BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #783811 przez surenka
wiem, tolad, ale jeszcze poszperam po szmateksach, bo okazało się, że jest ostatnia para spodni w którą ledwo się mieszczę.Nie chcę wydawać kasy na drugie nowe, które posłużą mi kilka miesięcy, wolę przeznaczyć te pieniążki na dzidzię.
Asia, wydaje mi się, że objawy jakie masz mogą być spowodowane niedoborem magnezu i wit B6.
U mnie pochmurno, pada deszcz i nie mam energii, żeby robić cokolwiek. Mąż ma wenę w kuchni, skąd dolatują mnie zapachy świeżych warzyw. Dzisiaj nie dopuszcza mnie do robienia obiadu, pyszna zupka rybna się szykuje i lazania, oj gdzie ja to zmieszczę :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #783814 przez Ewelkaa
Asia mnie tez sie wydaje, ze to niedobor magnezu, ale nie wiem,

Megi. gratuluje synusia :)

syrenka zazdroszcze weny Meza. mój tez dziś jest odpowiedzialny za obiad, więc mamy pizzę z dostawa do domu, ale jutro obiecal, ze zrobi spaghetti. a ja leże po zakupach i szorowaniu kabiny prysznicowej nie mam na nic siły.

Tweety uszy do gory, gość w domu bóg w domu ;)

Wiecie ja tez tak mam, ze cos mi się rusza w brzuchu i pomimo, ze to juz moja druga ciąża to nie wiem czy to mała czy bulgotki :)

11 lata 1 miesiąc temu #783833 przez Joasia B
Asia ja od dłuższego czasu mam mrowienie dłoni, ręki. Zgłosiłam to ginowi i zalecił brać 2 tabletki dziennie magnezu z wit. B6. Mówił,że dzidzia tyle potrzebuje, a ponadto zmiany w stawach sprzyjają powstawaniu ciesni nadgarstkowej przez co dłonie i palce dretwieja.

11 lata 1 miesiąc temu #784270 przez 100krootka
Dzięki za linki, przyda się coś na pewno, bo ciało rośnie i święta się zbliżają, więc trzeba myśleć ;)

Coś pochmurna niedziela dzisiaj u mnie... ale dłui weekend to trzeba się cieszyć :)
Wrócił mi większy apetyt B) ;)

Co do drętwienia rąk to zespół cieśni powstaje nie przez zmiany w stawach w trakcie ciąży tylko poprzez zmniejszenie przestrzeni kanału nadgarstka, bardziej jako efekt urazu, a zwłaszcza przeciążeń, które prowadzą do ucisku na nerw ;) wiec sama ciąża przyczyną by nie była ;) często przez zmianę postawy w ciąży dochodzi do zmiany środka ciężkości, sposobu chodzenia, siadania, inaczej obciąża się kręgosłup, głównie lędźwiowy, ale przenosi się to też na wyższe partie stąd możliwe są drażnienie korzeni nerwowych i podrażnienie nerwów co daje objawy drętwienia, mrowienia itd... Niedobór magnezu i witaminy B6 to bardziej skurcze, drżenie powiek i mięśni itd, ale z ginekologiem dyskutować nie będę ;) ;) ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784360 przez tweety
ale cisza w ta niedziele. ale dobrze, odpoczywamy sobie, pozdrowienia dziewczyny, jak to fajnie ze jutro wolne i maz nie idzie do pracy

11 lata 1 miesiąc temu #784378 przez tolad662
A ja sobie coś poskrobie, gdyż mój ogląda mecz :P

Katar mnie dopadł, masakryczny katar- oczywiście młody gość z tego tygodnia naniósł zarazków. Dziś owego brzdąca urodziny ale nie poszliśmy żeby go znów nie zarazić, sytuacja w kółko by się powtarzała. Co do kulinarnych zdolności naszych mężczyzn- mój dziś uraczył mnie pyszną pomidoróweczką :laugh: od kiedy jestem w ciąży mogła bym ją jeść co tydzień.
Pochodziłam trochę wczoraj po sklepach i nie znalazłam nic taniego co można by przekształcić w kurtkę ciążową :angry: Happy mum mnie dobiło cenami, a patrząc na grubość tych kurtek zaskoczyłam się nie mile. Min. 300zł za coś cieńszego niż moja jesienna, no to już przesada.

Megi również gratuluję! :laugh:

A jutro dzień wolny więc pełne lenistwo! :laugh: sklepy pozamykane więc nie podkusi mnie żadna szwędaczka, a na dalsze rejony wole się nie zapuszczać, w końcu to dzień marszów i innych takich :silly:

Miłej reszty weekendu dziewczyny :)

11 lata 1 miesiąc temu #784565 przez Asia K
No to znaczy ze tylko ja w pracy :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój mąż umie w kuchni zrobic pyszną

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny- w środe ide do gina i zobacze co on mi powie :huh:

11 lata 1 miesiąc temu #784676 przez surenka
Ja będę miała usg dopiero pod koniec miesiąca i będę musiała na dzidzię napatrzeć się, bo być może następna wizyta u gin będzie dopiero w Nowym Roku. W piątek wybiorę się do niego tylko po zwolnienie. Póki co robię zakwas ( na razie rośnie jak szalony) i jak się uda, to w czwartek w domu będzie pachniało chlebem :laugh: A jutro wyruszam na polowanie fajnych ciuchów ciążowych, kierunek - szmateks :laugh:
Jak miło, że słoneczko zagląda w okna... Może wyciągnę męża na spacer ;)

11 lata 1 miesiąc temu #785085 przez Anulka
Megi gratulacje kolejnego syneczka ;)

My z mężem jesteśmy zgodni co do płci, jednak bardziej chcemy córeczkę teraz, chociaż jeśli byłby drugi synek też nie było by źle, najważniejsze żeby był zdrowy i śliczny jak jego straszy braciszek :laugh:.

Mój mąż robi zawsze śniadania w niedzielę, ale przed śniadaniem przynosi mi kawkę z kawałeczkiem ciasta do łózka, bo bardzo lubię kawę w łóżku :laugh: . Czasem jak ma wenę, upiecze jakiś ciasto nie skomplikowane.

11 lata 1 miesiąc temu #785383 przez tolad662
Cześć dziewczyny, nadal taka cisza? Już po weekendzie :laugh:

Opiszcie proszę do czego porównujecie pierwsze ruchy dziecka? Wszędzie piszą o bombelkach, motylkach i tym podobnych, a ja dziś i dwa dni wcześniej czułam coś w brzuszku, a dokładniej w pasmie poniżej pępka i lekko na lewo od pępka. Było to uczucie kopniaka, puknięcia, nie żadne tam motylki :P Przez te twórcze opisy nie wiem czy ruszało sie dziecko czy to coś zupełnie innego, tylko nie wiem co to mogło by być jak nie mały :huh:
Pomooooocy, juz się niecierpliwię :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #785387 przez tweety
tolad, to apewno ruchy, ja czasami mam babelki ale czesciej to odczucie kopniaka, lekkiego ale jednak. takie puk puk. no wlasnie, juz to poczulam. wczoraj napewno, dokladnie tak jak opisujesz. i to w momemncie gdy rozmawialismy o imieniu dla chlopaka, wiec chyba jednak w srodku siedzi drugi maly siusiak. musze umowic to usg

11 lata 1 miesiąc temu #785388 przez Anulka
Matko, jak mnie ciągnie dziś na słodkie :huh: . A w domu nic a nic, bo ja specjalnie nie kupuję, aby nie kusiło, a to i tak kusi :huh: . Zrobiłam sobie makaron ze smietaną i konfiturą z czarnej porzeczki i wrąbałam to, co prawda nie była to wielka micha, tylko nie duża miseczka, ale wszystko jedno na tylek pójdzie :ohmy: . Wcinam to i myślę :...rośni tyłeczku mój rośnij :laugh: :laugh: .

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785402 przez Aga77
Cześć Dziewczyny ja również witam się z Wami po długim weekendzie :)
Megi gratuluje drugiego syneczka (tak jak u mnie będzie dwóch chłopaków)
Witam także nowe MAMUŚKI kwietniowe, super że dołączyłyście do nas :laugh:

tolad jak najbardziej są to ruchy maluszka :laugh: ja czuję bardziej uderzenia i muskanie niż motyle z czasem będą one bardziej mocniejsze i wyraźniejsze.
Gratuluję Ci kochana tego cudownego uczucia :) :) :)

11 lata 1 miesiąc temu #785410 przez tolad662
Haaa weszłam żeby napisać że cofam pytanie bo teraz to już pewna jestem, zjadłam poł Prince Polo i chyba cukier na niego podziałał bo teraz to juz napewno on się ruszał :D ale śmieszne uczucie :D
Anulka mój zostawił mi pół czekolady Milki oreo, zapraszam :D

11 lata 1 miesiąc temu #785419 przez tweety
a ja wcinam prince polo, miala byc tylko polowa ale teraz zachecilyscie mnie zeby zjesc reszte

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka