- Otrzymane podziękowania: 18
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Elmirka zainspirowałaś mnie dzisiaj tymi zakupami i właśnie dokonałam dużego zamówienia na allegro. Zamówiłam między innymi kocyk, okrycie kąpielowe i becik. Różnica w cenie pomiędzy tej na allegro a tej w sklepie jest ogromna... Już nie mogę doczekać się przesyłki
Cania fajna ta kołyska
Ale mi dzisiaj sennie... Cały czas pada deszcz.... Dzisiaj nigdzie nie wychodzę.
U mnie dzisiaj na obiad gulasz i kluski śląskie a do tego buraczki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Witam nowe mamuski ;D coraz wiecej nas ;D hue ;D Agnii dorabiaj tabele i chlopcow juz nie dopisuj ;P heh ja łozeczko mam upatrzone ale jeszcze nie zamowione ... cos sie zabrac nie mozemy do tego... wszytko tak jakos odkladamy na pozniej.. az wkoncu czasu braknie... ;/
Jest jakas Mama z Lubuskiego ???????????
allegro.pl/posciel-3-el-3-cz-120x90cm-ni...lna-i4044400035.html
fajna ;D ale bardziej dla chlopca ;(
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Dawno tu nie pisałam, ale jestem przeziębiona i starałam się leżeć, no i opuściła mnie wcześniejsza energia!!! Za to maluch wariuje teraz na całego - bardzo lubi kopać mnie w pęcherz, aż widzę gwiazdki;)
Agnilla, widzę, że jestem jedną z niewielu dziewczyn, które jeszcze nie znają płci, więc nie mamy uzupełnionej tabelki. Za tydzień mam wizytę u ginekologa i liczę już na to, że Dzidziuś zgodzi się odkryć przed nami swoją płeć Ostatnio tak się chował, że nie było szans. Ja czuję, że to chłopiec, ale zobaczymy czy mam rację Dam na pewno znać.
Ale chciałam z Wami poruszyć pewien wątek, bo właśnie wypowiedziałam się w tej sprawie w innej dyskusji. Nie wiem, może pisałyście wcześniej o swoich ginekologach. Mimo wszystko opiszę swoją historię.
Wybór dobrego lekarza, który potrafi wszystko wyjaśnić, uspokoić i rozwiać wszelkie wątpliwości, to sprawa pierwszorzędna dla przyszłych mam!
Powiem z doświadczenia, że gdy tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, pobiegłam do ginekologa, żeby potwierdzić ciążę. Nie miałam w mieście wielkiego wyboru, bo jest tylko jeden lekarz, który przyjmuje bez wcześniejszej rejestracji - trzeba po prostu przyjść, zająć kolejkę i czekać (czasem nawet 7 godzin), ale przyjmie wszystkich. Zależało mi wtedy na szybkim potwierdzeniu ciąży. To był 8 tydzień. I wiecie co usłyszałam: "No ciałko żółte jest... pęcherzyk też jest... ale to może być ciąża pozamaciczna"... Dostałam tylko skierowanie na badanie, gdybym zaczęła krwawić i nakaz przyjścia za dwa tygodnie. Byłam zrozpaczona i załamana. Oczywiście już wcześniej zarejestrowałam się do najlepszego w mieście ginekologa (na wizytę musiałam czekać dwa tygodnie). Ale ten lekarz to był strzał w dziesiątkę, bo teraz nigdy nie wychodzę z gabinetu ze znakiem zapytania lub z mętlikiem w głowie. Mam wszystko wyjaśnione i czuję się naprawdę po opieką lekarza! Chociażby dlatego, że kieruje mnie na wszystkie badania, rozmawia ze mną, o wszystko pyta i ZABRANIA CZYTAĆ MI GŁUPOT NA STRONACH INTERNETOWYCH;) Tak więc dobry ginekolog to podstawa!!!
Miałyście podobne sytuacje?
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Ewcia, byłam jedną z pierwszych która pisała, że zakupy dla dziecka planuję dopiero na maj. Plany jednak się zmieniły Wszystko przez mężą -> najpierw on mi powtarzał do znudzenia: MYŚLĘ, ŻE NA TO JESZCZE ZA WCZEŚNIE (na zakupy, na imię, na planowanie jak poprzestawiać wszystko w mieszkaniu by zmieścić łóżeczko i komodę z rzeczami dziecka...). Pewnego dnia jednak przyszedł do domu i mówi: A TERAZ TO SIĘ PONOĆ BARDZO DUŻO WCZEŚNIAKÓW RODZI W 7 MIESIĄCU? (ktoś musiał mu coś o tym wspomnieć). No to ja nie mogłam postąpić inaczej jak wykorzystać taką okazję !!! Mówię, że faktycznie to prawda, że w Polsce rodzi sie dużo więcej wcześniaczków niż w innych krajach UE, dlatego jak zaczął się u nas 23 tydzień i ten początek 6 (!!!) już miesiąca otworzył i mi oczy, stwierdziłam że do końca tego 6 miesiąca jednak chcę mieć gotową całą wyprawkę bo faktycznie.. Nie życzę tego nikomu, bo lepiej żeby się dzieciaczki rozwinęły całkiem u nas w brzuszkach, ale jak się tak wydarzy? Mojemu mężowi kupowania wyprawki nie powierzę a nie miałabym wyjścia gdyby mój maluszek się pospieszył. A wtedy... Wszystko byłoby kupione według gustu i upodobania teściowej a tego bym nie zniosła !!! Zbyt się różnimy a ja mam już upolowane rzeczy w necie. I tak zaczęłam kupowanie wcześniej Wszystko przez te dwa bodźce:
1) mój mąż i jego uświadomienie sobie (i po częsci mnie), że to wcale nie musi być czekanie do 9 miesiąca,
2) rozpoczęcie 23 tygodnia, czyli 6 miesiąca, co mnie osobiście bardzo uderza, jaki to już zaawansowany etap ciąży - nawet nie wiem kiedy do niego doszło
Magdalen, bardzo ładna pościel
Ja na swoją wciąz czekam :/
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
staslubania podziel sie ta energia... ;D
allegro.pl/ShowItem2.php?item=4036572238...id=7&ars_rule_id=102
Co myslicie o takich kompletach ???? nie wiem czy ta cena jest ok czy za duzo ... nie orientuje sie zbytnio . ale podoba mi sie zestaw brzoskwioniowy i bezowy do łoeczka idealnnie oba by pasowaly a łozeczko takie jak tam na zdj tyle ze mis jest jeden.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
wszystkie maja juz cos kupione a ja narazie zakupilam tylko laktator z aventu ale mam juz prawie wsyztsko upatrzone ale jescze nic nie kupilam bo robimy remont calego domu zeby zdazyc przed urodzeniem maluszka i to tak na raty bo nazyczony ma tylko wolna niedziele:/
A co do lekarzy to jest naprawde duzy wybór w Polsce ja niestety nawet nie mam takich zmartwie bo jestem w 22 tygodniu ciazy nie meiszkam w Polsce i tutaj w Holandi nie ma sie wogóle stycznosci z ginekologiem co dla moich kolezanek i rodziny jest bardzo dziwne , ciaze prowadzi polozna i kazda wizyte mam z kim innym:D
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Dobry ginekolog to jest podstawa.
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Ja cały czas czytałam forum ale byłam zdenerwowana,że nawet pisać mi się nie chciało, bo ostatni tydzień tak jak mała mi dokuczała i kopała,że tatuś czuł, jednego wieczoru nawet delikatnie brzuch mi się ruszał,a w poniedziałek miała jakiś cichy dzień zaczęłam się martwić, niepotrzebnie czytać fora internetowe,aż mąż stwierdził wieczorem,że mi komputer będzie do pracy zabierał. Ale na szczęście wczoraj i dziś już delikatniej ale daje mała znać o sobie
Cania Śliczna ta kołyska moja kuzynka ma identyczną jej córeczka ma 5 miesięcy i z tego co wiem mówiła,że musi zamienić na łóżeczko zwykłe bo mała już za dużo się rusz i kręci w kołysce, ale to pewnie zależy od dziecka.
Magdalen
Pierwsza pościel jest śliczna i bardzo mi się podoba, ja będę miała dziewczynkę i właśnie taką kolorystykę chciała bym wybrać. Drugi zestaw na allegro jest śliczny ale lepiej sobie dobrze poszukaj bo czasami w sklepach też idzie tanio coś znaleźć ja widziałam ostatnio ładny zestaw pościel,ochraniacz, moskitiera i przybornik za nie więcej niż 150 zł.
Ja czekam do końca kwietnia z większymi zakupami typu łóżeczko i wózek ale to kupie wszystko w jednym sklepie bo mają ceny takie jak na allegro, bo już kilka rzeczy porównywałam. Na razie mam już kilka zestawów ciuszków.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Mi się udało, bo na moim osiedlu jest hurtownia pościeli dziecięcej - panie szyją ją na zamówienie i mogą sprzedać też pojedyncze sztuki.
A cena jest w porównaniu ze sklepami - MALUSIEŃKA.
Same poszewki na kołderkę (100x15) i poduszkę (40x60) z pięknym ochraniaczem na łóżeczko, kosztują 40 zł.
Wkład już mam wcześniej kupiony tylko za 33zł (też więc uważam, że cena mała).
Do tego rożek do kompletu - 18zł (w sklepach min. 40dychy)
Ja chcę do tego jeszcze organizer na łóżeczko (36zł)
Wszystko oczywiście z jednego materiału, który sobie sama wybieram.
Więc komplecik wyniesie mnie ok 100zł.
A z resztą, co ja będę pisać, znalazłam wizytówkę i przesyłam link do strony: almababy.otwarte24.pl/
Może akurat coś sobie stąd zamówicie:)
ja osobiście zastanawiam się nad kolorami uniwersalnymi dla chłopca i dziewczynki:
coś takiego:
almababy.otwarte24.pl/146,Posciel-Dzieci...owy-Baldachim-Szyfon
lub
almababy.otwarte24.pl/152,Posciel-Dzieci...kie-baldachim-Szyfon
Ale zdecydujemy z mężem na miejscu, jak już poznamy płeć
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
ostani komplet w groszki tez fajny ;D
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
"Śląski Instytut Matki i Noworodka z Chorzowa zapraszają przyszłych rodziców na akcję prozdrowotną, podczas której możecie bezpłatnie zobaczyć swoje nienarodzone dziecko w nowoczesnej technologii USG 3D/4D!
Akcja odbędzie się 22 marca o godz. 11 w CH Plejada Sosnowiec ul. Staszica 8b."
Więcej informacji na:
terazmamy.pl/
Ja nie skorzystam, ale może są tutaj dziewczyny ze Śląska.
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pokaz kąpieli i pielęgnacji noworodka,
- prelekcja na temat karmienia piersią,
- szybki kurs pierwszej pomocy u niemowląt,
- prelekcja anestezjologa na temat łagodzenia bólu porodowego poprzez znieczulenie zewnątrzoponowe,
- prelekcja dotycząca karmienia niemowląt.
USG wykonywane będzie w godz. 11-17, zapisy będą prowadzone od godziny 11:00.
Ilość miejsc ograniczona.
Na każdą przyszłą mamę czeka niespodzianka.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
tutaj jest 440 zl ale 20 elementów! mega duzy zestaw jest rozek i poszuka do karmienia, okrycie kapielowe.. ja juz zmienilam zdanie i na 99% to zamowie
jakby podliczyc wsyztsko osobno to wyszlo by drozej niz w zestawie a tym bardziej widac ze jakos tego jest raczej dobra