- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- moni_a111
- Wylogowany
- gaworzenie
Meniado ja sama nie dawno dołączyłam to forum.
Co do piwka to ja się raczę karmi uwielbiam je, zresztą z tego co wiem to po porodzie mocno wspomaga laktację.
Co do śpiworka to jest przydatny ale jak dziecko jest trochę większe, ja osobiście dla noworodka zakupię rożek z utwardzeniem na pleckach bo przyjdzie jedna babcia potem druga, ciotka itd. Każdy będzie chaciał chociaż trioszkę potrzymać, no i takie maleństwo lubi jak ma trochę ciaśniej tak mi się przynajmniej wydaje.
Mycie okien jak ja tego nie lubię ale przez moje niewiele widać
Macie jakieś konkretne strony do czytania opinii o art. dziecięcych.?
Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Ja też na początek kupić usztywniony rożek a później śpiworek - pewnie jak się zacznie jesień bo zaraz po porodzie to będzie środek lata.
A kiedy planujecie rozpocząć szkołę rodzenia?
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Meniado ja zaczynam w kwietniu
Nikt mi nie odpisal na pytanie o kregoslup, czyli tylko mi plecy dokuczaja? co robicie ze Wam nie...
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Witam nowo przybyte. Im nas wiecej tym lepiej
Ja juz mam dwa rozki dla dziecka na sam poczatek a potem planuje spiworek to chyba lepsze rozwiazanie niz martwic sie ze dziecko sie rozkopie lub udusi pod kocem
Ostatnio bylam na imprezie rodzinnej i temat zszedl na sluzbe zdrowia w kontekscie dzieci i ich leczenia. Z tego co sie nasluchalam to moge powiedziec jedno - MASAKRA!!
O wszystko trzeba sie prosic a nawet blagac a o blad lekarski nie trudno co to ma byc
Bylam dzis na badaniach i pobrali mi chyba z pol litra krwi :
Czulam sie troche nieswojo... Ja jedyna mloda wsrod grona staruszkow. Nie mowie juz o tym ze gdyby nie fakt ze bylam wczesniej to by mnie nikt nie przepuscil tylko jedna pani powiedziala na glos ze nawet nikt kobiety w ciazy nie chce przepuscic ale nikt jej nie sluchal bo ona juz byla po pobraniu
Mnie zaczynaja puchnac nogi i nie wiem co mam zrobic. Wczoraj pod wieczor bylam tak zmeczona i nogi strasznie ciagly
Staram sie lezec z nogami na poduszkach ale i tak pod wieczor puchna choc i tak nie az tak bardzo
Jesli chodzi o szkole rodzenia to zapisalam sie na kurs oferowany na tej stronie i od jutro zaczynaja mi sie takie indywidualne lekcje z polozna w przychodni
Cania mnie pkecy tez zaczynaja dokuczac szczegolnie jak stoje za dlugo w jednej pozycji no coz zaczyna sie
- Adel
- Wylogowany
- gaworzenie
co do kręgosłupa, to ja już od miesiąca mam silne bóle, na poczatku rwace, teraz mam wrażenie że odcinek lędźwiowy mam coraz bardziej odgięty do przodu, blokuje mi się, nie mogę się zgiąć a schylanie się to koniec świata. Jutro mam wizyte u internisty w związku z tym bólem. Leżenie na boku pomaga ale ile można
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Co do bólu kręgosłupa to jedynie czasami boli mnie odcinek lędźwiowy - ale polecam lekkie ćwiczenia rozciągające szczególnie klatkę piersiową np. na framudze od drzwi.
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Cania, a co Ci sie działo i jak to wykryli, że trafiłaś do tej poradni nadkrzepliwości? Jakie badanie wykryło u Ciebie nieprawidłowości? Widzisz, czytałam ostatnio artykuł, jak u jednej kobiety nie wykryli 3-krotnie zbyt gęstej krwi i straciła tak trójkę dzieciaczków Dopiero przy czwartej ciąży podano jej leki rozrzedzające krew i urodziła zdrowe dzieciątko. Przepraszam, że opisuję taką straszną sytuację, jednak to w trosce o to, byśmy mogły się ustrzec przed takimi komplikacjami ...
Zdrówka dużo Mamusie i dla naszych dzieciątek
P.S. Co do szkoły rodzenia to zapisałam się już na początku stycznia bo ilość miejsc ograniczona. Szkołę zaczynam od 26 tygodnia i będę chodziła do szpitala w którym zamierzam rodzić. Jest tam bezpłatna szkoła rodzenia.
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
ja tylko na chwilkę,
Agni wpisz proszę do tabelki imię Olek jednak synek
Jutro napiszę więcej.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja tez ogladalam spiworki ale n7e zamierzam kupowac, jak sie maly urodxi i bedxie sie odkopywal to najwyzej wtedy dokupie
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
I tak samo ja spodziewam się dziewczynki
off długo mnie nie było, ale niestety musiałam leżeć i odpoczywać, bo przezmój rozstrój żołądka zaczęłam się robić sina.
Wystraszyłam się jak zobaczyłam w sobotę rano na zewnętrznej stronie moich rąk siwy kolor. Takie siwe plamy. Do tej pory niewiem co to było.. co prawda znikło, ale wyglądało okropnie.
Prawie jak siniaki tylko bardziej rozległe..
co do kręgosłupa to w tym tygodniu jadę do pani, która zajmuje się rehabilitacją- mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą na ból.
Jeszcze się dziś strasznie zirytowałam, bo miałam w piątek jechać na drugie badania prenatalne ale okazało się, że dr jest chory i termin został przesunięty.
nigdy się nie doczekam.
- Gosiasamosia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
do szkoły rodzenia zapisalam się już dawno, mamy zacząć jakoś w 28-30 tc
mnie dziś wypuscili do domu, ale wcale nie jest tak kolorowo jak myślałam. Co do kamienia to powiedzieli, że bóle moga wracać. Zbadali mnie i ordynator powiedział, że mam za krótka szyjke na co inna pani dr mówi, że w czw na usg szyjka miała 4.5 cm. Wiec ordynator ze czw to czw dziś jest za krótka wypuscili mnie, jakby się cos działo mam wracać i generalnie zero wysiłku, zero chodzenia, zero dźwignia, zero seksu. Kolejna wizyta 21 marca i będziemy badać co z szyjka. W "najlepszym" razie czeka mnie lezenie do porodu...
jak zacznę Wam tu marudzić to weźcie na mnie poprawkę