BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #785423 przez tweety
ah, wybralismy imiona, jak bedzie dzeiwczynka to Natalia, jux w poprzedniej ciazy to ustalone bylo. a dla chlopaka Adas! szukam jeszcze innych ale powiem wam szczerze ze tak mi przypasowalo ze juz nic innego mi sie nie podoba

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #785429 przez Domiśśś
Ja to dziewczyny mam zawsze ochotę na słodkie ;))
Mam jeszcze trochę ciasta cytrynowo-śmietankowego to zapraszam ;)

Ja chyba jeszcze żadnych ruchów nie czuję czasami mam wrażenie, że coś tam "puka" ale to chyba skurcze brzucha bardziej :)

W czwartek u lekarza mam wizytę. Kazał mi ostatnio ciśnienie mierzyć i w miarę ok. nawet czasami niskie bo np. 118/ 60 ale za to puls mam zawsze bardzo duży ponad 90 i to mnie trochę martw :(
Zobaczymy co powie.

U nas dziś bardzo zimno 4 stopnie tylko..

11 lata 1 miesiąc temu #785431 przez Aga77
ale mi narobiłyście ochoty na coś słodkiego a ja w pracy siedzę i nie mam nic :(

tolad przez słodkie dzidzie robi się bardziej pobudzona i aktywna, także zapisuj datę ;)

11 lata 1 miesiąc temu #785432 przez Anulka
tolad662 gdybym nadal byłam w Warszawie, to miałabyś jak w banku, że dziś mnie na progu ujrzałabyś swym :laugh: , ale ja do Ciebie teraz mam ok.350 km, więc liiipa ;). Wcinaj sama i myśl o mnie to może telepatycznie odczuję jej smak :laugh: :laugh: .
A to co czujesz to w 100% kopniaczki, które ci twój maluszek serwuje. Mówię Ci, a Ty mi wierz , bo jest to prawda w czystej postaci :blink: :blink: :lol: :lol: .

tweety
nie ma to jak zachęta koleżanek z forum ;)

11 lata 1 miesiąc temu #785433 przez Italia
Tolad, ale fajnie, zazdroszczę Ci :) U mnie ciągle cisza, ale to dopiero 16 tydzień więc aż tak się nie niecierpliwię. Za to brzuch mi się lekko powiększył, jeszcze wprawdzie nie wzbudza pytań, ale jest już lekko widoczny w obcisłych ciuchach. Muszę poszukać sobie jakiś spodni ciążowych bo już powoli by się przydały.
Megi, gratuluję synka :)
My co do płci cały czas nie mamy jakiś preferencji, ważne, żeby było zdrowe. Chociaż mąż nie wiem czemu, ale jak coś to zwraca się tak jak do dziewczynki(a lekarz w 12 tyg. mówił, że może być chłopak). No nic, w grudniu usg to pewnie się dowiemy.

11 lata 1 miesiąc temu #785435 przez Ewelkaa
i ja się melduje po weekendzie :)

moja mała też się rusza chociaż tak jakoś nieśmiało. Dziś jak tylko otworzylam oczy, to odrazy mnie na słodkie naszlo i zjadlam dwie bułeczki maslane z nutella i popilam kubkiem kakao :laugh:

tolad
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #785450 przez Italia
Tweety, fajne imiona, też mi się podobają.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #785459 przez Anulka
Italia to jest twoja pierwsza ciąża :) a w pierwszej ciąży maluszka się czuje gdzieś w 20 tc, to w drugiej i kolejnych maluszka się czuje wcześniej. Więc nie martw się, że jeszcze nie poczułaś, to całkiem normalnie. Ja Julianka poczułam gdzieś w 21 tc i nie był on aż tak aktywny w moim brzuszku, ale teraz to nadrabia :laugh: i to z nawiązką :lol: :lol: .

11 lata 1 miesiąc temu #785481 przez Ewelkaa
Tweety imiona super :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785493 przez Italia
Anulka, wiem, dlatego też napisałam, że aż tak się nie niecierpliwię ;) Pewnie jeszcze z miesiąc i też poczuję :)

11 lata 1 miesiąc temu #785589 przez tolad662
Ejjj ale u mnie też pierwsza ciąża a dziś pierwszy dzień 18 tc i czuje, dodam że ponoć grubsze babki czują później a ja szczupła nie jestem :laugh: może to zależy czy dzidzia ruchliwa jest... hmm nie wiem :S

Ja czekolady jeszcze nie tknełam więc zapraszam :laugh: ale Ewelkaa narobiła smaka na kakao :laugh: :laugh: Powiedzcie czy jecie cytrusy? Pomarańcze, mandarynki? Już powoli święta, a wiadomo w święta mandarynki to podstawa, ja już parę kupiłam ale to jeszcze nie ten smak. Nie wiem tylko czy oby napewno możemy je jeść ;/

Tweety Adaś mi się bardzo podoba :laugh: w ogóle teraz podoba mi się więcej imion niż kiedyś, nawet Jan :P do malucha fajnie mówić Janek :D Dalej pozostajemy przy Hubciu :P
Dla dziewczynek mieliśmy wybrane Zuza :) a poza tym myślę że fajne jest również Pola, Nadia i inne nieco nietypowe.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785618 przez surenka
My z mężem przewertowaliśmy cały kalendarz, a i tak zdecydowaliśmy się na pierwsze, które mi się podobało od samego początku: Patrycja. Rozważaliśmy jeszcze Wiktorię, ale Patrycja bardziej pasuje do nazwiska i ma w sobie więcej "czegoś".
Ja ze słodyczy to najchętniej owoce, ostatnio jabłka, a słodkości rzadko, do czekolady mam wręcz niechęć - nie wiem co to dziecko ze mną robi - przed ciążą codziennie zjadałam pół kostki czekolady, a przy pitnej rozpływałam się z roskoszy :laugh:
Kupiłam na szmatach spodnie ciążowe, czarne rurki w moim rozmiarze, za 2 złote, bo akurat wszystko po tyle kosztowało, byłam w szoku. Najpierw je uprałam, nie przymierzałam jeszcze, ale wyglądają na idealne, a co najważniejsze są z wysokim stanem, więc będę mogła nosić zimą :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #785627 przez Anulka

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785637 przez Anulka
surenka napisał:

My z mężem przewertowaliśmy cały kalendarz, a i tak zdecydowaliśmy się na pierwsze, które mi się podobało od samego początku: Patrycja. Rozważaliśmy jeszcze Wiktorię, ale Patrycja bardziej pasuje do nazwiska i ma w sobie więcej "czegoś".
Ja ze słodyczy to najchętniej owoce, ostatnio jabłka, a słodkości rzadko, do czekolady mam wręcz niechęć - nie wiem co to dziecko ze mną robi - przed ciążą codziennie zjadałam pół kostki czekolady, a przy pitnej rozpływałam się z roskoszy :laugh:
Kupiłam na szmatach spodnie ciążowe, czarne rurki w moim rozmiarze, za 2 złote, bo akurat wszystko po tyle kosztowało, byłam w szoku. Najpierw je uprałam, nie przymierzałam jeszcze, ale wyglądają na idealne, a co najważniejsze są z wysokim stanem, więc będę mogła nosić zimą :lol:

To będziesz miała synka, jak masz niechęć do czekolady :). Kiedy masz połówkowe?? Chociaż, pleć dziecka to poznaje się na 100 % w chwili urodzin :).

11 lata 1 miesiąc temu #785656 przez 100krootka
Hej Kobietki :) Rozbawiłyście mnie stwierdzeniami o rosnącym tyłku od słodyczy hehe ale i mój urośnie bo kupiłam dziś gniazdka, nie mogłam się powstrzymać jak w piekarni zobaczyłam :laugh: :laugh: :laugh:

ja też chcę kakao :) :)
Cytrusy jem, nie z adużo, ale jednak mam ochotę na ten smaczek :)

Kurcze ruchy mojej dzidzi są dziwne,że nie jestem już pewna czy to TO. 2 razy byłam przekonana, ale to było tydzień temu i od tamtej pory te same odczucia nie wróciły... Za to mam kilka razy dziennie uczucie, jakby mi "ktoś" nerw podrażnił w brzuchu, to tak jak się w łokieć uderzymy, tylko ciut lżej... i sama nie wiem :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka