- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może dlatego, bo to już był 40 tc
ja rodzilam w 41. kurcze, brzdac dzisiaj ma tylko drzemki nie spanie. dobrze ze tydzien sie kończy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tu są wskazówki jak przygotować krocze:
www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/p...rocze-do-porodu.aspx
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
jeżeli chodzi o wit k, to mój młody dostał w zastrzyku zaraz po urodzeniu, a potem juz nic nie przyjmował.
Wiecie ja juz zaczelam 13 tydz, miałam USG genetyczne, widziałam jak dzidzia macha raczkami i nóżkami, a nadal do mnie nie dociera, ze konsekwencja tego, ze jestem w ciąży będzie to, ze urocze dziecko... dziwne to moje nastawienie, przy pierwszej ciąży tylko tym zylam.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
mój asystent ciążowy w tel. podał mi dzis,ze po 13 tyg. ryzyko poronienia spada o 98%
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No a co do trendu, to wiem, że u nas jest teraz trend na DOULI
No tak, też właśnie wiem, że jest mówione, ze najwięcej poronień jest w I trymestrze i okres jest podawany 13 tygodni pierwszych. Chociaż, rożnie to bywa...wiele razy słyszałam że poronienia były w 6 miesiącu nawet, tzn. dziecku serduszko przestawało bić . A właśnie w sierpniu znajoma miała termin porodu, pojechała do szpitała, wszytko było ok, ciąża bez komplikacji. A następnego dnia, rutynowe KTG...a serduszka niema . Musiała rodzić dziecko martwe, trwała całą akcja do 9 wieczór. Gdy opowiadała co przeżyli z mężem, miałyśmy ciarki z przerażenia....powiedziała, że rodzić dziecko, gdy ma się świadomość, że rodzi się martwe....to jest MASAKRYCZNY ból psychiczny ( dobrze, że przynajmniej dostała zoo i nie miała bólu fizycznego). Teraz czekają na wyniki sekcji, bo nadal nie wiadomo co było przyczyną. I wiecie, to juz ich drugie dziecko, które stracili, pierwsze poroniła na początku ciąży...a są jescze przed 30 -ką i już takie przeżycia.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tu jest kim jest Doula:
dziecisawazne.pl/kim-jest-doula/
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
doula fajna sprawa ..
ja mysle pozytywnie 2 porod bedzie lzejszy i szybszy
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlasnie wpadlam w chisterie. maly nie chce spac a jest bardzo zmęczony, juz dzisiaj nosze go z miejsca na miejsce i zaczal mnie kluc brzuch. stracham sie. dzwonie do meza bo powinien juz wychodzic z pracy, a on mowi ze bedzie konczyl kolo 22. ;( no jak by mnie czyms walnal, ani jak sie czujesz, ani jak maly, tylko ze zostaje dluzej. a tak bym mu powiedziala ze dzwonilam bo zle sie czuje i czekam na niego. tyle! wiec zebralo mi sie. maly placze w lozku a ja z nim. bo przeciez boje sie go podniesc po raz setny dzisiaj. i az przestal plakac i zaczal sie patrzec na mnie, zastanawial sie pewnie co ta idiotka robi. no porazka
teraz chyba zasnal, trzeba bedzie przygotowac kapiel, ale nie mam sily, moze go dzisiaj nie wykape. a meza tp nie chce na oczy widziec. ja wiem ze niby to nie jego wina ze tyle pracuje, ale gdzie w glebi czuje ze mogly jednak cos zrobic z tym, tylko nie chce, czuje soe taki potrzebny pewnie... ja mial przyjsc pozneij do pracy bo mialam wizyte u lekarza to nie mogl, musialam brac ze soba dziecko o dźwigać, nastepnego dnia, kiedy juz wiedzielismy ze jest problem z kosmowka i szlam do lekarza tez nie mogl pojsc do pracy pozniej. tez musialam targac dziecko w gestym deszczu. a jak dzisiaj mial rozmowe o prace to jakos sie udalo, powiedzial ze musi z dzieckiem zostac. no zesz.... uwierzcie dziewczyny ze dobrze ze jade do domu bo bym sie na nim wyzywala. juz i tak wiem ze bede i jutro bedzoe mial ze mna ciezki dzien.
no i na koniec ja sie spytalam jak on sie czuje, bo go rano bolalo gardlo, nadal wiec boli. takze jestem pewna ze jutro opieka nad dzieckiem spada tylko na mnie. nie ma słów, chce mi sie tylko plakac.
sorki, wyzalilam sie, teraz wracam do rzeczywistosci, ide szykowac kapiel i jedzenie
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
nie musisz dziecka kapac codziennie ... nawet sie nie powinno ....
pojedziesz do taty odpoczniesz i nabierzesz nowych sil bedzie dobrze
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna