BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #888398 przez meniado
witam dziewczyny,
no widzisz staślubania - bardzo fajnie że nie musisz zmieniać lekarza - nie trzeba się na zapas zamartwiać
no Marzena to Ty teraz już możesz tylko czekać na poród bo mała już jest na tyle dorosła że może chcieć być w końcu ze swoimi rodzicami
Agnilla ale masz sny :) to na pewno podświadomość podpowiada Ci takie sny - jak każda z nas martwisz się jak to będzie a poród coraz bliżej
ja w nocy coś nie mogłam spać - obudziłam się po pierwszej i tak się przekręciłam do czwartej - w sumie to ani mnie nic nie bolało ani nic się nie działo - nie wiem dlaczego tak ale potem zasnęłam i obudziłam sie po 9 :)
Podziękowania: staślubania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #888399 przez Ali
Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Kochane jesteście! :kiss:
Ale i tak od rana smęcę, rozkleiłam się już rano, jak rozmawialiśmy przez tel, ale trzeba było się szybko ogarnąć, bo jechałam na chyba już ostatnie badania krwi.
Także sobie dogodziłam po badaniach, drożdżóweczki, ciacho i już mi lepiej troszkę, a mały szaleje jak nie wiem teraz :)
Chyba będę dziś cały dzień nasze zdjęcia oglądać :(
ale żeby nie było tak smętnie, wrzucam Wam coś fajnego!

10 lata 10 miesiąc temu #888402 przez meniado
Ali wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) życzę Wam abyście się zawsze tak kochali i rozumieli jak teraz!!!
Podziękowania: Ali

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888403 przez Ali
Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Kochane jesteście! :kiss:
Ale i tak od rana smęcę, rozkleiłam się już rano, jak rozmawialiśmy przez tel, ale trzeba było się szybko ogarnąć, bo jechałam na chyba już ostatnie badania krwi.
Także sobie dogodziłam po badaniach, drożdżóweczki, ciacho i już mi lepiej troszkę, a mały szaleje jak nie wiem teraz :)
Chyba będę dziś cały dzień nasze zdjęcia oglądać :(
ale żeby nie było tak smętnie, wrzucam Wam coś fajnego!

Załącznik nie został znaleziony

Coś mi się podziało i wiadomość podwójna.

10 lata 10 miesiąc temu #888406 przez Ali
Agnilla mnie też wielokrotnie się śniło, że urodziłam. Raz, że nie pokazali mi synka a kiedy się upomniałam o niego, okazało się, że go zgubili. Inny razem okazał się małym chłopcem z zakolami jak u faceta w podeszłym wieku, a jeszcze kiedyś śniłam, że karmiłam małego krakersami, bo nie miałam pokarmu;)
Dużo myslimy o naszych pociechach i zbliżającym się porodzie, a potem w nocy mamy swoje "historie" :)

10 lata 10 miesiąc temu #888407 przez rewelka1312
Dzien dobry wszytskim:) U mnie tez ladna pogoda zaraz ide sie ubierac no i pomysle co tu dzisiaj mam do roboty, napewno obiad ale to pozniej a mzoe cos popiore i moze wkoncu zaczne szykowac torbe do szpitala :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #888412 przez MarzenaBZ
ooooo... Ali ale cudenko wrzuciłaś:D
Już chcę moje tak fotografować:)
A właśnie się dowiedziałam, że mi oddział położniczy zamykają na miesiąc! Liczę, że do dnia porodu go otworzą!!!!!
Nie chcę do sąsiednich miast być odesłana!

Miłego dnia Dziewczyny:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888438 przez Lyanka
No ja już jestem po małych zakupach :) o sobie też nie zapomniałam i właśnie wcinam nektarynke i morele ;)
Ale niestety będę musiała jeszcze raz się wybrać do sklepu, bo nie wszystko kupiłam...już miałam zbyt ciężką torbę żeby jeszcze coś dobierać :dry:
Zaraz idę obiadek gotować....i będą leniwe gołąbki z ziemniaczkami młodymi i koperkiem ;)

A to tak dla uśmiechu...bo inaczej nie da się patrzeć na to zdjęcie :cheer:

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #888452 przez malgorzatawalak
Hej mamuski :-)
Jak wam mija dzień bo mnie pracowicie a miałam leniuchowac :-) ciasto z truskawkami w piekarniku i drugie pranie się już pierze a od rana byłam na badaniach. Nie chciało mi się bo miałam kiepska noc ale w pon wizyta więc już dziś musiałam :-)
Teraz zjadłam miseczke truskawek z cukrem i lenie się na kanapie :-)
Wczoraj mąż wziął się za prasowanie ubranek...śmiesznie było patrzeć jak starał się na siłę ułożyć ubranko na desce...nijak nie dało się ale dzielnie próbował :laugh: kochany jest :-)

Miłego dnia laseczki :-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888456 przez wiolcia1004
Hej dziewczyny!
Agni nie martw sie ja tez miewam dziwne sny, ostatnio mi sie snilo ze uwaga!!! moja babcia jest w ciazy hehehe czujecie co w tej mojej glowie sie klebi i jeszcze przezywalam ze takie mlode dziewczyny nie moga miec dzieci a tu babcia w ciazy szok
Wczoraj robilam pranie dzis prasowanie dobrze ze nie ma upalow bo bym padla.
Malgorzatawalak poprosze kawalek ciasta:) moglas zrobic mezowi zdjecie jak prasowal bys miala na pamiatke bo byc moze to sie nie powtorzy no chyba ze to lubi:P
Ali Lyanka fajne fotki niedlugo bedziemy focic nasze skarby:P
MarzenaBZ dlaczego zamykaja oddzial na miesiac????

10 lata 10 miesiąc temu #888465 przez meniado
Lyanka pocieszne to zdjęcie :)
to ja wrzucam linka do bardzo fajnego filmiku:

podaj.to/post/106,0,ja-cie-urodzilam-a-t...-ze-jestem-mama.html
Podziękowania: marzena25

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888470 przez marzena25
meniado piękny ten filmik :)

my odpoczywamy i doszkalamy się :) pogoda ładna ale jakoś tak nic mi się nie chce ;)
Nie wiem jak Wy ale ja skończyłam już szkołę rodzenia i bardzo żałuję ale nie miałam zajęć z pierwszej pomocy dla niemowlęcia dlatego postanowiłam się trochę doszkolić i znalazłam taki filmik także jak któraś z Was jest zainteresowana to polecam bardzo fajnie i prosto wszystko przedstawiono

Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu #888504 przez rewelka1312
meniado wlasnie na fb ogladalam ten filmik jak zwykle sie poplakałam:)
Ja dzisiaj tez mialam sen o porodzie ze mala byla glowka do gory i musialam miec cesarke, ale w piatek 13tego i niebardzo chcialam a pozniej lekarz nie mial zcasu a ja nie moglam normalnie rodzic i obudzilam sie w nocy o 3:13 haha az sie usmialam i wogole ja jestem urodzona 13tego i ciagle za mna te trzynastki chodza gdzie nie spojrze na zegarek na program i mowie do mojego ze bym sie nie zdziwila jakbym urodzila mała 13 lipca:) ale dla mnie to raczej nie pechowa liczba tylko takie zabobony:)
az patrzylam w numerologi z ciekawosci liczby 1 i 3 i ze niby bardzo dobre liczby
Chyba mózg zakodowal sobie ta liczbe i dlatego bardziej zwraca na nia uwage:)

10 lata 10 miesiąc temu #888515 przez Ewa1001
Witam:)

Dziewczyny ale macie sny... Ja ostatnio spać coś nie moge bo i zgaga i co trochę muszę siusiu więc nic mi się nie śni.

Dzisiaj miałam pracowity dzień... Od rana prałam, poodkurzałam, pomyłam podłogi w domu, wyszorowałam schody wejściowe do domu, taras i balkon. Jakoś tak dużo energii miałam. Teraz właśnie wróciłam z zakupów spożywczych bo lodówka świeciła pustkami i powiem wam, że padłam ze zmęczenia. Teraz to bym najchętniej zasnęła tak się cały dzień nachodziłam...
Z obiadem dzisiaj nie szaleję, mam mrożone pyzy z mięsem z Biedronki, więc tylko wrzucę na wodę i posmażę cebulkę do smaku. Taki biedny szybki obiadek ale padam z nóg a za godzinę wraca mąż z pracy..

Kupiłam dziś krem z filtrem dla dzidzi. Pani pokazywała mi róże mega drogie kremy... Masakra co za ceny. Ostatecznie zdecydowałam się na tańszą wersję... Kupiłam krem z Linomagu. Pani w aptece zapewniała, że mamy chętnie go kupują... Wstawie zdjęcie tego kremu..
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888522 przez Agnilla
a ja powoli zbieram sie do lekarza, jeszcze musze cos zjesc bo to roznie bywa, raz weszlam przed czasem raz 1,5 godz poslizgu bylo :P
tez ogladalam ten linomag sun, ale nie czytalam o nim dobrych opinii i w sumie...nie kupilam zadnego i nadal mam dylemat kurcze :/
Rewelka, wiem, ze to za szybko, ale ja to bym mogla Pole urodzic 13.06 w piatek, uwielbiam 13tki i przesadna nie jestem :) no ale to watpie, ze urodze za tydz chociaz...kto wie :P no nic czas na mnie :)

EDIT:
nie bylo tu nikogo po mnie, wiec robie edit i melduje sie po wizycie. Po 1 okazuje sie, ze ja juz GBS mialam pobierany, przy okazji jak mialam infekcje to mi od razu zbadal co mial. i superowo :) zelaza brac juz nie musze, bo mam bardzo ladne wyniki wiec i sprawy kibelkowe juz w ogole powinny sie poprawic ;) powiedzialam mu o bolach brzucha, wzial mnie na fotel i powiedzial, ze albo sa to bole przepowiadajace albo porodowe. Ponic przepowiadajace moga byc tak mocne jak porodowe...super bede miala cesarke ale bol i tak mam poczuc, nie fair :P no zbadal wszystko, szyjka zamknieta wiec porodowe bole to nie sa na pewno. no i usg, tylko przylozyl glowice gdzie mial i nie trafil na glowke lecz na pupe :) wiec Pola nie obrocona, za 2 tyg mam decydujaca wizyte i bedziemy wiedziec co i jak. choc nie sadze, by mala sie obrocila, skoro tak malo miejsca ma. zeby bylo fajnie mam kolejne skierowanie na morfologie :P wiec znowu kłucie. a najlepsze, ze moje dziecko zazwyczaj rusza sie bo rusza. wiem, ze jest ok. ale raz na jakis czas ma faze :P i taka faze wlasnie miala przed wejsciem do gina. siedzialam i ze smiechu nie moglam wytrzymac, naraz...z prawej, z lewej, w tylek od srodka, normalnie mowie wejde a ta skopie usg :P ale uspokoila sie i byla grzeczna :)
to tyle, czekam na meza i jedziemy gdzies na obiad. zostal mi tydzien na dosprzatanie mieszkania, tydzien na lenistwo i....niech sie dzieje wola nieba ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka