- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Robi się coraz bardziej nieznośnie. U mnie ma być dziś temperaturowe apogeum.

Co do bóli krzyża czy podbrzusza to u mnie też się pojawiają ale nie jest to jakąś regułą i nie pojawia się zbyt często. Ale za to od paru dni mam od południa do nocy opuchnięte kostki w stopach. Nie jest to jakaś ogromna tragedia no ale musiałam i się do tego przyzwyczaić.
Zapomniałam wczoraj dodać, że również bardzo chętnie będę utrzymywała kontakt z Wami jak się już wszystkie rozpakujemy

Dziewczyny koniecznie dajcie znać co i jak gdy już wrócicie z wizyt.!!!! Agnieszka89 oby maluszek jednak pozostał główką w dół.... I tylko się tak z Tobą droczy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Cania, bardzo się cieszę, że wieczór panieński siostry tak dobrze się udał!

Gabi28, to moga już być bóle przygotowujące do porodu

Lyanka, no laseczka z Ciebie!

Wiesz z tymi skurczami.... Nie wiem na ile to sprawdzony sposób, ale ja całą ciążę wcinam duzo bananów (maja magnez) i jem płatki z mlekiem lub/i twarożek ze śmietaną na śniadania czy kolacje (wapń). Nie zdawałam sobie z tego sprawy - po prostu tak mi sie ciągle to jedzenie podoba, że tak jem. I skurczów nie miewam a nie biorę żadnego suplementu z magnezem. I ostatnio własnie w skzole rodzenia pani położna powiedziała, że na skurcze potrzebne są magnez i wapń. Musi byc miedzy nimi równowaga. I odkąd to wiem, już przestało mnie dziwić, dlaczego ja skurczów nie miewam. Może więc pomogłoby i Tobie jesli lubisz banany i mleko?...
Dzisiaj na 17.00 mam kolejne spotkanie - trzecie - ze szkoły rodzenia. Bedzie dziś o diecie... W przyszłym tyogdniu wreszcie poród, więc może zdążę

Tak sobie przypomniałam, co napisała nam Kinga o położnej - głupi tekst, że sie niby na Karaiby wybiera, bo miała walizkę. No i u mnie to chyba w ogóle mnie nie wpuszczą bo mam dwie torby a nie jedną

Miłego dnia Mamusie!

Do później Mamusie !

- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18
Dziewczyny, piękne macie brzuszki

No powiem wam, że wczoraj to się zdenerwowałam jeśli chodzi o moją wizytę. Starałam się nie wychodzić z domu w ten upał, bo mam problemy z sercem i zdarzało mi się zemdleć w takie upały. Nie chciałam ryzykować a tu wizyty odwołane. Najgorsze, że też chodzę do lekarza prywatnie, więc powinni jakoś poinformować o przełożonych wizytach. Trudno dziś znowu czeka mnie wycieczka, na szczęście to tylko jakieś 6 km więc damy radę

Ja dziś spałam cudownie

Lyanka , współczuje skurczy łydek. Mnie złapał raz w nocy to potem cały dzień jeszcze czułam ból w łydce... Może powinnaś zmienić magnez. Mi lekarz zalecił brać taki, który zawera cytrynian magnezu, bo taki najlepiej się wchłania do organizmu. Ja biorę Magne B6.
Dziewczyny, ja tak jak i Wy odczuwam ból w dole brzucha jak na mesiączkę. Takie bóle dopadają mnie kilka razy dziennie. Podczas tego bólu czuje też takie dziwne ciągnięcie i ucisk w kroczu... Ale co tu się dziwić, poród już tuż tuż

Byłam wczoraj w biedronce bo są fajne sandałki za 22 zł. Oczywiście zakupiłam sobie jedną parę. Przy okazji była wyprzedaż tych wszystkich sukienek i bluzek ciążowych, które były w ofercie kilka tygodni temu. Kupiłam tą różową sukienkę ciążową za 20 zł

Cania, przyznam się, że sama się o Ciebie martwiłam. Nie odzywałaś się długo a pisałaś, że przy twojej przypadłości wczesny poród może się zdarzyć. Ale dobrze, że jeszcze jesteście razem we dwójkę

Idę się trochę podszykować bo tyle co skończyłam jeść śniadanie jeszcze w piżamie ;p
Miłego dnia :*
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
Dziewczyny dajcie znać jak wrócicie z wizyt! Ali Ty jeszcze zostań z nami a nie tam porodówki

Upał aż się wszystkiego odechciewa... Mój Marcin zaopatrzył mnie przed wyjazdem w zimnego arbuza i truskawki i na tym będę bazowała

Co tam jeszcze pisałam co mi zniknęło..... Aha że z opuchlizną się borykam. No ale przy takich temperaturach nie ma co się dziwić. Czasem też coś zaboli w podbrzuszu czy w kręgosłupie ale to nie jest takie częste więc póki co spoko

Ooo coś jednak się pojawiło wyżej ode mnie wieć nie ukradli mi tego tak bezpowrotnie

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

Ewa no to się obkupiłaś na lato

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Patrzę na mój suwaczek, 35 tygodni, powinnam zrobic edit plus 2 tygodnie i 2 dni

Chyba padnę z ekscytacji zanim się doczekam dzisiejszej wizyty

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Osatnio hormony daja mocniej o sobie znac bo cagle placze i moj facet ajbardziej dziala mi na nerwy co nie powie to mi sie za kazdym razem robi przykro tak to wszystko brzmi ehh...
Zaraz ide robic obiad na 13 bo o 12 moj sie z pracy zwalnia bo dzis mamy wizyte kontrolna z rozmowa jz o porodzie wiec dluzej zajmie i przy okazji jak pojedziemy bo to w innym miasteczku to kupie kwiaty do ogrodu:) moze jaks sobie humor poprawie
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Ja lubię i mleko i banany

Dziewczyny, dajcie znać po wizytach co i jak, bo teraz już jesteśmy w takim okresie, że nigdy nic nie wiadomo

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

meniado oj zebys wiedziała, tak odskocznia była mi potrzebna, resecik psychiczny, by myśli krazyly gdzies indziej a nie tylko wokół zbliżającego się porodu

Ali dolaczam się do meniado, ja wczoraj myslalam ze już padne na pyszczek, tak było w tym Krakowie goraco. I autobusy i tramwaje psuly się na potege, co chwile gdzies cos stało, tak goraco było.
Lyanka nie za malo tego Asparginu bierzesz? bo ja miałam przepisane 2x2 lub w pewnym momencie nawet 3x2 tabletki. i skurcz lydek poki co pojawil się 3 razy. I on ma tez w sobie z tego co kojarze potas, to co mowila meniado. Jest jeszcze jedna wersja, Asparganin, podobno mocniejszy niż Aspargin. A Ali bierze az 8 takich mocnych tablet? looo masakra

Elmirka, zdecydowanie się z Toba zgadzam. Mowili na szkole ze nie tyle bole ale nawet skurcze przepowiadające mogą się pojawić już na 2 tygodnie przed porodem! wiec troszkę... a co do torby to ja się biore na sposób: mam jedna dla siebie a druga mniejsz dla malej, ale! Do szpitala biore tylko ta dla siebie, a w srodku dosłownie po jednej sztuce rzeczy dla malej (bo tak naprawdę nie wiem, czy mi te wszystkie ciuszki będą potrzbne, podobno daja wyprawke, ale to nie jest potwierdzona informacja). Mniejsza torba zostanie w aucie i w razie czego maz po nia wyskoczy

Ewa nic się nie boj, my z mala nie damy sobie krzywdy zobic

rewelka1312 ja również nic tylko niemal codziennie o cos bucze! Maz nawet się już nie odzywa, wie ze musi to przeczekać

ja dziś w planie mam zeberka w miodzie - maz od tygodnia chodzi i o nich mowi

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

wrocilam z takimi ogromnymi zakupami, ze powiedzialam sobie, ze jak zaczne rodzic to bede sama sobie winna :/
laski ja tez bole mam ponad 2 tyg, gin powiedzial, ze moga to byc bole porodowe albo przepowiadajace,ale skoro tak dlugo to trwa to porodowe na pewno nie sa. aczkolwiek te przepowiadajace moga rownie mocno bolec :/ a jak boli klade sie i mowie Poli, ze ma zakaz wychodzenia

zbadal szyjke i potwierdzil, ze jeszcze nie rodze

jezu dzis sobie uswiadomilam, ze nawet 25.06 Pola moze byc z nami

musze zobaczyc ta druga literkowa strone, choc boje sie, ze moze mi sie cos bardziej spodobac

Elmirka, dostalas reszte kasy z zusu?? ja nie, tylko ta do 31.05...boja sie, ze urodzilam?

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Agni to wszystko już tuz tuz... mi gin powiedziała ze szyjka zaczyna się skracać i rozwierac, ale jeszcze powoli

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Co do skurczy w łydka, mnie złapał 3 razy w nocy jakos w ostatnim tygodniu. Biorę Magnefar B6, lekarz zalecił 2x1 ale poi tych skurczach zaczelam brac 2x2 i już się skurcze nie pojawiły. Codzieniie na sniadanko mój M robi nam platki z mlekiem i moze to tez sie do tego przyczyniło

Dziewczyny dziekuję za gratulacje hahaha

Miłego dnia :*
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

Cania, basen.... marzenie:D i do tego chłodna lemoniada, no dobra cokolwiek z parasolką