- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Marzena25 ja to jem teraz tylko gotowane praktycznie bezsmakowe rzeczy bo tez olewalam ta zgage bo mi sie chcialo czekolady itp ale juz nie dalam rady to jest tak uporczywe ze z bólu siedziec nie moglam tylko oddychalam kiedy ta zgaga przejdzie, spanie na siedzaco, litry mleka wypite paczki reni zjedzone i syrop gaviscon pity litrami, i od paru dni juz jest lepiej ale tez ta diete delikatna wprowadzilam bo boje sie o kilogramy bo juz na plusie mam 13:/
A tak poza tym to czy wam zdarzaja sie zawroty glowy? mi sie przytrafilo dzis pierwszy raz, bylam w ogrodzie taka duchota ze nie bylo czym oddychac weszlam do domu nastawialm obiad poszlam do pokoju i w drzwiach tak mi zaczelo wsyztsko wirowac ze balam sie ze na kanape nie trafie... strasznie sie wystraszylam zawolalam mojego i sie poplakałam ale to trwalo moze z 10 sekund...
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Naczytałam sie teraz o hipotrofii, ale jestem w 36 tygodniu, dlatego mocno trzymam się spokoju lekarza, bo skor on sie nie zmartwił, to tym bardziej nie chce się nakręcać. Będę czuwać nad ruchliwością mojego dzidziulka i przetrwamy

Kobietki.... Nie martwcie się wagą !

Takie to są uroki ciąży - tyje się, ma dolegliwości, i zmartwienia o maluszka mimo wszystko 24 godziny na dobę... Ale co do wagi... Potraktujcie to z uśmiechem: jesteśmy już wszystkie na finishu, tylko patrzeć jak minął ostatnie tygodnie i starcimy ten ciążowy "urok" bezpowrotnie. A takie są prawa ciąży!

Też mam 13 kg na plusie,też czuję się jak hipopotam - nawet mężowi przedwczoraj mówiłam, że teraz jestem hipopotam a jeszcze dojdę do etapu orki jak zaczne zbierać wodę w organiźmie i żeby tylko mnie obronił przed Green Peace jak przyjdą by wciągnąć mnie do morza! ;D

To nie jest tak, ze jak same się widzimy że jesteśmy większe, to tak faktycznie widzą nas inni. W ciąży naprawdę każda kobieta - mniej czy bardziej utyta - wygląda uroczo! Ja tak uważam! To stan, kiedy człowiek widząc "większą babkę" z brzuszkiem - normalny człowiek - czuje sympatię/ciepło/no... coś niesamowicie pozytywnego z uwagi na rozwijające się w kobiecie dziecko a nie tylko dodatkowe kilogramy !!!

Jak ktos bedzie chciał zrobić nam przykrosc głupią uwagą czy głupim tekstem, pokazać szeroki uśmiech na twarzy, ze cieszy nas nasz stan (bo przecież bardzo nas cieszy, prawda? :)Każda cieszy się na swoje maleństwo !!! ) i dopiero im sie gęby zamknął jak zabaczą że ich słowa nas wcale nie ruszają, a wręcz przeciwnie! Mamy je w głębokim poważaniu!

Jej, ale mi sie rozpisało..... Hipcie, orki i ślicznotki

Rewelka, mi sie raz tez tak zakręciło w głowie - wyszłam ze sklepu i najpierw polecialam w stronę sciany ze sklepami (normalnie nie bylam w stanie isc prosto - po prostu mnie znosilo na lewą stronę). Postałam chwilę podparta o ścianę - poszłam dalej i to samo tylko w drugą stronę i zatrzymałam się przy ławce (jakieś dziadki siedzace na lawce wczesniej gapili sie na mnie jak muły a zaden nawet nie pomyślał żeby zapytać czy się coś nie stało). Postałam chwilkę przy ławce i już było ok. było wtedy starsznie duszno przed burzą i tylko raz mi się tak zdarzyło... To było jakiś tydzień temu... Gdyby sie tak zdarzało częściej to trzeba zgłosić lekarzowi, ale jak pojedyncza sprawa - i w dodatku przy takich temperaturach, to uważać na siebie i będzie git

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Elmirka, nie wiem co Ty wciagasz, ale to Twoje gadanie to jak balsam na uszy ciężarnych

Oczywiscie zapomnialam co ktora pisala, cholerka :/
Powoli nasze dzieci beda juz donoszone, jestem ciekawa ktora, po Margolce rozpakuje sie pierwsza

moj maz dzis pojechal do pracy na kilka godz, taaaaki pewny, ze nie bierze sniadania bo sobie kupi i co? niech sie nauczy, ze zony sie slucha

a ja juz zasnac nie moglam, zjadlam sniadanie i lece piec ciacho z rabarbarem, potem przygotuje obiad bo rodzice wpadaja na 14 a w miedzyczasie moze uda sie zaliczyc drzemke

wrocilo sloneczko, w tygodniu mamy z mezem robic ostatnie zdjecia brzuszkowe, bo to nigdy nie wiadomo co i jak

ide poczytac co mnie tam czeka w 37 tc i do roboty

milej niedzieli laski!

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
angils fajne macie jak do morza blisko, az zazdroszczę
Ja dzisiaj mezulka i znajomych na zoo namowilam

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

staślubania no to wytrzymała jesteś że tak w słońcu się prażyłaś

Agnilla zazdroszczę bliskości plaży też tak bym chciała.
ja wczoraj miałam pracowity dzień zaczeliśmy remont naszego mieszkania - tzn. zaczeliśmy sprzątac poddasze i strych na których było różnych rzeczy i śmieci - mieliśmy 3 pomocników w postaci moich siostrzenców - ale i tak się ochodziłam bo musiałam nimi dyrygowac to tu , to tam - udało się bardzo dużo zrobić, bałam się jak to bedzie w nocy ale na szczescie tylko wieczorem byłam cała obolała a tak to przespałam całą noc.
Teraz mój M robi nam śniadanko a potem jedziemy do brata na grilla - pogoda piekna to mam nadzieje ze jeszcze jakis spacerek zaliczymy
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
U mnie zapowiada się piękna niedziela, więc znów będę nieobecna:)
Rewelka ja nie miałam przez całą ciążę zawrotów, aż tu ostatnio tak mi się dziwnie zrobiło, serce mi waliło, czułam niepokój i było mi słabo. Więc leżałam, a jak chciałam wstać do ubikacji, to przed oczami pojawiło mi się tysiące srebrnych latających "muszek"! Pierwszy raz miałam takie coś, nawet przed ciążą nigdy nie zesłabłam:)
Oj....ja też chcę nad morze, na plażę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz mi tak puchną nogi i ręce, że masakra... Nawet rano jak wstaję z łóżka, to też mam spuchnięte topy...eh...
Ale damy radę! Już niedługo:)
Miłej niedzieli życzę i słonecznej!!!
Buziaki

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja juz wracam do zycia - mam w koncu internet...

Rewelka mnie moze ze dwa razy sie slabo zrobilo ale tak ze nawet wstac z lozka nie moglam, nawet reka ruszyc nie moglam ale potem przeszlo...
Wczoraj mialam gosci i siedzialam przez pare godzin na krzeselku to potem tak mnie bolalo w kroczu ze masakra...przerazilam sie nie na zarty...

Jak wy dziewczynki znosicie upaly? Ja cala sie gotuje...odkad jestem w ciazy to non stop jest mi goraco...
Teraz zmykam na spacerek zmezusiem i moze jakies lody

Milego dnia dziewczynki

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No to nie ejstem sama ale starsznie sie wystraszylam taki instynkt macierzynski nagle sie we mnie odezwal ze nie wiem.. az sie poplakałam ale faktycznie to przez ta duchote, dzis w nocy 2 razy nastawialam nasza klime bo sie sama wylacza bo inaczej spac nie idzie, tzn MOJ spi normalnie a ja sie budze kilka razy cala mokra, takie uroki ciazy.. teraz zazdroszcze tym co urodzily marzec-kwiecien bo wakacje wydaja mi sie najgorszym terminem do rodzenia wlasnie przez te upaly, u nas dzis cieplo ale po poludniu ma padac
Ja to od kilku dni mam znowu taki dziwny posmak w ustach ale nie metaliczny jak pisza tylko bardziej takiego trampka jak po papierosach;/ ciagle mi sie chce jakis smaków
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Elmirka ma racje, nie ma narzekania na wygląd, jesteśmy wszystkie piękne i wyjątkowe!

Mój G. codziennie mi powtarza, że wyglądam super! Chociaż jego przy mnie nie ma teraz, także nie wiadomo jakby był koło mnie cały czas i by się porządnie napatrzył

Ale codziennie mu wysyłam zdjęcia swoje i brzuszka!
Co do ciuchów ciążowych to szczerze ja nie mam żadnych, na początku nie potrzebowałam, potem wystarczyły jakieś luźniejsze koszulki, legginsy, a teraz zwyczajnie mi się nie opłaca kupować

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

W takie upaly to tez mam taka letnia kiecke jeszcze z czasow studiow

- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]