BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #751835 przez megi23
ja jak z mlodym bylam juz w 6 miesiacu to dostalam powaznego zapalenia pluc ze sie dusilam , dostalam antybiotyki mocne i tone lekow , dzwonilam do gina i mowil ze moge to brac nawet dozylnie.. ale powiedzial mi jakby to bylo w 1 trymestrze zapalenie pluc musialby mnie ratowac :( a nie dziecko .....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #751899 przez Ewelkaa
Asia, byłam dziś na wizycie kontrolnej u alergologa i zapytalam co można brać na bol gardła i powiedziała, ze wszystkie naturalne pastylki typu miód z cytryną, czy tymianek i podbial. Chociaż powiem Wam, ze jak miałam w zeszłym roku angine, to mi lekarz powiedział, ze lepsze od tych wszystkich tabsow na gardło jest dużo Pic i ssać landrynki, generalnie dużo przełykac.

11 lata 3 miesiąc temu #752255 przez Asia K
Bry :D
Mnie dzisiaj w nocy tak dopadło (ból był nieznosny) ze nie moglam spac :(
Płukanie solą - u mnie nie przejdzie - zaraz wymiotuje , szałwią jeszcze troche ale daje rade

11 lata 3 miesiąc temu #752281 przez tweety
czesc z rana. maly chory wiec noce ciezkie a ja placze razem z nim, dobrze ze w dzien duzo spi to odpoczywam. no i dobrze ze jestem w domu. juz sie boje tego usg w srode. kurcze... zeby tylko bylo ok

wiecie ze jeszcze nie mialam zadnych badan? ani karty ciazy mi sie zalozyla.... mam nadzieje ze to przypadek

11 lata 3 miesiąc temu #752283 przez Italia
Witam się z rana, trochę mnie tu nie było, ale Was czytałam.
Justyna, bardzo mi przykro, tym bardziej, że to już w tak późnym tygodniu :( Wiem, że żadne słowa nie ukoją tego co teraz czujesz :(
Co do bólu gardła, to herbata lub woda z miodem i cytryną, do herbaty można jeszcze malin dolać. Tylko powinno się przestudzić herbatę i dopiero dodawać miodu i cytryny, wysoka temperatura zabija naturalne właściwości dodatków. Moja znajoma w ciąży na ból gardła brała Isle, podobno lekarz jej polecił. Ale nie wiem czy bym się osobiście zdecydowała na leki w ciąży, naturalne metody bardziej do mnie przemawiają. Co do płukanek to ja przy ostrych zapaleniach gardła, gdzie leki nie pomagały, stosowałam roztwór sody z wodą, trochę pomagało. Soda smakowo chyba mniej odrzuca niż sól więc może to warto spróbować?
A dziewczyny, macie jakieś patenty na wypryski? Mam czasami burze hormonów i mnie pojedynczo wysypuje, nie wygląda to tragicznie, ale się roznosi :( Pytałam lekarza i w aptece, podobno maść cynkowa stosowana punktowo jest ok, ale jakoś nie jestem do końca przekonana.
No i najważniejsze, jestem po wizycie, karta ciąży założona :) We wtorek był to 9 tydzień, termin na 26 kwietnia :) Dzidzia ma 3 cm, serce bije jak dzwon, machała cały czas rączkami, aż gin się śmiała, że taka ruchliwa. Super uczucie zobaczyć to na monitorze :) Trochę się uspokoiłam, chyba niedługo powiemy rodzinie i przyjaciołom. Teraz za 3 tyg genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

11 lata 3 miesiąc temu #752287 przez megi23
hej laski
oj Tweety wspolczuje chorobska... zdrowka dla synka

ja dzis uzeram sie z Mopsme o rodzinne papiery ide skladac .. :)

Italia super wiadomosc , no to poczekaj az ruchy poczujesz , moj ruszal sie do porodu , prawie nie spal i ja tez :silly:
milego dnia laski

11 lata 3 miesiąc temu #752293 przez Italia
Dziewczyny, szybkie pytanie, jak założyć ten suwaczek. Przeszłam już do końca i pojawiają się jakieś adresy do skopiowania, nie wiem gdzie to wstawić :/

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #752305 przez megi23
w swoj profil super udalo sie teraz bedzie widac jak dzidziol rosnie :)

11 lata 3 miesiąc temu #752317 przez Italia
Dzięki, już ogarnęłam. Ten link, który kopiowałam się nie otwierał, skopiowałam inny i jest ok :)

11 lata 3 miesiąc temu #752361 przez Gro-szek
Hej Mamuśki.. na wstepie gartuluje Wam pociech, które nosicie pod serduszkiem.. ja jestem tegoroczną sierpniowką... na świecie jest juz moja Mała Dama, więc w związku z tym chciałabym się pozbyć eleganckiej sukienki ciążowej formy HappyMum... Model Senza Dress rozmiar 38.

Sukienka jest o tyle uniwersalna, ze "pomieści" każddy rodzaj i wielkość brzuszka...
Sukienkę kupiłam w oryginalnym sklepie stacjonarnym we Wrocławiu w Arkadach Wrocławskich, kosztowała 259 zł.
W zawiązku ze w sukience byłam jedynie dwa razy, cena jej 170 zł.

Chętne zapraszam na PW.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #752908 przez majeczka22
dobry wieczór Kwietniowe mamy

Stworzyłam szkielet tabelki i chce zapytać czy akceptujecie ją, czy może coś Waszym zdaniem trzeba w niej zmienić ?

11 lata 2 miesiąc temu #753090 przez tweety
majeczka super ta tabelka, super ze pomyslalas o rodzenstwie. dzieki

11 lata 2 miesiąc temu #753104 przez Ewelkaa
Hej Dziewczyny. Ja właśnie dziś zaczelam II trymesrt :laugh: Szkoda tylko, ze objawy pierwszego nie chcą mnie opuścić

11 lata 2 miesiąc temu #753109 przez tweety
ewelka gratulacje. mnie jeszcze daleko. i mam stresa przed tym usg ze srody. zeby tylko bylo lepiej....

11 lata 2 miesiąc temu #753111 przez Asia K
Tweety ja tez mam wizyte w środe ale popołudniu - mysle ze wtedy bedzie mi badał maleństwo :)

Majóweczka - tabelka dla jak dla mnie moze byc :)

Ewelka - tez juz bym chciala byc w II :)

A mnie nadal bolo gardło i nic nie pomaga buuuuu :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka