BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #888566 przez wiolcia1004
No to Agni dobra wiadomosc a ile mala wazy ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #888570 przez Ali
Agnilla dobre wieści, że z Polą wszystko ok! A jak tam wagowo wyszła? :) może się jeszcze obróci, skoro tak fika koziołki :)
Ja złamałam zakaz wychodzenie i pojechałam na szybkie zakupy. Także dokupiłam wanienkę, przewijak, termometr do wanienki i kilka innych drobiazgów dla małego. Ewa przypomniałaś mi o kremie z filtrem... ehh muszę zapisać, bo ciągle zapominam.
Zmykam leżeć, bo mi nogi popuchły. Mam nadzieję, że wieczorem będzie ok, choć pewnie będę miała za swoje. A teraz mam taką ochotę na kilka łyczków piwa, że masakra... ale wole nie, bo jakby mnie wzięło to byłby wstyd na porodówce :evil:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888589 przez Lyanka
Agni, super wiadomość, że z Polą wszystko OK...w sumie inaczej nie mogło by być ;)
Teraz nic tylko cierpliwie czekać na rozwiązanie :cheer:
No i tak jak dziewczyny jestem ciekawa ile twoja córcia waży :laugh:

Marzena25 świetny filmik! Ja z racji tego, że uczęszczałam na szkołę rodzenia w soboty też nie miałam szkolenia o pierwszej pomocy, więc kilka rad sobie zakodowałam. Oby się nie przydały, ale lepiej wiedzieć.

Ewa muszę poczytać o tym kremie, bo ja tez jeszcze nic nie kupiłam na słoneczko dla dzidzi :dry:
A wy dziewczyny jakie kremy kupowałyście???

10 lata 10 miesiąc temu #888598 przez Cania
hej Dziewczyny :)

Dzis mam spore opóźnienie, ale to dlatego, ze od rana biegam i załatwiam ostatnie rzeczy przed jutrzejszym panieńskim siostry :) zakupy, teraz robie sałatki i rozne inne rozniaste :) w planie mam zrobić jeszcze salatke owocowa w skorupie arbuza, w arbuzie będę rysowala wiadome kształty związane z wieczorem panieńskim :D także jeszcze i dziś i jutro do południa robota przede mna :)

Wiecie ze w Tesco dalej sa przecenione niektóre zabawki Lamaze? :) Mama i siostra kupily dziś dla malej strusia i dinozaura, kazda za kilkanaście złotych :)

Ewa ja mam probki z tego kremu, na pewno będę testowala. Pozniej się zgadamy na ten temat. A tak to mam kupiona ziajke 30.

Marzena 36 to już brzmi bardzo poważnie :) tak poważnie, ze lada dzień! :)

Agni, Ataslubania a to ciśnienie 110/70 jest zle? ja mam takie zawsze :) a nawet nizsze :) :D

MarzenaBZ jak to zamykają... no a masz jakby cos inny szpital na oku w razie czego?

Malgorzata wpraszam się na ciasto :D ale mi narobilas ochote! :)

Agni czyli mówisz ze wizj cesarki jest jednak coraz bardziej realna. No zobaczymy co powiedzą CI za 2 tygodnie. Jakby nie było, na pewno będzie dobrze :)

10 lata 10 miesiąc temu #888599 przez elmirka_20
Witam Mamusie! :)

Dzisiaj tak późno, ale taki dzień....

Też miałam wizytę u gin.: lekarz powiedział, że mam skończony 35 tydzień, czyli jestem w 36, synek jest malutki, waży ok 2200 gramów, mały brzuszek, mała główka. Ale w normach, tylko chudziutki (ponoć po rodzicach, choć ja tam po nas nie widzę, żebyśmy byli chudzi...)... Ale dobrze - lepiej do porodu małe dziecko niż za duże ;) Później już ja go podkarmię :)
Mogę zacząć spokojnie rodzić za tydzień - dla pewności lepiej za 1,5 :) Choć lekarz powiedział, że równie dobrze mogę dotrwać do terminu. Ja wolę wcześniej ... ;)
I lekarz potwierdził, że ZAPRASZA DO SWOJEGO SZPITALA, czyli tam, gdzie postanowiłam po cyrkach z moja szkołą rodzenia i przeczytanych opiniach o tutejszym szpitalu, rodzić. Doktor tez zaprosił, żeby sobie wcześniej podjechać zobaczyć oddział - że wystyarczy że sie tam zgłosimy a ma tak wspaniałą tam ekipę, że na pewno ktoś nas oprowadzi i wszystko objaśni ;) Super :) Chcemy pojechac w niedzielę.
Jestem już spokojniejsza, mąż też ;)
A żeby było smieszniej - następną wizytę lekarz dał na......... za 3 tygodnie !!! Gdzie już mogę jej nie doczekać :) Ale bedzie miał moje wyniki na gronkowca, więc lepiej poczekac chociaż do tej wizyty z ewentualnym porodem ;)

Kobietki, a jakie są Wasze dzieciaczki w 35 czy 36 tygodniu? Mój faktycznie taki chudziutki? ... :/

10 lata 10 miesiąc temu #888602 przez gabi28
Dobry wieczór.

tak późno to mnie chyba tutaj nie było :) 9 godzin w sklepie,potem ZUS,zakupy i tak zeszło.Tyle dobrego,że czuję się świetnie. i Olek bardziej aktywny.Nie kopie może jakoś mocniej,ale przeciąga się,wypina...

Wczoraj wieczorem miałam tak okropny humor,że aż się popłakałam.
Syn T miał do nas przyjechać na wakacje na cały lipiec,stwierdziłam,że mimo ,że moge rodzić w kazdej chwili to lepszy lipiec niż sierpień. I wczoraj nagle się okazało,że T eks zona powiedziała,że da nam małego na sierpień. A przecież ja mam termin na 1.oczywsice,że mogę urodzic wczesniej,zwłaszcza jak będę miała cc,ale nie wyobrażam sobie żeby dodtakowo mieć jeszcze w domu 10letnie dziecko. (które nic samo nie zrobi,wszystko mu trzeba podać)
Możliwe,że po cc będe sama potrzebowała pomocy,a T nie może sobie pozwolic by zamknać sklep na dłuzej niż 3 dni. Jeśteśmy wściekli postawą jego byłej żony.Tępa baba.Ona chyba nie ma wyobraźni., Wiem,że T jest przykro,ale musimy zrezygnować z całego miesiąca,weźniemy go na ostatnie 2 tyg sierpnia.
Zresztą i to nie jest pewne,bo różnie może być. A ona jest na tyle głupia,że będzie nagadywać do syna na tatę.

Przepraszam,ale musiałam się "wygadać"

10 lata 10 miesiąc temu #888603 przez Lyanka
Gabi28 doskonale cię rozumiem. Ja mam podobną sytuację....tylko na pewno dużo gorszą. Nie będę tutaj opisywać co i jak, bo by dnia nie starczyło. Mój mąż też ma córkę 13-letnią z pierwszego małżeństwa. Niestety ex żona mego P nie może zaakceptować tego, że on sobie jednak ułożył życie, że jest szczęśliwy i będzie miał dziecko (zdradziła go....i nie są razem od 6-7 lat). Traktuje mego męża jak "bankomat" i tak samo nauczyła córkę. I jak nie jedna to druga zatruwają nam życie...
Szkoda gadać na ten temat, ale mój mąż też będzie miał córkę w lipcu, gdzie ja w połowie miesiąca mam termin porodu. Ale podobno ona nie chce być jak urodzi się "dziecko", więc chyba będzie tylko dwa pierwsze tygodnie. Ale jak to będzie - nie wiem, wyjdzie w praniu.
Więc rozumiem cię Gabi jak nikt, bo sama mam trudną sytuację....a nie raz i nie dwa przez to wszystko płakałam. No ale staram się jakoś trzymać, bo cała rodzina mego męża i teściowa stoją za mną murem i nie dadzą mi krzywdy zrobić....tylko czasami to jest strasznie trudne....ech
Przepraszam, że nasmęciłam, ale poruszyła mnie sytuacja Gabi i też musiałam się wyżalić
Podziękowania: gabi28

10 lata 10 miesiąc temu #888605 przez wiolcia1004
Gabi28 jak czytalam twoja wypowiedz to mialam wrazenie jakbym czytala wypowiedzi moich kolezanek obie maja facetow z pakietem tzn eks zonami i jest doslownie to samo masakra jakas ona robie to specjalnie zeby ci dowalic franca jakas bez serca.
Elmirka nie martw sie utuczysz go hhehe

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888608 przez Ali
Lyanka, Gabi28 współczuję Wam tych sytuacji... ale te eks złośliwe baby są... :angry:
Elmirka Twój synuś faktycznie drobniutki, mój to byczek. Aż mam stresa jak to będzie ;) na suwaczku widzę Twoje maleństwo starsze, zresztą ja byłam 27 maja na wizycie, to był 33 tydz. ciąży i mój miał 2286g! Tylko właśnie przez ten jego rozwój jesteśmy 2 tygodnie do przodu, z terminem na 1 lipca teraz. Ciekawa jestem ile teraz będzie miał, już we wtorek się dowiem. Ale Elmirka nic się nie martw, utuczysz go :)
Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu #888622 przez wiolcia1004
Ale tu dzis cicho chyba weekend sie zaczyna.

10 lata 10 miesiąc temu #888626 przez Agnilla
no właśnie tego nie wiem, ile Pola waży. jedynie mi polozna sprawdzila tetno malej a ginekolog przylozyl doslownie usg na chwilunie, znalazł pupcie tam gdzie nie miał, spytał ktora to ciąża i powiedzial o cesarce, ale decyzja zapadnie za 2 tyg. Pola prawdopodobnie 3 tyg temu wazyla 2545 g, wiec jest wieksza od Waszych okruszkow ;) ale przyznam sie dumnie, ze i wczoraj i dzisiaj kolezanki byly zachwycone i nie chcialy wierzyc, ze ja zaraz rodze, bo brzuch zgrabny. oj jak milo takie cos sluchac ;)
Jutro zaczynam 37tc :ohmy: to brzmi coraz grozniej ;)
Ja nie wiem czy cisnienie 110/70 jest niskie, ale juz mnie glowa bolala. mysle, ze kazdy czlowiek ma swoj "próg". rano to mialam 99/59 to juz bylo za nisko choc moj rekord to 90/60. a najlepsze, ze u ginka mialam 140/80 popoludniu :P
Dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji, ale badzcie silne i trzymajcie sie! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #888636 przez rewelka1312
Lyank , Gabi baby sa wredne :)
niestety ale kobiety sa gorsze niz faceci takie zawistne zazdrosne takie sytuacje slyszy sie na codzien z rodziny czy znajomych, moj tato zyje z nowa zona i juz ona tez mojej mamie dala popalic... i kolezanki maja mezów wlasnie z dziecmi z poprzednich zwiazków takie rzeczy zdarzaja sie na codzien, ludzka wredota nie ma konca zeby kobiecie w ciazy nerwy psuc ale dobrze ze sa kobiety ktore potrafia zaakceptowac cudze dzieci a nawet je wychowac bo inna to by powiedziala nie obchodza mnie twoje bachory i tyle wiec wasi faceci powinni sie cieszyc ze maja takie kobiety jak wy:)

Nie wiem czy to normalne ale ja jestem ciagle glodna a polowa nie miesci mi sie w zoladku a poza tym naczytalam sie znowu zeby uwazac na te zatrucie ciazawe ze normalna waga to jest 0,5 kg na tydzien i boje sie zeby moja waga nie wzrastala szybko a poprostu teraz mam ochote sie zajadac wsyztskim co sie da...

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888641 przez marzena25
rewelka1312 tez tak mam właśnie ale nie zastanawiałam się nad tym :dry: , przed chwila zjadłam pierożki podsmażone na patelni, potem kawałek kremówki i innego placka takiego z wiśniami i budyniem do teściowa przyniosła i na koniec jeszcze michę truskawek :blink:

elmirka_20 moja w 34 t ważyła ponad 2400 g
Cania ty się zajedziesz kobieto przed tym panieńskim widzę, nie za dużo na siebie wzięłaś?
Agnilla kobieto Ty mas rację, ja tez jestem w 37 t a nie 36 ja to zawsze jakoś inaczej licze, o ja pierdziu to dopiero brzmi
Ewa ja kupiłam Mustela Krem Mineralny SPF 50+ ale fakt drogi był ponad 60 zł ale podobno najlepszy
gabi28 , Lyanka współczuje Wam tych ex masakra jakaś.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #888644 przez Lyanka
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy :)
Fajnie, że mamy to forum i siebie, bo można się tutaj "wyżalić", a od razu na sercu trochę lżej się robi :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #888661 przez Cania
Gabi28, Lyanka az mi się w glowie nie miesci, ze macie zajmować się sobą po porodzie, swiezo urodzonym maleństwem i jeszcze dużym dzieciakiem z pierwszego malzenstwa Waszych mężczyzn. Dobry termin sobie mamusie tych dzieci na te ich wakacje wybraly, nie ma co.

Ali ja miałam podobnie :) 33 tydz a mala wazyla 2300 :) wiec ciekawe ile też wazy. Dowiem się za niecale 2 tygodnie :D

Agni mój rekord i to tak na luzaka, bez zadnych innych dolegliwości to 90/50 :) i tego samego dnia hematolog mi sprawdzala puls... 60 :D

Marzena, wszystko w granicach normy :D :) daje rade :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka