BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #889272 przez elmirka_20
Tak, tak - niech tylko będą zdrowe a urodzą się jak im się zachce i wyglądają jak wyglądają ;) Bo już są, tyle tylko, że my ich podejrzeć jeszcze nie możemy :) Doczekamy się! ;)

A sama jestem ciekawa, czy z tabelką fakycznie by sie udało :)
Ale to mnóstwo roboty a teraz wszystkie umysły i rączki mamy czym innym zajęte niż babraniem z tabelką i zdjęciami ;) Także, Agni, proszę - nie pomyśl sobie po tym co wcześniej napisałam, że ja tu na Ciebie bat kręcę i chcę włożyć na kark dodatkowe zajęcie szczególnie jeszcze na tak gorący juz przed porodem okres! ;) To było takie tylko moje przemyślenie! ;) Sama miałbym zbyt dużego lenia, by się tym teraz zając, mimo że już praktycznie mam wszystko gotowe i tylko bieżace porządki do roboty :)

Udanych wizyt wszystkim Mamusiom! :)

P.S. Kurczę, fajna sprawa z tym pojechaniem do lekarza i pozostaniem na poród, ale Ali masz rację - niech dzidzia przyjdzie jak będzie gotowa, to najważniejsze! :)

A swoją drogą...... Koleżanka, któa urodziła córcię 27 maja, jak przed porodem chodziła co kilka dni na KTG to miałą taką sytuację - była czwarta w kolejce, termin porodu jej minął, co weszła mama na KTG, to od razu dzwoniła do męża, żeby prztargał torbę, bo się poród zaczynał :) Były już widoczne skurcze na KTG choć dziewczyny nic nie czuły :) I tylko moja koleżanka wróciła wtedy do domu... Ale już też ma z głowy ;) Siedzą sobie z dzidzią w domku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #889277 przez agnieszka89
Wiolcia ja w zeszłym tygodniu zamówiłam wozek i jeszcze jedna pisciel na zmianę i to był ostatni zakupu Torby do szpitala (poza kosmetyczka) mam juz spakowane :) chcialam jeszcze jakas karuzele dokupić do łóżeczka ale na razie sie wstrzymuje :)

10 lata 10 miesiąc temu #889282 przez malgorzatawalak
Kinga sliczna ta twoja cora :) az sie rozmarzylam o swoim synusiu :kiss:
Wiolcia niestety musze przyznac ze brakuje mi jeszcze wielu rzeczy...nie mam kosmetykow dla malego i wiele jeszcze do torby :unsure: tak sie niby mowi 9 miesiecy ale to wcale nie tak dlugo...mnie czas minal bardzo szybko :huh: postanowilam ze jak wroci maz z pracy to spakujemy torbe i dla malego zaczniemy pakowac :)
Kinga dala nam silny bodziec do dzialania :laugh: chyba trzeba nam bylo czegos takiego bo inaczej niektore - czytaj ja - nie wziely by sie do roboty :blush:
Na moim mezu tez zrobilo to wrazenie jak powiedzialam ze jedna z dziewczyn jest juz po ...mine mial nietega...stwierdzil ze po pracy jedzie dokonczyc lozeczko bonie bedzie czekal do weekendu... :) chyba tez zaczelo do niego docierac ze to moze byc zaraz chwila moment... Pewno pozniej powie ze jak cos jest nie przygotowane to moja wina :S no coz...

10 lata 10 miesiąc temu #889285 przez wiolcia1004
Tak samo moj maz jak mu powiedzialam ze juz jedna z dziewczyn urodzila to chyba zdal sobie sprawe i dotarlo do niego ze to juz niedlugo..... w sumie na mnie samej wywarlo to olbrzymie wrazenie. Ja musze kupic tylko emulsje do kapieli, mala paczke pampersow do szpitala( bo duza pake mam ale nie bede jej targac) no i termometr wiec jestem prawie przy koncu. Malgorzatawalak jak sie teraz zoorganizujesz to w pare dni to ograniesz ty mialas biedna dodatkowe obciazenie bo przeprowadzka a to juz jest olbrzymi wysilek.

10 lata 10 miesiąc temu #889286 przez kinngga87
To dobrze,że Was dziewczyny zmotywowałam :) Mała jest taka słodka,że napatrzeć się na nią nie mogę a jaki tatuś dumny i zakochany :D:D:D. Jeżeli chodzi o skurcze na ktg to czasami przy czesotliwosci 15 bolało a przy 22 wcale i położna mówiła że ona na to nie patrzy tylko na pacjentkę. więc dziewczyny teraz jest czas żeby o siebie zadbać zwolnić tempo i powoli czekać na maleństwa. Mała ładnie pije chodź nie wiem czy mam pokarm ale ssie równo i pielegniarki mówią,że ulała ostatnio więc coś tam już jest.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
Podziękowania: staślubania, malgorzatawalak

10 lata 10 miesiąc temu #889291 przez wiolcia1004
Tez sie nie moge doczekac reakcji i zachowania mojego meza :):)
Kinga to ile w sumie rodzilas???

10 lata 10 miesiąc temu #889300 przez staślubania
KINGA, ŚLICZNA CÓRCIA:-) I JUŻ JE, SAMA RADOŚĆ:-) ELMIRKA, NIE WIEDZIAŁAM ŻE NA WYNIK NA GRONKOWCA TRZEBA CZEKAĆ AŻ 10 dni. DŁUGO.

10 lata 10 miesiąc temu #889302 przez gabi28
To ja z dzisiaj . Trudno mi uwierzyć,że za niedłiugo Olek będzie na świecie. ah...jak bym chciała żeby już był przynajmniej początek lipca. :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889309 przez Ali
Staślubania ja na wynik gronkowca miałam czekać od 5 do 7 dni, ale juz po 5 był wynik :) na szczęście ujemny :)

A Cania gdzie się podziewa?

10 lata 10 miesiąc temu #889319 przez gabi28
No własnie też myślałam o tym gdzie jest Cania... musimy się powymieniać numerami tel ,wtedy bedziemy na bierzaco co u której się dzieje.

10 lata 10 miesiąc temu #889321 przez Agnilla
ja na szybciocha, bo mamy klienta na auto i musze mezowi napisac umowe, co w pracy druknie, trzymajcie kicuki, zebysmy go dzis sprzedali :)
odpoczywac...pol dnia zlatalam, pojechalam do pracy, odebralam od kuriera na meiscie lampe dla malej do pokoju, polecialam kupic stanik do karmienia...uff mam go, kamien z serca :) nawet wode mala do szpitala sobie kupilam, zarty sie skonczyly :P
Gabi, ja Cie blagam jaki poczatek lipca :P cwaniaro, jestes na koncu kolejki to chcesz ;)
Cania, miejmy nadzieje odpoczywa po panienskim siostry...oby nie na porodowce ;)
Kinga, mala jest przeurocza! :kiss: ja wlasnie najbardziej w tym calym moim cc ubolewam nad tym, ze nie bedzie mojego meza przy tym, a co za tym idzie nie bede widziala jego pierwszej reakcji na mala, a to jest bezcenna chwila

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889324 przez misiana
My już dla małego tez mamy prawie wszytsko, brakuje nam tylko octaniseptu do pępuszka i karuzeli na łóżeczko :)
No i malutkiego lokatora :) hehe

Elmirka ja na wynik GBS czekałam jeden dzień :)

Gabi Też bym chciała zeby juz byl chociaz koniec czerwca ! :)
Nie powiem bo mnie tez przypadek Kingi troche zmartwił, przestraszył :D ale całe szczęscie mamy juz wszytsko praktycznie gotowe dla małego ;)

Też mam taki odruch ze co chwile odświeżam forum żeby zobaczyc czy te dziewczyny co milczą dały o sobie znac hehe

A to my z dzisiaj:

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #889330 przez agnieszka89
Myślę ze coraz czesciej beda sie juz pojawialy zdjecia naszych pociech na forum :) oby wszystkie malenstwa zdrowe byly :)

właśnie przegladałam tabelke i widze ze sie wkoncu wyrownało w miare tzn ilosc dziewczynek i chlopcow

a jak sie chwalicie swoimi domkami to ja tez sie pochwale
Załączniki:
Podziękowania: gabi28

10 lata 10 miesiąc temu #889336 przez misiana
Agnieszka Ładna piłeczka ! :)

10 lata 10 miesiąc temu #889338 przez agnieszka89
misiana dziekuje bardzo :* ale mogła by juz pileczka nie rosnac bo mi skora juz na poczkach cala popekała

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka