- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Co słychać? Ten czas tak szybko leci, nasze dzieci już zaraz będą mieć pierwsze urodzinki (niektóre już miały). na fb jesteśmy na bieżąco.
Ilona88 gratuluję nowej fasolinki
Był temat pracy. Ja właśnie od lipca zaczynam prowadzić terapię (tzw.SUO). w końcu praca w zawodzie, a to tylko 9h w tygodniu wiec pogodzę to z dzieckiem. No i niestety dużo kasy z tego nie będzie ale zawsze jakieś doświadczenie, więc będę mogła po raz setny składać cv do Szkoły Specjalnej. Może się uda.
Emilka rośnie zdrowa, raczkuje na pupce (to podobno norma ale 9lipca mam wizyte u lekarza rehabilitacji), zębów jeszcze nie ma:( Ale to też podobno nic strasznego Je ładnie, "mama" "tata" "no no" "nie" "papa" "brawo" "tu sroczka kaszke ważyła" i wiele innych umie robić (jest z 08.08 wiec na wiele rzeczy przyjdzie jesczez czas)
To chyba tyle
Pozdrawiam wszystkie Lipcóweczki
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Pozdrawiam
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
pozdrawiam
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Ilona u nas niejedzenie jest też przejściowe a ja zawsze liczę, że może to zęby
U nas gotowe dania to od święta, jak my nic nie gotujemy albo jak gdzieś jedziemy. Czasem użyje czegoś ze słoiczka jako dodatku (np. przecieru owocowego do naleśnika czy kaszki, czy warzyw ze słoiczka jako sos do makaronu) ale zazwyczaj gotuję sama. My jesteśmy na metodzie BLW. Choć nie w 100% bo i łyżeczką czasem Emilkę pokarmię. Bardziej na zasadzie że jemy wspólnie i zazwyczaj to samo
Ups, lecę wycierać podłogę bo woda z miski już wylana!
Pozdrawiam
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Kilka dni temu przebił się 5 ząbek. Co najśmieszniejsze w ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że wychodził, bo absolutnie nic się nie działo. Takie ząbkowanie to ja lubię...Może pozostałe też tak powychodzą?
W ogóle poza uczuleniem na mleko krowie Kajtuś jest bardzo bezproblemowy i bardzo pogodny. Za równe 3 tygodnie mamy roczek. Jak to szybko zleciało?
Marzenko, zdecydowałaś się na pieluszki wielorazowe? I jak Ci idą SUO? Czytam, że mamy dużo wspólnego, bo i ja pracuję z niepełnosprawnymi....Nawet od października zaczynam kolejne studia podyplomowe, żeby podnieść swoje kwalifikacje w tym zakresie.
Ilona, sto lat i całusy dla Waszego Tymka z okazji roczku. Nasz Tymon ma już 14 lat, a też tak niedawno miał roczek....
Trzymajcie się dziewczyny i nie dawajcie upałom. Pozdrawiam.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
A co do SUO to daję radę. Chociaż powiem, że taka terapia jest ciężka. Czasem to będą tylko tańce i zabawa, ale tylko osoby w temacie zrozumieją ile się trzeba namęczyć, żeby autystyczne dziecko weszło w interakcję. Na razie jesteśmy na początku naszej terapii, więc jest trudno go zmobilizować i sprawić, żeby się skoncentrował, choć z dnia na dzień już jest lepiej
Też chcę podnieść jeszcze swoje kwalifikacje, ale to chyba od przyszłego roku.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do SUO to wiem, o co chodzi z autystami i cieszę się, że sobie radzisz. Dobrze, że chłopiec Cię zaakceptował.
Pozdrawiam.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Sabinko mam pytanie i prośbę ale to na priv juz napiszę OK? Jak możesz przeczytaj prywatne wiadomosci
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przeczytałam. Teraz przygotowuję się do wizyty chrzestnych Kajtka, bo w ten weekend robimy mu nieco przyspieszony roczek. Przyjeżdżają z czterema córkami, więc weekend mamy bardzo zajęty. Dlatego odpiszę po niedzieli. Do napisania. Teraz nie dam rady.
PA.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia