- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
No na prenatalnym robia usg bardzo szczegolowe. Obserwuja czy maluch ma juz organy wewnetrzne wszytskie rozwiniete czy jest juz nosek i wykluczaja niektore wady genetyczne np. Syndrom downa - krzyzujac dane z badaniem krwi papp. Badanie krwi juz mialam zrobione takze jak zrobia usg to juz bede miala wyniki.
Denerwuje sie troche bo to pierwsze takie powazniejsze badanie malucha i mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok.
A apropo brzucha...to ja mam wrazenie ze przytylam w ....ramionach...czuje sie taka napompowana. Brzuch to bardziej wieczorem niz rano. Jeszcze pewnie ze 2 albo 3 tygodnie i zacznie go wypychac...chociaz moja szwagierka to w piatym miesiacu byla plaska jak decha...poporstu nic. A mala urodzila sie zdrowa i duza. Sama nie wiem od czego to zalezy. Dar- mag a w pierwszej ciazy kiedy ci sie brzuszek pojawil?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Z brzuszkami fakt jest roznie, mam znajoma co w styczniu rodzi i w sumie u mnie bardziej widac jak u niej, ale tlumacze sobie tym ze ona jest wysoka, biodrzasta i ogolnie ma dlugi tulow wiecmysle ze tam maluszek ma sporo miejsca.
Tojest tak, ze teraz nasze maluszki zaczynaja szybko rosnac, wiec lada chwila 2-3 tyg i te brzuszki beda juz pokazywaly ciaze.
Ja juz dzis zaczynam 14 tydz, takze dzien dobry II trymestrze, szybko ten czas leci i nim sie obejzymy zobaczycie ze bedziemy pare dni przed przyjsciem na swiat naszych dzieciatek.
Pozdrawiam was kochane.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Darmag, ale fajnie II trymestr. Ja tez już czekam na koniec września, ale pewnie i tak cały czas będę myślała, czy z moim robaczkiem wszystko ok.
A w Gnieźnie gdzie chodzisz do lekarza?? Bo jak w końcu pojadę, to będę musiała mieć jakiegoś awaryjnego w razie czego. Chociaż mam nadzieję, że mi nie będzie potrzebny.
Coś dawno Fazy nie było Faza hop hop!!!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
No faktycznie faza gdzies sie nam zgubila. Mam nadzieje ze sie szybko pojawi. Tez bym juz chciala 2 trymestr, a najchetniej to juz 3.... A juz wogole super jakby maluch juz tu z nami byl na zawnatrz;)
Ahh...z ta moja cierpliwoscia ciezko, ciezko...
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
darmag świetny brzuszek mój też już pokaźny tylko zdecydowanie niżej mi się uwypukla. Nie wiem czym to jest spowodowane.
Początek drugiego trymestru to u mnie skok wagi, mimo że staram się nie opychać tylko jeść mało a często. W sumie w dalszym ciągu widzę przyrost tylko brzucha reszta ciała bez zmian. Myślałam, że może w biodra pójdzie trochę a tu nic.
Oj dziewczyny jak ja bym chciała żeby już był marzec
A jak Wam minął weekend? Jak tam samopoczucie?
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Faza - ale fajnie, odpoczynek by sie przydal, ale biorac pod uwage moje nic nie robienie to nie ma nawet z czego odpoczac, jedynie pooddychac swierzym powietrzem i podziwiac widoczki.
U mnie dzis pochmurno i zanosi sie za chwile na deszczyk.
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
pamiętacie mnie jeszcze
znikłam na trochę bo pochłonęło mnie malowanie pokoi chyba syndrom "wicia gniazda" objawił mi się dość wcześnie ale planowałam to malowanie od jakiegoś czasu a niestety u mnie w rodzinie malują kobiety
dziewczyny tak piszecie o tym zmęczeniu a może powinnyście zacząć brać magnez ja odkąd go biorę czuję więcej energii i nie jestem ciągle taka zmęczona jak na początku
Pozdrawiam
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
a jak o porodach mowa czy wasi mężowie/partnerzy będą przy was w czasie porodu ze mną przy pierwszym porodzie był mąż i teraz też chciałabym aby był
a wy jaki macie do tego podejście
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie duzo znajomych rodzilo przez cesarke..jakies popularne sie tu robi. Lakarze zaczynaja pytac jaki porod wolisz. Ja jeszcze nie wiem i bede sie nad tym zastanawiac pozniej. Z mezem tez jeszcze nie rozmawialam na temat porodu. Sama nie wiem czy go tam chce...musze pomyslec..chyba wolalabym zeby byla ze mna moja mama:) matki nic nie zastapi.
Anita no wlasnie tez zniknelas. Nie przemeczaj sie z tym malowaniem. Ja juz tez ogladam katalogi z mebelkami. Planuje pokoj zrobic w neutralnych kolorach- zolty, zielony i czerwony. Takze bedzie dla clopaka czy dziewczynki.
Magnez mam w witaminie ktora biore...ale jakos nie pomoga
Bedzie dobrze..kiedys
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pisząc o obawach odnośnie porodu nie miałam na myśli bólu czy zastrzyków tylko raczej tej niewiedzy, jak to będzie i w ogóle. Ale pocieszam się że tyle kobiet przede mną rodziło więc i ja dam sobie radę Mam nadzieję, że szkoła rodzenia też swoje zrobi i rozwieje chociaż część wątpliwości.
A właśnie, a Wy będziecie korzystać albo korzystałyście ze szkoły? Przydały Wam się lekcje?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa