BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #752962 przez Porto1987
Sprawdzłam, gdzie to Grajewo jest, no i możesz mieć zimno :( ale kocyk i gorąca herbatka z malinami mmmm :) dużo zdrówka dla Wiktorii :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #753042 przez iwonka_wwa
Ja witam sie jak zwykle z wieczora :-)
Co do pepka to w I ciazy mi nie wyszedl, choc brzusio mialam konkretny, wiec pewnie i teraz tak bedzie.

U nas dzis tez paskudnie prawie caly dzien padalo, wszyscy dookola senni a moj maly mis wcale w dzien nie chcial spac, gdzie dziecko w jego wieku powinno ze 2-3h pospac. A on od malego ADHD, nigdy spokojnie nie lezal, nigdy duzo nie spal, on zawsze biegnie i ciagle w ruchu. Ale jest najkochanszy na swiecie. W brzuszku jak byl to poczulam go dopiero w 22 tyg, i nie wiercil sie jakos duzo, raczej spokojny byl. Balam sie ze urodzi sie taka sierotka, mimoza. A tu zupelnie na odwrot. Ale jak drugie bedzie takie energiczne to chyba padne. ;-)
Na razie ruhow tez nie czuje ale mam ta macice w tylozgieciu wiec moze dlatego tak te ruchy pozno odczuwam.

Co do wielkosci brzucha to nie mialam czasu zdjecia cyknac, ale u mnie jest tak ze jak rano wstaje to jest malutki, ledwo wystaje, dopiero jak zjem duZy obiad to wyskakuje..hehe.

Dobrej nocki!

11 lata 3 miesiąc temu #753077 przez roma4
Dzień dobry wszystkim :laugh: faktycznie Porto no moje strony sa bardzo zimne juz sie przystosowałam , ale jestem tu od roku i przyjechałm to byłam w szoku jakie byłe śniegi , a mrozy......
no ale dzisiaj od rana 4st ale za to piękne słońce super :laugh:
no mam nadzieje ,ze juz od poniedzialku wracamy do przedszkola bo mala ledwo zaczęła to 2 tyg w domu a to jej pierwszy rok i juz mi mówi ,ze ni lepiej zostaniemy w domu....
ja dość pózno ja urodzilam i pewnie z racji wieku czlowiek taki trochę jest nadopiekuńczy :lau
gh:
Zycze WAM wszystkim dobrego dnia :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753093 przez kojka-waw
Roma to ile mialas lat jak urodziłas córkę ?
Ja w listopadzie skończę 32lata. Rany czas leci nieubłaganie.

Mój młody został dzisiaj w domu. Ma brzydki kaszel.
Idę trochę ogarnąć chatę. Może wreszcie dzisiaj przyjadą z pracy rzeczy zabrać.

Będę co i raz zaglądać.

Roma dopiero teraz zerknelam na tabelke.
W dzisiejszych czasach normalne jest że wiele kobiet
Pierwsze dziecko rodzi po trzydziestce.
Moja była szefowa po 40 zaszła w pierwszą ciążę.
Jest mega szczęśliwa. Ciążą rozwija się super.
A to że jesteś nadopiekuncza nie wynika z racji wieku
Tylko z ogromnej miłości jaką darzysz swoją córeczkę.

11 lata 3 miesiąc temu #753107 przez darmag21
Czesc dzieczyny.

Ja nie dawno wstalam, choc mialam zamiar dzis dluzej pospac bo moj mlody idzie dzis na poludnie do szkoly, no i jak zwykle, kiedy idzie na 8ma rano to dobudzic nie moge a kiedy idzie na poludnie i mozna bylo by pospac to on wstaje o 6-30.

U mnie slonko swieci ale podejzewam ze jest zimno za oknem.

Zgadzam sie z Kojka z tym co napisala, ciaza jakby uskrzydla.

11 lata 3 miesiąc temu #753152 przez claudii09853
hej dziewczyny u mnie fajna pogoda słońce chce się wybić ale nie umie :) teraz jadę do miasta na zakupy i pooglądać wózki :laugh: cała heppy jestem.... :lol: pozdrawiam wszystkie mamausie i ich brzusie... :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #753165 przez darmag21
Przesyłam wam fajna str...
Dostalam ja od kolezanki ktora w tamtym roku zamawiala z niej "wyprawke dla dziecka" pod postacia lózeczka... czyli tak jakby caly zestaw. Łóżeczko z szuflada i 17 czesciowy komplet do lozeczka za 669zl... poogladajcie chociaz i oko juz cieszcie.

www.milpol.pl/

11 lata 3 miesiąc temu #753167 przez Ani-ta
witam!
claudii udanych poszukiwan wozka :laugh:

Mojego malego cos choroba chce wziasc ale sie nie dajemy. Wczoraj bylismy u fryzjera i mojego malego kudlacza obcielismy :laugh:

zycze milego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #753177 przez agnesss
Witam wszystkie mamusie :kiss:
Pogoda okropna, humor też jakiś taki.
Dziś wchodzę w 15sty tydzień i to jest jedyna dobra wiadomość :lol:
Śliczne macie te brzucholki! Pozdrawiam wszystkie :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #753198 przez faza56
Hej Mamusie!

U mnie dziś piękne słońce ale chłodek czuć. Wydaje się, że jet ciepło ale już jesień daje o sobie znać.

Darmag świetna strona, bardzo fajne rzeczy. Najchętniej wykupiłabym wszystkie rzeczy z tej strony takie są śliczne :) A wiesz może jak jakościowo te rzeczy się prezentują? Zadowolona jest Twoja koleżanka z wyprawki?

Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała konflikt serologiczny i musiała przyjmować szczepionkę lu miała jakieś komplikacje z powodu konfliktu? Acha i czy słyszałyście może, że przy pierwszej ciąży zagrożenie konfliktem jest mniejsze niż w następnych?

Pozdrawiam cieplutko :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #753212 przez pala813
Witajcie mamusie :laugh:
U mnie tez piekne slonce i jakby energii przez to wiecej:)
Faza u nas jest konflik, narazie sprawdzam przeciwciala co kilka tyg ostatnio nie bylo ale to zadne pocieszenie poniewaz moga pojawic sie w kazdym momencie.
Co do szczepionki to ponoc w 28t sie dostaje i potem po porodzie trzeba przypilnowac ale dokladnie o wszystko zapytam sie lekarza na kolejnej wizycie czyli za niecaly tydzien :)
Tez slyszalam ze nie ma zagrozenia przy pierwszej ciazy ale wiadomo ze roznie moze byc

11 lata 3 miesiąc temu #753218 przez Porto1987
Witam Was Ciężaróweczki :kiss:

Faza jak ja się rodziłam, to był konflikt grupy krwi i mieli mi przetaczać krew, bo było ze mną ciężko, ale cały czas sala była zajęta i się sama wykaraskałam z tego :D a jak teraz to wygląda, to nie wiem. Ja z moim mężem mamy taką samą grupę krwi, więc za bardzo się tym nie interesowałam.

Agnes, głowa do góry niczym się nie smutkuj :) słoneczko pewnie niedługo i u Ciebie wyjdzie i będziesz miała lepszy humor :)

Anita zdrówka dla Bartusia, nie dawajcie się temu paskudztwu :kiss:

Klaudia, ale Ci fajnie z tymi zakupami i oglądaniem wózków, zazdroszczę .... Miłego dnia i zdaj nam później obowiązkowo relację ! :)

Kojka, Wy też nie dawajcie się chorobie :kiss:

Roma, jak tam zdrówko Wiktorii? Lepiej już troszkę? A gdzie Ty wcześniej mieszkałaś, że dopiero niedawno się przeprowadziłaś? Mi też się wydaje, że twój wiek nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu kochasz swoją córeczkę i jej tą miłość okazujesz :)

U mnie też słoneczko świeci, mężuś przyjechał, także ja jestem cała happy :) :) pranko nastawione, zaraz pewnie coś jeszcze sobie dołożę do roboty :P

11 lata 3 miesiąc temu #753220 przez Loca
Witam :laugh:
Ale sie rozpisalyscie :) ja dzisiaj z mezem ide na usg wiec moze dowiemy sie kto to tam siedzi :)
Pogoda u mnie robi sie coraz ladniejsza, wiec licze na sloneczyny weekend :laugh:
Milego dnia zycze, a ja uciekam troche posprzatac :)

11 lata 3 miesiąc temu #753228 przez Porto1987
Loca, ale fajnie, że masz dziś usg i że z mężem sobie pooglądacie dzidziusia :) pamiętaj, że my czekamy na fotki maluszka :D no i niech się tylko nie wstydzi i pokaże co tam ma :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753241 przez darmag21
Faza- kolezanka bardzo zadowolona, a ja widzialam to u niej golym okiem, ten zestaw z lozeczkiem, bialy miala...

wiec ten zestaw 17 elemantowy jest ze 100% bawelny, ladnie odszyty, mi sie bardzo to podobalo, pieknie wykonczone lozeczko. I uwazam ze chyba nie drogo jak za wszystko.

Loca zazdroszcze ze dzis bedziesz ogladala maluszka, teraz tak mysle ze wizyty u lekarza z USG moga smialo zastapic salon kosmetyczny,choc nie powiem, chcialabym zeby ktos doprowadzil mnie do porzadku. Mi samej sie jakos nie chce. Moze bym wlosy zmienila? ale obiecalam nie obcinac i co mam zrobic jak jest pokusa??? ...i przefarbowac.

Zbieram sie zawiesc Kacperusia do szkoly i jakies zakupy po drodze.

:kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka