BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #890079 przez Lyanka
Staślubania ale mi smaku narobiłaś tym serniczkiem :laugh:
Chyba jak będę wracać z poczty, to muszę sobie zaserwować jakąś babeczkę owocową czy coś....bo nie chce mi się dla samej siebie ciasta robić...i to z wiadomych powodów hihih ;) bo jak nie ma to nie ma, a jak już by było, to pewnie całe sama bym zjadła :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #890081 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
Staślubania dawaj adres! Przyjeżdżamy! B) Jeszcze pół zostało, starczy dla mnie ;) :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #890083 przez agnieszka89
Dziewczyny do tej pory byłam zadowolona o ile tak można powiedziec z moich roztepów bo mimo, że brzuch spory to miałam tylko popekane boczki w tym jeden pojedynkczo i może na udach z 3 pekniecia, dopiero dzisiaj zauważyłam że poniżej pepka mam cały brzuchol popekany Nawet nie wiem czy długo juz te rozstepy sa bo tej czesci brzucha na codzien nie widze czy teraz wyskoczyły :/ a juz tak blisko konca a jednak musiało cholerstwo sie pojawic.
Odrazu zamowiłam Bio Oil moze ktoras stosowała kiedys i wie czy cos daje? czy rozjasnia tak jak pisza o nim w necie i minimalizuje?

10 lata 10 miesiąc temu #890088 przez Agnilla
eeeej hola hola, bardziej zaawansowane ciężarne mają pierszeństwo do sernika :lol: a zwłaszcza, że ja za sernik bym życie oddała, więc wpycham się w kolejkę :)
wrocilam juz z zakupow, zaliczylam posniadaniowego big milka i leze w gatkach i odpoczywam :) obejrze tv i spadam do kuchni :)
Dziewczyny, macie juz poscielone lozeczka, nalozone przescieradelka :unsure: nie wiem kiedy to zrobic, a nie bede prasowac na darmo :lol: a tak to wyprasuje i od razu naloze :)
Aga, ja to latam z lusterkiem i sie ogladam i do meza chodze na antyrozstepowe przeglady ;) konczyla mi sie mustela, wiec dokupilam jezcze ziaje mamma mia, zobaczymy jak sie sprawdzi. ale o bio oilu tez jestem ciekawa opinii, w necie wyczytalam wczesniej pol na pol i ostatecznie go nie kupilam
Laski, ja wczoraj tez bylam w szoku, mowie do meza jak mozna zapomniec o 3 letnim dziecku. moje blizniaki maja 3 lata, gadaja ...no co, facet wyszedl do pracy i zapomnial o dziecku :unsure: teraz w tv mowili, ze facet wyladowal w psychiatryku, nie dziwie sie. smierc dziecka to jedno, ale w taki sposob, facet nie bedzie mial lekko o ile z tego wyjdzie. nie miesci mi sie w glowie taka sytuacja, dziecka trzeba pilnowac jak oka w glowie
co do pozycji zeby sie dziecko odwrocilo tomi polozna pokazywala, by polozyc sie na plecach i tylek wysoko do gory podnosci, wiecie jak do mostka ....ktorego nigdy nie umialam zrobic :lol: i ponoc duzo trzeba spacerowac, wiec to nie na moje sily juz ehh
no nic, czas sie wygodnie uwalić na kanapie....czekam na ten sernik! ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890090 przez Cania
Agnieszka, od razu CI powiem, ze rozjasniac rozstępy to cokolwiek zacznie dopiero jak brzuch już nie będzie się powiekszal :D ja stosuje bio oila bo zaczelam mieć straszny problem z rozstepami i widze, ze tych rozstepow po prostu przybywa mniej i sa dużo delikatniejsze. Ale ze skora ciagle się naciąga i mala szaleje jak może wypychając dupke i nozki to nie licze ze teraz będą się rozjasniac. Pewnie dopiero po ciąży będą blednac...

10 lata 10 miesiąc temu #890091 przez meniado
Agnieszka ja na rozstępy akurat stosuję mustelle - krem na istniejące i przeciw pojawianiu się nowych, o Bio Oil słyszałam różne opinie - chyba Cania go stosuje o ile się nie mylę
staślubnia apetyczny ten sernik :) też się podpinam!
Lyanka też słyszałam wczoraj o tym dzieciątku - to jakaś masakra - jak można zapomnieć o dziecku w samochodzie i iść do pracy
Cania dzięki za artykuł, czytam i będę działać - co by się Helena jeszcze obróciła

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890092 przez Ali
Oj Agnieszka89 współczuje! Ja na szczęście nie mam ani jednego! Odpukać! Mam nadzieję, że juz tak dotrwam do porodu. Ale siostra używa i sobie chwali Bio Oil, ale ona ma rozstępy po poprzednim dziecku, także nie wiem jak teraz. Ja używam "Będę mamą" z Lirene i jest ok, ale to też chyba genetycznie jest uwarunkowane, bo moja mama nie miała ani jednego.
Cania skoro obie odstawiamy magnez to może faktycznie się spotkamy na Kopernika! ;) a co do wagi małego, wiem, że jest +/- 300 gram, ale moja gin specjalnie drugi raz robiła wszystkie pomiary i różnicy nie było, chyba jakieś 5 gram tylko. No ale mam nadzieję synus nadrobi, zjadłam jajecznicę na śniadanie! Zaraz sie biorę za słodkości, bo ktoś mi tutaj smaka zrobił serniczkiem :angry:
Elmirka to mamy obrażalskich chłopaków! :lol:

A zapomniałam jeszcze z wczoraj Lyanka super wyglądasz, sukienka świetna :) będę chyba jedną z niewielu z Was, która jej nie ma, ale już mi się nie opłaca kupować, poza tym jak coś fajnego jest w Biedronce to zaraz znika i nigdy nie mogę kupić ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890095 przez elmirka_20
Jejaaaaa !!!!! Serniczek na zimno !!! :) Ja też poproszę!!!! :) Ale mi slinianki pracują! Zaraz zaleje laptopa! :) Mniam! :)
No i teraz musze jeszcze w ten upał znaleźć jakąs cukiernię, bo się chyba wścieknę :/ ... :)
Ale smakuśnie wygląda!!! :)

Widzisz, Cania, jaka z Ciebie mądra Kobietka - ja dopiero sie o tej wodzie mineralnej/źródlanej dowiedziałam! Ale wcześniej kupowałam Żywiec Zdrój lub Staropolankę także wiem, że na pewno źródlanej nie piłam ;) Teraz jak zobaczyłam tą Nestle, to sie zasugerowałam, że jak dla dzieci to tym bardziej i w ciąży a tu prosze - taki zonk :)

Noooo, jak nam położna powiedziałą 5300 siłami natury to aż nas ciarki przeszły :/ I pytałyśmy od razu co z kroczem tej biednej mamy a tu sie okazuje, że lepiej niż u wielu innych kobiet.

Słyszałam o tym tacie i 3-letniej córci :( Powiedzieli, że zapomniał - miał odwieźc dziecko do przedszkola, ale zapomniał i poszedł do pracy a w aucie mogło być wg kogoś tam nawet 70 stopni !!!! I Jak sobie facet przypomniał, to dzieciątko już nie żyło :( A ojciec teraz jest w zakładzie psychiatrycznym bo mu psycha siadła... I co sie dziwić .... Starszne to .... :(

10 lata 10 miesiąc temu #890097 przez Agnilla
u nas w biedrze sporo tych sukienek, ale mnie tez sie nie oplaca juz kupowac. dobrze, ze koralowa sukienka nie jest biletem wstepu na forum ;)
ja od dluuugiego czasu pije wlasnie Nestle Aquarel, wczesniej pilam cisowianke, ale normalnie mi przestala smakowac, a ta jest dobra i ma rekomendajce instytutu matki i dziecka, nie patrzylam nawet czy to zrodlana czy mineralna :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890099 przez Ali
Sprawdziłam wodę, ja piję Cisowiankę, chyba ok niskosodowa woda mineralna :) no i Żywiec Zdrój też, ale to już na butelce pisze, że rekomendowana dla kobiet w ciąży ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890101 przez Cania
Elmirka ja jestem fanem Muszynianki, Piwniczanki lub Cisowianki, w takiej kolejności :) Nie pamiętam tylko jak tam z poziomem sodu, ale jeśli o rozne mikroelementy chodzi, to te sa dobre :)

Ali a Zywic Zdroj to zrodlanka, mam wlasnie przed sobą bo mi się inne skonczyly i jest napisane wlasnie ze zrodlana :) choć z drugiej strony na boku ma wypisane jakies tam aniony i kationy magnezowe i wapniowe... bądź tu madry i pisz wiersze :P :)

Mi tez staslubania strasznego smaka zrobila :) ale niestety u mnie znalazłam tylko banana i musi wystarczyc :D może popołudniu cos upoluje :)

zadroszce tym, które nie maja rozstepow lub tylko troszkę.. u mnie zaczely się pojawia bardzo szybko, bo pierwszy już chyba w 4 czy 5 miesiacy, także zatrwazajaco szybko. I potem to już tylko rownia pochyla... Także chyba będę musiala się po porodzie w masci jakies obkupić w aptece, typu cepan.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890105 przez Ali
Oo Cania ja nawet nie zerknęłam na tą butelkę, bo kojarzyłam, że rekomendowana ;) ale wiecie co, moim zdaniem, grunt to dużo pić wody i tyle! :)

A ja od rana siedzę i wpatruję się w zdjęcie małego z usg 3d/4d i szukam podobieństw :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #890106 przez meniado
no dziewczyny niestety te co piją żywiec zdrój to jest woda źródlana nie mineralna - wiem bo właśnie stoi przede mną na stole i czytam :) ja staram się pić piwniczankę chyba najbardziej mi podchodzi w smaku - woda mineralna dopiero jest wtedy jak ma zawartość skałdników mineralnych powyżej 1000 mg/dm³ a żywiec zdrój ma 230

ja po porodzie to bede musiała zrobić sobie jakąś serię zabiegów na rozstępy bo cały podbrzusze mam w czerwonych pręgach jak pajęczyna - masakra mimo że smaruję cały czas od 3 miesiąca - ale to już genetyczne uwarunkowanie

10 lata 10 miesiąc temu #890112 przez Lyanka
Dziewczyny, odnośnie rozstępów, to moja znajoma dwa tygodnie przed urodzeniem dziecka dostała je :angry:
Ja jak na razie (odpukać w niemalowane) nic u siebie nie widzę...mąż też mówi, że jest ok, ale smaruje się cały czas Mustellą i oliwką - tak na przemian. Mam nadzieję, że żadna niespodzianka mnie już nie spotka przed rozwiązaniem.
Czytałam też różne opinie na temat BioOil....zależy komu co odpowiada.

Ja z kolei mam inny problem :( zrobiły mi się takie dwa brązowe przebarwienia na buzi, w okolicach skroni...Niby jakiejś wielkiej tragedii nie ma, ale rewelacyjnie to też nie wygląda. Jak się pomaluję, to nie widać...ale tak bez makijażu już nie jest różowo. Nie wiem, czy to mi zejdzie po ciąży. Bo jak nie, to też będę musiała jakoś to później wybierać, a podobno nie jest to łatwa sprawa
A wy może macie jakieś takie przebarwienia??? Robicie coś z tym....może czymś smarujecie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890113 przez Cania
meniado niestety u mnie jest chyba podobnie. Niektóre brzuszki sa z góry skazane na rozstępy, inne mogą się bronic :)

Lyanka nie mam zadnych przebarwień u siebie, ale slyszalam ze takie rzeczy sa mozliwe, bo maleństwo może uciskac na watrabe, stad te zmiany. Po porodzie ustapia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka