BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887911 przez malgorzatawalak
Hej mamuski :-)
Ja od rana próbuje was doczytać :-) cania aż slinka cieknie na widok twoich słodkości :-) mniam...
Mnie to nic nie chce się robić a mam pranie do wyprasowania i muszę się zmobilizować :-)
Dziewczynki życzę ci miłego i bez dolegliwości dnia :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #887913 przez meniado
witam lipcóweczki :) pogoda piękna a mnie jakies choróbsko dopada - miałam trochę planów: pranie, prasowanie a tu trzeba bedzie zmienić plany i leżę w łóżeczku :( mam nadzieje ze się bardziej to nie rozwinie bo weekend miałam mieć pracowity

Ali śliczna ta zabawka - z sensorkami i z polarku - nie mów że nie umiesz szyć - może jeszcze nie odkryłaś tego talentu :)
Ja kupiłam takie ceratki na materac dla małej na allegro - nie mają ceratki ani nie szeleszczą. Dla mnie do szpitala podkłady poporodowe.

Zazdroszczę Wam małego co nieco z Waszymi facetami :) nam to się jakoś nie składa cały czas- a to skrócona szyjka, a to ból podbrzusza a to jakaś infekcja i leczenie 2 tygodnie - niby ogólnie dobrze się czuję ale ciągle coś i powiem Wam że bardzo mi brakuje - ale końcówkę mam zamiar wykorzystać - no chyba że opuchnę jak bania na upałach

10 lata 10 miesiąc temu #887918 przez rewelka1312
Czesc dziewczyny ja dopiero sie z lozka zwlekam:) mieszkam w Holandi:) juz wszytsko jasne :) tutaj to wogole inny swiat maja:)
Mowila polozna ze wlasnie tutaj to oni maja calkiem inne zasady niz w innych krajach, moja ciotka w niemczech rodzila to jeszce inaczej:)
A co do tyc ceratek Elmirka pisala tak? Ja tez mam wlasnie takie semi z Polski 5 sztuk i tutaj tez jedna lepsza dokupilam wieksza to powiedziala ze taka nie moze byc ze sa inne ale nie bardzo wiedzialam jakie bo wlasnie nie przepuszczaja powietrże i dziecko bedzie sie pocic wiec takich troche rzeczy kosmetycznych musimy podokupywac.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #887919 przez elmirka_20
Cania! Jak ja bym Was chciała spotkać na oddziale połozniczym !!! :) Jednak z Dolnego Śląska byłoby wyczynem, tak sie oddalić na czas porodu ;) Szkoda .... I nawet mi Wasz termin bardzo odpowiada :) mój lekarz wlasnie ostatnio stwierdził, że maluch może się pojawić od ok 20 czerwca, to mi sie spodobał pomysł urodzenia na Dzień Ojca :) ....

Lyanka, to samo słyszałam od położnej na zajęciach w szkole rodzenia. Opowiadam to potem mężowi a on na to: NA MNIE NIE LICZ !!! JESZCZE GO POOBIJAM CZY POSZTURCHAM ZA MOCNO !!! :) A z położna i dziewczynami własnie sie z tego śmiałyśmy, że wielu mężczyzn tak reaguje, że im amory odchodzą, bo boją się dziecku krzywdę zrobić, choć to niemożliwie ;) Jak będzie patrzył jak cierpię przy porodzie a nie daj Boże, bym miała skurcze parte i zero rozwarcia !!! Będzie miał wyrzuty sumienia, ze w tak przyjemny sposób mi nie pomógł : / ... W spermie sa prostaglandyny, które zmiekczają szyjkę macicy i ułatwiaja jej rozwieranie. Można niby te żele kupić, ale sa bardzo drogie - tak jak zresztą niedawno pisałyście - ale nawet nie wiadomo czy faktycznie bedą nam przydatne.... Nie wiadomo jak sie poród u nas potoczy .... Oby nie było takich problemów ....

10 lata 10 miesiąc temu #887926 przez rewelka1312
www.naviva.nl/sites/default/files/upload...ochtonen%20Pools.pdf

tutaj jakby ktoras sie nudzila to moze sobie poczytac jak to u nas jest, strona jest przetlumaczona :)
A najgorsze jest to ze niektore rzeczy musze miec jakby np rozwarcie za szybko poszlo i porod odbyl sie w domu, to powiedzialam od razu ze ja na takie cos sie nie zgadzam ze sama bede do szpitala jechac nawet jak bede miala 9 cm rozwarcia, w 15 min dojade do spzitala to jescze zdaze bo tutaj maja zwyczaj porodów domowych

10 lata 10 miesiąc temu #887929 przez ggabii
Dziewczyny wszem i wobec chcę powiedzieć szczere PRZEPRASZAM!!!!! Nie chciałam Was zmylić ale na 300% byłam przekonana, że Rewelka mieszka w Niemczech :( Czuję skruchę.....

A te podkłady o których ja pisała mniej więcej wyglądają tak: allegro.pl/podklady-higieniczne-jednoraz...lad-i4269831435.html

Mój M też boi się że zrobi jakąś krzywdę maleństwu więc mamy totalną abstynencję ;) no al jak Was czytam to widzę, że mógłby się poświęcić w ostatnich tygodniach paradoksalnie dla dobra maluszka i mojego :D muszę mu o tym powiedzieć :D

10 lata 10 miesiąc temu #887933 przez meniado
A widzisz rewelka a ja jakoś byłam przekonana że jest w Wielkiej Brytanii - no to pewnie piękne masz tam widoki - wiatraki, tulipany, rowery :) nie dziwię się że nie chcesz rodzić w domu - ja też bym nie chciała - zresztą po coś ten cały postęp do czegoś musi się przydać a nie stresować się w domu

10 lata 10 miesiąc temu #887934 przez elmirka_20
Juhu !!! :) Rewelka - jesteś jednak z Holandii !! :) Wygrałam toster ?? ;) Widzicie jaką mam super-mega-fantastyczną pamięć? ;) Heh :) .... Żeby to nie była pojedyncza sytuacja, to bym się mogła ucieszyć ... :)

A dla pewności, że nie zniechęcę Was do ceratek, to podsyłam zdjęcie tej, którą ja wypróbowałam na sobie:

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #887937 przez rewelka1312
ggabi nie przejmuj sie mam tylko z 50 km do granicy niemieckiej :)
a wszedzie podobnie a w angli maja gaz rozweselajacy przy porodzie a tuatj wlasnie tego nie ma ale nie wiem czy to cos daje :)
Wlansie ogladam ciekawy program na tvn style o przedszkolu jak tak naprawde sciema jest z tymi przedzskzolami byle przedszkolanki sie wypowiadaja o jedzeniu o tym jak oszczedzaja jak dzieci traktuja.... masakra...

10 lata 10 miesiąc temu #887939 przez Agnilla
jeju milion rodzajow tych podkladow :) dla malej mam takie wiecie, na przewijak, do lozeczka mam ten ochraniacz, a dla siebie do szpitala mam te medyczne, Semi wlasnie. wiecej kurna tego nie mogli wymyslić? :)
na sama mysl o seksie az mi sie zachcialo, mowie moze wezme meza w obroty, i co...brzuch mnie boli :/ i juz nie sie od razu odechciewa :P a zbieram sie wlasnie do szpitala po wyniki, zeby miec na jutro. trzy wdechy i ide :) takze spoko, ja to nie pamietam jak to jest, pewnie ide na rekord ;) ale wlasnie wiele osob mowi, ze pomaga przyspieszyc porod, a czy tak jest to juz kazda musi sprawdzic na sobie ;)
Widze, że my tu wszystkie zawiane, meniado to ja uszylam zabawke sensoryczna nie Ali, ale spoko, to na A i to na A ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887940 przez meniado
rewelka właśnie czytam to co podesłałaś co masz przygotować w domu i po co folia aluminiowa dla niemowlaka? albo miski i wiadra do pielęgnacji w połogu - to do łazienki nie można iść?
Już doczytałam że to jak rodzisz w domu :)

10 lata 10 miesiąc temu #887943 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
Ale się rozpisałyście od rana! Kurcze, pogoda wraca a ja dziś taka dziwna jestem od rana. Brzuch mnie pobolewa, jakbym miała naprawdę okres dostać. nic tylko biegam do łazienki sprawdzać sytuację. Ale nic, leżę, skurczy nie ma, więc jest dobrze... musi!
Rewelka no to niezłe mają wymagania, ale najważniejsze, żeby Tobie i małej nic nie brakowało :)
Cania cały czas mi chodzą te babeczki po głowie... gdybym umiała piec, to bym upiekła, ale niestety talentu brak a poza tym i tak nie mogę ruszać się z łóżka.
Agnilla jestem w szoku! Zabawka wygląda cudownie! Bardzo fajnie i profesjonalnie, możesz otwierać biznes, a licówki będą zamawiać ;) Sama sobie teraz kombinuję, czy bym takie cudo zrobiła.
Gabi28 ja mam teraz zakaz na przytulanki. Zresztą mojego od kwietnia nie ma, to żadne przytulanki nam w głowie. Całą ciąże nie miałam przeciwwskazań, ale tej szybko skracającej się szyjki dorobiliśmy się jak mój ukochany był cały miesiąc. Bo od wtedy zaczęły się problemy ;) no ale trzeba było się sobą nacieszyć, to teraz mam za swoje i leżę ;) Nie żebym Was straszyła, bo moja gin cały czas dawała zielone światło i wręcz zachęcała :laugh: także jak sie nic nie dzieje, to dlaczego nie :) Mama zadowolona, to i dzidziuś szczęśliwszy :P
Dziewczyny co do pościeli to już mi to zwisa. Macie racje! Mnie się podoba i tyle światu do tego! B)
Cania rodzić na dzień ojca? Dobry pomysł! :) Byłoby super;)
Co do Rewelki to mnie też się wydawało, że mieszka w Holandii, ale już rozwiała wszelkie wątpliwości :)

10 lata 10 miesiąc temu #887944 przez elmirka_20
Misiana, napisałam do Koma_style maila, że jeśli mi nie wyślą do przyszłej środy, 11.06, wiarygodnej informacji o wysłaniu zamówionych przedmiotów lub nie otrzymam zwrotu zapłaconych za nie pieniędzy na moje konto, to zgłosze sprawę na policję i do serwisu Allegro.

10 lata 10 miesiąc temu #887945 przez meniado
Agnilla przepraszam:) wiem że to Ty i miałam tak napisac ale chyba czytałam coś co Ali napisała i tak mi się jakoś wkręciło :) - tak to jest jak się czyta wszystko naraz - a gdzie kupowałaś polarek?

10 lata 10 miesiąc temu #887948 przez Ali
Meniado chciałabym uszyć takie cudo jak Agnilla! Ale raczej by to kiepsko wyglądało ;) ale może mamie pokaże, ona lubi takie rzeczy, talent do szycia ma, więc może znajdę wykonawcę ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka