marketach to butelka ok 200l, 19-22 zl.
Jesli chodzi o olejki, to kiedys kupilam tak poprostu do kapieli, a moje wyobrazenia byly inne, mialam wrazenie ze to tak jak zel pod prysznic, ale nie ma co sie tym sugerowac bo pewnie zalezy od producenta, to moje cos bylo z Palmolive. Mozna warto by poszukac czegos innego np z Dove, nie mam pojecia. oze by wystarczyla zwykla olivka bardzo nawilza skore.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja zauwazyla ze teraz mi znaczniej szybciej odrastaja wloski na nogach, hehe... poprostu jakas masakra, ogole a tu zaraz za dwa dni jakbym ze dwa tyg nie depilowala
To jest niesamowite co dzieje sie z cialem kobiety podczas ciazy i to od samego poczatku
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj bardzo mocno zastanawiam się nad tym olejkiem. Bo generalnie słyszałam już w kilku źródłach, że bardzo fajna jest oliwka do ciała hipp. Podejrzewam, że i ją kupię w późniejszym terminie.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
wrolimamy.pl/konkurs-moja-historia-mlekiem-plynaca/
Nagrody:
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jakoś taka slaba, wczoraj wieczorem sie polozylam juz spac i nagle poczulam sie tak slabo, zawroty lowy, ze balam sie wstac zeby pojsc sie napic wody. Jakos doszlam chocnogi mialam jak z waty, polozylam sie i w koncu zasnelam ale czulam jak przez cala noc kreci mi sie w glowie, rano nie bylo duzo lepiej, chyba mam bardzo niskie cisnienie. Juz lekarz zwrocil mi na to uwage, ze mam za niskie, ale jak mam sobie z tym radzic? znacie moze jakies bezpieczne sposoby na to by je troche podwyzszyc ?
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Darmag jak moja kolezanka miala spadki cisnienia lekarka kazala jej pic wode z cukrem. Podobno pomaga.
Ja mam z kolei w gornych granicach i w rodzinie nadcisnienie...takze lekarka dala mi juz lek na obnizenie.
Ja dzis sie tak srednio czuje tez. Mam akies rewelacje zoladkwe od wczoraj. Normalnie ak mi bulgocze ze az se obudzilam.
Ehhh...moze sie uda przetrwac. Jutro usg..mam nadzieje ze z malym ok.
Buziaki
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wmoim przypadku II trymestr jakos nie jest taki ksiazkowy, brak mi sil a podobno powinnam juz tryskac energia
eeehhh.