BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #756306 przez Asia K
Italia a u ciebie nikt nie wie o ciązy? nic u ciebie nie widać?
Mi tak brzuch wywaliło - zwłaszcza wieczorem ze wczoraj moja siostra sie zdziwiła ze tak wyglądam na 3 miesiąc.

Megi - mi pomogło płukanie szałwią - teraz jest juz znośnie z moim gardłem a było naprawde źle.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #756310 przez megi23
no to trza kupic oj ja te anginy mam od dziecka , potrafie upal 40 stopni a ja ja mam ,, a jak taki glupi okres to co rusz lapie...
ja jak nie chciala powiedziec tesciowej to s mnie tak molestowal ze musialam powiedziec , to teraz dzwoni i mi gada ze dziewczynka bedzie, :angry: ale zrobie jej numer jak bede znac plec a to bedzie jednak dziewczynka , bede gadac ze chlopiec do konca ciazy :P

11 lata 2 miesiąc temu #756330 przez Asia K

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #756340 przez Aga77
Hej dziewczyny nie było mnie tu dawno ale miałam urwanie głowy jestem na etapie robienia badań genetycznych ale tych szczegółowych powyżej 25 roku życia i powiem Wam że będąc w poradni genetyki nagadali mi bardzo wyszłam i miałam głowę kwadratową no ale to procedura.
Wczoraj byłam u gina robił mi USG i wyszło że z dzidziusiem jest wszystko ok :) natomiast wynik toxo nie wyszedł specjalnie dobrze i musiałam zrobić awidność i czekam z niecierpliwieniem na wynik mam nadzieję że będzie wszystko ok (trochę się stresuję )
Wczoraj się dowiedziałam że moja data porodu to 14.04.2014 (podoba mi się :) )
Jutro mam USG i test PAPA w klinice genetyki także trzymajcie kciuki aby było ok :)
Także w skrócie opisałam Wam co się ze mną działo. :P
Miłego dnia życzę wszystkim
aaaa i witam serdecznie nową Kwietniówkę :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #756353 przez madzia444
Hej!

U mnie mąż na chorobowym od wczoraj, na szczeście narazie nic nie czuje ze mnie bierze. Jak sobie wspomne,że zima przed nami:/ brrr.. mam nadzieję ze nie bedzie tak żle:)

Italia będzie napewno dobrze, ja mam jutro genetyczne, a dzis juz o 4:45 wstawałam, na badanie krwi:/. Robiłam Toksoplazmoze.

Asia K U mnie gadają ze nie widac nic brzuszka;p

11 lata 2 miesiąc temu #756363 przez madzia444
Aga 77 również witam! Życzę Tobie i maluszkowi wszytkiego dobrego i wytrwałości. Wyniki napewno będą dobre :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #756364 przez megi23
moja tesciowa nawiedza mnie telefonami :P ale juz zaniedlugo bedzie nas miala po dziurki w nosie :p
mnie tam tez brzuch widac hehe ale wazylam sie wczoraj i waga nie idzie w gore :)

11 lata 2 miesiąc temu #756372 przez Italia
Asia, wie mąż :) A domyśla się sporo osób, począwszy od siostry, szefowej, skończywszy na znajomych. Niby nic nie widać po mnie, ale podpytują bo akurat tak się złożyło, że ja lubiąca alkohol nagle jestem zawsze kierowcą no i miałam też wtedy jak się widywaliśmy niezłe atrakcje żołądkowe. Ale na razie oficjalnie nic nie mówimy, w swoim czasie się dowiedzą ;)
Aga, będzie wszystko dobrze, zobaczysz :) Grunt to pozytywne myślenie :)
Oj, z choróbskami to możemy mieć różnie bo niestety najgorszy okres się zbliża. Ja chyba 2 lata temu 6 razy byłam na zwolnieniu w okresie październik-styczeń, masakra jakaś. W zeszłym roku odpukać raz tylko mnie trochę rozłożyło, a tak to tylko bóle gardła(standard u mnie-przez migdałki).

11 lata 2 miesiąc temu #756381 przez megi23
Italia ja tez przez migdalki , bo ich wyciac nie dalam , bo wtedy to dopiero bym chorowala ..bo to naturalna ochrona gardla

11 lata 2 miesiąc temu #756411 przez Italia
Ja właśnie mam wycięty tzw. 3 migdał i obstawiam, że to przez to. W dzieciństwie miałam problemy laryngologiczne i lekarz twierdził, że to właśnie przez ten migdał bo bakterie na nim osiadają. Ale jakoś do końca nie wierzę bo choruję dużo częściej niż kiedyś i dużo częściej niż inni :(

11 lata 2 miesiąc temu #756439 przez Aga77
Częste choroby gardła anginy są właśnie spowodowane migdałkami mój mąż bardzo często chorował na anginy dlatego w dorosłym wieku zdecydował się na usunięcie i problem znikł. Synkowi też usuwaliśmy trzeciego migdałka bo przez to nabawił się wysiękowego zapalenia uszu (woda w uszach) także z migdałki jest dużo problemów :(

11 lata 2 miesiąc temu #756508 przez Joasia B
Witam nową kwietniówkę :) A u mnie już widać brzuszek (pewnie dlatego,że bez dzidziusia też był sporawy;)) i znajomi mówiąc mi "cześć" od razu wzrokiem zjeżdżają w okolice brzucha, dlatego też nie kryjemy się z ciążą. Cieszę się, że mocno nie tyję. Przez ostatni miesiąc niecałe 2 kg więc nie ma drastycznego skoku. A myślałam, patrząc na mój apetyt, że będzie ich o wiele więcej :D Co do imion, mamy wybrane choć rozmowy były burzliwe. To co podobało się mi, nie odpowiadało dla męża i odwrotnie. W końcu wybraliśmy: chłopiec - Dominik, dziewczynka - Julia. Pocieszę Was z teściowymi, moja rok temu zamieszkała z nami. To jest dopiero kongo :dry: Ale nie powiem...jak mi się zachce naleśnika o 23 to mi zrobi ( jak ma dobry dzień) :D Trzymam kciuki za badania dziewczyny, będzie dobrze :)

11 lata 2 miesiąc temu #756515 przez Italia
Aga, to może być ze mną z kolei jeszcze inaczej, nie jestem lekarzem, ale obstawiam, że migdał mógł mi odrosnąć. Pierwszy raz mi wycinali w wieku kilku tak, potem odrósł i kolejny raz wycięli 10 lat temu więc może znowu się reaktywował :/ Jakaś taka dziwna istota ze mnie, ospę też 2 razy przechodziłam :D
Hehe, teściowe to temat rzeka ;) Ja na swoją specjalnie nie narzekam, ale nie powiem też żebyśmy się jakoś przyjaźniły, relacje mogłabym nazwać poprawnymi. Zobaczymy jak będzie jak pojawi się dziecko. Ale mieszkać razem bym nie chciała więc respekt ;) Chociaż nie powiem, jak Ci naleśniki robi o 23 to chyba nie jest taka zła :D
Właśnie odkryłam kawę inkę, kurcze jakie to dobre :) Mam dziś strasznie śpiący dzień, a po atrakcjach w trakcie mdłości jak mnie odrzuciło od rozpuszczalnej jakoś nie podchodzi mi. No i mam chyba zbawienie :)

11 lata 2 miesiąc temu #756541 przez Asia K
Tesciowe- temat rzeka - moja tez by mi zrobila nalesniki o 23 ale tylko po to by miec mi co wygadac , albo mnie obgadac, ze ja wykorzystuje przed wszystkimi :dry:
ehhh szkoda słów

11 lata 2 miesiąc temu #756622 przez Aga77
no to Italia faktycznie masz inny przypadek ale w każmy razie migdałki przysparzają dużo problemów. :(
Ja wczoraj weszłam na wagę i się zdziwiłam przytyłam niecałe pół kilo ciesze się bardzo bo z pierwszym dzieckiem przytyłam 30 kg w pierwszym miesiącu 10 kg i po tym kapnęłam się że jestem w ciąży choć nie od razu, chociaż startuję z dożo większej wagi niż z synkiem . :)
Dziewczyny faktycznie teściowa to temat rzeka dobrze że sobie ich nie wybieramy :(
Moja niby ok widzę ją raz lub dwa razy w roku i to mi wystarczy :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka