BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882811 przez mowmimama
Mmusia to fakt niby dla nich dalej stan ciezki, ale dla mnie jako mamy to też by było już sporo, tak jak dla Was. Oby powolutku, małymi kroczkami do przodu! Mocno trzymam kciuki za Waszego maluszka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882837 przez miła
Gosia27 kochana u mnie fatalnie :angry: Mam dosc dosc i jeszcze raz dosc! w nocy skurcze jak zwykle nieregularne ale czuje przy nich jak maly mi glowka naciska co za bol jakby mial wyskoczyc :ohmy: !! Woda mi sie zbiera nie moge na siebie patrzec :( Jestem wykonczona chce mi sie plakac :( :( :( :(
patka89 tez slyszalam ze suszarka idealnie sie sprawdza :)
beaciaa Kochana a ja sie tak martwie ze nie bede wiedziala kiedy dac dziecku herbatki czy wody :( :(
olgosamigos jej trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :kiss: :kiss:
Mmusia super ze z malenstwem wszystko dobrze!! :) :)
mowmimama slicznie wygladasz!! :)
sela/paradise kochane co u was???

39 tydzien

10 lata 7 miesiąc temu #882843 przez Uśmiechnięta86
Hejka kochane!!!

Za ładna ta pogoda bo 33 stopnie i upał!!
położna powiedziała żeby po 17 godzinie wychodzić...
I tak mi dentka w kole pękła...;/
A u nas kolki. ..Teraz zrezygnowałam z owoców i chleba razowego i ziaren a także za smażenia i potraw zwdymających.
ZobACZYMY czy pomoże coś taka dieta.
Jem teraz ryby, ryż, makarony, kurczaka, jabłka i dużo warzyw!!!!

Suszarka nie pomaga ale odgłosy łaki z youtuba owszem!!!
I kąpiel 38 stponi pomaga!
Mój Maciej kocha kąpiel..
W emolium kąpie bo nienawidzi namydlania.

Mmusia-:*
mowmimama- piękna fota!!!

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882858 przez mowmimama
Uśmiechnieta Jak ja miałam spotkanie z położną środowiskową to mówiła mi, że często spotykała się z tym, iż maluszki miały kolke od jabłka, to tak na wszelki wypadek piszę :)

10 lata 7 miesiąc temu #882863 przez Uśmiechnięta86
o kurde...
Powiedziała mi że jak do poniedziałku nie przejdą te kolki to odrzucimy właśnie jabłko i mleko krowie...
Oby mi coś zostało po tym odrzucaniu:P

10 lata 7 miesiąc temu #882865 przez isia
Mmusia- trzymam mocno kciuki, żeby malutkiemu poprawił się stan zdrowia. Pomalutku, pomalutku dojdzie do siebie i zanim się obejrzysz, będzie zdrowy jak ryba!

co do odżywiania podczas karmienia piersią- mój mały ma też kolki po jabłku. ogólnie ma kolki po owocach i warzywach, za to toleruje słodycze i potrawy smażone :unsure:
Ja na przykład na obiady robię sobie: zupy: ogórkowa, pomidorowa, rosół, krupnik, szczawiowa, barszcz czerwony
oprócz zup: potrawka z kurczaka, ziemniaki, gołąbki(liście wywalam), bitki wołowe, ostatnio miałam grilla i zjadłam karkówkę, kiełbaskę i rybkę :) Dzisiaj piersi z kurczaka smażone w panierce
Kolki mały na 100% ma po bananach, jabłku, żółtym serze, jajku i co dziwne bardzo duże kolki ma po herbatce dla kobiet karmiących
Ogólnie ma kolki po tych produktach które nie jadłam w ciąży, na produkty, którymi się obiadałam w ciąży reaguje dobrze, a w ciąży jadłam wszystko co nie zdrowe :unsure:

10 lata 7 miesiąc temu #882866 przez isia
i jeszcze pamiętam że mój starszy syn też miał bardzo duże kolki po herbatkach z koperkiem i dla kobiet karmiących

10 lata 7 miesiąc temu #882887 przez OlgosAmigos
Blanka jest już ze mną!zrobili mi cc na cito...o 13.30 mnie przyjęli na izbie,a o 14.55 wyjeli z brzucha.Z tego stresu i szoku to Wam powiem że kompletnie nic nie czuję :( aż mi wstyd :( ale moje Dziecię to kawał kobiety! :) 3800g i 54cm, dostała 10pkt i głos ma bardzo donośny!
Podziękowania: paninka87

10 lata 7 miesiąc temu #882889 przez OlgosAmigos
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #882898 przez nati.olsztyn
Olgos Niesamowite!!! :-) Gratulacje!!!!:-) Trzymajcie się cieplutko, Kochane!!

10 lata 7 miesiąc temu #882902 przez Gosia27
OlgosAmigos alez Ty szybka!!!!!!! Szok minie zacznie się euforia, Blanka piękna!!! Gratulacje

dziewczyny jak macie ochotę na jabłko czy innego owocka to ja jadłam te deserki dla maluchów...

10 lata 7 miesiąc temu #882942 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

u nas wszystko w porzadku, Victoria wymarzona, je co 2 i pol godziny, a potem spi i tak w kolko, wiec juz weszlismy w jakis rytm :)
Kocham ja nad zycie! Wczoraj poszlismy na spacer, ale jednak troche za szybko, bo biodra bolaly strasznie jak wrocilismy, polozna powiedziala, ze beda bolaly, bo musza sie zejsc, moga nawet pare miesiecy!
Dzis spedzilismy dzien w domu. Poniewaz w nocy udalo nam sie zasnac tylko na 4 godziny, wiec dzis popoludniu spalismy od 14:00 do 15:30 i od 16:00 do 17:50 :-) Teraz Victoria spi, a ja siedze i w koncu sie zabralam, zeby do was napisac :)

mowmimama - no to od jutra mozesz nogi juz rozwiazac, chlop wraca :-D Ale ty piekna kobieta jestes :) Sliczny brzuszek :)

mila - dziekuje bardzo :) Wiesz, narazie nie czuje sie na silach opisywac mojego porodu, bo niestety byl bardzo bardzo ciezki, nie chce o tym myslec, bylam w strasznych bolach od nocy z piatku na sobote 2 nad ranem do niedzieli 16:37. Jeszcze troche zajmie czasu zanim dojde do siebie psychicznie, chociaz z dnia na dzien jest lepiej :)

Biedroneczka - hehe, wiem jak sikanie meczy, ale z dzieckiem latwiej nie jest ;-) I tak i tak bedziesz chodzic jak zombie. Ale juz niedlugo kochana, mam nadzieje, ze Julka bedzie chciala za chwile sie z mama spotkac :)

nesia - dzieki :)

Usmiechnieta
- mi polozna powiedziala, ze tez by sie udalo bez ciecia, ale niestety moja corka urodzila sie z raczka przy buzi i cos mi tam nadszarpnela, ale tylko 3 szwy, ufff... Kurde, mnie tez kosci bola, jakbym za duzo jezdzila na rowerze, mowia, ze przejdzie za pare tygodni, mam nadzieje. Co do szpary na brzuchu to nie mam, ale cos kiedys czytalam w internecie, wiec moze googlnij.

Mmusia - gratulacje! Trzymam za Tymoteuszka kciuki, biedne dziecko, na pewno wyjdzie z tego szybciej niz nam sie wydaje! Inaczej byc nie moze!

Gosia - :( juz niedlugo :( Jeszcze troche i Adas bedzie z Toba.. Ja tez malej nie karmie piersia, tylko jak placze i John jej robi butelke, to ja przystawiam, bo cos tam leci, wiec to ja troche uspokaja na 5 minut...

moniaW - i co? i co? Urodzilas???

Oleczka - moje dziecko sie budzi co dwie, gora trzy godziny, zanim placze najpierw ssie piastki i cmoka, to wiem, ze jesc jej sie chce i nawet czasem zdaze zanim sie rozplacze. Ja karmie butelka, bo nie mialam w ogole pokarmu, teraz juz sie pojawia, wiec mala czasami przystawiam, ona ladnie chwyta, ale ja raczej bede odciagac pokarm, zobacze jak to bedzie. Nie wiem co jesc, ja jem wszystko.

Isia - fajnie, ze Ci sie tak super udalo z karmieniem piersia :)

Patka - wspolczuje kolek. Tez slyszalam, ze suszarka na kolki jest rewelacyjna :) :)

OlgosAmigos - O boze, gratulacje!!!!! Wspaniale!!!! :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882949 przez Paradise1982
Jak dodac zdjecie? Nie moge dodac naszej tabelki!!! :angry:

10 lata 7 miesiąc temu #882982 przez miła
olgosamigoswoow!! gratulacje! :) :) :) sliczna coreczka :)
paradise jeny...wspolczuje ci kochana :( :( mam wrazenie ze zaczely sie te gorsze porody :( !!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: wazne ze z malutka wszystko dobrze :) :kiss: :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #883016 przez danusia87
Olgos GRATULUJĘ jak ja bym chciała juz do kliniki jechać! !!!!! Zazdroszczę ale kto wie może i mnie sie uda niebawem urodzić ;)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka