BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #776098 przez nati.olsztyn
Kobietki, pamiętacie że musimy teraz bardzo uważać na kosmetyki zawierające witamine A? !!! :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #776119 przez biedroneczka39
karla2102 napisał:

Pardise :laugh: dzieki za wsparcie:) nie wiem moze ona tak chce to robic bo byylam prywarnie teraz i tak dba. ale dziwne ze jeszcze tej przeziernosci nie bylo widac. nie wiem sama myslec....

Mówią że przyzierność sprawdza się między 12 a 14 tygodniem więc nie panikuj kochana. Masz jeszcze troszku czasu.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #776217 przez Paradise1982
Agnieszka - przykro mi, ze Ciebie boli brzuszek :( Mam nadzieje, ze niedlugo Ci przejdzie kochana :( Co do kosmetykow, to ja tez je baaaaaaaaaardzo kocham i nigdy mi nie jest za duzo :lol: Napisz nam jutro jak sie czujesz, moja biedna :(

Danusia - moja biedna :( przyscy Ci sie pochorowali, ojoj... Oby Wam szybko przeszlo, zycze duuuuuuuuuuzo zdrowka!!!!! Wow, ale dobra cene zlapalas za Duplo, super, to sie Olivia ucieszy :lol:

Nati - pamietamy, dziekujemy :)

11 lata 1 miesiąc temu #776242 przez SYLWIA
nati.olsztyn napisał:

Sylwia - Jutro masz prenatalne czy ginekologa?

Ja mam jutro prenatalne, już się nie mogę doczekać:-) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Wczoraj napisałam chyba troszkę nieczytelnie chodziło mi o to,że Ty Nati masz badanie prenatalne i może dowiesz się co będziecie mieć :laugh:

[url=http://www.su

11 lata 1 miesiąc temu #776344 przez danusia87
Witajcie Kochane :*

u nas kolejna noc nie-przespana niestety Olivia tak strasznie zaczeła kaszleć ale dzieki Bogu wszystko jej się odrywa tylko biedna ma przy tym odruch wymiotny i się męczy...

Paradise- Kochana jak tam Twoje Biodra? nadal tak bolą czy jest już lepiej? Martwią mnie te twoje bóle!!!

karla2102

Pardise dzieki za wsparcie:) nie wiem moze ona tak chce to robic bo byylam prywarnie teraz i tak dba. ale dziwne ze jeszcze tej przeziernosci nie bylo widac. nie wiem sama myslec....

Kochana nic się nie martw na przeziarność karkową i kość nosową badania robi się od 12-14 tc jak juz napisała biedroneczka39, ma to na celu wykluczenie chorób mongolskich czyli Trisomie 18,21 i kilka innych przy dodatkowej np. punkcji, jakby coś było nie tak z badaniem czy przeziarność wynosiłaby więcej niż powinna robi się punkcję aby wykluczyć kolejne Trisomie a jest ich kilkanaście! Ale nic się nie martw napisałam to tylko po to abyś wiedziała o co chodzi i co to dokładnie jest :) ja mam za sobą takie badanie razem z punkcją ;)

Agnieszka- Biedna nasza przykro mi że brzuch pobolewa ja tak zawsze miałam na początku ciąży tzn tak do 8tc później już nic mi nie było tylko wymioty a teraz mam spokój z ciążowymi dolegliwościami za to dopadła mnie i moją rodzinę grypa i nie chce popuściś już 2 tydz...

Nati.olsztyn- dzięki za wskazówkę ja niebardzo o tym wiedziałam ale teraz będę ograniczać!

Nie wiem od czego ale odkąd zaszłam w ciążę zrobiła mi się czerwona plama na biodrze na pocątku była mała teraz jest już taka o średnicy 2cm i się boję co to może być mam nadzieję że nie różyczka bo już ją przechodziłam jako dziecko lekarz niby mówi że to normalne w ciąży że w jednej nic nie ma w drugiej też a przy trzeciej wszystko wychodzi...nie wiem co o tym myśleć poza tym wszystkie kremy powodują na mojej twarzy wysypkę i to taka pieczącą, a nigdy nic mi nie było żadnych problemów z cerą zawsze miałam ładną gładką buzię...!? Do tego sucha plamiasta wysypka na szyi...:/ co o tym sądzicie?

Dzisiaj plany zerowe brzydka pogoda więc ...a nawet jeśli byłoby ładnie to nie dam rady wyjść bo Olivia chora. Jutro musimy zrobić zakupy bo w Austrii święto nie tylko 1.11 ale i 2.11 a że później niedziela i też wszystko zamknięte to trzeba pojechać na MEGA zakupy!

Dzisiaj też ciężki dzień dla mnie i Mojej Rodziny -Mamy sióstr- mamy w PL rozprawę majątkową po Tacie ;( tak bardzo mi ciężko na serduszku że odszedł za 10 dni 9.11 będzie pół roku jak zmarł a ja nadal cierpię tak samo jak w nocy kiedy tuliłam go jak odchodził ;( Nawet najgorszemu wrogowi nie życzę tego co przeszedł On i co myśmy widziały i czuły gdy umierał. To dla mnie takie trudne i niezrozumiałe dlaczego prof. dr hab. n. med. Paweł Lampe w grudniu 2012 diagnozując Tatę przyznał ze jest rak ale nie zoperuje go bo szpital nie ma już punktów i Tata padł ofiarą systemu! Dlaczego tacy Ludzie skazują nas na długą i pełną cierpienia drogę na której końcu czeka śmierć??? Dlaczego w innych szpitalach powiedzieli nam że to była sprawa życia l;ub śmierci i lekarz powinien odesłać nas do innego szpitala ON TEGO NIE ZROBIŁ!!!! Tatę wypisali a 25.12. nie mogłam patrzeć już jak się meczy i wymiotuje krwią ;( zadzwoniłam po pogotowie zjawiło się o dziwo po 15min wywieźli Tatę do szpitala w Tychach na ul.Cichej gdzie stwierdzono skrajne wycieńczenie i odwodnienie organizmu (nic w tym dziwnego jak tata od 1,5mc nic nie pił i nie jadł bo co tylko wziął do ust zwymiotował!). Niestety z guza który był do wyleczenia na początku grudnia (żołądek) okazało się już przy dodatkowych badaniach ze są przerzuty na wątrobę! Tatę doprowadzono do porządku tzn. nawodniono organizm troszkę doszedł do siebie i wywieźli go do szpitala Wojewódzkiego w Tychach gdzie miał przejść operację usunięcia guza, lecz po otwarciu taty(2mc po diagnozie prof. Lampe) okazało się że przerzuty zajęły cały organizm Taty łącznie z sercem płucami nerkami jelitami wszystkim wszystkim...
dlaczego Wam to napisałam nie wiem...a może po prostu dlatego że nadal jest t świeża rana która krwawi i zadaje ból! a moze dlatego że rozmawiałam dzisiaj z moją mamą która od kilku dni wieczorami jak kładzie sie spać czuje jak coś ciągnie jej kołdrę albo ją poprawia, a ostatnio nawet wydawało jej się w nocy że ktoś klęczał obok jej łóżka i wpatrywał się w nią ale to nie był Tata! biedna tak się wystraszyła ze teraz śpi przy zaświeconym świetle bo co zgasi mówi że coś się dzieje! Wydaje mi się że ciągle myśli o tacie i go nawołuje myślami moze dlatego wydaje jej się że coś się dzieje ...? Co o tym myślicie!
Przepraszam Was za ten poemat który tutaj wypisałam ale teraz jakoś mi lżej!!!!!!

Dziękuję że Was Mam :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 miesiąc temu #776471 przez Gosia27
Hej,dziewczyny. Jestem z Wami nabiezaco. Nie mam tylko stalego dostepu do neta,zeby pisac z Wami codziennie. Jestem od poniedzialku u mamy na opolszczyznie. Mam kilka zaleglych wizyt u specjalistow I ciagle teraz jezdze z Zosia. A mala zrobila sie mega marudna,kazda noc zarwana! Jestem juz wypompowana. R dopiero jutro do nas dojedzie. Mala jeszcze nie chce z nikim zostac.... :angry: bardzo sie ciesze ze na wizytach wszystko w porzadku. Ze juz dolegliwosci ciazowe przechodza co po niektorym. Ja sie czuje b/z. Od czasu do czasu zemdli,piersi zabola. A tak to wszystko dobrze. Aaaaa mala sie znowu obudzila....

11 lata 1 miesiąc temu #776531 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie! My po badaniu. :-) Wszystko w porządku:-) Maleństwo cudo! Później wkleje zdjecie:-) Płci nie poznaliśmy. Było widać coś między nogami, ale jakby stało w górę to byłby na 100% chłop a to kierowało się na wprost więc może być jedno albo drugie:D Zresztą lekarz i tak nazwał ocenę płci w tym tygodniu jako "zabawę w płeć";-) Jestem szczęśliwa!

11 lata 1 miesiąc temu #776627 przez danusia87
nati bardzo się cieszę że z Tobą i dzidzią wszystko oki :) u nas było tak samo że lekarz powiedział nie wyklucza chłopczyka bo właśnie coś widzieliśmy ;) miedzy nóżkami :D

11 lata 1 miesiąc temu #776737 przez nati.olsztyn

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #776805 przez danusia87
nati przepiękny dzidziuś!!!! Zdrówka życzę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #776816 przez Paradise1982
Danusia87 - wlasnie przeczytalam Twojego posta o Tacie i sie poplakalam. To takie straszne, nie wyobrazam sobie, co Wy przezywalyscie i przezywacie, naprawde. Prosze Cie, przyjmij moje najwieksze wyrazy wspolczucia.
Co do Twojej Mamy, to mysle, ze ona Twojego Tate przywoluje myslami i dlatego jej sie wydaje, ze cos sie dzieje. Ja osobiscie sama nie wiem, co mam o tym myslec, bo ja kiedys poczulam jak ktos mnie zlapal za ramie w domu, jak bylam sama, tak jakby polozyla mi ta 'osoba' reke na ramieniu, az mnie pot zimny zalal. Ale moj facet jest sceptykiem i nie wierzy w takie rzeczy, a ja sama nie wiem, co mam o tym myslec.

Jezeli chodzi o plame na Twoim biodrze, to nie mam pojecia, co to jest, a co do skory twarzy, to zmiany sa totalnie normalne, ja mam od niedawna straszne wypryski, ze masakra. Przeczytalam, ze w ciazy cera sie zmienia pod wplywem hormonow i warto sie zaopatrzyc w krem nawilzajacy, bo bardzo sie przesusza. Slyszalam tez, ze moga zaczac uczulac rzeczy/kremy/jedzenie, ktore nigdy nie uczulalo. Szok.

Wow, ale macie wolnego, tez bym chciala :lol: :-D My w UK juz nie mamy zadnych swiat panstwowych az do Gwiazdki.

Gosia27 - ciesze sie, ze dobrze sie czujesz, ale rzeczywiscie potrzebujesz odpoczac, tylko jak to zrobic... :(

Nati - co za cudowne wiadomosci! Wspaniale!! Oj jak sie ciesze, ze i u Ciebie wszystko w porzadku :)

Ja sobie probuje przypomniec, czy bylo cos widac miedzy nogami u mnie (znaczy sie u dzidzi, nie u mnie hahhaha!) na USG, ale nie przypominam sobie, wiec moze dziewczynka? ;-)

Poza tym, to moja kumpela z pracy wczoraj przyszla z masakrycznym przeziebieniem, wiec i ja dzisiaj zaczynam sie czuc raczej srednio, mam nadzieje, ze mnie nie chwyci jakos masakrycznie!

Milego dnia kochane moje

:kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #776823 przez danusia87
Paradise Kochana ja sama płakałam jak dziecko pisząc to a co dopiero jak ktoś coś takiego przeżyje!!! Jak czujesz się niewyraźnie kochana pij herbatkę z sokiem malinowym albo cieple mleko!!! Nie daj się chorobie ja się rozchorowałam tydzień temu w pon a dzisiaj nadal jestem chora i nie odpuszcza w ogóle :( Dbaj o siebie słoneczko Kochane!!!

11 lata 1 miesiąc temu #776843 przez biedroneczka39
danusia kochana wyrazy współczucia dla Ciebie. Się popłakałam kochana. Musisz się trzymać I myśleć że tatuś czuwa nad Wami z góry. Co za pieprzone polskie realia, te chore zasady. Lekarze powinni ratować ludzkie życie. Jestem wzburzona.
Co do plamy to mojej kuzynce zrobiła się plama w ciąży na czole I została do teraz a dziecko ma 8 miesięcy. Dermatolog jej powiedział że jeśli nie zejdzie to będą usuwać laserowo.
nati dzidziuś pierwsza klasa :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #776881 przez nati.olsztyn
danusia Współczuję Ci i bardzo Cię podziwiam!!!! Trzymaj się cieplutko!!!

11 lata 1 miesiąc temu #776924 przez mallgoonia
Czesc dziewczyny. Mam nadzieję, że mnie pamietacie jeszcze. Troszke Was zaniedbałam. Po prostu brak mi na wszytsko czasu. Dziś byłam ostatni dzień w pracy, jutro urlop a od poniedziałku ide na L4 więc pewnie bedę częściej zaglądac. Nie nadrobiłam zaległości, dlatego na razie napiszę co u mnie

Z moją dzidzią na razie wszytko ok. Doktor na 80% stwierdził dziewczynkę, ciszę się bo chciałam mieć dwie córeczki. Ale wiadomo- to się może jeszcze zmienić.

Córeczka moja drugi dzień gorączkuje, dzwonią do mnie wcześniej ze żłobka bo temperatura rośnie z godziny na godziny i muszę ją wcześniej odbierać. Poza tym żadnych innych objawów brak więc nie wiem o co chodzi. Może jutro wybierzemy się do lekarza.

Brzusio mi rośnie. Nie mieszczę się już w połowę spodni, chyba niedługo bedę musiała sobie odkurzyć ciążowe.

Obiecuje, że Was nadrobię i bedę na bieżąco. pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka