BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #947505 przez sabina211
Cześć Marzenko, głos oddany, fajna kartka. Pozdrawiam.
Podziękowania: MarzenaBZ

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #947506 przez sabina211
Popycham

10 lata 4 miesiąc temu #947507 przez sabina211
Raz jeszcze

10 lata 4 miesiąc temu #947519 przez magduska
Glosujemy na Emilke ;)

10 lata 4 miesiąc temu #948199 przez MarzenaBZ
Dzuękuję za każdy głos:) Na Was zawsze można liczyć:)

10 lata 4 miesiąc temu #948220 przez misiana
Zajrzałam tu z sentymenu, co u was slychac dziewczyny ? ;)

Prosze o pomoc, głosować trzeba codziennie. Można z komputera i z telefonu. Liczymy na wasza pomoc ;)

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/88762

10 lata 3 miesiąc temu #951855 przez MarzenaBZ
Sabina, Maggi, Magdalen co u Was dziewczyny?
Jak maluchy? Zęby juz im wychodzą?
Dziewczyny tak czytalam o tym Waszym zdaniu o fb i pomyslalam ze moze po prostu zalozycie konto tylko dla nas? Nie musicie swoich znajomych zbierac wystarczy ze bedziecue z nami. Jest nas 21! Mamy grupe zamknieta wiec wszystko co piszemy pod postem kazdego dnia w grupie jest niedostepne dla innych. Tutaj jest mniej intymnosci. Kto chce moze zagladnac,przeczytac czy sciagnac nasze zdjecia. Na fb nikt do nas nie wehdzie nas podczytac.
Misiana czuwa nad grupa i przyjmie juz tylko Was :-)
Niczym sie to nie rozni procz tym ze znamy sie juz z imienia a nie z nicku.
Szkoda ze forum upaddlo... Ja bylam przeciwna fb ale teaz widze ze jest lepiej :-) w sumie jestesmy kolezankami, jestesmy sobie blizsze,szybciej mozemy wymienic sie radami i spostrzezeniami. Wiec jesli brakuje Wam forum to mozecie sie tam nam ujawnic- nie calemu fejsbukowemu swiatu,ale tylko nam.
Bo to grupa osob ktore tutaj sie poznaly i tutaj razem przetrwaly ciaze i porod :-)

10 lata 3 miesiąc temu #952327 przez MarzenaBZ
Kochane Lipcóweczki!
Wesołych Świąt!
Niech Wam Nowonarodzona Malenka Milosc przynosi duuuzo milosci na kazdy dzien.
Wszystkiego dobrego dla Was, Waszych rodzin i oczywiscie dla Waszych Skarbow:*

10 lata 3 miesiąc temu #952626 przez misiana
Hej laski :* jesli ktoras z was zalozy konto na fb i zechce do nas dolaczyc napiszcie wiadomośćlub tutaj na forum ;)

10 lata 2 miesiąc temu #957884 przez magduska
Ale pustki :( az ciezko uwierzyc

10 lata 2 miesiąc temu #960008 przez martyska
Straszne pustki aż mi się dziwnie pisze tutaj :huh: ale za to jak na facebooku gwarno :woohoo:

10 lata 1 miesiąc temu #965432 przez magduska
Na fb tłok,a tu cisza jak makiem zasiał :( Moze ktores dziewczyny napisałby co u nich,jak ich szkarby,czy ząbkują,raczkują, a moze czyms innym nas zaskoczą :laugh: Pozdrawiamy

10 lata 1 miesiąc temu #966584 przez sabina211
Cześć Dziewczyny, Kajtuś za 8 dni kończy 7 m-cy. Od prawie miesiąca ma dwie dolne jedynki, które wyszły dość łagodnie. Nadal się ślini i wkłada wszystko do buzi, ale kolejnych spuchniętych dziąseł nie widzę. Waży 7,8 kg. Ubranka 68/74. Od miesiąca rozszerzamy dietę - obecnie oprócz mleka z piersi (innego nie zna) je zupki jarzynowe (sama gotuję, gotowce sporadycznie) i od kilku dni owocki (na razie ze słoiczków). Przed Bożym Narodzeniem był mocniej przeziębiony ( bez gorączki), poza tym okaz zdrowia. Od prawie 2 miesięcy używamy pieluszek wielorazowych, a jednorazówek tylko na noc/wyjazdy z nocowaniem. U nas to rozwiązanie bardzo się sprawdza i jeśli ktoś się waha to polecam. Co Kajtek umie? Od ok 2 tygodni pewnie siedzi bez podparcia, a od kilku dni sam umie usiąść z leżenia na brzuchu, umie też stanąć na czworaka, ale na razie nie wie, co z tą pozycją dalej zrobić. Ładnie wchodzi w relacje, dużo się śmieje, uwielbia kąpiele w wanience, przekłada zabawki z rączki do rączki, a ostatnio pełza, gdy jakaś jest za daleko. Jeśli cokolwiek chciałabym zmienić to jego późne (koło 23) usypianie na noc....Ale ogólnie mamy się zdrowo i szczęśliwie. Pozdrawiam Was wszystkie, ściskam Wasze dzieci. Forum mi cały czas żal, ale cóż, jest jak jest....

10 lata 1 miesiąc temu #966591 przez MarzenaBZ
Sabina211 o to Kajtus juz duzy chlopak :)
Ja jestem ciekawa tych wielorazowek. Jakich uzywasz? Jak to sie pierze itd? Pytam bo mnie to ciekawi. Ale nie wiem czy mialabym cierpliwosc do prania tego z kup. Czasem jak Emilka zrobi mega przeciekajaca kupe to musze sie naprawde wysilic zeby sprac to z ubranek ;) napisz cos o nich wiecej. Moze jakies linki? Bo to na pewno taniej wychodzi niz jednorazowki.
Za to ostatnio kupilam wielorazowe wkladki laktacyjne i bardzo polecam. Mam ze strony podpaskiwielorazowe. Mi po prostu mleko wycieka strumieniami i jednorazowki to byla dosc duza strata kasy... Ale na noc to i tak musze ciac male pieluchy i tak sie ratowac przed pobudkami w mlecznej krainie ;)
Moja Emilka tez nie zna smaku innego mleka,ciagle na cycu a od ok 2tyg rozszerzamy dietke metoda BLW.
Wazy 7950g ma 68cm. Sama zaczela siadac,wiec lezenie na brzuszku jest bee...nie mam wiec szans zebby sie przewracala. Kilka razy tylko przewrocila sie z brzuszka na plecy,a odwrotnie to moze z 3razy. Jest rozchichrana i ostatnio jest na etapie "tatatata" bo "mamamamama" juz od dawna krzyczy ;)
Mi tez zal,ze stracilysmy kontakt z kilkoma dziewczynami stad :(
Ale zawsze tu zagladam...czekam na jakies wiesci :)
Pozdrawiamy!

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #966627 przez sabina211
Cześć Marzenko, dzięki za odzew. Cieszę się razem z Tobą ze świetnego rozwoju Emilki. Widzę, że mamy dość podobną filozofię karmienia i pielęgnacji dzieci, choć na BLW już się nie porwę. Przy 4 dzieci mam i tak dużo sprzątania. Ale teoria BLW podoba mi się.
Wszystko o pieluchowaniu wielorazowym znajdziesz na stronie sklepu internetowego "pieluszkarnia". Moja wiedza też pochodzi stamtąd. Pieluszki jednorazowe (ekologiczne), których używaliśmy i nadal używamy na noc też są stamtąd. Nie musisz bać się prania kup, bo od tego są papierki jednorazowe - tanie i bardzo praktyczne rozwiązanie. A pierze się w tym, w czym pierzesz normalnie, w 60 stopniach (raz na jakiś czas może być w 40, ale z reguły 60). Dodaje się łyżeczkę proszku odkażającego (do nabycia w pieluszkarni). Naprawdę obsługa wielorazówek nie jest trudna, a po pierwszym tygodniu wręcz wchodzi w krew. Koszty zwracają się szybko, a komplet starcza (podobno) spokojnie dla 3 dzieci. Gdybyś miała jeszcze pytania to proszę, ale najpierw przestudiuj sobie ich stronę.
Pozdrawiam.
Podziękowania: MarzenaBZ

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka