BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #744914 przez darmag21
Porto u mnie dzis tez slonko pienie swieci, i po objadku mam zamiar jednak troszke to wykorzystac i przejsc sie z Kacprem na spacer.

Naszla mnie wlasnie ochota na kisiel :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744916 przez domi2907
Witam dziewczynki w piekna niedziele

Tutaj w pt tez slonko i cieplo ale przyjemny wiatr z nad oceanu i juz jest czym oddychac.

Ale zescie sie rozpisaly od rana. :):):):)

Ja chodze czesciowo do prywatnego a do publicznego tylko po recepty, skierowania i zwolnienia. Nawet nie widze tego lekarza tylko zostawiam wszytsko co mi prywatna dala i nastepnego dnia ide do papiery.

Takze u prywatnej place tylko za wizyte i ewentualnie usg.

Buziaki i odoczywajcie:)

11 lata 3 miesiąc temu #744941 przez faza56
Hej Mamusie. Ale aktywne jesteście od samego rana :)

Ja też chodzę prywatnie. Właśnie wróciłam z grzybobrania!! Świetna sprawa i relax niesamowity jak się z samego rańca po lesie przejdzie. Korzystam z pogody bo dziś pięknie, jesiennie.

Co do dzisiejszej nocy to potwierdzam, że jakaś dziwna ona była. Też cały czas miałam wrażenie, że ktoś po domu chodzi. Ale potem miałam taki sen, że z bananem na gębie wstałam. Przyśniła mi się dzidzia, była to dziewczynka, czarniutkie włoski miała (to najbardziej zapamiętałam) i razem z mężem gdzieś się z nią szykowaliśmy, na jakieś wyjście. Aż jak rano się obudziłam to się po pokoju rozejrzałam czy gdzieś przypadkiem łóżeczko z dzieckiem nie stoi :P
Tak mi ten sen poprawił humor, że pojęcia nie macie :) może ten sen to jakiś zwiastun tego kto tam w moim brzuszku siedzi :P

Pozdrawiam ciepło i przekazuję dobry humor :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #744977 przez darmag21
Faza- mi tez sie znila dzidzia i to dosc czesto i wlasnie byla to zawsze dziewczyna, oze dlateo, ze pragnelam tej coreczki a to o czym myslimy czesto sie sni. Oby twoj sen sie spelnil :lol: no i co najdziwniejsze jak dowiedzialam sie ze bedzie chlopiec tak od tego momentu nie snila juz i sie dziewczynka bo chyba przestalam o niej myslec.

Las od rana to switna sprawa, takie super swierze powietrze, z mezem jezdzilam... teraz pojechal do pracy wiec sama nie chce.

11 lata 3 miesiąc temu #745260 przez Porto1987
Dobrej nocki Dziewczynki :) i śpijcie dziś dobrze :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #745282 przez kojka-waw
Witam z rana,
Czas zacząć kolejny tydzień
Idę szykować małego do szkoły.
Do później.

11 lata 3 miesiąc temu #745306 przez darmag21
Witam po weekendzie. Jak spedziliscie wczoraj niedziele ? Ja dzis kojka synka do szkoly zawoze na poludnie wiec leze jeszcze w lozku ale czas sie podniesc...

11 lata 3 miesiąc temu #745317 przez kojka-waw
Darmag21 ja cały dzień przelezalam w łóżku. Czyli dzień jak co dzień. Niestety póki co takie zalecenia.
Słuchajcie czy Was też tak jeszcze muli?
Dzisiaj od rana mdłości, raz zaliczone spotkanie z wielkim uchem a że po nocy pusty żołądek
To rwalo straszliwie.

11 lata 3 miesiąc temu #745322 przez darmag21
Kojka mi juz przeszlo, ale tez mnie tak mdlilo (bezwymiotnie) ze nie mialam ochoty nic jesc, wiec wmuszalam w sobie jedzenie tyle o ile zeby cos bylo na zoladku. Na szczescie to minelo, bo mdlilo i rano i wieczorem ogolnie caly dzien. Przez ten okres nie przybralam ani grama, ale Pan dr zapewnial ze to nic zlego.

11 lata 3 miesiąc temu #745334 przez Porto1987
Witam się z Wami Kochane :)

Ja miałam wczoraj wizytę popołudniu dwóch budrysów. Mój mąż był wykończony, bo oni uwielbiają się z nim bawić :) Pogoda nie napawa optymizmem :dry: szkoda, że nie ma słoneczka :(

Ja dziewczyny nie miałam ani razu mdłości. Wręcz przeciwnie, miałam taki nie pohamowany apetyt. Już mi trochę oslabł, ale zdarza się, że chodzę i węszę coś do jedzenia :) Waga ani drgnęła :) a brzuszek wychodzi już :P

11 lata 3 miesiąc temu #745337 przez kojka-waw
Ja brzuszek już mam.

A macie takie dziwne uczucie jakby Wam brzuch dretwial?

11 lata 3 miesiąc temu #745340 przez Loca
Witam w ten uroczy poniedzialkowy poranek :)
I witam nowa marcowa mame :)
Ja wlasnie wypilam 75 g obrzydliwej glukozy i poki co w zoladku sie trzyma, jest to do wytrzymania ;)
Ah co do mdlosci to ja teraz mam zycie, wymiotuje tylko rano a nie po wszystkim co zjem :), przez te wszystkie tyg schudlam z 6 kg i waga ciagle idzie w dol :/ lekarka powiedziala, ze jak wymioty sie nie uspokoja to do szpitala na kroplowki bede musiala isc, no ale ze sie uspokoily to do szpitala sie nie wybieram :)

A co do brzuszka, to czasem mam wrazenie ze cos widac a czasem jestem plaska jak decha :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #745341 przez darmag21
Ja w pierszej ciazy na tym etapie juz mialam 5 kg do przodu, a teraz jest zupelnie inaczej. Od pocztku przybralam 2 kg :silly:

Jutro jade oddac krew i mocz do badania, a w piatek obejze maluszka, juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze wszytsko oki i zdrowo rosnie.

Wiecie co... ja w ogole od 3 dni czuje "cos" w brzuszku, tak jakby jakis maly robaczek udezal o scianki w sloiczku, boshe nie wiem do czego to porownac. Zazwyczaj tak jest kiedy sie poloze, wycisze, poloze reke na brzuch i wslucham sie. Podobno w drugiej ciazy dosc szybko mozna rozpoznac poruszanie sie maluszka.

Ja mam kojka takie uczucie bardziej jak spiety brzuszek, moze ze skora sie rozciaga.

11 lata 3 miesiąc temu #745345 przez kojka-waw
Loca współczuję wymiotow .
Może się uda uniknąć szpitala.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745350 przez darmag21
Loca mojej szwagierki siostra jest styczniowka, i u niej bylo bardo podobnie, chudla w ciazy i nie majac wymiotow, poprostu nie miala apetytu mniej jadla z dzidziusiem jest wszytsko oki, zaczela przybierac na wadze dopiero od 4 miesiaca. Po niej nawet malo co widac ze ona ma dziecko w brzuchu a tu za 4 stycznia ma terin.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka