BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #888232 przez wiolcia1004
Rewelka ten film jest straszny co za kobieta, bym ja tam wsadzila i niech sie meczy franca jedna co za ludzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #888235 przez wiolcia1004
co za babsko bym ja tam zamkla aby sie meczyla masakra:(

10 lata 10 miesiąc temu #888242 przez Cania
marzena ja CI z fotelem na pewno nie pomoge bo nie mam fotela.

Matko ten film jest straszny... żeby chociaż szybe uchylona temu dziecku zostawila, masakra... ale i tak dziecka nigdy przenigdy w aucie sie nie zostawia! tak jak meniado pisze, nawet psa bym w aucie nie zostawila na taki upal. Nie od dziś wiadomo ze auto momentalnie się nagrzewa, pierwsze co jak wsiadam w taki upalny dzień to szyby w dol i niech się przewietrzy. A tu dzieciaka zostawić... Tepa laska. I jeszcze ludzie zagladaja przez szybe i nic... najgorsze jest to, ze takie rzeczy naprawdę się zdarzają!

ja tez zajadalam się truskawkami :) tylko maz przygotowal wersje rozpustna: ze smietana i mascapone :D także zrobil mi dzień dzieck :D :) i malutkiej na pewno tez smakowalo :)

Elmirka, Twój lekarz jest tak samo przewrażliwiony jak i mój :D 1,5 tygodnia temu było 9kg na + a i tak slysze ze dużo :P choć wg mnie to rewelacyny wynik heh.

10 lata 10 miesiąc temu #888248 przez marzena25
Dziewczyny dostałam właśnie telefon do męża wracaaaa jutro mają wyjechać także na pojutrze rano będzie już w domku i będziemy już czekać na serduszko nasze tak się cieszę bo do końca nie wiedzieliśmy kiedy skończy mu się praca i kiedy będzie a poród już tuż tuż :):):):):

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #888256 przez Cania
marzena to swietna wiadomość :) zawsze lepiej mieć jednak kolo siebie tego swojego jedynego, który się zaopiekuje i zatroszczy o wszystko, jak ten wielki dzień nadejdzie :) i nie ominie go pojawienie się na swiecie maleństwa :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888261 przez Ali
Marzena zazdroszczę... ale Wam fajnie... a mi coraz smutniej, oj będzie jutro ciężko, ale mój kochany G. już zapowiedział, że będziemy świętować już wkrótce z naszym maleństwem.
No nic, dobranoc mamuśki! Ja jutro lecę rano zrobić morfologię i mocz. Buzka!

10 lata 10 miesiąc temu #888291 przez meniado
marzena no to fajnie dla Was :) zawsze jak ktoś jest koło Ciebie bliski to człowiek nawet lepiej od razu się czuje :)
Ali wiem że Ci smutno ale pomyśl że to tylko data a najważniejsze jest że się kochacie i nadrobicie to w inny wspólnie spędzony dzień
Podziękowania: Ali

10 lata 10 miesiąc temu #888303 przez ggabii
Ali Meniado ma rację. To tylko data. Odrobicie to sobie kiedy indziej a z pewnością lepiej to sobie zaplanujecie i przygotujecie coś super specjalnego i będziecie jeszcze bardziej z tego dnia zadowoleni bo przecież im bardziej się na coś czeka tym lepiej to smakuje :) Wiem dokładnie co czujesz bo nie raz z mężem mamy takie sytuacje że jakieś konkretne daty chcielibyśmy spędzić razem no ale zazwyczaj M jest w trasie i nici z planów. A np moja szkoła rodzenia - zapisaliśmy się wspólnie i że razem będziemy się dokształcać, nawet za 2 osoby zapłaciliśmy, a potem się okazało, że nawet na jednych zajęciach nie dał rady sie pojawić. Wiem że to ciężkie no ale trzeba czasem zacisnąć zęby. Główka do góry i bądź dzielna a na pewno czeka Cię wspaniała nagroda za to Wasze "cierpienie" i niedogodności....

Dobrej nocki kochane mamusie :)

10 lata 10 miesiąc temu #888313 przez Cania
Ali glowa do góry. Zgadzam się z dziewczynami, to tylko data. WIadomo, wazna data. ALe najważniejsze ze się kochacie i będziecie swietowac jeszcze nie raz :) a poki co przeniesiecie na inny dzien. Będzie dobrze :)

Tez uciekam do lozka, trzymajcie się, Dziewczyny! :)

10 lata 10 miesiąc temu #888323 przez marta0488
Też wczoraj na fb widziałam ten filmik i sie poryczałam przez ta ludzka bezmyslność...potem jeszcze wpadł mi przypadkiem w oko artykuł ze w mojej miejscowości jakaś idiotka wrzuciła swoje kilkumiesięczne dziecko do śmietnika:( miało ślady pobicia i było w cięzkim stanie ale na szczęscie jakiś facet usłyszał płacz i je uratował..... Także masakra, po takim poranku miałam już cały dzień smutny i w ogóle komputera więcej nie włączyłam.

Dziś juz bardziej optymistycznie, piękna pogoda, drzemka na lezaku w ogrodzie, deser lodowy do kawki, ostatnie pranie dla Młodej zrobione :) Tylko wyprasowanie pościeli mi zostało i czekamy na Wiktorię :) Coraz więcej ściemniam bo brzuch mnie pobolewa często i rwie czasem w pachwinach więc sie staram oszczędzać.

Ewa wózek super, Agnilla tez chce taką zabawke ;) Cania po inspiracji babeczkami upiekłam dziś placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką-jutro obżarstwo :P
Lece spać, dobranoc :)

10 lata 10 miesiąc temu #888346 przez agnieszka89
Hej mamuśki
ja to jak w zegarku 2 dzien pod rzad Godz 4 i pobudka siusiu i JEŚĆ i pewnie do 6 znow przekażę A dopiero co sie chwalilam ze ladnie nocki przesypiam

Moj mężus wczoraj wrocil to go odrazu po wozek wyciągnęłam, sle maja tyle zamówień na bebetto ze do 3 tyg trzeba czekać :/ od razu tez materacyk wzielismy pianka gryka kokos :)

uciekam bo mi Kacper trampoline z wnętrzności zaczyna robic

10 lata 10 miesiąc temu #888355 przez Agnilla
Dzień dobry :)
tzn w sumie sie okaze, czy dobry ;) wczoraj jak znajoma poszla tak mnie glowa rozbolala. poszlam z mezem na spacer, na lody ale bol nie przechodził. poza tym ledwo wczłapałam sie na 3 pietro i maz powiedzial, ze nie mam chodzic, bo naprawde urodze szybciej. nawet w pracy go wczoraj babka pytala kiedy rodze, wiec on mowi, ze poczatek lipca a jego kolega, ktorego tez znam mowi, ze sie wszyscy zdziwia, jak maz zniknie z pracy za tydz, bo jego zona tyle lata, ze na pewno nie donosci :P w kazdym razie wieczorem mialam cisnienie 110/70 wiec bez tragedii, ale noc to masakra. co godzine sie budzilam, chodzilam sieku az w koncu o 3 wzielam paracetamol i wtedy moglam pospac do tej 6:30. maz rano zmierzyl mi cisnienie 99/59...:/ a mam isc z kolezanka na kawe, cholerka. moze po sniadaniu jak sie poruszam, wypije duzo wody to mi wzrosnie. jeszcze sobie jajecznice przesolilam :P
Ja tam wcale tego Waszego filmiku nie otwieram, jak tak Was poruszyl to ja nie chce tego widziec :(
Marta, za mna tez chodzi placek z rabarbarem. cos czuje, ze upieke w weekend :)
aaa jaki mialam dzis sen, matko, juz nie mowie, ze rodzilam na trawie na wsi u mojej babci, to Pola przed porodem bokiem mi raczke wyjela, ale w tym calym worku owodniowym i ją za rączkę trzymalam, nie chcialam patrzec, kazalam siostrze policzyc, czy ma 5 palcow. wiecie co...potem Pola cala byla obok w tym worku, wzielam ją na rece i poszlam wlasnie na trawe rodzic. potem nic nie pamietalam i pytalam meza, czy mocno krzyczalam, to mowil, ze tak :P potem wstalam i poszlam do sklepu, bo powiedzieli, ze musze jechac do szpitala z mala. wiec poszlam kupic sobie podpaski, czekolade :P i jak juz bylam w tym szpitalu, to bylam rpzerazona, bo minelo tyle godz a ja przeciez malej w ogole nie nakarmilam, a polozna nam mowila, ze co 3 godz karmi sie dziecko. mowie Wam,no takie glupie sny, z tym karmieniem to juz ktorys z kolei. moze gdzies podswiadomie sie boje, ze nie dam rady, albo ze nie bede miala mleka :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu #888362 przez Lyanka
Cześć dziewczynki :)
Ja dzisiaj jakoś ciut dłużej pospałam, bo aż do 6:40 :) co mi się bardzo rzadko zdarza.

Agni ja to mam ze snami tak jak ty - takie różne "głupoty" mi się śnią, ze masakra. Nie wiem skąd to się bierze :) A mąż się śmieje, że co ja biorę razem z tymi swymi witaminami :) i że muszę dilera zmienić hihih

Rewelka obejrzałam też filmik, ale miałam bardzo duże opory...bo ja jednak w ciąży wolę nie oglądać takich rzeczy. Ale ciekawość wzięła górę....no i tak jak pozostałe dziewczyny poryczałam się i nie mogłam pojąć jak tak można.... Głupota i bezmyślność ludzka nie zna granic, ech...

Ali kochana, nie smuć się, że męża nie będzie na rocznicę. Dziewczyny dobrze piszą, że to tylko (i aż) data, a najważniejsze ze jesteście razem, kochacie się, wspieracie się mimo takiej rozłąki.....i już niedługo przyjdzie na świat owoc waszej miłości :cheer: I to jest najważniejsze!!! Tego się trzymaj!!!
Ja niestety tak jak Ggabii mam praktycznie męża na weekendy i większość "ważnych" dat świętujemy wtedy, jak to się nam udaje. Jest to przykre i smutne czasami...ale niestety takie jest życie i czasami trzeba się do różnych sytuacji dostosować.

No to teraz uciekam się trochę ogarnąć i muszę na małe zakupy spożywcze iść - i to też jest minus, że męża nie ma w domu. Bo lodówkę trzeba uzupełnić, a nie wolno nam dźwigać. Ale ja się śmieję, że najwyżej 2-3 razy do sklepu pójdę, to też kondycję trochę się poprawi ;)

Buziaki dziewczynki...trzymajcie się cieplutko i bez żadnych bóli i dolegliwości ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888367 przez marzena25
Witajcie laseczki :)
Dzień zapowiada się przepiękny, humor też dzisiaj mam dużo dużo dużo lepszy ale to wiecie już dlaczego :) :) :) , wczoraj posprzątałam wszystko więc dzisiaj leniuchowanie i czekanie na mężusia. Idę zjeść śniadanko, a potem może poczytam coś dla zabicia czasu . Miłego dnia Wam życzę :)
Aaaaa mój suwaczek pokazuje na dzisiaj 36 tydzień brzmi to bardziej niż przerażająco :unsure: :unsure:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #888368 przez staślubania
Agni, też miałam takie ciśnienie dwa dni temu. I samopoczucie byle jakie, i sapałam jak parowóz. Męczyłam się okropnie, a ze spaniem było różnie. Nie wiadomo kiedy zregenerować siły. A mój doktorek jednak zostaje. Na oddziale będzie tylko raz w tygodniu i poradni też nie opuszcza, więc nie muszę zmieniać lekarza :) cieszę się bardzo z takiego obrotu sprawy:)
Odwiedziłam też położne środowiskowe. Wspaniałe ciepłe kobiety:) wyszłam od nich podbudowana :) Wszystkim polecam:)
Miłego dnia Dziewczyny:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka