BezpiecznaCiaza112023

Pierwsze ruchy

13 lata 9 miesiąc temu #81591 przez baby_55
Ja też zaczęłam kompletować wcześniej i teraz mam wszyściutko gotowe nawet torby do szpitala spakowane i teraz nie muszę sie już niczym stresować tylko czekać na maluszka, ubranka czekają poprasowane w komodzie, wózeczek stoi, kołyska też, pościel czeka w szafie i Tata ja założy jak my bedziemy w szpitalu, zeby sie nie kurzyła :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #81610 przez aska27
Patka22o2 Twój maluszek dał znać o sobie w podobnym czasie jak mój :) już się martwiłam,ze ruchów dizdziusia nie czuję a tutaj 20 lutego dostałam w prezencie pare kopniaczków :blink: śmieję się,ze to prezent ,bo urodziny miałam 21 lutego :laugh: czyli historia bardzo podobna do Twojej :) hmm, no i też bee miała synka :) taki miły zbieg okoliczności!!

Widzę,ze ciuszki już kupujecie,a ja jakoś wybrać sie nie moge... nie wiem kiedy będzie ta odpowiednia pora hmm.. a moze czas zaczać?! :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #81753 przez Patka22o2
Hej Aska27,naprawde to jest zbiek nie okolicznosci moj synus mi dal znac tez w moje urodziny 22 lutego ale fajnie,to jest juz jakis znak :laugh:

Mi tez kazdy mowil ze mam czekac z zakupami ale juz nie dlugo 6 miesiac czyli 21 tydzien i mysle ze nigdy nie jest za w czesnie na wyprawke i inne zakupy, kto wie jak sie bedziemy czuc pozniej 7,8,9 miesiac. Moze nie bedziemy mialy tyle sil zeby chodzic po sklepach.
Ja np.Mam straszne problemy od poczatku ciazy z cisnieniem i jest mi cieszko gdzie kolwiek wyjsc bo sie boje ze zendleje a pierwsze trzy miesiace dlalam nawet w sklepie.
Dlatego jezeli mam dni w ktore sie czuje dobrze ide do sklepu i cos kupie.

Pozdrawiam ciebie serdecznie i Gratuluje tez synka.

Zapraszam na moj blog o ciazy. evelyn22.blog.onet.pl/

papa

13 lata 9 miesiąc temu #81755 przez Patka22o2
ELO MAMUSIE ZAPRASZAM WSZYSTKIE MAMY SERDECZNIE NA MOJEGO BLOGA JEZELI MACIE OCHOTE ZAWSZE MOZECIE ZAJRZEC.

POZDRAWIAM GOROCO Pati.

evelyn22.blog.onet.pl/

13 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #81772 przez aska27
Patka22o2 masz rację.. nie wiadomo ak będziemy czuć się później.. wiec moze lepiej po troszeczku kupować no i koszty się rozłożą!! :blink:

Właśnie czytam Twój blog :) śliczne zdjećia maleństwa :blink: a imię już wybrane??

Nasz synuś miał być Miłoszkiem, Remigiuszkiem... ale w końcu wybraliśmy Mikołaj :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #81884 przez Patka22o2
Nie jeszcze mi nie wpadlo zadne imie ktore mi sie podoba, a te ktore mi sie podoba ma moj brat Wincent, chcialam jakies nie typowe i mysle ze jeszcze troche bede nad tym myslec.

jestes o nie cale dwa tygodnie dalej od demnie w ciazy,moze sie kiedys spotkamy hehe:D

:cheer: pozdrawiam :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #82010 przez aska27
Patka22o2 co do wyboru imienia bardzo Cię rozumiem :laugh: :blink: sama długo myślałam .. jeszcze jest troszkę czasu ,zeby wybrać no i poczytać troszkę o imionach, bo chyba coś w tym jest! :blink:

A ja dzisiaj wybieram sie na małe zakupy.. wreszcie wyjde na zewnątrz, bo po tyg choroby mam dość siedzenia już w mieszkaniu.. może pooglądamy wózki, łóżeczka :blink:
Muszę tez kupić mojej chrześnicy kurteczkę na wiosnę :woohoo: jak narazie kupuje Gabrysi ciuszki hihi

13 lata 9 miesiąc temu #85196 przez paulina2209
ja poczułam pierwsze ruchy dzień po moich urodzinach czyli 8.06 fantastyczny prezent. a co do kompletowania to ja jestem zdania że im wcześniej się zacznie tym mniejszy jednorazowy wydatek. :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #85198 przez Asiersa
paulina2209 napisał:

a co do kompletowania to ja jestem zdania że im wcześniej się zacznie tym mniejszy jednorazowy wydatek. :laugh:

Nie dość, że mniejszy wydatek to jesteś pewna, że nic Cię nie zaskoczy :)
Już to chyba pisałam, ale ja planowałam kupować wszystko od 7 miesiąca ciąży...Coś mnie tknęło i zaczęłam od 5. No i bardzo dobrze, bo Tomek pojawił się na świecie właśnie w tym 7 miesiącu :silly:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 9 miesiąc temu #85203 przez aska27
oj, dziewczyny te nasze dzieciaczki zrobiły nam miłe prezenty urodzinowe :woohoo:

a co do kupowania ciuszków dla mleństwa.. hmm cały czas przełamać się nie mogę,ale w poniedziałek idę do lekarza... moze po tej wizycie skusze się wreszcie :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #85204 przez Asiersa
Ja zaczęłam jak lekarz powiedział mi, że pod serduszkiem noszę chłopczyka :kiss:

13 lata 9 miesiąc temu #85207 przez paulina2209
a ja myślę ze każdy powinien zacząć kupować wedle tego jak czuje a innym nic do tego. ja multum rzeczy dostałam np łóżeczko i miałam je już w 5 miesiącu.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85211 przez Asiersa
Paulinka, całkowicie się z Tobą zgadzam :)
Mnie np drażniły powiedzenia typu : "Nie kupuj jeszcze bo zapeszysz", "Jeszcze za wcześnie", "Kupisz sobie pod koniec ciąży"
Nie przejmowałam się tym w ogóle :silly:

Aaaa i też multum rzeczy dostałam :) Można by rzec, że 3/4 :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #85215 przez paulina2209
a wracając do wątku to ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie pod słońcem :laugh: teraz jak o tym myślę to nawet jak zwijałam się z bólu to i tak było to piękne :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #85262 przez aska27
Asiersa mas zszczeście,że dostałaś ciuszki dla maleństwa, ja niestety nie mogę na to liczyć... i musże kupić sama, tak więc pomalutku musże zacząć kupować, żeby rozłożyć wydatki :blink:

a co do ruchów, to ze mnie straszna panikara jest... denerwuję się bardzo gdy długo maluch nie daje o sobie znać,ale jak juz kopnie to zazwyczaj w pęcherz :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka