BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #772028 przez agnieszka_23
Usia- nic się nie martw, generalnie ona miała problemy z jajnikami, miała już poronienia za sobą i mega mega ciężki poród :(

ale mam dzisiaj nerwy, wszystko mnie denerwuje.. ale to pewnie dlatego, że nie mogę się doczekać kiedy ten mój wróci.. to czekanie i tęsknota mnie wykańcza..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #772046 przez danusia87
agnieszka_23- bardzo mi przykro z powodu Twojej Koleżanki :( wiem co przeżywa sama miałam jeszcze nie tak dawno temu taka sytuację :(

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772055 przez madziarah3
No nie ciekawie że tak to się zakończyło. :(

U Mnie też nie bardzo widać na USG- wstawię fasolkę.

Zrobił tylko jedno zdj. Takie na szybkiego aby tylko sprawdzić czy rzeczywiście jestem w ciąży i czy serduszko bije. Dlatego takie niewyraźne :dry:

Mama Aniołka 24.11.2013[*]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #772218 przez Gosia27
Dziewczyny, pomocy.
OM miałam 28.08.2013
U lekarza byłam 14.10.13, wg USG wyszło że to dopiero 4t5dz czyli 5hbd, a wg OM to był 7hbd, na USG był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wczoraj zrobiłam be-tę, dziś odebrałam wynik: 63 008 mIU/ml.
Jesteście mądrzejsze, powiedzcie, czy wg USG tygodnie są zgodne z tym wynikiem be-ty??? i czy jest przyrost, to jedyny wyniki jaki na razie zrobiłam....

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772225 przez Mmusia
Gosia27 znalazłam coś takiego może ci pomoże.
www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html

Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny :)
Ja niestety czytam Was z doskoku w tym tygodniu pracowałam po 10-12 godzin nawet w sobotę byłam w pracy :(

Brzusio pobolewa ale najważniejsze dotrzymać do wtorku bo mam wtedy wizytę. Dziewczyny mam taki problem bo codziennie nad ranek "tnie " mnie po jelitach i tak samo wieczorem i nie wiem czy się mam martwić czy nie :(

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #772253 przez nati.olsztyn
Mmusia Ja nie mam takich dolegliwości jelitowych ale myślę że to wszystko z powodu przemieszczania się narządów. Synuś cudo! :-)

Gosia - Nie martw się, ja myślę że jest tak jak pisze Anoda na staraczkach - jest ok. :-*

11 lata 1 miesiąc temu #772306 przez Paradise1982
Mmusia - synuś super :)

Gosia - nie smuć się, musi być dobrze :)

11 lata 1 miesiąc temu #772342 przez biedroneczka39
Gosia27 napisał:

Dziewczyny, pomocy.
OM miałam 28.08.2013
U lekarza byłam 14.10.13, wg USG wyszło że to dopiero 4t5dz czyli 5hbd, a wg OM to był 7hbd, na USG był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wczoraj zrobiłam be-tę, dziś odebrałam wynik: 63 008 mIU/ml.
Jesteście mądrzejsze, powiedzcie, czy wg USG tygodnie są zgodne z tym wynikiem be-ty??? i czy jest przyrost, to jedyny wyniki jaki na razie zrobiłam....

Gosiu ja miałam ostatnią miesiączkę 26.08 czyli jest między nami 2 dni różnicy. Mi wczoraj położna wyliczyła że jestem w ciąży 8 tygodni I dwa dni. Myślę że nie powinnaś się martwić terminem z USG bo prawda jest taka że tego 28.08 nie byłaś jeszcze w ciąży no nie? A oni liczą termin od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ja pewnie z USG też będę miała inaczej. Głowa do góry I najważniejsze że jest dzidzi I że serduszko bije :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #772660 przez biedroneczka39
A co tu taka cisza? Gdzie Wy wszystkie jesteście?
Paradise jak tam twoje biodro? Może dziś będzie lepiej :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #772673 przez Gosia27
biedroneczka39 napisał:

A co tu taka cisza? Gdzie Wy wszystkie jesteście?
Paradise jak tam twoje biodro? Może dziś będzie lepiej :kiss:

Ja jestem, własnie się obżeram grzankami na masle z czosnkiem+sałatka z serka wiejskiego i pomidora :lol:
Oj wczoraj miałam taką ochotę na kawę, R zrobił mi latte, Boshe myslałam że po niej zejdę, jak mi było nie dobrze :ohmy: a na różaniec poszliśmy, tylko łykałam powietrze żeby pawia nie puścić, a dziś rano bol brzucha mnie obudził i coś mnie z dwa razy zemdliło i wsio. Oby tak dalej. Nie możliwe, nasza pociecha ominęła dziś porę na zabawę o 2-ej w nocy, pospała do 5:15, witaj nowy dniu. Teraz ogląda ze mną DD TVN :laugh:

Miłego dnia kochane moje
PS: mężulek mówi że brzuch mi się zmienia, że urósł.Ja tego nie obserwuję albo jeszcze nie chcę :S

11 lata 1 miesiąc temu #772681 przez danusia87
Gosiu Kochanieńka wszystko będzie dobrze zobaczysz...trzymam kciuki i proponuje przejść się do innego ginekologa z lepszym sprzętem....może tutaj zawinił właśnie on?

biedroneczko ja miałam pierwszy dzień ostatniej @ 24.07 wiec teraz powinnam być już w około 14tc ale ovu przesunęła się prawie o cały miesiąc...:/ i tym samym jestem w 10t4d ciąży. Dziwne to trochę no ale cóż może tak to wygląda po poronieniu.

Paradise Kochana martwimy się tutaj o Ciebie pisz jak tam bioderko.......!!!!!!!! :kiss:

Mmusia ja tak mam ale tylko rano po kawie...:/ z której nie umiem zrezygnować bo czuję sie otepiała jak sie nie napiję albo jak cos źle zjem i gazy mnie męczą...:/ być moze jest tak u Ciebie? z tym jedzeniem? P.s. Słodziak z Tobiaszka :kiss:

madziarah Słońce według mnie i tak ładnie widać że dzidzia się rozwija, a moje zdjęcie jest takie bo mój gin ma najnowszy sprzet nie oszczedza na tym ale tez dostać się do niego jako nowa osoba jest ciężko. Ja zmieniłam Polską gin. bo też takowa tutaj w Austrii jest na własnie Austryjaka i nie muszę wysłuchiwać jaka to ona jest zmęczona ze ma dość pracy i w rezultacie wyładowywania na Nas pacjętkach swoich flustracji. Teraz jestem bardzo zadowolona!! a i za kazdym razem dostaje zdjecia takie właśnie dokładne :)

Ok zmykam do później Moje Kochane Dziewczynki, trzeba w końcu zjeść śniadanko ;)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 miesiąc temu #772682 przez nati.olsztyn
Hej! Ja jestem! Dawid znów wiercil się i popłakiwał całą noc. Teraz bidulek zasnął na siedzaco oglądając bajkę. Tak mi go szkoda, ciężko mu się oddycha, w dodatku wysoko gorączkuje. Pediatra mówiła że w ciągu 2-3 dni powinno się poprawić. Oby!

A wracając do ciąży:-) Wczoraj wieczorem zdrętwiała mi prawa noga od kolana w dół i trzymało kilka godzin, strasznie bolało, wtstraszylam się... pomogło dopiero długie lezenia na lewym boku z ciazowa poduszką pomiędzy nogami i ta prawa trochę wyżej. Nikomu nie życzę takiego bólu!!!
Miłego dnia Mamusie!

11 lata 1 miesiąc temu #772708 przez nati.olsztyn
A to moje Kochane dziecię spiace na siedzaco;-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #772722 przez Gosia27
nati.olsztyn napisał:

A to moje Kochane dziecię spiace na siedzaco;-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

O boziu,jak jestem cudny!

11 lata 1 miesiąc temu #772733 przez Paradise1982
Hej dziewczyny! Biodro dalej boli, tyle, ze dzisiaj po prawej stronie!! Wciąż jestem wściekła na tamta lekarke, no cóż... Dziękuje za pamięć dziewczyny!

Nati - przykro mi, ze Twoj Dawidek jest chory :( no i ta zdrętwiała noga!

Ja wlasnie jadę do pracy, pogoda pod zdechłym psem, ech... Dobrze, ze to juz piątek!

Miłego dnia dziewczyny!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka