BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #752741 przez roma4
domi a ja jestem w 15 tyg a suwaczek pokazuje 14 i tak już zostawię ,akurat dzisiaj przypada równo 15 tyg nie wiem czemu on tak pokazuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #752748 przez domi2907
15 tydzien 0 dni o poczatek 16 tygodnia:) nie ?

11 lata 3 miesiąc temu #752749 przez domi2907
Super ze na wizycie wszytsko ok:) no i kolejny chlopak...duzo tych marcowych chlopakow bedziemy mieli :):)) buziak

11 lata 3 miesiąc temu #752752 przez pala813
Roma ja na ostatnim usg 5 wrzesnia widzialam jak moja niunia rusza raczka, pokazuje paluszki i ssie kciuk:) niesamowity widok to bylo w 15t teraz za tydzien ide na wizyte to bedzie 19t i wtedy prawie na polmetku mysle ze duzo wiecej bedzie widac:) poprosze lekarza czy jest mozliwosc nagrania takiego krotkiego filmiku z badania ale nie zadne 3d bo mi sie nie podoba cos takiego, chcialabym babci i dziadkowi pokazac bo na zdjeciach oni duzo nie widza:) a i juz dawno myslalam ze chcialabym miec taka pamiatke:)

11 lata 3 miesiąc temu #752753 przez claudii09853
roma4 gratulacje chłopczyka fajnie że wszystko jest ok.... :laugh:

a teraz czuję w brzuszku jak mi coś tak kilika....łaskocze...hmmm...czyżby to bobasek :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #752754 przez claudii09853
domi2907 tak 15 tydz 0 dni to początek 16 tyg tak to liczą wszyscy :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #752757 przez claudii09853
roma4 a spróbuj stworzyć suwaczka na suwaczki.com ja też tak miałam na innym suwaczku a na tym najlepiej pokazuje :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #752758 przez roma4
domi równo 15 tydz i 0 dni ,no tak taka pamiątka to coś fajnego , ja teraz pokazuje córce jak wyglądałam w 8miesiącu bo takie mam zdjęcie i mówie jej ,że w tym brzuszku jest ona to się dziwi :laugh: a teraz jej tłumaczyliśmy że będzie miała rodzeństwo to całuje moj brzuszek i mowi że dzidzia ją słyszy i będzie się nią opiekowała , ciekawe czy tak będzie jak się urodzi....
pala 19t super to już coś więcej i dokładniej widać jeżeli codzi o płeć
claudii dzięki mam nadzieję ,że tak zostanie bo mąż już się cieszy bo ma córkę :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #752762 przez pala813
Dziewczyny a co myslicie o szkolach rodzenia? Macie w planach chodzic na takie zajecia?:) ja rozwazam caly czas czy warto sie zapisac bo przyznam ze moje doswiadczenie z dziecmi jest zerowe, nigdy nie trzymalam niemowlaka i nigdy nie emocjonowalam sie takimi maluchami. Podejscie do dzieci zmienilo mi sie dopiero niedawno i wlasnie
wtedy zdecydowalismy sie na malenstwo:) wiec jestem zielona w tych sprawach :)

Mam nadzieje ze tylko potwierdzi sie to ze to dziewczynka:) na ostatniej wizycie lekarz powiedzial ze widac jak na dloni tak sie niunia ulozyla wiec jestem spokojna:)

11 lata 3 miesiąc temu #752769 przez roma4
pala wiesz ja jak rodziłam córkę byłam za granicą na cyprze bez rodziny i wsparcia , też się bałam że sobie nie poradzę albo .że coś będę robiła nie tak ale jak się urodziła i mi ją dali to jakby odrucowo samo wszystko następowało, :laugh: ale uważam że szkoły rodzenia są dobre i dużo wspierają młodą mamę moja koleżanka codzi i jest zadowolona

11 lata 3 miesiąc temu #752772 przez claudii09853
pala813 hmmmm....ja nie wiem czy pójdę raczej nie bo u nas nie ma szkół rodzenia bo na wsi mieszkam a do miasta mam 15 km a tam jest szkoła rodzenia w szpitalu. :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #752803 przez darmag21
Juz u nas wczesniej pojawil sie watek dot, szkol rodzenia, chyba Faza pytala...

Moze i to przydatne bo nie powiem ze nie...

Ja nie chodzilam ...a co do malenstwa to jest tak ze wszytsko przychodzi samo ( moze to glupie porowanie ale taka jest natura, czasem zastanawiamy sie z kad zwierzeta wiedza jak sie alymi opiekaowac ) i tak samo jest z ludzmi poprostu to przychodzi samo, i inaczej na pewno jest sie obslugiwac lalka a dzieckiem.

Chyba ze w kwestiach porodu moga pomoc, ale ja uwazam ze za ta kase a nawet mniej lepiej wynajac prywatna polozna.

11 lata 3 miesiąc temu #752808 przez pala813
Wlasnie Darmag tak mi sie wydaje ze to bardziej przy porodzie pomoze a ja nie rozwazam nawet naturalnego porodu wiec 80% wiadomosci moze mi sie nie przydac o i tak sama nie wiem, bo co do kosztow no to sa spore.
Druga sprawa ze pewnie musialabym chodzic sama bo maz pracuje na wyjezdzie i czasem wraca na wekend tylko :(

11 lata 3 miesiąc temu #752810 przez kojka-waw
Gratuluję udanej wizyty u lekarza i synka:-)

KoleżAnka nie przyszła. Włosy w nieladzie.
Coś jeszcze miałam napisać i mi wylecialo z głowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #752814 przez darmag21
U mnie raczej porod naturatlny teraz raczej nie bedzie ze wzg zdrowotnych, a wlasnie musze sie umowic do ortopedy po opinnie to mojego gin...

Domi u Nas sledzi pod dostatkiem, tylko nie u mnie w domu a na robilas mi apetytu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka