BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #753467 przez pala813
Darmag ja nie widze w tym problemu i napewno cos dla małej kupie w sh :) przeciez te poczatkowe ciuszki to ile takie dziecko założy, moze pare razy a mi naewno sie przydadza i nie szkoda bedzie jak poplami itp :) Moja przyjaciółka kupowała ciuszki i dzieliła na te po domu i na wyjscie tylko ze z tych na wyjscie mało co skorzystała bo zanim nadarzyła sie okazja mała wyrastała :laugh:
zreszta moim zdaniem jakosciowo te ubranka sa lepsze niz niektóre sklepowe :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #753468 przez roma4
DARMAG ja nie widze przeszkód ,zeby kupić takie z ciucha , maluchy je żadko ubieraja i można fajne upatrzeć, ja narazie dostalam od kolezanki trochę tych pajacyków i body i ma jeszcze cos tam wyslać po swoich pociechach to po prostu reszte zakupię i juz nie bede przesadzac w gromadzeniu ciuszkow dla niemowlaczka bo one szybko rosną , a i tak trzeba kupić tyle innych rzeczy ,że i tak po kasie pójdzie bo ja nic nie mam po córce , mieszkalam za granicami więc zanim wrocilam wszystko wydalam i trzeba od podstaw na nowo wszystko sie postarać

11 lata 3 miesiąc temu #753509 przez faza56
Kupiłam parę ciuszków dla maluszka, wszystkie w sh za całą złotówkę za sztukę :) Ja muszę dla fasolki kupić w sumie wszystko bo to pierwsza dzidzia to staram się szukać oszczędności, zresztą chyba wszystkie jak na razie mamy podobne zdanie co do ciucholandów :) Nie widzę w tym nic złego wręcz przeciwnie! Jaka to radość jak się znajdzie jakiś wystrzałowy ciuch za grosze :)

11 lata 3 miesiąc temu #753523 przez kojka-waw
Ja narazie kupiłam wózek. Używany za 460zł gondola i spacerowka.
Zaczęłam z grubej rury :-)
Muszę zobaczyć ubranka małego. Co mi zostało a co trzeba dokupić.
Zdalam dzisiaj większość roboty więc będę miała czas na ogarnianie innych rzeczy.

11 lata 3 miesiąc temu #753526 przez darmag21
Kojka to pochwal sie wozeczkiem i pokaz Nam, ja juz tez bym chciala robic zakupy, ale na razie okazyjnie kupuje ubranka. W grudniu zamierzam kupic lozeczko i wszystko do niego a wozio gdzie w lutym.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753540 przez pala813
ja mam narazie 2 bodziaki które kupiłam jeszcze UWAGA! przed ciąża bo sie nie mogłam powstrzymać :) pracuje w sklepie dla dzieci, dodatkowo na dziale dla niemowlaków więc naprawde nie mogłam sie oprzec i w ciemno kupiłam dla dziewczynki, trafiłam jak sie okazało :) dzieki tej pracy tez jestem nieco w wózkach zorientowana i mniej więcej wiem jaki bym chciała ale napewno jeszcze pochodze sie porozglądać.
Myśle ze dopiero w grudniu zaczniemy takie większe zakupy wózek właśnie i łózeczko.

Ubranka i inne drobne rzeczy chyba zaczne kupować po 20t albo nawet później.
Tez musze wszystko od podstaw zbierać bo to moja pierwsza ciąża więc troche tego bedzie :)
Narazie kupilismy slicza szafe na ubranka i rzeczy dla małej do sypialni :laugh: która i tak jest zawalona prześcieradłami, poszewkami itp

Dziewczyny dzisiaj tak niesamowicie mnie katar meczy ze chyba zaraz sie udusze i tylko cały dzien herbate pije i kicham :)

11 lata 3 miesiąc temu #753545 przez Loca
Ojej szalejecie z tymi zakupami :) ja jeszcze nic nie kupilam dla maluszka :P
Ciagle jakos tak ciezko mi przemoc sie zeby cos kupic :) musi do mnie dojsc to ze w ciazy jestem, bo poki co ta informacja gdzies jest, niby jestem w ciazy, ale ciagle gdzies obok niej.
Co do ciuszkow z sh ja jestem jak najbardziej za :) zwlaszcza ze w szmateksach te ubranka sa naprawde ladne :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #753561 przez pala813
Loca no mi właśnie jakoś tez ciezko sie przełamać zeby cos zacząc kupować, zdecydowanie łatwiej było mi kupic te dwa ubranka przed ciąża nie wiem dlaczego :)
jakos tak kupowałam dla przyjaciółki i wziełam malutkie body dla siebie a teraz nie mam odwagi jeszcze składować ciuszków chociaz bardzo bym chciała...

11 lata 3 miesiąc temu #753565 przez AgnieszkaC
no u mnie się dziś w końcu słoneczko pokazało, skorzystałam z okazji i wzięłam Małą na naukę chodzenia w butach - w domu na boso biega jak strzała ale buty to jakaś katastrofa. Ostatecznie wróciłyśmy całe upaprane od błota bo co chwilę glebowała i uciekała na raczkach. Śmiesznie wyglądała.

w zeszłej ciąży farbowałam normalnie i poza nieprzyjemnym zapachem nie miało to negatywnego wpływu na mnie i dzidzię.

zakupy w SH też robię, bo dzieciaki tak szybko rosną, że nie mam sensu wydawać 50 zł na jeden markowy ciuch, który być może maluszek założy raz lub dwa szczególnie na początku.

wyprawek Wam zazdroszczę, gdybym wiedziała, że kolejne dziecko czeka mnie tak szybko to zaopatrzyłabym się lepiej poprzednim razem a tak wszystko mam ale same "zbieraki" - trochę od siostry, trochę od kuzynki i wszystko przeszło już co najmniej 3 dzieci. Ale nie mam co narzekać, trochę przez to zaoszczędziłam :)

dziewczyny chwalcie się swoimi usg ja mam wizytę we wtorek i już nie mogę się doczekać

11 lata 3 miesiąc temu #753599 przez darmag21
Oto poniedzialkowe Usg maluszka.

Nie zbyt dobra jakosc ale na pewno rozszyfrujecie co gdzie :)

11 lata 3 miesiąc temu #753601 przez claudii09853
a ja jak na razie nic nie kupiłam ani jednego śpioszka nie wiem czemu cały czas myślę że to za wcześnie ale jak jadę do miasta to muszę po oglądać bo bym zwariowała będę kupować gdzieś w grudniu tak samo jak wózek a łóżeczko w styczniu :)

11 lata 3 miesiąc temu #753604 przez pala813
Moje maleństwo 15t 1d :laugh: kolejne dodam za tydzień :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #753605 przez claudii09853
widac na dole chyba główka a tak w górze nóżki jak źle nie widzę....?? :)

11 lata 3 miesiąc temu #753608 przez pala813
Darmag pewnie że widzimy wszystko:) ale Ci chłopak (jak dobrze pamiętam) pięknie rośnie :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #753617 przez kojka-waw
Fajne foty z usg. Ją kolejne pewnie będę miała dopiero z polowkowego usg.

Obcielam dzisiaj wreszcie włosy. Mam swoją ulubioną fryzurę a reakcja mojego faceta bezcenna. - WYGLADASZ TRAGICZNIE.
Ma dzisiaj się do mnie nie odzywać a najlepiej do odwołania.

Próbowałam wstawić zdjęcie wózka ale mnie wywala wtedy z forum.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka