BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #757990 przez Joasia B
Coś w tym jest Asia K. Ja z moim mężem aż tak długo nie jesteśmy ze sobą, ale od jakiegoś czasu obserwuję zmiany i to wcale nie na lepsze. Co do grzybków...podobno jest drugi rzut. Wczoraj teściowa sporo przyniosła idąc tylko na spacer więc jest szansa na fajne grzybobranie :) Dziś mam badanie przezierności...czuję lekki stres. :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #757999 przez Asia K
nie martw sie kochana - bedzie dobrze musi byc :*
Wracaj do nas z dobrymi wiesciami :)

11 lata 6 miesiąc temu #758022 przez Ewelkaa
Joasia trzymam kciuki, wszystko będzie ok :)

Na grzybkach byliśmy w zeszły weekend i sporo ich mieliśmy.

Dziewczyny po ilu godzinach mogę wziąć drugą nospe? Pierwsza wzielam ok 9 i niestety nie jest mi lepiej. Zerwalam się z pracy i leże, mam nadzieje ze mi przejdzie :(

11 lata 6 miesiąc temu #758039 przez Italia
Joasia, na pewno będzie dobrze :) Daj koniecznie znać jak będziesz po!
Asia K, to to samo mogą nasi mężowie powiedzieć o nas :D Generalnie ludzie się chyba co jakiś czas zmieniają, nie wiem czy zależy to od stopnia dojrzałości, czy czynników wokół, czy z kolei jest to niezależne. Ważne, żeby te zmiany nie szły na minus ;)
Ewelkaa, nie jestem specem, ale np. leki przeciwbólowe można brać co 4-6 godzin, nospa nie jest jakimś mega mocnym specyfikiem więc myślę, że jak brałaś o 9 to spokojnie możesz teraz wziąć. Znalazłam w necie z ulotki : Dawkowanie: Doustnie. Dorośli: 120-240 mg na dobę w 2-3 dawkach. Dzieci: 2-6 rok życia - 40-120 mg na dobę w 2-3 dawkach, powyżej 6 roku życia 80-200 mg na dobę w 2-5 dawkach. Lek można przyjmować z posiłkiem lub niezależnie od posiłków.

11 lata 6 miesiąc temu #758054 przez Ewelkaa
Italia - dzieki. Zastanawiał się tylko czy takie dawkowanie może być tez w ciąży. Na forach znalazłam info, ze niektóre dziewczyny miały zalecane 3x dziennie, wiec chyba wezme...

i masz całkowita racje, my tez pewnie jesteśmy inne jak bylysmy 8 lat temu :-) wiec musimy tym naszym mężom trochę odpuścić.

11 lata 6 miesiąc temu #758099 przez Aga77
Asia B będzie wszystko dobrze ja wczoraj się tak stresowałam a po badaniu powiedziałam sobie po to było ale cóż my kobiety mamy to w naturze . Trzymam kciuki :)
Po tych naszych stwierdzeniach na temat mężów ciekawa jestem co oni myślą o nas mój mąż mi mówi też że się zmieniłam i raczej ma racę chociaż nie przyznaję się do tego :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758108 przez Aga77

11 lata 6 miesiąc temu #758222 przez megi23
ja od mamy do S mam 150 km :dry: ale jeszcze trochei bedziemy razem, dzis nie doszlam do Rossmana po mleko bo zmarzlam w cycki :ohmy: jejku musze jakies wkladki kupic marzne w nie okropnie , sa takie wrazliwe, ale z mlodym mialam to samo :blink: jutro rano mama zostanie z malym ja pojade sobie na spokojnie i po sklepach pochodze :)

11 lata 6 miesiąc temu #758257 przez Joasia B
Jestem juz po! Miałyście rację, wszystko wyszło idealnie :-) Jestem szczęśliwa i pełna ulgi. Megi koniecznie musisz zaopatrzyć w jakieś wkładki, bo co będzie później? :ohmy: Odpadna ;) Fajnie,że mama Ci może pomoc :-) Ewelka odpoczywaj najwięcej jak się da!

11 lata 6 miesiąc temu #758568 przez megi23
hej laski dzis mi cyce nie zmarzly :blink: bo poszlam w kurtce zimowej ludzie nawet czapki mieli :P

Joasia B super ze wszystko wsio ok to teraz prosze trzymamc kciukasy za moja srode bo ja mam wizyte u gina ,, i jestem przerazonaaaaa :ohmy:

milego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #758705 przez Asia K
witam sie w sobotni piekny dzionek :D

Wczoraj tak mnie brzuch bolał ze chodzic nie moglam :(
Dzisiaj juz jest wsio ok :)

Joasia bo ty masz sie nas słuchac :P

Megi ty tez sie sluchaj nas bo bedzie wsio oki :D

11 lata 6 miesiąc temu #759010 przez megi23
czesc laski jak mija niedziele u nas nudno narazie :) nakarmilam cala 2 i narazie mam spokoj :)

udanej niedzieli :)

11 lata 6 miesiąc temu #759027 przez tweety
hej, ja wrocilam do meza do Wawy. maly spi a maz walczy z kranem w kuchni. dzisiaj moj syn spal pierwsza noc w swoim pokoju. nafal ma pobudki na smoka ale to jakies 5 razy w nocy plus jedzenie raz. takze wyspana.

ciaza spokojnie, nie mam juz boli, troche dzwigam malego i jakos sobie radzimy. tymczasem jakos nadal ta ciaza to abstrakcja. ah, no imnie tez brzuch wywalilo, no ale ja jestem zaraz po ciazy wiec to nie jest dziwne

11 lata 6 miesiąc temu #759028 przez tweety
super ze u was ok, mnie przyjdzie jeszcze poczekac na genetyczne, we wyorek wizyta i pewnie za 2 tygodnie badanie przeziernosci. wedlug usg jestem tydzien opozniona czyli konczy mi sie 11 tydzien, juz albo dopiero, zalezy...

11 lata 6 miesiąc temu #759251 przez Aniulka6911
Hej, dzis postanowilam dołaczyc do tego forum. Tez jestem w ciązy i termin mam na 8 kwietnia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka