- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja czterolatka już się uspokoiła co nie co, nadal ma humory ale już delikatne. Magdalen ładne te Twoje dziewczynki, moja Ola też taka duża babka jest jak Twoja, jest tak ruchliwa jakby miała zaraz wstać i pobiedz.
Trochę mam ostatnio zmartwienie z nią bo musimy odwiedzić neurologa bo przytrafiły jej się 2 razy takie dość mocne drgania, trzęsła się dość mocno tak z 10 sekund do póki jej nie przytrzymałam. Usypiała już wtedy więc mam nadzieję, że to niegroźne zachowanie układu nerwowego niedojżałego u małego dziecka. Ale też czeka nas neurochirurg i to pilnie z powodu powiększającego się ciemiączka (w środę mam USG prezciemiączkowe i od wyniku bedzie zależeć szybkosc wizyty w Prokocimiu). Zobaczymy co pokaże wynik czy wogóle jest się czym przejmować, jedna pediatra zwróciła na to uwagę a druga się nie bardzo przejęła więc mam nadzieję, że to nic takiego.
Miłego dnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja miłość to moje córki.:)
- Otrzymane podziękowania: 1
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Cześć dziewczyny! U nas trzy zeby narazie jak będę miała więcej czasu to coś naskrobie pozdrawiam
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
Pozdrawiam miłego dnia!
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
Teraz tylko USG wyjdzie poprawne i juz bedziesz spokojna ;*
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
A u nas po kolejnym szczepieniu Kajtusia. Przeżył je bez sensacji. Mamy tylko trochę płaczów zębowych. Nie wiem, jak to ostatecznie wyjdzie, ale ma bardzo rozpulchnionych 6 dziąseł. Chyba 6 zębów naraz mu nie wyjdzie....Waży 8,4 kg.
Ja w ubiegłym tygodniu dostałam pierwszy po porodzie okres, czego dobrą stroną jest to, że automatycznie zrzuciłam kilka kg.
Pozdrawiam razem z Kajtusiem.
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do młodej to mogło tak być, że ona przeżywa. Wydaje się, że takie małe dziecko szybko zapomina, że nie wspomina, ale jednak widziała dziadka w szpitalu i już mocno, że tak powiem wykończonego chorobą. Nawet ostatnio powiedziała że dziadziuś jest tak wysoko (niebo miała na myśli). A ja się trzymam już co raz lepiej. Najtrudniej było przez piersze 2 miesiące(mija własnie 3). Non stop myślałam o nim, o tym jego okropnym cierpieniu, które mnie wykańczało psychicznie i o tych ostatnich dniach, o tym co zdążył powiedzieć. To było dla mnie trudne i dziwne spotkanie z tematem śmierci. Teraz już lepiej, nie myślę już cały czas, tylko bardziej tak przeplata to się z co dziennymi sprawami. Dzięki temu doświadczeniu naprawdę zaczełam patrzeć na życie inaczej, że jest ono tylko jedno i nie koniecznie jest nam dane spełnić wszystkie marzenia/plany. Co raz częściej staram się robić i planować rzeczy które się odkłada na potem, albo żyje się nie koniecznie tak jak by się chciało. Dobrych wspomnień i fajnie przeżytego życia nikt nam nie zabierze, a pieniędzy i rzeczy materialnych ze sobą do trumny nie weźmiemy.
A tak odbiegając od tematu... Ola dziś zaczęła sama siadać a od kilku dni raczkuje już co raz pewniej. Muszę kupić jej spacerówkę bo jak się na spacerze obudzi to nie chce lerzeć tylko patrzec co się dzieje wokoł. No i do gondoli się już nie bardzo mieści mimo że mam jedną z największych gondol dostępnych, ale ona babka duża jest. Body, które nosi, Marcelina miała w okolicy roczku. Ja okresu nie dostałam jeszcze, cały czas karmię piersią więc może jeszcze trochę się uda bez:) Po pierwszym porodzie nie miałam okresu przez rok. Oj przydałoby mi się zrzucenie jeszcze choć 3 kg, ważę już co prawda tyle co przed ciążą ale wtedy też mi się trochę przytyło. A tu mi apetyt zaczął dopisywać. Ostatnio nie wiem co mi jest, jadła bym wszystko co widzę, kanapkę przegryzłabym bananem itd. może to objaw zbliżającego się okresu. Oby to minęło.
Pozdrawiam
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Sabina jak fajnie że z małą ok.
Kurcze ja już zapomniałam jak tutaj się pisało.... Przydałaby się jakaś tabelka...bo nie pamiętam kto został tu i kiedy Wasze dzieciaczki się urodzily
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pozdrawiam.pa
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kajtulek ma 9 m-cy i jest super starszym niemowlakiem!!!! Robi pa-pa i brawo, reaguje na imię, waży 9,200. Dziś miał ostatnie szczepienie przed roczkiem. Mam pytanie - która z Was już pracuje i jak sobie radzicie? Ściskam Was i Wasze Dzieciątka. Myślę o Was.....
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pozdrawiam.