- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Ja złamałam zakaz wychodzenie i pojechałam na szybkie zakupy. Także dokupiłam wanienkę, przewijak, termometr do wanienki i kilka innych drobiazgów dla małego. Ewa przypomniałaś mi o kremie z filtrem... ehh muszę zapisać, bo ciągle zapominam.
Zmykam leżeć, bo mi nogi popuchły. Mam nadzieję, że wieczorem będzie ok, choć pewnie będę miała za swoje. A teraz mam taką ochotę na kilka łyczków piwa, że masakra... ale wole nie, bo jakby mnie wzięło to byłby wstyd na porodówce

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Teraz nic tylko cierpliwie czekać na rozwiązanie

No i tak jak dziewczyny jestem ciekawa ile twoja córcia waży

Marzena25 świetny filmik! Ja z racji tego, że uczęszczałam na szkołę rodzenia w soboty też nie miałam szkolenia o pierwszej pomocy, więc kilka rad sobie zakodowałam. Oby się nie przydały, ale lepiej wiedzieć.
Ewa muszę poczytać o tym kremie, bo ja tez jeszcze nic nie kupiłam na słoneczko dla dzidzi

A wy dziewczyny jakie kremy kupowałyście???
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Dzis mam spore opóźnienie, ale to dlatego, ze od rana biegam i załatwiam ostatnie rzeczy przed jutrzejszym panieńskim siostry

Wiecie ze w Tesco dalej sa przecenione niektóre zabawki Lamaze?

Ewa ja mam probki z tego kremu, na pewno będę testowala. Pozniej się zgadamy na ten temat. A tak to mam kupiona ziajke 30.
Marzena 36 to już brzmi bardzo poważnie

Agni, Ataslubania a to ciśnienie 110/70 jest zle? ja mam takie zawsze

MarzenaBZ jak to zamykają... no a masz jakby cos inny szpital na oku w razie czego?
Malgorzata wpraszam się na ciasto

Agni czyli mówisz ze wizj cesarki jest jednak coraz bardziej realna. No zobaczymy co powiedzą CI za 2 tygodnie. Jakby nie było, na pewno będzie dobrze

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Dzisiaj tak późno, ale taki dzień....
Też miałam wizytę u gin.: lekarz powiedział, że mam skończony 35 tydzień, czyli jestem w 36, synek jest malutki, waży ok 2200 gramów, mały brzuszek, mała główka. Ale w normach, tylko chudziutki (ponoć po rodzicach, choć ja tam po nas nie widzę, żebyśmy byli chudzi...)... Ale dobrze - lepiej do porodu małe dziecko niż za duże

Mogę zacząć spokojnie rodzić za tydzień - dla pewności lepiej za 1,5

I lekarz potwierdził, że ZAPRASZA DO SWOJEGO SZPITALA, czyli tam, gdzie postanowiłam po cyrkach z moja szkołą rodzenia i przeczytanych opiniach o tutejszym szpitalu, rodzić. Doktor tez zaprosił, żeby sobie wcześniej podjechać zobaczyć oddział - że wystyarczy że sie tam zgłosimy a ma tak wspaniałą tam ekipę, że na pewno ktoś nas oprowadzi i wszystko objaśni

Jestem już spokojniejsza, mąż też

A żeby było smieszniej - następną wizytę lekarz dał na......... za 3 tygodnie !!! Gdzie już mogę jej nie doczekać

Kobietki, a jakie są Wasze dzieciaczki w 35 czy 36 tygodniu? Mój faktycznie taki chudziutki? ... :/
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
tak późno to mnie chyba tutaj nie było

Wczoraj wieczorem miałam tak okropny humor,że aż się popłakałam.
Syn T miał do nas przyjechać na wakacje na cały lipiec,stwierdziłam,że mimo ,że moge rodzić w kazdej chwili to lepszy lipiec niż sierpień. I wczoraj nagle się okazało,że T eks zona powiedziała,że da nam małego na sierpień. A przecież ja mam termin na 1.oczywsice,że mogę urodzic wczesniej,zwłaszcza jak będę miała cc,ale nie wyobrażam sobie żeby dodtakowo mieć jeszcze w domu 10letnie dziecko. (które nic samo nie zrobi,wszystko mu trzeba podać)
Możliwe,że po cc będe sama potrzebowała pomocy,a T nie może sobie pozwolic by zamknać sklep na dłuzej niż 3 dni. Jeśteśmy wściekli postawą jego byłej żony.Tępa baba.Ona chyba nie ma wyobraźni., Wiem,że T jest przykro,ale musimy zrezygnować z całego miesiąca,weźniemy go na ostatnie 2 tyg sierpnia.
Zresztą i to nie jest pewne,bo różnie może być. A ona jest na tyle głupia,że będzie nagadywać do syna na tatę.
Przepraszam,ale musiałam się "wygadać"
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Szkoda gadać na ten temat, ale mój mąż też będzie miał córkę w lipcu, gdzie ja w połowie miesiąca mam termin porodu. Ale podobno ona nie chce być jak urodzi się "dziecko", więc chyba będzie tylko dwa pierwsze tygodnie. Ale jak to będzie - nie wiem, wyjdzie w praniu.
Więc rozumiem cię Gabi jak nikt, bo sama mam trudną sytuację....a nie raz i nie dwa przez to wszystko płakałam. No ale staram się jakoś trzymać, bo cała rodzina mego męża i teściowa stoją za mną murem i nie dadzą mi krzywdy zrobić....tylko czasami to jest strasznie trudne....ech
Przepraszam, że nasmęciłam, ale poruszyła mnie sytuacja Gabi i też musiałam się wyżalić
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Elmirka nie martw sie utuczysz go hhehe
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Elmirka Twój synuś faktycznie drobniutki, mój to byczek. Aż mam stresa jak to będzie

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Jutro zaczynam 37tc

Ja nie wiem czy cisnienie 110/70 jest niskie, ale juz mnie glowa bolala. mysle, ze kazdy czlowiek ma swoj "próg". rano to mialam 99/59 to juz bylo za nisko choc moj rekord to 90/60. a najlepsze, ze u ginka mialam 140/80 popoludniu

Dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji, ale badzcie silne i trzymajcie sie!

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23

niestety ale kobiety sa gorsze niz faceci takie zawistne zazdrosne takie sytuacje slyszy sie na codzien z rodziny czy znajomych, moj tato zyje z nowa zona i juz ona tez mojej mamie dala popalic... i kolezanki maja mezów wlasnie z dziecmi z poprzednich zwiazków takie rzeczy zdarzaja sie na codzien, ludzka wredota nie ma konca zeby kobiecie w ciazy nerwy psuc ale dobrze ze sa kobiety ktore potrafia zaakceptowac cudze dzieci a nawet je wychowac bo inna to by powiedziala nie obchodza mnie twoje bachory i tyle wiec wasi faceci powinni sie cieszyc ze maja takie kobiety jak wy:)
Nie wiem czy to normalne ale ja jestem ciagle glodna a polowa nie miesci mi sie w zoladku a poza tym naczytalam sie znowu zeby uwazac na te zatrucie ciazawe ze normalna waga to jest 0,5 kg na tydzien i boje sie zeby moja waga nie wzrastala szybko a poprostu teraz mam ochote sie zajadac wsyztskim co sie da...
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

elmirka_20 moja w 34 t ważyła ponad 2400 g
Cania ty się zajedziesz kobieto przed tym panieńskim widzę, nie za dużo na siebie wzięłaś?
Agnilla kobieto Ty mas rację, ja tez jestem w 37 t a nie 36 ja to zawsze jakoś inaczej licze, o ja pierdziu to dopiero brzmi
Ewa ja kupiłam Mustela Krem Mineralny SPF 50+ ale fakt drogi był ponad 60 zł ale podobno najlepszy
gabi28 , Lyanka współczuje Wam tych ex masakra jakaś.
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Fajnie, że mamy to forum i siebie, bo można się tutaj "wyżalić", a od razu na sercu trochę lżej się robi

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Ali ja miałam podobnie

Agni mój rekord i to tak na luzaka, bez zadnych innych dolegliwości to 90/50

Marzena, wszystko w granicach normy