BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #889564 przez Ali
Misiana no co Ty, nie przejmuj się! Przecież lekarz Ci tak powiedział to na pewno wie co robi! No już koniec rozmyślań. Najważniejsze, że jest ok :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #889568 przez misiana
Ja się dziewczyny muszę z wami podzielic ta informacją :D
Własnie dowiedziałam sie, że urodziłam hahahahah
Dzis od mojej mamy z podwórka, wyjaśniam, że to jest 15 numerów bliżej (ja mieszkam Kościuszki 30, mama Kościuszki 15) pogotowie zabralo roczne dziecko ktore rozwalilo sobie glowke o piec kaflowy. Pomijajac fakt, że w tym czasie w domu jakieś 8 osób bylo, nikt tego dziecka nie pilnuje, ehh taka patologia jakby ale dziecka szkoda..
Mama będąc w sklepie zostala zapytana czy juz urodzilam, bo to pogotowie to przeciez po mnie przyjechalo bo bedac u mamy dostałam bóli ;D hahahahahah

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889587 przez Cania
musimy o czyms pomyslec :) może nie żeby się az przenosić :) ale żeby był jakiś kontakt w razie czego :)

misiana dobreee, jak ludzie sobie potrafią dolozyc do wszystkiego teorie :D :) heh.

nie wiem dlaczego ale odswiezalam forum przez godzine i nie pokazywalo mi ostatniej strony i Waszych postow...

dobranoc, Mamusie :)

10 lata 10 miesiąc temu #889594 przez ggabii
Cania ja właśnie miałam tak samo. Weszłam znowu po godzinie i pokazało się te pare wpisów co mi nie chciały się przedtem pokazywać pomimo odświeżania strony....

Misiana takie uroki plotek :) A sąsiadki są w tym mistrzyniami. Ja we wrześniu ubiegłego roku dowiedziałam się od koleżanki że podobno jestem w ciąży ehhh. I jakież było niedowierzanie, że ta informacja jest błędna bo przecież inni wiedzą lepiej niż ja sama. 2 miesiące później już mogłam im przytaknąć :D Masakra....

Zmykam spać, dobrej nocki kochane :)

10 lata 10 miesiąc temu #889607 przez staślubania
Cześć Dziewczyny:)
wyprawiłam syna na wycieczkę do Trójmiasta i zasiadłam na chwilę, żeby Was doczytać. Ewa, w tamtym tygodniu też byłam u gina i "pocałowałam klamkę". Ale to wina jego pomocnicy, która nie dopełniła obowiązków i nie zadzwoniła do pacjentek :S Dlatego mam wyprawę jutro:)
Lyanka, ale z Ciebie laska:) pięknie wyglądasz, w ciąży bardzo Ci do twarzy:)
Miłego dnia Mamunie:)
Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu #889616 przez Agnilla
czytalam czytalam na telefonie wczoraj a wiekszosc i tak umknela.
Dzien dobry :)
Misiana, moje gratulacje, witamy Igorka :lol: wyslij mi dane do tabelki :lol: :lol:
stwierdzam, ze wszystkie mamy ladne brzuszki :) mniejsze lub wieksze, ale zgrabne, okragle :) ja mialam na szkole rodzenia dziewczyne, to w zyciu bym nie powiedziala, ze w ciazy. pamietam ja z podstawowki, wiem, ze biedna miala cukrzyce i otylosc, schudla...ale wiadomo skora pozostaje, wiec jak juz byla w tym 8 mcu ciazy to serio, bym nie powiedziala.
no nic, koncze m jak milosc ogladac i lece na targ, poki nie ma jeszcze takiego upalu
milego dnia! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #889622 przez Cania
Witam Mamuski :)

Maz już wyprawiny do pracy, wiec siadam do sniadania :) powrot do sałatek :D a ze mam domowa salate i rzodkiewke to wręcz samo zdrowie :) Do sniadania film Gladiator (tak wiem, długie to sniadanie :P ) ale niestety skonczyl mi się serial, za szybko 10 sezonow Przyjaciol mi przeleciało :)

ggabii to na pewno te sąsiadki które plotkowaly ze jesteś w ciąży i tak powiedziały pozniej: a nie mowilam?! :) to nic ze ciaza nie trwa np. 11 miesięcy, ale one i tak powiedzą, ze miały racje :P

Agni to prawda, wszystkie nasze ciężarne brzuszki sa sliczne :)

10 lata 10 miesiąc temu #889625 przez Lyanka
Dzień doberek dziewczynki ;)
I znów przed nami upalny dzień się zapowiada. Jak na razie da się jeszcze wytrzymać, ale co to będzie w południe :blink:

Mnie dzisiaj znów nad ranem skurcz w łydkę złapał....masakra jakaś, bo to już 4 noc z rzędu :( Nie wiem co robić, chyba zacznę jakieś końskie dawki magnesu brać, bo się wykończę...

Dziewczyny śliczne literki kupiłyście dla swoich maluszków :) Ja też oglądałam coś takiego i chyba się też skuszę dla swego Kubusia ;)
Dobra, lecę trochę ogarnąć kuchnię, coś na obiad naszykować co by później w upale nie stać przy garach i muszę pościel dla maluszka wyprasować ;)

Buziaki kochane...trzymajcie się tam dzielnie!!! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #889633 przez gabi28
Dzień dobry :)

oczywiście,że wszystkie mamy śliczne brzuszki,przecież w nich mamy nasze największe cuda :)

Zgadzam się z Canią aby kontakt dodtakowy był,ale nie koniecznie aby sie gdzieś przenosić.

Wczoraj nie widziałam MarzenyBZ ,gdzie sie podziewasz?

Wiecie od niedzieli mam takie dziwne bóle,tzn nie cały czas,łapie mnie może tak dwa razy dziennie. Ból jak na @,odcinek krzyżowy wtedy boli i dól brzucha..nie trwa to długo,ale dośc to bolesne. Może to organizm się już przygotowuje do porodu.

W czwartek idę na badania a we wtorek wizyta u gin-niestety mój lekarz znowu na urlopie więc załapie się do kogoś innego.

Wezmę się chyba za prasowanie ,bo jeszcze upałów nie ma,chociaz jak pół godziny temu byłam w warzywniaku to jak dla mnie było już goraco. Na szczęscie nie ruszam się dzisiaj z domku. Na obiad zrobie ziemniaki z koperkiem i do tego kefir.

a w nocy spałam przy wiatraku,bo normalnie nie dało rade spać :)

Miłego dnia... i pijcie dużo wody :) ja wczoraj ugotowałam cały garnek kompotu z truskawek więc dzisiaj muszę to wypić :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889637 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
Ale się dałam wkręcić! Widziałam, że Agni gratuluje Misianie i już zaczęłam przeżywać, że mamy trzecią rozpakowaną :laugh: a tu parę postów w górę i widzę ploteczki hehe :)
Lyanka ja łykam 4 razy dziennie po 2 magnezy na skurcze brzuszka, także myślę duże ilości nie zaszkodzą, szczególnie skoro biorą Cie skurcze łydek.
Gabi28 te bóle to zapewne skurcze przygotowujące. Ale obserwuj i koniecznie poinformuj ginekologa na wizycie. Trochę szkoda, ze Twój urlopuje, moja gin, jak miała urlop, mówiła mi o tym i specjalnie ustalałyśmy troszeczkę inny termin. Także bardzo spodobało mi się jej podejście do sprawy.
Dziewczyny przy dzisiejszych upałach darujcie sobie wszelkie prace, leżcie z nóżkami do góry i pijcie bardzo dużo wody! Ja o dziwo wczoraj nawet nie miałam trochę spuchniętych stóp, a jeszcze z 2 tygodnie temu tak narzekałam. Także pić wodę litrami!!!
Moja wizyta dziś! :cheer: nie mogę się doczekać! Najgorsze, że w samo południe o 12 już jadę do Krakowa, dobrze, ze klima w samochodzie jest, bo bym chyba padła! Trzymajcie kciuki za nas, sama nie wiem co bym chciała dziś usłyszeć! Torba spakowana już dawno, ale dziś "jedzie" ze mną! Zobaczymy czy się przyda czy nie ;) Mój G. wczoraj dzwonił, panikował, czy już ma bookować bilet, przyjeżdżać... hehe przejmuje się tatuś, ale nie ma co szaleć, bo Andreasek sam sobie termin wybierze, czy to dziś, jutro, a może nawet za miesiąc ;)
To miłego dnia dziewczyny!
Ale pewnie jeszcze tu zajrzę przed wyjazdem! :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889638 przez Cania
gabi28 chyba faktycznie już powoli zaczynamy się przygotowywać do porodu. Mnie lapia tez bole takie jak na okres, w lędźwiach i bokach. A dol brzucha tez daje o sobie znac. Jest to wszystko znośne, wiec da się zyc. Ale im bliżej porodu tym tego może być więcej.

Ali trzymam kciuki za wizyte :) Na pewno będzie wszystko dobrze :)

ja dziś nie miałam problemu z temperaura w nocy. Mialam na kostkach reczniki zmoczone w zimnej wodzie, pozbywałam się jeszcze wczorajszej opuchlizny, wiec mily chlodek. I okno już nie uchylone, a otwarte. Troche średnio, bo mieszkam na parterze :/ ale co zrobić, jak taki upal. Na szczęście tej nocy ani raz nie budziłam się zlana potem.

Tak, zdecydowanie dużo wody musimy pic w takie dni :) żeby się nie odwodnić. Gin kazala mi na upaly pic nawet 3 litry dziennie! Także dużo oznacza naprawdę dużo :)

10 lata 10 miesiąc temu #889644 przez agnieszka89
U mnie w sypialce jest najcieplej Puki co kozystamy z wiatraka w nocy ale jak mały sie urodzi trzeba bedzie z tego zrezygnowac zeby go nie przewiało a wtedy nie wiem jak upały zniesiemy w nocy

Na 11 mykam na wizyte musze spytac gin czy sie mały nie obrócił bo jakos kopie ineczej od 2 dni niz zawsze, nozki gdzie indziej wbija dupke (no chyba ze to głowka jednak) a tak sie cieszyłam ze bardzo wczesnie głowka w dol sie ułożyl. Ale cóz trzeba byc dobrej mysli

Musze wyciągnąc męza gdzieś do restaurcji bo tak mi sie cholernie nie chce przy garach stać dzisiaj

Dobra uciekam sie szykować:) trzymajcie się mamuśki i oszczedzajcie dzisiaj :*

10 lata 10 miesiąc temu #889645 przez meniado
witam wszystkie lipcóweczki w ten upalny poranek :)
Cania fajnie że się się odezwałaś bo tu każda się zastanawiała jak tam po tym panieńskim - na koniec ciąży miałaś świetną odskocznię i zapewne taki reset psychiczny :) dobrze tak raz na czas mieć taką możliwość - zazdroszczę :)

Ali Ty się jeszcze nie wybieraj na porodówkę - zaczekaj na tatusia :) i uważaj na słońce bo dziś ma mocno prażyć a wiadomo jak to w Krakowie czy w innym mieście to jest jeszcze gorącej - daj znać po wizycie jak tam mały

gabi28 ja też dziś kończę pranie i planuję większe prasowanie :) na szczęście mam całkiem chłodno w mieszkaniu bo mieszkamy na samym dole i jak mam wyzamykane okna w ciągu dnia to mam miły chłodek - miałam dziś jechać do teściów z moim M - bo akurat tam ma coś z pracy załatwiać ale u nich zawsze jest duchota i upał i zrezygnowałam, nie ma się co męczyć

Lyanka współczuję - ja póki co miałam tylko 2 razy skurcze łydek w nocy i wolałabym żeby się to nie powtórzyło :) a tak jak piszesz zwiększ sobie ilość magnezu - a jaki zażywasz? Może w tych tabletkach masz za małą dawkę? Uważaj też jak rozciągasz nogę np. leżąc - palce u stóp i stopa zawsze muszą być 90 stopni do góry względem całej nogi, przypadkiem nie obciągaj palców bo to tylko wspomaga skurcze

A ja dziś po wczorajszym nieustannym dzwonieniu do poradni diabetologicznej dodzwoniłam się w końcu do nich i na początek dostałam opierdziel że lekarz powinien mnie skierowac do tej poradni już po pierwszym badaniu na obciążanie glukozy a nie czekać nie wiadomo na co i takie tam wogóle aż się w końcu Pani w słuchawkę roześmiałam że to nie ja decydowałam tylko mój lekarz i że może sobie do niego zadzwonić :) Pani się trochę opamiętała. Wizytę mam umówioną na piątek - będę tam od 9.30 do 13.30 - będzie wizyta u lekarza a potem szkolenie żywieniowe, dostanę podobno glukometr po tym szkoleniu, od dziś mam już stosować dietę która jest dokładnie rozpisana na stronie www.slodkiemamy.edu.pl/ - z czego jestem niepocieszona że nawet w ciąży mam stosować dietę - no ale cóż dla zdrowia swojego i przede wszystkim maleństwa to wszystko :)

10 lata 10 miesiąc temu #889646 przez wiolcia1004
Hejka dziewczyny ja cala noc mialam okno na szerz otwarte bo nie mialam czym oddychac ale przezylam hehehe
Misiana ja tez dalam sie wkrecic przeczytalam pierwsze zdanie i szok:)
Powodzenia na wizytach buziaki

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889649 przez Lyanka
Ali trzymaj się tam dzielnie i daj znać po wizycie jak sytuacja!!!
Na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku ;)

Meniado lekarz mi zalecił brać Aspargin, no to tak robię....i nawet na początku mi pomagał, ale teraz nic a nic :( pewnie za mało biorę, bo tylko dwie tabletki na dzień mam zalecone. A może też stopy jakoś dziwnie wyciągam, już sama nie wiem...ale łydka mnie do tej pory boli :(
No nic, dzisiaj zwiększę dawkę Asparginu, może pomoże.
A może4 u mnie się tak skurcze przepowiadające przejawiają ;) chociaż szczerze mówiąc tak jak większość z nas mam już codziennie delikatne skurcze na dole brzucha, ale to czas od czasu i takie do przeżycia ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka